PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : aküm gidici mi?

snsl66
20.November.2010, 21:55
2008 model dd250e-9 motorumla yaklaşık 5,000. kilometredeyim.
bayramın 1. günü marş basmadığı için iterek çalıştırdım. birkaç km yol yapınca sorun tamamen çözüldü. Uzun süre yattığı içindir diye düşünüp önemsemedim. bugün aynı sorunu tekrar yaşayınca aküyü söküp oto elektrikçiye götürdüm. şarja bağlayıp 5 tl 'ye sorunu hallettim. sorun yine çözüldü ama aküyü şimdiden şarja bağlamak sanki biraz erken olmuş gibi geldi. sizce normal bir durum mu? bu aküler bu kadar azmı gidiyor?

ajmix117
21.November.2010, 00:39
uzun zman calısmadı ise normaldir arada bir en azından haftada bir marsa bas iki dakka calıssın sorun olmaz ilerisi için ;)

CELİL
22.November.2010, 10:43
motoru uzun süre çalıştırmadığında akü sıfırlayınca içi genelde yara alıyor sonrasında sorun çıkarıyor aküyü sıfıra indirmemek en sağlıklısı en fazla 10-15 günde bir çalıştırıp şarz ettirmek sağlıklı olur uzun süre kullanmıyacaksan akünün + ucunu sökerek aküyü koruyabilirsin 8)

slamdunk_tr
18.July.2011, 18:27
konuyu hortlatıyorum ama yazmadan duramadım.

Bu akü problemi benim de canımı sıktı durduk yere. 1 hafta çalıştırmadığım motor şimdi çalışmıyor. Vurdurarak çalıştırıyorum, bu çok saçma değil mi?

CELİL
19.July.2011, 09:04
akünün ömrü bitmiş olabilir ama aküm yeni diyorsan o zaman makinanın şarj edip etmediğini kontrol ettir 8)