Orijinalini görmek için tıklayınız : Garip bir titreşim sesi
ARkadaşlar merhaba , motor devrini alırken tuhaf bir titreme sesi geliyor , tam da anlayamıyorum nerden geldiğini ama sanki zincir biyere sütryüot yada eksoz titreşimden biyerlere çarpıyor gibi, gaz kesip veriyorum bazen düzeliyor bazen aynı sonradan geçiyor. Başından bu tarz bir sıkıntı geçen arkadaşlar varsa yardımlarını bekleriz. Ben çözemedim gitti.
ajmix117
18.April.2011, 00:42
aynı olay bende de var bı turlu bulamadım heryerını kurcaladım ama yok en son aklıma gelen radyator kapagını yada kornayı tutan metal plakalardan gelıyor dıye tahmın edıyorum ama bakamadım henuz sende oralara bır bak derım
CELİL
18.April.2011, 09:38
gevşemiş bir yer olabilir vidaları elden geçirin en önemli yer zincir arka dişli göbek vidaları onları kontrol edilin o değilse gerisi büyük bir şey değildirama bunlardan olmadığını düşünüyorsanız bir servise göstermek lazım 8)
Ben hala çözemedim sorunu, ustaya da götürdüm oraya götürünce sesi kesiyor anlamadım:) ustadan korkuyor galiba,:) fakat motorla seyir halindeyken geçen gün iyice dinledim motor bloğunun altından sol taraftan , yuvarlak DADYW yazan yerin içinden geliyor gibi, içerisinde ne var buranın arkadaşlar bilen varmı? hemen arkadaki kapağı söktüm orada zincir bitiyor, dediğin yer ön zincir dişlisinin ön tarafındaki yuvarlak yer, orayıda sökecektim ama yağ falan doludur diye cesaret edemedim, çünkü 7 tane civata tutuyor.
COMANCHE
12.June.2011, 03:06
Ben hala çözemedim sorunu, ustaya da götürdüm oraya götürünce sesi kesiyor anlamadım:) ustadan korkuyor galiba,:) fakat motorla seyir halindeyken geçen gün iyice dinledim motor bloğunun altından sol taraftan , yuvarlak DADYW yazan yerin içinden geliyor gibi, içerisinde ne var buranın arkadaşlar bilen varmı? hemen arkadaki kapağı söktüm orada zincir bitiyor, dediğin yer ön zincir dişlisinin ön tarafındaki yuvarlak yer, orayıda sökecektim ama yağ falan doludur diye cesaret edemedim, çünkü 7 tane civata tutuyor.
Vitese aktarma yapan metal bir parça var sol tarafta. O parça egzosta sürtüyor.
onur merhaba o sesler gerçekten insanı rahatsız ediyor doktara giden hasta gibide servise gidince kesiyor iş başa düşüyor sol taraftaki DADYW yazısının içinde konjektör bobini var yani elektirik üretim sargıları tam terside sağda ise debriyaj balatası var kolay gelsin 8)
Bugün zaten zamanı gelmişken hemde şıkırtıyı bulurum ümidiyle , bujileri değiştirdim, yağı değiştirdim, hava filtresini temizledim, frenleri kontorl ettim, civataları bi kontorl ettim, zinciri ayarladım, yavaş giderken iyiydi, 3.vitesten sonra zincir şakırtısı herhalde, rahatsız edici bir ses başlıyor, zincir gergin ise bunu yaparmı acaba?
zincir ömrünü dolduruyorsa baklaları arasında boşluk yapmışsa şırıltı sesi yapar çok gergin olursa hafif titreşim ve ses yapar 8)
Celil abi motor daha 5.000 de yaw , zincir gider mi dersin?
ağfndrdm
23.June.2011, 00:08
abi kmye bakma zincikr ömrü için söyle bi gözünle bak aralılar nası aşınma varmı pislik kaçmışmı aralarına dişlilerde zedelenme varmı vs vs
normal şartlarda gitmez ama yinede kontrol ettirmekte fayda var hiç belli olmaz
zincirin gerginliğide sebep olabilir ayarını kontrol et
+ orjinal zincirler çinli makina süratlendikçe şırıltı sesi yapabilir ondansa orinkli zincir takarsan şırıltıyı keser8)
Bugün zaten zamanı gelmişken hemde şıkırtıyı bulurum ümidiyle , bujileri değiştirdim, yağı değiştirdim, hava filtresini temizledim, frenleri kontorl ettim, civataları bi kontorl ettim, zinciri ayarladım, yavaş giderken iyiydi, 3.vitesten sonra zincir şakırtısı herhalde, rahatsız edici bir ses başlıyor, zincir gergin ise bunu yaparmı acaba?
Zincirin ömrünü tüketen hatta kopmasına yol açan nedenlerin başında gerginlik gelir gergin zincir kendini aşındırması dışında ön ve arka dişlilerin ömrünü de bitirir dişliler yerinden oynayabilir veya fırlayabilir.Bunun sonucunda sürat arttıkça ses yapar.Bu durumlara sebep olmamak için en azından haftada bir kez zincir gerginliğini kontrol etmek gerek.Zincirin uzun ömürlü olması için esneme payının 1,5-2 cm yukarı aşağı oynayacak şekilde olması ve her 1000 km de bir temizlenip yağlanması gerekir.
İyi sürüşler8)
Bakalım cumartesi günü bir eğitim varmış, saat 5 den sonra beşiktaş Ali usta ya bir göstereyim, ben hep mustafa nın oraya gidiyordum ama bu sefer Ali usta yı bir deneyeyim, eğiyim de mecidiyeköyde zaten. Ali Usta nın yeri beşiktaş merkez de mi arkdaşlar? (KARTAL ın oralarda) Bilen varsa kabaca tarif edebilrmi?
Bakalım cumartesi günü bir eğitim varmış, saat 5 den sonra beşiktaş Ali usta ya bir göstereyim, ben hep mustafa nın oraya gidiyordum ama bu sefer Ali usta yı bir deneyeyim, eğiyim de mecidiyeköyde zaten. Ali Usta nın yeri beşiktaş merkez de mi arkdaşlar? (KARTAL ın oralarda) Bilen varsa kabaca tarif edebilrmi?
ali ustanın yeri üsteki linkinde krosi ve tel var ama
kabaca balmumcudan beşiktaşa inerken yıldıza gelmeden sağdan fulya ihlamur kasrına yol ayrılıyor ayrımdan gir az ileride sait çftçi saglık ocagı var önünden geç saga arka sokagına gir az ileriden sol yolu takip et az ileride yol ayrımından sağa dön orada sağda 8)
madleon
23.June.2011, 13:10
dostum saygılar. motorun arka lastiğini havaya kaldırarak boşta arka lastiği döndür ve zincire bak ara ara salıp gerginleşiyorsa artık balans yapmıştır yani dişliler kendi arasında sıkışıyordur. bu durumda zinciri değiştirmen gerek ki dişlilere daha zarar vermeden en azından zincir masrafıyla kurtulursun. bende bugün yeni zincir aldım cts değişim olacak.ayrıca sorunun tam olarak zincir ve zincirin altındaki kaydırma lastiği diye geçen lastiğin aşınması ben çok uğraştıktan sonra bulmuştum kaynağı.
En sonunda Ali usta ya gittim, ve çıka çıka egzosda çıktı sorun, sol egsoz gitmiş, Ali usta ümraniyede bir yer var dedi, içindeki o şıkırtıyan şeyi çıkartıyomuş ama bakalım yarın bizim evin oralarda bi egsozcu var oan göstereceğim, sonucunu yazarım, şu egzos boşaltma işini düşünüp duruyorum ama.
Abicim bu sorun beni yedi bitirdi. Benim eksozların içi boş olduğu halde ses geliyodu alttan egsozu yardılar içinde bi kaç yerine kaynak attılar bu ses genellikle egsozun boğumu ek yerinden geliyor çünkü orada bi susturucu daha var ondan geliyo. Sana önerim hiç deldirme eksozunu içini boşaltma çünkü benim gibi sonra yeni eksozlara bayılırsın 600 lira rahatlarsın :)) çözüm ü sonra bulduk akıl akıldan üstünmüş yeni ustam bu çözümü bulalı yıllar olmuş akıllı vida denilen bi zımbırtı var susturucuların olduğu yerlere alttan çakıyo akıllı vidayı onu sabitliyor olay bitiyor :) saygılarımla.
Kardeşim o nedir yaw? tam gidiyodum egzoscuya bu yazını gördüm vazgeçtim, konuyu biraz açsana tam olarak kaç vida ve nerelere atılıyor? izindeyken hemen yaptırıyım.
ajmix117
20.July.2011, 16:16
ben cozdum sol egsoz ek yerının alt tarafından kırılmıs tıtresım arttıkca orda ses yapıyomus sımdı servıste motor cıkınca umarım hıc bır ses olmaz
onki
06.August.2011, 20:36
Arkadaşlar sorun egzosun içinden son susturucunun oradanmış, mustafa bi parça kayankladı oraya sesi kesti. Fakat bi şehirlerası yol gittim geldim, sanki ufak ufak yine ses çıkmaya başladı , yine gittim mustafa bu sefer de tam susturucuların ortadaki orta petek dağılmış egzos değişecek artık dedi. Egzostan şıkırtı gibi gelen sesi ilk etapta bir kaynak ile Mustafa usta çözüyor bilginize...
my_28
07.August.2011, 03:03
abi kusura bakmaa konuyu takip edemedim bizim egsozların içinde 3-4 kısmında susturucu var usta onu çekiçle alttan ufaktan tıklata tıklata vuruyo yerlerini tespit ediyo sonra akıllı vida dediği perçin sanırım alttan sabitliyo sorun bitiyo. eksoza vurulan kaynak eksozun ömrünü bitiriyor ve sarartıyor. benim aldığım egsozlar daha 2 haftalık ve motora aldıktan sonra 5 defa binebildim ve şu an yeni egsozlar dan ses geliyo :)) o kadar dandik yani :) . Yukardaki bahsettiğim olayı ben yaptırmadım sadece lifan bisana yapılırken gördüm %100 işe yarıyor bi boş zamanımda bende yaptıracam fotoğrafını atarım. saygılarımla :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.