Orijinalini görmek için tıklayınız : acilll !!! arkadaşlar enteresan olaylar içerisindeyim bana akıl verirmisiniz !!
jjuuddaass
18.January.2011, 06:38
şimdii nasıl başlasam bilemiyorum.
eskişehirdeyim burası felaket soguk durumda her zaman motoru çıkartamıyorum nerdeyse 2 haftadır hiç binmedim ve ilk süpriz geldi akü bitmiş..
neyse motoru bi vurduralım dedik çalıştırdık çalıştı
eksozdan takk diye bi ses geldi.bi kaç kere daha gelmişti hepsinde motor sogukken oldu. tak diye bi ses geldi motor çalışıyodu fakat sanki v8 motorlu amerikan araçları gibi enteresan bi ses çıkartarak,yani motorumun sesi o degil çok farklı bi motor sesiyle 1-2 dakika kadar çalıştı sonra stop ettim ve aküyü yarın sabah şarj ettirmeye götürecegim.neden öyle bi ses gelir ve motor neden öyle çalışır eksozda sıkıntı mı var acabaa ?
ayrıca arkadaşlar bizim motorlarda şanzıman ve motor yagı ayrı mı şimdi benim motorda şöylede bi olay var motor ısınınca şır şır bi ses duyuyorum ve motorun o gür sesi hafiften yumuşuyor sanki.ben bunun nedeni şanzıman yagından mı olabilir subap ayarı mı gerekli acaba ?
ayrıcaaa ön fren hidrolik kutusundaki ufak cam kısım patladı hidrolik yagı aktı ön frenim boşta bunun bi çaresini bulabilirmiyiz orayı kapatsak falan?? ben burda parçasınıda bulamadım bana tiger debriyaj kolu takalım komple dediler ve 115tl biraz pahalı geldi bana.yada elinde çıkma vs olan varsa uygun bi fiyata bulabilirsek satında alırım arkadaşlar
yahu siz bilirsiniz aranızda eskişehirli olan varmı acaba şu benim motora bi baksakk
çıldırabilirim garantisi yok.. :D
Uzay
18.January.2011, 11:43
Geçmiş olsun. Bunlar büyük sorunlar değil. Celil abi hepsini yanıtlayacaktır. Onun cevap veremediği soru olursa Admin'e sorarsınız, en son ben cevaplarım kalanları :p
ajmix117
18.January.2011, 11:50
gunaydın
ses konusunda bırsey dıyemeyecegım ama benımkı de jıkle ıle calıstıgında daha gurultulu ondan olabılır
yag farklı deıl aynı yagı kullanır sanzuman motor yagı ayrı deıldır ona gore motor yagı koyman gerekıyor
subap ayarı yaptırsan ıyı olur yakıt cekıs ve vıbrasyonda farkettırır
on hıdrolık kutusu ıcın ıse cok ucuz ama zahmetlı bı cozum var
sunfix celik macun ılk kat tıka orayı ama once ıcındekı hıdrolığı bosaltman gerekıyor
ustune sıse kapagından vs kestıgın bı parca koy ustune cekomastık ınce bı kat bırak kurusun hayatta cıkmaz kopmaz. ustune bı tane de 5 kr yapıstırdın mı cırkın de gozukmez ;) en fazla 5 tl 5 kr ye cozersın :D
CELİL
18.January.2011, 13:52
merhaba
eksozdaki tak sesi eksoz arka bağlantı vidaları gevşemişse yapar veya eksozun içi dagılmışda olabilir
ayrıca motordan gelen v8 sesi eksozdan geliyorsa içi dağılmış ama karbiratörün o taraftan geliyorsa karbiratör hava filitre bogazı çıkmış olabilir
bizim motorlar şanzuman yağlamasını motor bloğundan aldığı yağla yapar ekstra bir yağ konmaz
akünün ömrü bitiyor gibi şarzı 15 gün dayanması lazımdı
motordan gelen şır şır diye tarif ettiğin ses siboplardan geliyor olabilir ayar zamanı gelmiş olabilir ayar yaptırırsın abartılı bir ses değilse zararı yok
fren hidrolik kutusunu onun için değiştirmeye gerek yok deliğin oraya göre sefaf düz bir plastik kes ( cd kabı vs vs gibi ) çift karışımlı 404 yapıştırıcı tarzı parçacılarda var alırken satıcıya hidroliğin zarar veremeyeceği bir yapıştırıcıya ihtiyacın olduğunu söyle aldığın yapıştıcıyla yapıştır tabii bu işlemi yapmadan yapıştırıcının gelecegi yeri iyice hidrolik kalmıyacak şekilde temizle ve sonra yapıştır kuruduktan sonra hidroliği koyarsın ama daha sonra hidroliğin hortumundaki havayı ayar yapıp çıkartman lazım onu bir motorcuya yaptırabilirsin kolay bir şey
benden bu kadar kolay gelsin 8)
jjuuddaass
18.January.2011, 15:14
bakalım şimdi aküyü şarja verdim birazdan alıp takıcam geriye aynı sesi yine yapıcak mı görücez şu fren hidroligine de çözüm bulmanız çokkk güzel oldu arkadaşlar yaa
çok iyi bi motorcu buldum demin. dükkanında ktm bmw ve honda vardı 2 tane sırada bekleyen demekki iyi motorcu :D bende sıraya sokturdum motoru bi bakım zamanı gelmiş sanırım
jjuuddaass
18.January.2011, 15:15
şu yapıştırıcıyı da internetten bulabilirmiyiz arkadaşlar hepsiburada dan falan bulabilirseniz bana bi link atarmısınız
jjuuddaass
18.January.2011, 19:30
belki merak edenler olabilir konuya devam ediyim bujinin birisi batlamış arkadaşlar gittim bujiyi değiştirdim meger motor tek silindirle çalışıyomus hemen düzelttirdim debriyajı ayarlattım vitesi ayarlattım debriyaj canmış meger onu anladım ben en son serviste debriyaj- balata vs değiştirmiştim debriyajın bi parçası varmış debriyaj borusu dedi usta onu tekrar takmamışlar ve debriyaj geri gitmiyodu nerdeyse bayaa bi boşluk vardı onuda hallettik.vites arasında boşluk vardı onu dzelttirdik falan baya bi çekişi degişti kalkışlarda..
şimdi sırada karbüratörün ayarı bakımı temizlenmesi var ve subap ayarı yapılacak şır şır ses geliyo motordan hafiften.
ama onunda sakıncası yokmus fazla motor sırası var adam 15 gün sonraya gün verdi anca :D
CELİL
19.January.2011, 11:17
bakımları aksatmamak lazım makina bakımla kendine geliyor sağlam bir tamirci edinip arada sırada arıza olmasada çay içmeye uğrayıp kontrol ettirmekte fayda var kolay gelsin 8)
RızaHoşgör
26.January.2011, 20:46
her hangi bir motocuya git.yürüyeninde sorun yoksa.sıkıştırmadan bursa ya gidersin.bursa da iyi ustalar ver
jjuuddaass
30.January.2011, 08:24
şu anda bi sıkıntımız yok hallettik hepsini bi şeycigi yogumuş buji batlamışş :D
slamdunk_tr
18.July.2011, 18:22
bakalım şimdi aküyü şarja verdim birazdan alıp takıcam geriye aynı sesi yine yapıcak mı görücez şu fren hidroligine de çözüm bulmanız çokkk güzel oldu arkadaşlar yaa
çok iyi bi motorcu buldum demin. dükkanında ktm bmw ve honda vardı 2 tane sırada bekleyen demekki iyi motorcu :D bende sıraya sokturdum motoru bi bakım zamanı gelmiş sanırım
Akü'yü şarj ettirince problem gitti mi tamamen. Bir de ne kadar tuttu acaba?
Ferd@
16.October.2012, 21:45
Arkadaşlar hidrolik deposu konusunda farklı bir çözüm var madem öndeki plastik kırıldı içeriden veya dışarıdan ( içeriden daha sağlam olur ) 5 kuruş koyarak bunu japonla yapıştırarak bu problemi çözebiliriz ehem içerden hemde dışarıdan daha sağlam olacaktır sanırım. Kazasız sürüşler.
turq
16.October.2012, 22:13
Arkadaşlar hidrolik deposu konusunda farklı bir çözüm var madem öndeki plastik kırıldı içeriden veya dışarıdan ( içeriden daha sağlam olur ) 5 kuruş koyarak bunu japonla yapıştırarak bu problemi çözebiliriz ehem içerden hemde dışarıdan daha sağlam olacaktır sanırım. Kazasız sürüşler.
Ama hidrolik seviyesini goremeyiz o zaman?
Ferd@
26.March.2013, 16:58
Ama hidrolik seviyesini goremeyiz o zaman? dökülmesinden iyidir bendeki hala o şekilde benim oğlan baba bu ne diye parmağını sokunca gösterge kırıldı ve yağ sızdırmaya başladı ben şimdi ara sıra üzerindeki vidaları açarak bakıyorum yaklaşık 2 yıldır hiç eksilmedi birde sızdırsa sanırım tekerlek kenarındanda belli olur.
marlox
26.March.2013, 17:53
para koymaktansa içeriye mika saat camı yapıştırmak daha mantıklı bütün saatçilerden kolayca temin edebilirsiniz en azından seviye ölçümünü yapabilirsiniz..
http://img685.imageshack.us/img685/5114/dscn1361mo.jpg
http://images.ticiz.com/1020029_w640_h640_lassesc61477pekm270x202ekm.jpg
RACER35
26.March.2013, 18:46
tarih te gösterecekmi peki :)
konu tarihiiiiii :):):):mrgreen:
CELİL
26.March.2013, 19:06
maşallah ferda 5 ay sonra koyuya cevap yazmışsın helal olsun :mrgreen:
en pratik çözüm cd kabından küçük bir parça kesip deliğe silikonla yapıştırmak :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.