PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motorum gaz almıyor

sophist
16.March.2011, 20:50
dün yıkamaya verdim herzamanki çocuk değildi,kıllandım ama ses etmedim keşke etseydim.
sorunum şu sabah itibariyle motoru çalıştırdım normnalde gaza dokunsa uçar çok seridir,ama bugün sürekli tekledi dur kalk vari bir durum oldu.gazı sonuna kadar köklüyorum ibre sakin sakin ama milim ilerleyerek 60 a zor çıktı.ve egsozdan da durduğum zamanlarda phafif patlama sesi geldi.onun dışında debriyajı sıktığımda ise motor devri normalin üstünde bir sese ve güce çıkıyordu.
sorunum neye benziyor,çözümü nedir,ne kadara patlar?

yeaks
17.March.2011, 02:20
bujilere su kaçmıştır, söküp temizlerseniz iyice, büyük ihtimalle çözülecektir

jjuuddaass
17.March.2011, 02:38
rölantide yüksek o zaman. bujilere bak.

CELİL
17.March.2011, 10:29
arkadaşlara katılıyorum önce bujileri söküp temizle düzelmezse bujinin biride patlamış olabilir kontrol edersin geçmiş olsun

sophist
17.March.2011, 12:32
teşekkürler bunu ben yapabilir miyim yoksa illa bir tamirciye gitmem mi gerekecek yerini biliyorum sökmek için ayrı birşey gerekiyor mu dikkat etmem gereken bir kısım var mı,elektrik çarpılma vs tarzı

CELİL
17.March.2011, 12:55
buji sökme anaktarın varsa kendinde yapabilirsin
bujiyi dışarı alıp ucundaki tırnağın üstü ve iç kısmı ve karşılığını ince zımpara kagıdıyla temizle tak marşa basmassan elektik olmaz çarpsada birşey olmaz8)düzelmezse bujilerin sağlamlığını test et

jjuuddaass
19.March.2011, 20:25
sağ eksoz patlıyosa sag bujiyi sol patlıyosa sol bujiyi değiştir geçer

sophist
22.March.2011, 22:24
bujidenmiş arkadaşlar motor tek silindire düşmüş buji ve buji başı(o neyse bilemedim) o değişti ve tekrar eski formumuza kavuştuk.
ilgilenen herkese teşekkür ederim.

jjuuddaass
23.March.2011, 03:56
aynısı banada oldu sag eksoz pat pat patlıyodu çok tırsmıştım bende ama iyice bi baktırdım bujilerin ikisinide degiştirdim düzeldi bujilerin önemi büyük agaa