Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbulda RR 250e-9 arıyorum
hopperakin
21.May.2010, 01:37
Saat pek erken degil ama yinede yazmak istedim, tanışma bölümüne kendimi tanıttım ama yine de burada tekrarlıyayım dedim.. Yaşım 23 ve istanbulda oturuyorum, İst. Üniversitesi'nde ögrenciyim,Şuan bir regalim yok ama sanırım bu hafta icinde olacak. Tabi bu konuda çok acil bi şekilde yardımlarınıza ihtiyacım var. 2 sorunum var.
1 Motor konusunda acemi bile degilim okada yani düşünün. Ehliyete başvurmak dışında bi deneyimim yok şuanda. Bir iki kere scooter'a bindim okadar.
2 Regal konusunda da bi bilgim yok, Yani bir regal görüp ne modelini anlayabilirim dış görünüşünden nede herhangi bi aksamının bozuk olup olmadığını. Bu yüzden bulduğum motorlara sadece internetten bakmakla yetiniyorum:(
Bütçeme gelince 2. el alacagım bu motora en fazla 2.500 lira gibi bi rakam yada çok az daha fazlasını ayırabileceğim buda seçenekleri düşürüyor.:cry::cry:
Dostum motoru internetten beğenip soluğu Ali ustanın yanında alacaksın...
Ali usta onay verirse doğru notere...
Sonra emniyete...
Sonra ver coşkuyu canın nereyi çekerse...
carvalho
21.May.2010, 10:41
2.500-3.000 arası bulursun güzel bir regal.
ancak kıyafet-koruma olayını nasıl hallediyorsun, onun bütçesini ayrı kurmuşsundur umarım.
sürüş için tavsiyem internetten olayın teorisini yut önce. Reşat arbaş'ın motosiklet teorisi makaleleri her motosiklet sitesinde vardır. Kitap olarak alıp başucu kitabı dayapabilirsin. Ben öyle yapmıştım.
Ehliyetini aldıktan sonra da sabahın erken saatlerinde trafik yoğunluğu az iken yavaş yavaş sürüş yaparsın. Kendini trafiğe ait hissettiğin zaman iş bitmiştir.
O kıvama gelince yine konuşalım, ikarus sendromu vsvsvs.
Bu iş çok zor değil
Ama çoooook fazla detay var. Dikkatsizliği affetmiyor.
En iyiyim diyen öngörmediği bir hatada kendini yerde buluveriyor.
Dediğim gibi boş vakitlerinde bu işin teorisini öğrenmek için internet makalelerini yut. Çok işine yarayacaktır. Teori çok önemi...
Hayırlısı olsun...
hopperakin
21.May.2010, 16:31
Teşekkürler Kankaa , kararımı birkaç gün içinde vereceğim hatta ilanları burada da paylaşırım Ali Usta dediniz, yer neresidir acaba?? Bide tam öğrenmeden ne yazık ki canımın çektiği yerlere gidemeyeceğim :S:S
Bilgilendirme için teşekkür ederim carvalho ikarus Sendromu Konusunu sitede biraz didiklemistim dün , sanırım o aşama için bile baya zamanım var. Dediğiniz Makaleleride okuyacağım. Kıyafetler Konusuna gelince büyük bi sorun şuanda. Aslında ondan önce daha büyük bi sorun daha var ehliyet. Genelde ehliyet alınıp sonra motor alınır ama bi vosvosum vardı sattım ve elime gecen para 2 ay içinde çar çur olacak eğer motoru şimdi almazsam. Motoru nekadar uyguna alırsam kıyafet için bütçem okadar genişler.:?
bide son bir sorum olacak. sitede baya bi araştırdım. 150 cc ve 250 cc denilince tabiki en doğrusu ve sizinde hep söylediğiniz, 250 al en iyisi olsun. Ama şu açıdan baksanız benim için ve ona göre birşey önerseniz. Kışa doğru yine ufak bi araç alacagım. Bana hem trafik hem yakıt sarfiyatı acısından şuanlık en uygun araç motorsiklet. Motor sevgisi içimde hem bastırılmış olarak vardı zaten. Nişanlımla beraber bineceğimizi, günlük gidiş dönüş 30 40 km yapacagımızıda düşünecek olursak, arabada bile 80 90 üstüne hicbir yerde çıkmayı sevmeyen biri olaraktan motorda daha az hızlarla giderim sanırım. sizce bu şartlar altında 150 cc düşünsem nasıl olur?
Kendi sınıfında en sorunsuz olan 250 cc olanlardır alıcaksan 250 cc al...:evil:
Oda 110km. 'yi geçmiyor zaten...:p
Ali ustanın yeri Dikilitaş'ta sen motoru bul biz birşekilde seni oraya ulaştırırız...8)
carvalho
21.May.2010, 16:45
2 kişi kullanacaksanız zaten 250 cc altında düşünme Akın. Düşük hız bile yapsan rahat yaparsın 250'de. Öyle çok fiyat farkı da yok zaten.
hopperakin
21.May.2010, 16:51
zaten 250 cc karar vermiştim kararımı değiştirmiyorum ozaman önerilerinizle. Ayrıca birkaç gün içinde görüşeceğim birkaç motor var. Dediğiniz gibi motora karar kıldığımda Ali Usta'ya götürürüm.Ben götüremem desahibi getirir işte :) eğer oluru varsada p.tesi alım işlerini hallederim, Motor konusunda yardımını alabileceğim bi kurye arkadaş var en azından kullanmayı biliyor, onlada kartala kadar getiririm. Sonrasında işte başınızı çok ağrıtacaımı bilmenizi isterim:)
Saat pek erken degil ama yinede yazmak istedim, tanışma bölümüne kendimi tanıttım ama yine de burada tekrarlıyayım dedim.. Yaşım 23 ve istanbulda oturuyorum, İst. Üniversitesi'nde ögrenciyim,Şuan bir regalim yok ama sanırım bu hafta icinde olacak. Tabi bu konuda çok acil bi şekilde yardımlarınıza ihtiyacım var. 2 sorunum var.
1 Motor konusunda acemi bile degilim okada yani düşünün. Ehliyete başvurmak dışında bi deneyimim yok şuanda. Bir iki kere scooter'a bindim okadar.
2 Regal konusunda da bi bilgim yok, Yani bir regal görüp ne modelini anlayabilirim dış görünüşünden nede herhangi bi aksamının bozuk olup olmadığını. Bu yüzden bulduğum motorlara sadece internetten bakmakla yetiniyorum:(
Bütçeme gelince 2. el alacagım bu motora en fazla 2.500 lira gibi bi rakam yada çok az daha fazlasını ayırabileceğim buda seçenekleri düşürüyor.:cry::cry:
selamlar arkadasım bnde ist.üniversitesindeyim bnde alıyorum yakında motoru:mrgreen: yakında bzim okulda kurarız bi motor kulübü8)
hopperakin
21.May.2010, 23:05
selamlar arkadasım bnde ist.üniversitesindeyim bnde alıyorum yakında motoru:mrgreen: yakında bzim okulda kurarız bi motor kulübü8)
hadi ya negüzel. hangi fakülte ? Edebiyat'tayım ben.Laleli. Motorumuzu bi alalım. yavaş yavaş öğrenelim tüm incelikleriyle, onu da yaparız.
hadi ya negüzel. hangi fakülte ? Edebiyat'tayım ben.Laleli. Motorumuzu bi alalım. yavaş yavaş öğrenelim tüm incelikleriyle, onu da yaparız.
iktisattaym bnde ama dha hazırlıktaym bu seneye bitiyo:mrgreen:halledelim şu motor işlerini buluşuruz bi gün..
hopperakin
22.May.2010, 11:19
Çok iyi olur vallahi bu hafta regalleniyorum hayırlısıyla ben :)
Çok iyi olur vallahi bu hafta regalleniyorum hayırlısıyla ben :)
valla bnde p.tesi bi tanesiyle bulusup gidicem ali ustaya o da olur derse inş bnde regalleniyorum..:x
hopperakin
22.May.2010, 20:22
evet tam suan girmiştim ki siteye bi hüzünle, yazdıgını gördüm. Benim regal hayallerim bi 5 6 ay ertelenmiş oldu. bi tanıdık aracılıgıyla 1200 liraya bi keeway için anlaştım motoru gösterdik ustaya hiçbi sorun yok. sadece bi çantası yırtık ve bi yan kapagı çalınmış onlarda kolay işler. aklım hala regalde elimde kalan bi 2000 liram var kıyafet işlerinide cıkarınca kalan paramı biriktirmek 5 6 ayımı alacak. Ve bu forum çok hoşuma gitmişti. bi keeway kullanıcısı olaraktan nekadar yardım alabilicem buradan şüpheliyim:S
evet tam suan girmiştim ki siteye bi hüzünle, yazdıgını gördüm. Benim regal hayallerim bi 5 6 ay ertelenmiş oldu. bi tanıdık aracılıgıyla 1200 liraya bi keeway için anlaştım motoru gösterdik ustaya hiçbi sorun yok. sadece bi çantası yırtık ve bi yan kapagı çalınmış onlarda kolay işler. aklım hala regalde elimde kalan bi 2000 liram var kıyafet işlerinide cıkarınca kalan paramı biriktirmek 5 6 ayımı alacak. Ve bu forum çok hoşuma gitmişti. bi keeway kullanıcısı olaraktan nekadar yardım alabilicem buradan şüpheliyim:S
yok abi burdaki abiler yardım edebildikleri herseyde ellerinden geleni yaparlar emin ol..tmm ilk başta regal klubu burası ama önemli olan bnce motor sevdası..buarada hayırlı olsun..kazasız belasız sürüşler dilerim..8)
hayırlı olsun kazasız belasız keyifle bin siteye yinede takıl elimizden gelen varsa yardımcı oluruz
carvalho
24.May.2010, 11:38
Akın, öncelikle aldığın motor hayırlı olsun. Güzel yollar yaparsın umarım.
Grubumuz sadece regal raptor değil, tüm motor kullanıcılarına yöneliktir, yanlış olmasın 8)
Mekanik konusunda tecrübeli arkadaşlar Keeway için de sana fikir vereceklerdir.
Sitemiz admini aidikurt'un ilk motorudur Keeway. Sevgili kovboyumuz Handojoenun da.
Yabancılık çekmezsin yani :)
hopperakin
25.May.2010, 00:24
dilekleriniz için çok teşekkürler. ozaman ilk sorunla başlayalım. motoru aldıgım arkadaşlada konusmustuk bunları. ustada. zincir degiscekti haftasonuna bıraktım. debriyaj balata ve debriyaj dişlisiydi sanırım. motoru aldıgım arkadas degistirdi. ama motorda şöyle bi sorunum var. 1 den boşa atmak ölüm atamıyorum. cıkıyor dolasıp geliyorum. bosa bitürlü alınmıyo stop ediyor. ve çalışması için boşa atmam gerektiginden. bir saat çalısmayan motor üzerinde bi elim debriyaj bi ayagımda viteste ugras dur:S bunun için yeni bi konumu acsam acaba:S:s
dilekleriniz için çok teşekkürler. ozaman ilk sorunla başlayalım. motoru aldıgım arkadaşlada konusmustuk bunları. ustada. zincir degiscekti haftasonuna bıraktım. debriyaj balata ve debriyaj dişlisiydi sanırım. motoru aldıgım arkadas degistirdi. ama motorda şöyle bi sorunum var. 1 den boşa atmak ölüm atamıyorum. cıkıyor dolasıp geliyorum. bosa bitürlü alınmıyo stop ediyor. ve çalışması için boşa atmam gerektiginden. bir saat çalısmayan motor üzerinde bi elim debriyaj bi ayagımda viteste ugras dur:S bunun için yeni bi konumu acsam acaba:S:s
Balata / dişli değiştiği zaman geçişler bir süre zorlayabilir. Boşa daha kolay atabilmenin birkaç yolu var:
Debriyaja basılı ilken motoru hafif öne ittireceksin ve o sırada boşa takacaksın.
Debriyaja basılı iken durduğun yerde biraz gaz verirken boşa atacaksın.
Bazen motorlarda boşta iken ışık yanmaz, bazen de ışık yandığı halde boşta değildir :) İnce ayar gerekebilir ama sanırım senin sorunun bir süre daha yukarıdaki iki madde ile çözülecektir. Daha sonra da balatan/dişlin rodaj sonunda kendine gelecektir. İnşallah.
hopperakin
25.May.2010, 22:00
bugün gün boyunca kartalda eski kamyon pazarı yeni otopazarı nda idim. maksat sürüşümü geliştirmek, çünkü acemiyim. zar zor da olsa boşa alma problemiyle başa cıkıyorum. ama cok sert, vites degistirirken cok zorlanıyorum bildiginiz ayagım acıyo o derece sert ve zor geciyo tüm vitesler. inşallah yavas yavas cözülür
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.