PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zincir yerine kayış

sir82
19.May.2010, 13:09
Geçen gün arkadaşla motorum üzerine konuşurken zincir değişiminden söz açtım kendisi bana 6. sanayide kayış takan yerler var. Zincire nazaran daha uzun ömürlü hemde daha sorunsuz olduğunu söyledi tabi fiyat konusunda bi bilgisi yokmuş birde ruhsata işleme durumu nedir bende bilmiyorum zahmet olmazsa sizin düşünceleriniz nedir.

cenkerdemir
19.May.2010, 13:33
bildiğim kadarıyle ruhsatta aktarma olarak zincir veya kayış geçmiyor ruhsata en gel durum yok gibi.

snsl66
19.May.2010, 19:50
olmuşken şaft taktıralım ömrü billah gitsin :cry:

sir82
19.May.2010, 20:05
Evet aynı zamanda nette araştırma yaptım şaftlı sistem daha uzun ömürlüymüş fakat zincirden beklediğiniz performansı sağlamıyormuş. fiyat konusundada tuzlu olduğunu duydum eğer sürekli zincir bakımından ve değişiminden yaka silkenler bi kereliğine paraya kıyıp bu sistemi taktırsın derim malum chooper demek keyfi sürüş demek hız bizi açmaz diyosanız

foreman
21.May.2010, 00:56
zıncırın ne masrafı var kı?...
ara sıra yagla.15 bın km de de ver 50 lıra yenısını tak...
performans olayına gırmıyorum bıle.bızım r.r lara ne takarsan tak motorun gucu bellı...bu makınaya orjınalının harıcı takılacak , yapılacak herturlu performans olayı gereksız.nıtekım bır sure sonra bu makına yetmemeye baslıyor.satıp yenısını almak ıstedıgınde yaptıgın her masraf gozunun onunden fılm serıdı gıbı gecıyor....

sir82
21.May.2010, 12:32
O zaman yüksek cc li bi motora geçmeye karar verince şaft yada kayış lı olanlardan seçeriz. Tabi fiyatları hakkında pek bilgim yok ama Bmw R1200 c şaftlı ve 12000 tl lerde seyrediyor.