PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü mü ki sorun ?

jjuuddaass
18.February.2011, 19:43
arkadaşlar motorun aküsünü şarj ettirdim bir haftada sadece 1 kere 5 dk falan çalıştırdım 2-3 gün sonra akü marşa basmıyor gıjjjj diye bi ses çıktı anladımki akü zayıfladı. korna falan gayet gür şekilde çalıyordu farlarda sinyallerde sorun yoktu.
üzerinden 1 hafta daha geçti bugun bi bakim dedim ne durumda diye şimdi kornada çalmıyor farda yanmıyor hiçbir tepki yok motorda.
arkadaşlar benim akü yeniydi daha 2-3 aylık bi akü vlm marka bi akü acaba sorun aküde mi çünkü ben eski servise pek güvenmiyorumda acaba diyor insan.. değiştirmedilerdee degiştirdik mi diyolarr..
bu hiç tepki vermeme sorunu aküdendir degilmi

cihady
18.February.2011, 20:14
akü zayıflamıştır,ama şimdi korna falan da çalışmıyosa bi yerde kısa devre yapmış falan olabilir (akü boşalmıştır belki)
o ses marş motorundan geliyomuş(kömür bitmiştir)
geçen hafta bu söylediklerinin hepsini bende yaşadım akü takviyesiyle çalıştırdılar
marş motorundan gelen ses 1-2 gün sonra kesildi.

ajmix117
20.February.2011, 18:17
kısa devre vardır bıyerde. sigortayı kontrol et once eger motorda hic elektrik yoksa.
akuyu de gotur eger bıkac aylıksa bılgıdım kadarıyla 6 ay garantısı var deıstırsınler daha sonra elektrık sıstemını bı elden gecır

gecmıs olsun

jjuuddaass
22.February.2011, 04:37
sigortası nerde hocam nasıl kontrol edicem

CELİL
22.February.2011, 10:08
merhaba cihat akünün gücü marşa yetmezken korna ve sinyallere yeter o yüzden ilk denemede korna çalmıştır daha sonra beklediğinde kalan voltajıda sıfırlamış görünüyor anlattıgına göre akü bitmiş akü doluyken bıraktıgında bir elektirik kaçagı yoksa kendi kendine 10-15 gün boşalmadan kalması lazım aksi bir durum akünün sorunlu olduğunu gösterir akü voltajı tamamen bitik şekilde 3-5 günden fazla bekletilirse akünün iç plakaları kurumaya başlıyor akü yara alıyor daha sonra randımanlı çalışmıyor senin akünün garantisi vardır garantiden değiştirsinler sigortayı kontrol etmek istersen yeri akünün üst kısmında şaseye doğru tekli bir kablonun üzerinde tek ufak bir siğorta kutusu görücen içini açıp kontrol edebilirsin kolay gelsin 8)

jjuuddaass
23.February.2011, 18:44
kaçak olup olmadıgını nerden anlayabilirim ? sigortayı nasıl neyini kontrol etcem .;D

CELİL
24.February.2011, 09:32
sigorta bozulursa motorun tüm elektirği gider kontrol için siğortayı yerinden çıkarıp içindeki telin kopup kopmadığına bakıcan kopmuşsa bozuk ama senin sorunun bence siğorta değil akünün kaçagını kontrol etmenin en pratik yolu aküyü şarz ettirip kabloları bağlamadan boşta bekleyip ne kadar sürede boşaldığını kontrol etmek ama sabır ister kaçak varmı bulmak zor kaçaktan kastımız motor park halindeyken voltajı çeken bir şey olup olmadığı bunu bulmak usta işi kolay gelsin bence aküde sorun var

jjuuddaass
24.February.2011, 22:15
evet dedigin gibi aküde sorun varmış serviste kontrol ettirdim + çalışmıyomuş ve şarj tutmayabilirmiş, aküyü değiştirdiler sıfır aküyle şimdi takıcam deniyecem..
teşekkürler yardımların için.

jjuuddaass
24.February.2011, 23:32
teşekkür ederim celil. yeni aküyü taktım ve motoru çalıştırdım bir sorun yok önerilerin için teşekkürler. yarında bakımını yaptırmaya götürecegim subap ayarı karburator hava ayarı ve temizligi genel bakım yapılacak ve bunun dışında birkaç şey daha. tavsiye edecegin birşey varmı şuraya baktır buraya baktır gibisinden ustam çok iyi bi usta , işten kaçmıyor eger önerilerin varsa onlarıda yaptırayım.

CELİL
25.February.2011, 09:53
evet dedigin gibi aküde sorun varmış serviste kontrol ettirdim + çalışmıyomuş ve şarj tutmayabilirmiş, aküyü değiştirdiler sıfır aküyle şimdi takıcam deniyecem..
teşekkürler yardımların için.
geçmiş olsun 8)

CELİL
25.February.2011, 10:01
teşekkür ederim celil. yeni aküyü taktım ve motoru çalıştırdım bir sorun yok önerilerin için teşekkürler. yarında bakımını yaptırmaya götürecegim subap ayarı karburator hava ayarı ve temizligi genel bakım yapılacak ve bunun dışında birkaç şey daha. tavsiye edecegin birşey varmı şuraya baktır buraya baktır gibisinden ustam çok iyi bi usta , işten kaçmıyor eger önerilerin varsa onlarıda yaptırayım.
sen gereken herşeyi yaptırıyorsun geride birşey kalmamış ustam iyi diyorsun o işini bilir gerekli gördüklerini sana söyler zaten illede birşey yaz diyorsan fren balataları ön arka teker göbek rulmanları ve arka ve ön zincir dişlisinide kontrol ettirirsin bunlardan sonra makina bütün sezonu sorunsuz geçirir kolay gelsin 8)