PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sürüş Sırasındaki Titreşim ve Su Soğutmalı Motor

Stratorider
07.April.2011, 18:55
Merhaba,
Şu an motorsiklet araştırmaktayım ve kafamı çok kurcalayan iki konuyu size danışmak istiyorum. Forumda ilgili bir başlık bulamadığım için ben açmak istedim.

1. Sürüş sırasındaki titreşim motordan motora fark eden ve rahatsızlık yaratan bir hadise anladığım kadarıyla. Şimdiye kadar yaptığım araştırmalardan okuduğum yorumlardan anladığım kadarıyla Regal Raptorlarda titreşim diğer çin üretimi motorlara kıyasla oldukça azmış. Ancak Honda Shadow veya Yamaha Virago gibi aletler kullanan insanlar çok titreşim yapıyor diyorlar kimi sitelerde. Ne kadar etkilidir fark ne kadardır bilenlerden öğrenmek isterim.

2. Regal Raptorlarda olan şu su soğutması. Kawasaki'nin 600cc bir motoru dışında rastlamadım su soğutmalı motora. Tabi 1000cc gibi motorlara da bakmadım. Yamaha, Suzuki, Honda hiçbiri kullanmamış. Böyle olunca da ne kadar fark yaratıyor acaba bu adamlar niye kullanmıyor, japon babalar kullanmıyorsa vardır herhalde bir bildikleri diye düşünmeye başladım. Sizlere sormak istedim.

Bilgisi olan arkadaşlardan, ben ve benim gibi acemilerle bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Herkese keyifli sürüşler. :)

macremmm
07.April.2011, 22:37
arkadasım merhaba bende haftaya regal alıcam kısmetse ama benmde senin gibi aklımı kurcalayan cok sey vvar ama kötü yorumlar oldugu kadar iyi yorumlarda var tabi ama yinede almayı kafaya koydum dört dörtlük bi motor olması imkansız mutlaka sorunlar olur her motorda olur o yuzden fazla kafaya takmıyorum ben acıkcası iyi bi konuya değinmişsin tebrikler

Rona
07.April.2011, 23:00
Merhaba,
Şu an motorsiklet araştırmaktayım ve kafamı çok kurcalayan iki konuyu size danışmak istiyorum. Forumda ilgili bir başlık bulamadığım için ben açmak istedim.

1. Sürüş sırasındaki titreşim motordan motora fark eden ve rahatsızlık yaratan bir hadise anladığım kadarıyla. Şimdiye kadar yaptığım araştırmalardan okuduğum yorumlardan anladığım kadarıyla Regal Raptorlarda titreşim diğer çin üretimi motorlara kıyasla oldukça azmış. Ancak Honda Shadow veya Yamaha Virago gibi aletler kullanan insanlar çok titreşim yapıyor diyorlar kimi sitelerde. Ne kadar etkilidir fark ne kadardır bilenlerden öğrenmek isterim.

2. Regal Raptorlarda olan şu su soğutması. Kawasaki'nin 600cc bir motoru dışında rastlamadım su soğutmalı motora. Tabi 1000cc gibi motorlara da bakmadım. Yamaha, Suzuki, Honda hiçbiri kullanmamış. Böyle olunca da ne kadar fark yaratıyor acaba bu adamlar niye kullanmıyor, japon babalar kullanmıyorsa vardır herhalde bir bildikleri diye düşünmeye başladım. Sizlere sormak istedim.

Bilgisi olan arkadaşlardan, ben ve benim gibi acemilerle bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Kawasaki EN500 e bir bak derim
maliyet açısından Japonlar düşük cc li motorlarda su soğutması kullanmıyorlar Ticari açıdan tamamen Amerikan mantığı düşündükleri için ve işçilik malzeme Jopanya da çin kadar ucuz değil böyle bir motoru ürettikleri zaman büyük cc lik motorlar kadar maliyet çıkıyor onun için üretemiyorlar Çin'le sidik yarıştırmazlar bu konuda:mrgreen:

jjuuddaass
08.April.2011, 03:26
raceing motorlar nasıl ? gidiyo demi 250 300 ama durabiliyo, teknoloji yani. bunlarda öyle benimde kafama takılmıştı fakat ;
Hava sogutmalı motor dah hafıftır cunku su sogutmalı motor için geresinim duyulan en az 10 kg parcadan muaftır.

Hava sogutmalı daha guvenlidir , hava sogutmalı motorunuzun hava sogutmasının bozulmasının imkanı yoktur ama su sogutmalı sıstemde bir sorun cıkabılır.

Hava sogutmalı motorla dustugunuzde zadelenecek bir radyatör yoktur .

Hava sogutmalı motorda kışın antıfrez ile ugraşmazsınız http://www.motordelisi.com/forum/images/smilies/gul.gif

Su soğutmalı motorda bozulabılecek binbir türlü sistem varken hava sogutmalı motor çalıştıkça sizi istediğiniz yere götürecektir.

Bunun içidir BMW hala hava sogutmalı sistem kullanır çünkü güvenilirdir , çünkü stabildir.

Hava sogutmalı motor daha cok ısındıgı için motorun oynar parçaları arasındaki sürtünme daha azdır .

CELİL
08.April.2011, 09:23
Merhaba,

merhaba titreşim konusu kişiye göre az veya çök kişinin beklentisine göre değişir choper tarzı tüm makinalarda titreşim olur japon makinayla çin makinayı kıyaslamak yanlış olur çünki kullanılan mağzeme işçilik ve parçalar farklı o yüzden çin makinaları ucuz alabiliyoruz RR kendi gurubunda titreşimi az olan bir makinadır en az titreşim V makinarda olur
su soğutma konusu tamamen maliyetten kısma olayıdır motorun sağlıklı çalışabilmesi için belli bir ısının üstüne çıkmaması lazım uzun yolda rüzgarı rahatça olan makina sorunsuzca soğur fakat sıcak hava ve yoğun trafik gibi zorlu durumlarda problemin başlıyacağı durumlardır burada su sogutma ve fanlar devreye girer ve makinanın zarar görmesini engeller ayrıca sulu makinalarda düz yolda giderken rüzgarı alıp soğuyorlar farkı zorlu koşullarda çıkıyor

tolgagokce
11.April.2011, 11:50
su soğutması iyi birşey, neticede toplam devir yükseldiğinde ve hararet yaklaştığında su soğutması faydalıdır, fazla parça olması ve ağırlık katması kimine göre negatif olabilir ama bence iyi bir durum. risk her ikisindede mevcuttur, hava alıklarına 1şeyler kaçabilir veya girebilir, o durumda motoru çöpe atmalısın.

Rona
11.April.2011, 14:30
Hava soğutmalı motorlar yazın ortasında 35derece sıcakta şehir trafiğinde sıkıntı yaşatabilir soğuması için bir süre beklemeniz gerekecektir ama su soğutmanın bu sıkıntısı olmayacaktır

cemkahraman
11.April.2011, 23:34
arkadaşlar ben regal raptor kullanıcısıyım ve bir çok makina değiştirdim sorunsuz makina yok ama regal oldukça başarılı olmuş sınıfında ben çok keyif alıyorum motorun 2. sahibiyim ve da bir kere motor açılmamış durumda ve 30000 kilometrede alacak arkadaşlara öneririm. su soğutma olayına gelincede ben her durum için radyotöre 2 adet fan ilave ettirdim dahada başarılı oldu.

Stratorider
12.April.2011, 14:45
Her birinize teşekkür ederim :)