PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vites göstergesi takan var mı?

ajmix117
25.September.2010, 13:43
Selamlar,

benım hafıza bıraz balık oldugundan :) unutuyorum hep ustam soketlerın oldugunu vites göstergesi baglayabılecegımızı soyledı. onu taktırıcam daha once takan kullanan tavsıyesı olan var mı??

bır de devir saatı ıle hararet gostergesı taktırıcam ayrıca bunlar ıcın fıyat marka model tavsıyesı olan var mı?

CELİL
26.September.2010, 18:25
Selamlar,

benım hafıza bıraz balık oldugundan :) unutuyorum hep ustam soketlerın oldugunu vites göstergesi baglayabılecegımızı soyledı. onu taktırıcam daha once takan kullanan tavsıyesı olan var mı??

bır de devir saatı ıle hararet gostergesı taktırıcam ayrıca bunlar ıcın fıyat marka model tavsıyesı olan var mı?
benim konu hakkına bilgim yok fakat konuya ilgim var gelişmeleri paylaşırsan sevinirim

ajmix117
26.September.2010, 21:35
baska bı baslıkta musure role baglamayı sormustum ama ılgı olmadı.(bu arada bagladık calısıyo guzel oldu) bu da boyle our dıye dusumustum

sımdı bı tane hararet gostergesı bı tane devır saatı bı de vıtes gostergesı taktırıcam ama zamanla sımdılerde butceye cok yuklendık patlamasın :)

kayar2
27.September.2010, 08:13
HARARET TAKABİLİRSİN ANCAK VİTES GÖSTERGESİ BU MOTORDA zor TAKILMAZ ÇÜNKİ VİTES SENSÖRÜ SANZIMAN İÇİNDE KOLAY GELSİN

ajmix117
27.September.2010, 11:57
gecen hafta motora bakım yaparken bos bı soket gordum usta dedı vıtes gostergesı ıcın sanırım bu, bakalm alayım bu tane numarator takayım
volant ın ordan cıkan kırmızı baslı altı pınlı bı soket deneyecegım bakalm umarım olur yoksa ulan 3 muydu 4 muydu dıye hoplatıom motoru :D

sir82
28.September.2010, 00:01
Valla ben benzin göstergesini sorucam takan varmı maliyetinedir.İzmir de nerede takılır hararet,vites vb problemleri ilk başta bendede vardı o sorunları aştım noooolur benzin göstergesi km hesabıyla uğraşamıyorum

ajmix117
28.September.2010, 11:10
benzın gostergesı ıcın deponun altını delıp samandra takıyorlar sonrasında gosterge

∙ЯΛ∙
30.September.2010, 10:30
Valla ben benzin göstergesini sorucam takan varmı maliyetinedir.İzmir de nerede takılır hararet,vites vb problemleri ilk başta bendede vardı o sorunları aştım noooolur benzin göstergesi km hesabıyla uğraşamıyorum

Vallahi benzin göstergesi olayını çözen olursa mutlaka özeldende yazsa iyi olur bana. Gerçekten sıkıntılı bir iş. İnsanın kafası dagınık olabiliyor bazen dalıp gidiyoruz aklıımızdan çıkıyor. bi süre dragstar kullanmıştım aynı ondada öleydi ve hiçde alışamamıştım.

Uzay
30.September.2010, 10:40
Benim bildiğim, motosikletlerin depoları yamuk yumuk olduğu için ölçüm doğru olmuyor. Doluysa dolu gösteriyor, boş ise boş ama aralardaki değerler gerçek değerleri değil. Mesela benim motorumda uzun bir süre tepe üstteki birkaç ibrede gösterirken, ortadaki birkaç ibreyi hızlı geçiyor.

Bence siz şu yedek depo olayına alınışın 8)

Emix
09.December.2010, 18:49
artık ustalaştım benzin konusunda :P

ön frene basıyorum öne yükleniyorum paso depodan gelen ses göre hareket ediyorum veya kapağın içinden bakıyorum olmadı kaç lt benzin koydum bu kadarla kaç gidiiyor hesabı yaparak ibrenin ordaki sayacı sıfırlayarak hesabını yapıyorum..

ajmix117
09.December.2010, 21:46
en ıyısı lıtre / km hesabı ;)

snsl66
10.December.2010, 00:34
regal size şehir içinde benzin sıkıntısı yaşatmaz. benzin bitip yedek depoya geçtiğinizde 30 km daha çok rahat gidersiniz. şehir içinde 30 km mesafede benzinci bulmak sorun değil. ben ilk başlarda km hesabıyla idare ediyordum ama sonra alıştım şimdi hiç bakmıyorum. bu arada konuyu iyice dağıtmışız konu vites göstergesi olarak açılmış benzine dönmüş :) bu gidişle led far yapımından girer ön cam tavsiyesinden çıkarız.

ajmix117
12.December.2010, 20:00
demısken :D ön cam taktırıcam ben genıs olanlarından taktırayım dıyorum ama tavsıye edecegınız marka model varmıdır :)

:D:D

os_man979
22.December.2010, 01:41
vites konusu çözmek iyi olur benzini hesaplıyosun ama vıtesı unutup çok hoplattım motoru hoş olmuyor trafıkte

CELİL
22.December.2010, 09:53
vites konusu çözmek iyi olur benzini hesaplıyosun ama vıtesı unutup çok hoplattım motoru hoş olmuyor trafıkte
zamanla vitesin boş ışığına bakmak alışkanlık oluyor düşünmeden bakıp boşa alıyorsun 8)

aidikurt
24.December.2010, 23:19
vites baglantısı ınannılmaz gereksız ruhuna kulagına gore hareket et boylece motorunla daha ıyı bır uyum ıcınde olursun.

cihady
31.December.2010, 19:48
vites göstergesi olmaması daha iyi bence motorun sesine göre gitmek daha sağlıklı sanki,benzin olayına gelince yağ çubuğu gibi bi çubuk taksak depo kapağına :D

bozkurt
04.January.2011, 15:09
Sevgili arkadaşlar böyle ufak konuları neden dert ediyorsunuz.
Benzin göstergesi bence gereksiz.Ha olsa iyi olurmu olur.Motorlarda ana depoda benzin bittimi yedeğe al ve en kısa mesafedeki benzinciden benzin al,anahtarı ana depo ya al ve yürü.Bitince aynı işlemi tekrar et.Sorun bu kadar basit.
Vites göstergesi olsa iyi olur ama ne gerek var.Durunca boşa al,yürüdükçe yükselt durdukça düşür.Sonra motor kullanırken dikkatli olmak lazım,aklımızı trafiğe ve motorumuza verelim.
Mazallah istenmiyen sonuçlar olur.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kalın.

my_28
12.January.2011, 10:34
Giresun'da yaşıyorum. Burada motorsiklet tamircisi 2, 3 tane. bi tanesinin kapısından geçerken vitrininde rr gördüm sevindim. Tek bende var sanıyordum burda :D . Ustayla tanışayım bi dedim o arada da rr yi incelerken km gösterkesinin yanında siyah barkot okuyucuya benzer siyah bişi gördüm bu ne ustam dedim. Vites göstergesi dedi. Takılıyormu yaa bunlara dedim. Evet senin motoru getir ona da takalım fazla maliyetli bişi değil dedi. Ustayla tanıştım baya vaktim olmadığı için ayrıntılı inceleyemedim. En kısa zamanda ustaya taktıracam ve nasıl takıldığını öğrenecem burada sizlerle paylaşacam.

Saygılarımla.

CELİL
12.January.2011, 11:30
Merhaba Bu Konu şehir Efsanesi Gibi Yürüyor Işlemi Yaparsan Efsane Gerçeğe Dönecek Sonucu Bekleyen çok Kişi Var 8)

my_28
12.January.2011, 11:43
Merhaba Bu Konu şehir Efsanesi Gibi Yürüyor Işlemi Yaparsan Efsane Gerçeğe Dönecek Sonucu Bekleyen çok Kişi Var 8)

Gözümle gördüm var ve çalışıyor. Geriye kalan benim motora taktırmam maaşımı alınca. ne kadar tutacağınıda sormadım. Takarken ustanın başında duracağım ayrıtılarıyla en kısa zamanda fotoğraflayacağım burda :) . Yakıt göstergesine gelince usta en basiti o dedi. bi şamandırayla olay tamam ama gerekte yok dedi, :) .

saygılarla.

ajmix117
12.January.2011, 15:10
yaza dogru bende yaz bakımına gırınce taktırıcam ;)

arat1969
17.April.2011, 23:46
acemi icin fena bir sey degil... yapabilen var mi bu arada....

sir82
18.April.2011, 00:46
Benim motorun hız göstergesi bile iptal 1 aydır öyle takılıyorum. Benzin kontrolünü motosikleti sallayarak anlıyorum benzin içerde çok çaklalanıyorsa var, çok az ses geliyorsa alınması lazım. Vites değiştirme gayet basit yukarı doğru yükselt aşağı doğru alçalt kaçıncı viteste olduğu önemli değil :p önemli olan devrinde ve trafiğe uygun gidişte olmam

Rona
18.April.2011, 00:55
Bence dikkat dağıtmaktan başka bi işe yaramayacak bir ilave gereksiz bir şey ve bu güne kadar rastlamadığım bir şey hiç bir motor üreticisinin moelinde yok.Isı göstergesi.devir saati neyse de bunun hiçbir anlamı yok bence

CELİL
18.April.2011, 09:44
benim ilk makinam jinlun 150 s de vardı 150 cc makinalar başlangıç makinası olduğından bir çoğunda var
ben viteslerde 4 den 5 e attımmı atmadımmı hep unutuyorum ve bir daha vites atmaya çalışıyorum :mrgreen:

MaRCoS
18.April.2011, 23:00
vites göstergesine gerek yok, ilk zamanlar biraz zorlanırsın ama sonra moturu dinleyerek alışıyosun, motoru dinlemek en güzeli :))

ajmix117
19.April.2011, 00:03
vites göstergesine gerek yok, ilk zamanlar biraz zorlanırsın ama sonra moturu dinleyerek alışıyosun, motoru dinlemek en güzeli :))

aynen oyle oldu ılk zamanlar bende cok zorlanıyordum ama sımdılerde alıstım sorun kalmadı taktırmam sanırım artık taktırsamda bakmam motorun gıdısı soyluyor zaten kacıncı vıteste oldugunu ;) motorun dılını ogrendıkce sorunlar azalıyor.

cruiseratom
16.August.2011, 23:35
arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama my_28 (http://www.raptorriders.net/forums/member.php?u=3377) arkadaşımız maaşını aldığında vites göstergesini yaptırcağını ve resimli paylaşacağını söylemişti aradan 7 ay geçmiş maaşını almış olduğunu düşünüyorum :D İşin şakası şu sistemi yaptıran resimli paylaşacak arkadaş yokmu daha :?

ağfndrdm
16.August.2011, 23:46
şehir efsanesi ....

Emix
17.August.2011, 01:37
benim ilk makinam jinlun 150 s de vardı 150 cc makinalar başlangıç makinası olduğından bir çoğunda var
ben viteslerde 4 den 5 e attımmı atmadımmı hep unutuyorum ve bir daha vites atmaya çalışıyorum :mrgreen:

aynı durumdayım abi :D

Wolf 125 Dairesel vites komple 5 aşağı 4'temiyim 5'temiyim hep şaşırıyorum çünki vites aralıklarım kısa dişlilerim ufak ve her vitesde neredeyse aynı performansı veriyor :D scooter gibi ama vitesli birşey düşün yakında vites pedalını kırıcam :D

reshoden
17.August.2011, 04:11
Bu hondanın güvenli sürüş eğitimine gittiğimizde motora bindik. Hoca dedi ki :
"arkadaşlar şimdi göstergelere bakıyoruz". Baktık böyle ne var ne yok, 1 dakka falan. Sonra, "evet arkadaşlar, şimdi hasretinizi gidermiş oldunuz, motor sürerken bir daha bakmayacaksınız buraya" dedi.

Göstergeye baktığınız saniye hatta saliseler çok değerli. Bakmayın. Gerek de yok. Motordan anlıyorsunuz vitesi. Ben bile anlıyorsam herkes anlar :D