PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Selamlar Arkadaşlar

reshoden
19.May.2011, 14:52
Merhabalar,

Adım Caner ve yaklaşık 1 aydır motor kullanmak için kafayı kırmış durumdayım. Harley gibi büyük motorlara gücüm yetmediğinden farklı bir motor arayışına girdim ve RR markasını buldum. Açıkçası kendine aşık etti diyebilirim. Yarın ehliyet için başvurmaya gideceğim. Daha önce motor tecrübem olmadı diyebiliriz (bir iki defa scooter a binmişliğim vardır)

Muhtemelen emre motora gidip 250 ya da 350 spyder almayı planlıyorum (taksit imkanına bağlı olarak 350 tercihim). Gerçekten de fazlası ile acemiyim bu konuda, mümkün olduğunca tüm konuları okumaya çalışıyorum forumdaki. Ama tavsiyelerinizin başımın üstünde yeri var, nelere dikkat etmem gerek, ne yapmam gerek tam anlamıyla sudan çıkmış balık gibiyim. Alımın nerede yapılması gerektiği, alınacak koruma ekipmanı ve aksesuarı nelerdir bunlar gibi tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim (ufak bir not: forumlarda tabii ki gezip aramaya çalışıyorum neler yapılmalıyı ama yine de fazla bilgi sorun olmaz sanırım :) )

Genel olarak bahsedersek, 7 senedir bas gitar çalıyorum, arada sahnelere çıkıyorum. Kendi yazdığım bir şiir kitabı var, kendi olanaklarımla çıkardığım. Bunun linkini de bulabilirsiniz imzamda ve profilimde. İtü İnşaat Mh. mezunuyum fakat çok farklı bir sektörde çalışıyorum. Ayrıca film prodüksyonu konusunda da çalışmalarım var.

Hepinizle tanıştığıma çok memnun oldum.

Saygılar,
Caner

aidikurt
20.May.2011, 00:54
sevgili kardeşim aramıza hoşgeldin.İnşallah gönlündeki makineye en kısa zamanda kavusursun.

HSN
20.May.2011, 02:15
hoşgeldiniz biran önce istediğiniz makineye kavuşurusunuz umarım RR markasının her moturu güzel spyder da güzel motor kask olarak full face kapalı kask öneririm daha iyi korur kullanma konusuda kafana takılmasın trafiğin az olduğu yerlerde veya boş alanlarda pratik yaparak öğrenirsin ben öyle yapıp öğrenmiştim

CELİL
20.May.2011, 10:08
Merhaba caner aramıza hoş geldin 8)
ehliyete başvurarak yola ilk doğru adımını atmışsın ikinci adım koruma ekipmanlarını motorla birlikte al daha sonra değil en iyi koruma fullface yani tam kapalı kasklarda var fakat iyi bir yarım kaskta iş görür özellikle yazın sıcakta tam kapalı kask işkence oluyor sonra korumalı hem yaz hem kışın kullanılabilen full korumalı montlar var onlar kullanışlıdır ve son olarak dizlik üçüncü adım imkanın varsa sürüş kursu alman honda konuda uzman ama bir çoğumuzun imkanları elvermediğinden kullanmayı bilen bir arkadaşından yardım alarak trafik olmayan alanlarda çalışıp makiya çabucak alışabilirsin gerisi kolay 8)
hiç bilmeden spyder alıp kendi kendine ögrenen arkadaşlarımız şimdi çok rahat kullanıyorlar korkulacak bir şey değil
işallah kısa zamanda gönlüne göre bir makinaya kavuşursun 8)

reshoden
20.May.2011, 15:39
Teşekkürler değerli tavsiyeleriniz için. Birazdan çıkıp emre motor'a gideceğim, güneşliye. Bir dokunayım bakalım gelecek motoruma:)

CELİL
20.May.2011, 16:03
mustafa ustaya selam söyle :)

CELİL
20.May.2011, 16:06
mustafa ustaya selam söyle :)
birde güneşlide idari kısım var showrum havaalanından sefaköye çıkarken sağda koskanın yanında motorland da makinaları görebilirsin 8)

MaRCoS
20.May.2011, 18:33
Teşekkürler değerli tavsiyeleriniz için. Birazdan çıkıp emre motor'a gideceğim, güneşliye. Bir dokunayım bakalım gelecek motoruma:)

hayırlı uğurlu olsun ;)) allah kaza bela vermesinnn..

reshoden
20.May.2011, 19:59
birde güneşlide idari kısım var showrum havaalanından sefaköye çıkarken sağda koskanın yanında motorland da makinaları görebilirsin 8)
Ah be abi, keşke biraz daha erken görseydim şu mesajını. Aynı şeyi söylediler onca yol gittikten sonra. Orada sadece 125 i görebildim. Spyder 250 de karar kıldım ama 350 biraz tuzlu geldi :) Ellerinde yokmuş 2 ay içinde gelecek dediler. Zaten ehliyet de o zamanı bulacak. Kaporamı verip siparişimi yapacağım önümüzdeki günlerde.

reshoden
21.May.2011, 00:48
Yalnız kafama bir şey takıldı, başlık kirliliği olmasın diye buradan yazmak istiyorum. Emre Motor'a gittiğimde bana şu söylendi, bayilik verdikleri yerlerde %100 servis hizmeti alınabilir. Şimdi sorun şu ki, emre motor 5500 TL istiyor, fakat motosikletcim.com sitesinde bu fiyat 5100 TL olarak gözüküyor. Ve burası emre motor'un bayilik verdiği yerlerden biri. Yani aynı servis hizmetini buradan da alabileceksem 400 lira neden fazla vereyim gibi bir soru oluştu kafamda. Ya da şöyle diyeyim, gidip oradan bu motoru alırsam herhangi bir fark olur mu alacağım hizmette, ya da motorun sorunsuzluğunda?

Şimdiden teşekkürler.

arat1969
21.May.2011, 01:37
Yalnız kafama bir şey takıldı, başlık kirliliği olmasın diye buradan yazmak istiyorum. Emre Motor'a gittiğimde bana şu söylendi, bayilik verdikleri yerlerde %100 servis hizmeti alınabilir. Şimdi sorun şu ki, emre motor 5500 TL istiyor, fakat motosikletcim.com sitesinde bu fiyat 5100 TL olarak gözüküyor. Ve burası emre motor'un bayilik verdiği yerlerden biri. Yani aynı servis hizmetini buradan da alabileceksem 400 lira neden fazla vereyim gibi bir soru oluştu kafamda. Ya da şöyle diyeyim, gidip oradan bu motoru alırsam herhangi bir fark olur mu alacağım hizmette, ya da motorun sorunsuzluğunda?

Şimdiden teşekkürler.

arkadasim oncelikle hayirli olsun... allah kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin.... yukarida yazdigindan dogru anladiysam servisi sormussun... arabalardada oldugu gibi motoru nereden aldigin onemli olmasa gerek... servisi her servis vermesi gerekiyor... yani motoru ister motosikletcim den al ister motorland dan... istedigin servise baktirabilirsin... motorland da motor gercekten var mi yoksa aciga mi satiyor... motor gelecek mi zamaninda vs. gibi sorulara da cevap aramalisin.... ayrica bence en onemli konu techizata cok onem ver... malum kaportamizi ustumuzde tasiyoruz... kesinlikle alacagin kask, kiyafet, eldiven, dizlik vs. kaliteli olsun.... kendini 100 tl lik kaska ikna ettirme... iyi para ver... (allah korusun) lazim oldugunda isini iyi yapsin... ben hic ameliyat basina 500 tl alan beyin cerrahi duymadim... yaparin diyen varsada insanin beynini eline veriri herhalde ( tuhaf ornek oldu ama carpici olsun istedim)

ben de yeni motor kullanmaya basladim... o acidan soylediklerim tecrubeden degil... tecrubesizlikten... saglicakla kal...

reshoden
21.May.2011, 02:48
arkadasim oncelikle hayirli olsun... allah kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin.... yukarida yazdigindan dogru anladiysam servisi sormussun... arabalardada oldugu gibi motoru nereden aldigin onemli olmasa gerek... servisi her servis vermesi gerekiyor... yani motoru ister motosikletcim den al ister motorland dan... istedigin servise baktirabilirsin... motorland da motor gercekten var mi yoksa aciga mi satiyor... motor gelecek mi zamaninda vs. gibi sorulara da cevap aramalisin.... ayrica bence en onemli konu techizata cok onem ver... malum kaportamizi ustumuzde tasiyoruz... kesinlikle alacagin kask, kiyafet, eldiven, dizlik vs. kaliteli olsun.... kendini 100 tl lik kaska ikna ettirme... iyi para ver... (allah korusun) lazim oldugunda isini iyi yapsin... ben hic ameliyat basina 500 tl alan beyin cerrahi duymadim... yaparin diyen varsada insanin beynini eline veriri herhalde ( tuhaf ornek oldu ama carpici olsun istedim)

ben de yeni motor kullanmaya basladim... o acidan soylediklerim tecrubeden degil... tecrubesizlikten... saglicakla kal...

Motorland'de şu an motor yok, kapora bırakıp 1,5 ay içerisinde geleceğini söylediler. Motorcum a bakmadım daha, belki yarın uğrayıp bakabilirim müsait olursam. Ana dağıtıcıdan almak eski bir alışkanlık bende, o yüzden böyle bir tereddüte düştüm.

Ayrıca teçhizat konusunda dikkatli davranmayı düşünüyorum, kask olarak bunu (http://www.anesmotor.com/?urun-735-Shoei-Multitec-Metalik-Siyah.html) almayı planlıyorum (bu arada ücret konusunda biraz uçuk, eğer çok para vs gibi bir durum var ise lütfen söyleyin :) ). Yazlık bir de deri mont bakmayı düşünüyorum ama marka konusunda pek kararsız kaldım. Bakalım.

Bir de Hondanın Güvenli Sürüş 1 kursuna katılacağım 8-9 haziranda, umarım faydalı olur.

ağfndrdm
21.May.2011, 04:18
kaskın fiyat olarak biraz ucuk geldi .150tl gibi rakamlara gayet güvenli kasklar bulabilrisin .deri motn konusunda ise full koruma lı olmasına dikkat et tavsiyem www.hudsonderi.com da çeşitli modeller var

CELİL
23.May.2011, 09:36
caner makinayı nerden alırsan al bütün bayilerden servis hizmeti alabilirsin fiat farkının nedenini araştırdım yetkiyle görüştüm bayiler kendi kar paylarından fiatı indirip sürümden kazanma sistemine gidiyor merkez bende aynı fiata inersem bayii satış yapamaz ben bayii kayberim o yüzden fiatımı sabit tutyorum diyor rakamı indirmiyor o yüzden sana rakamı en uygun veren yerden alabilirsin spyder ler haziran 15 de bir partı gelecek merkezde ve bayii lerde bulabilirsin 8) seçtiğin kask kaliteli ünlü bir marka ama çok pahalı onlar 260km ye çıkan yarış makinalarına göre bizim ihtiyacımızdan fazla sağlam 150 - 250 tl civarı güzel kaliteli kask bulabilirsin 8)

arat1969
23.May.2011, 15:31
Motorland'de şu an motor yok, kapora bırakıp 1,5 ay içerisinde geleceğini söylediler. Motorcum a bakmadım daha, belki yarın uğrayıp bakabilirim müsait olursam. Ana dağıtıcıdan almak eski bir alışkanlık bende, o yüzden böyle bir tereddüte düştüm.

Ayrıca teçhizat konusunda dikkatli davranmayı düşünüyorum, kask olarak bunu (http://www.anesmotor.com/?urun-735-Shoei-Multitec-Metalik-Siyah.html) almayı planlıyorum (bu arada ücret konusunda biraz uçuk, eğer çok para vs gibi bir durum var ise lütfen söyleyin :) ). Yazlık bir de deri mont bakmayı düşünüyorum ama marka konusunda pek kararsız kaldım. Bakalım.

Bir de Hondanın Güvenli Sürüş 1 kursuna katılacağım 8-9 haziranda, umarım faydalı olur.

merhaba tekrar, kask konusunda diğer tecrübeli arkadaşlara katılmayacağım... paranın satın alabileceği en iyi kaskı almanı öneririm... tabii ki 150-200 tl lik kask iş görebilir ama neyle karşılaşacağını bilmiyorsun o açıdan en iyisine paran yetiyorsa en iyisini al derim ( yine huysuzluk yapıyorum ).. monta gelince bence deri alma... bende hudson dan aldım ama şimdiden piştim... onun içim hafta sonu bir de tekstil mont aldım... içliğini de çıkarttım... şimdi daha iyi... 4 mevsimlik bir mont alırsan ilkbahar sonbahar da da giyersin... allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin...

ağfndrdm
24.May.2011, 19:23
fiyat ile kaliteyi bir arada ( özelillkle kask konusunda) yanlış buluyorum.bende başta zeus kask düşünyordum fakat fuarda inceleme imkanım oldu ve diğer tanınmayan markalar arasında fark kıyaslanamayacak dercede azdı .baştada dedğim gibi 150 tl ye iyi araştırırsan sağlam karslar bulabiirsin.fiyat ile faydan arasında bi optimum nokta yakalamak istersen o kask sana 600 tl değerinde bir fayda sağlamaz ha şöyle bir durum olurda
- abi kaska kaza risk garantisi vermişler
-al abi o zaman geride kalanlar vesinsin
-neden
başına! bir şey gelirse parasın geride bıraktığın sevgidklerine veririzi
-????
biliyorum çok uç bi örnek oldumu ama eğrisi doğrsu budur
mont konusu ise tamamen zevke kalmış bende senin gibi deri den yana olduğum için hudson deriyi önerdim pişme yanma gibi dertlere aldırmıyorum motordan inenr inmez üstümden atıyorum

ağfndrdm
24.May.2011, 19:27

Şimdiden teşekkürler.
bende motorumu moorsikletcimden aldım emrede 7600 tl lik motoru yüksel beyden 7000 e aldım hiç bi sorunda yaşamadım servis ıvır zıvırda .ha neden böyle diyeceksen emre biraz tok satıcı hemde italatçı firma her durumda kazanırın kadıköyden dahi alsan. yüksel bey ise fiyatları biraz daha aşşağıda tutup sürümünden kazanmak istediği için

reshoden
25.May.2011, 00:08
Çok teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için. Gidip bir motorsikletcim.com ile görüşeyim bakalım oradan ne çıkacak. Ayrıca kask için de verdiğiniz tavsiyeler doğrultusunda 150-200 liralık bir kask bakmaya çalışacağım. Dileğim tabii ki kaskı kullanmaya yönelik bir durum olmaması yönünde. Fakat sizden de bir ricam olacak. Beni mazur görün, ben şu an gerçekten hiçbir şey bilmiyorum motor hakkında, o yüzden bu kask konusunda da beni daha detaylı aydınlatırsanız çok memnun olurum. Bilmiyorum diye 150 liraya 50 liralık kask satarlar bana ondan korkuyorum :)

COMANCHE
25.May.2011, 00:16
motosikletcim Türkiyede ki en büyük alıcı. ben de hesaplı aldım ve almadan önce Emreyi aradım...dedim nasıl oluyor böyle oluyor dedi

ağfndrdm
25.May.2011, 00:27
yarım açık venom yada gdr öneririm hem yazın sıcağından bunaltmaz hemde korunaklıdırlar.dileğin kaskı kullanmamak diyorsun. bence kaskı hiç kafandan çıkarma ve şunu aklından çıkarma o kask zamnın gelince hayatını borçlu olacağın yegane eşyan olur çıkar

reshoden
25.May.2011, 00:49
yarım açık venom yada gdr öneririm hem yazın sıcağından bunaltmaz hemde korunaklıdırlar.dileğin kaskı kullanmamak diyorsun. bence kaskı hiç kafandan çıkarma ve şunu aklından çıkarma o kask zamnın gelince hayatını borçlu olacağın yegane eşyan olur çıkar

Yanlış anlaşılmışım sanırım :) Umarım o teknolojiyi kullanmamızı gerektiren bir kaza yaşamayız demeye çalışmıştım. Yoksa kaskımı çıkartmayı düşünmüyorum :)

CELİL
25.May.2011, 09:21
Çok teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için. Gidip bir motorsikletcim.com ile görüşeyim bakalım oradan ne çıkacak. Ayrıca kask için de verdiğiniz tavsiyeler doğrultusunda 150-200 liralık bir kask bakmaya çalışacağım. Dileğim tabii ki kaskı kullanmaya yönelik bir durum olmaması yönünde. Fakat sizden de bir ricam olacak. Beni mazur görün, ben şu an gerçekten hiçbir şey bilmiyorum motor hakkında, o yüzden bu kask konusunda da beni daha detaylı aydınlatırsanız çok memnun olurum. Bilmiyorum diye 150 liraya 50 liralık kask satarlar bana ondan korkuyorum :)
caner sirkecide doğu bank ın yan sokaktaki kapısının tam karşısında köşede motorsiklet kıyafetleri satan bir mağaza var ordan bir arkadaşa kask almıştık kaliteli makul fiatlı garantili kask çeşitleri var orayada bakabilirsin 8)

Rona
25.May.2011, 14:53
motosikletçime gittiğinde oradan hem kaskını alırsın hemde motorunu her ikisininde fiyatı makul ayrıca sattığı kasklarda dandik değil gayet iyi kasklar.Choppercılar için 600-800 tl lık bir kask gerekmez yaptığın yapacağın hız en fazla 120-130 ki bu hızda kaza yaparsan (kafa uygunsuz bir satıha denk gelirse)değil 800 tl 8000tl lik bir kask bile seni koruyamaz benim gördüğüm Racingçi kazalarını görseydin.

Bir örnek vereyim Shoei kask kullanan bir racingci Avcılar civarında emniyet şeridinde duran arabaya çarpıp motorun üzerinde uçuyor ve üst geçide çarpıp düşüyor sonuç malum ölmüş kask sağlam görünüyor ama kaskı çıkarmaya çalıştıklarında bir baktılar sürücünün beyni kaskın içine dağılmış durumda.Kask ve koruma düşük süratlerde (50 km ye kadar en fazla) işe yarar ondan sonrası her arttırdığın kmde risk artar.

Önemli olan kalite standartlarına uygun olması ve sert pvc malzemesinde olması gerisi teferruat

Fuatt
28.May.2011, 16:53
kask ve mont konusunda bir şey diyemicem çünkü daha bende almadım :) ama dedikleri gibi 100 150 liralık yeter bence zaten ters bi şekilde düştün mü kaskta kurtarmaz. bu motorlar öldürmüyor ben onu anladım 80 le giderken kasksız montsuz kaza yaptım düştüm baya bi sürüklendim çok şükür bişey olmadı yani doğru düşersen zaten 100 liraya alcağın kaskta korur kafanı :). ama motor konusunda ben 2. el al derim çünkü çok kaza yapıcaksın daha ilk sürüşlerin heyecanla gaza basıcaksın yok ben basmam deme basıcaksın panik yapıcaksın düşüceksin motor çizilcek orası burası kırılcak çok moralini bozcak bunlar. ha tabi kasko sigorta falan bunlar varsa bilmiyorum bunlar da bende yok yani hasarını karşilicaklarsa yinede sorun olmaz pek ama moral bozukluğu garanti yani onu söyliyim :).

Emix
29.May.2011, 14:52
LS2'ların yenileri gerçekten çok iyi bi araştırın 190 200 lira civarı bir fiyatı vardı enson :)

oldukça kaliteli yapmışlar :)

CELİL
30.May.2011, 10:07
kask ve mont konusunda bir şey diyemicem çünkü daha bende almadım :) ama dedikleri gibi 100 150 liralık yeter bence zaten ters bi şekilde düştün mü kaskta kurtarmaz. bu motorlar öldürmüyor ben onu anladım 80 le giderken kasksız montsuz kaza yaptım düştüm baya bi sürüklendim çok şükür bişey olmadı yani doğru düşersen zaten 100 liraya alcağın kaskta korur kafanı :). ama motor konusunda ben 2. el al derim çünkü çok kaza yapıcaksın daha ilk sürüşlerin heyecanla gaza basıcaksın yok ben basmam deme basıcaksın panik yapıcaksın düşüceksin motor çizilcek orası burası kırılcak çok moralini bozcak bunlar. ha tabi kasko sigorta falan bunlar varsa bilmiyorum bunlar da bende yok yani hasarını karşilicaklarsa yinede sorun olmaz pek ama moral bozukluğu garanti yani onu söyliyim :).
fuatt geçmiş olsun ama sen rekoramı gidiyorsun amaaan dikkat çekirge bir sıçrar iki sıçrar sonra kötü bir şey olmasın aman kendine dikkat et en kısa zamanda kask ve koruma al 8)

Emix
30.May.2011, 13:20
2. EL Lazer Vertigo MAXONE satılıktır :D çok hafif çiziği vardır fark etmezsin dikkat etmen gerekiyor sadece

tek kusuru Camı yoktur. ( acemi sürücü için düşünce birde cam parası vermeyesin diye :P )8)