PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : keeway sl 150 benzin hortumundan sızıntı

hopperakin
25.May.2010, 23:06
arkadaşlar dün aldıgım motorda. önce motor bloğu mu denir tam olarak bilmiyorum cahilligime verin. tam olarak orada baya bi pislik gördüm önce yag akıttıgından şüphelendim. sonra sildim temizledim. sabah yine cok kirli oldugunu görünce gözüm birden yukarı gitti. o benzin deposunun mandalının hemen üzerindeki ufak hortumun baglantı yerinden benzin akıttıgını gördüm. üzerinde telden bi mantal vardı. orjinalimidir degilmidir bilmiyorum ama ip ince bi telle sıkıştırılmıs ama tel görevini üstlenmiyor ve dogal olaraktan benzin akıtıyor.

sizce kendim tel alıp sıkıştırmalımıyım? yada daha dar bi hortum ile mi degistireyim?? veyahut orjinali nedir. nasıldır. yakınımda bi pendikteki prestij motor var imiş. fakat internet sitesi kapalı telefonlar kapalı. uzun yolda yapamıyorum malum acemilik.:S cok yazdım özürler

Uzay
25.May.2010, 23:27
Kendin yap bence. Sorun olacağını sanmıyorum. Sadece yaptığın işten emin ol yeter. Birkaç gün takip et akıyor mu akmıyor mu diye. İçin rahat olsun, anlattığın kadarı ile bir sorun yok gibi

sir82
26.May.2010, 01:22
Aynı sorunu geçenlerde bende yaşadım yakında bi motosikletçiye baktırdım mandalı çıkarttı içini temizleyip geri taktı,hortumları çıkartıp sağlam şekilde tekrar takıp telle sabitledi p kadar ha bende yapardım sadece daha ciddi bişey bekliyordum ama çıkmadı saolsun ücretde almadı zaten istersen kendin yap daha sağlam olsun istersen bi motorcuya yaptır .

hopperakin
26.May.2010, 01:24
saolun. en iyisi ben kendim yarın bi telle sıkıştırayım baktım olmuyo. yani hortumda biraz genişlik söz konusu, ozaman hortumu degistirtirip bi ustaya en saglamı olur.

bozkurt
26.May.2010, 10:09
Merhaba,bu benzin işi,şakaya gelmez.Hortum özelliğini yitirmiş belli.Mutlaka değiştir.Teni bir (Telli) kelepçeyle işi hallet.Gözün arkada kalmasın.Bunun için hortumu ve kelepçeyi sök birebir yenisini al.Benim tavsiyem bu yönde.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.

hopperakin
26.May.2010, 23:52
bugün sıkıstırdım yaptım, ama yenisini alıcam. ayrıca sirkeciden bi yan kapak aldım ki 35 lira tek taraf. bide zincir aldım usta bulursam taktırıcam ama yakınlarda bulabilecegim usta yok:S