Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni üye-jungle rider :D
falldown
31.May.2011, 18:55
herkese selamlar adım kaan istanbul anadolu yakasındayım. motor sevdam daha küçük yaşlardan beri var fakat devamlı kendimi kısıtlamışımdır ertelemişimdir taki geçenlerde bi arkadaşımın motorunu altıma alana kadar 8) 3 4 gün sonra (ilk cumartesi ) kendimi ehliyete yazılıo buldum ve gecen haftada ilk motorumu aldım:x yanlız ehliyet agustosta gelio:cry:o zamana kadar orman yollarında börtü böcek kuş sesleri bana arkadaşlık ediyor olcak:mrgreen: ehliyetten sonra haftasonu gezilerine katılmak sizlerle yüzyüze tanışmak isterim.ozamana kadar forumdan yazabilcem sadece gerek bilgi paylaşımı gerek muhabet için..
aidikurt
31.May.2011, 22:19
sevgili dostum aramıza hosgeldin.yeni motorun hayırlı olsun ilk fırsatta seni gezide aramızda görmek isteriz.
ağfndrdm
31.May.2011, 22:58
dostum hoşgeldin aramıza ,nasip olursa tanışır beraber de sürüş yaparız. brde motorunun markası modeli ne merak ettim
aidikurt
31.May.2011, 22:59
RR DD150 E2
avatarının altında uyelerın motorlarının markaları gözüküor
falldown
http://www.raptorriders.net/forums/image.php?u=3801&dateline=1306853996 (http://www.raptorriders.net/forums/member.php?u=3801)
Kullanıcı Bilgileri
Üye Numarası:3801
Ad/Soyad: kaan demir
Motoru: RR DD150 E2
Cinsiyet: http://www.raptorriders.net/forums/images/gender/Bay.gif
ağfndrdm
31.May.2011, 23:02
tşk alper yeni formta alışamadım daha.ama iyi olmuş emeğine sağlık
Merhaba kaan aramıza hoş geldin 8)
bir çok insanın hayalinde bir motor sahibi olmak vardır cesaret ve imkan bulanlar bir bulaşır pir bulaşır bir dahada zor bırakır yeni makinan hayırlı olsun allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin ehliyet tarihine bayagı var sezonun sonuna yetişirsin gerçi şansına yaz daha adam gibi gelmedi gelince gidişide geç olur bence 8)
Aramıza Hoş geldin Kaan, kazasız sürüşler dilerim.
falldown
01.June.2011, 11:03
hoşbulduk arkadaşlar.
evet ne yazıkki agustosa daha çok var celil abi fakat motor altımdayken o rüzgarı hissettikten sonra daha fazla bekleyemedim.zaten iyiki beklememişim bildiğim kadarıyla motorlara zam gelicek veya 250cc altı motorların vergisi %8den %22ye geri yükselicekmiş başkasının yalancısıyım :D emin değilim yanlış bilgi vermiş olmayım forumda.
bu arada dün akşam ilk depom bitmiş oldu.260 küsür km gitti.motoru aldığımda içinde koklancak kadar benzin vardı. 9,9 litre benzin aldı depo. sanırım 10 litre deposu var bununda 2,5 litresi falan reserve depo sanırım geriye 7,5litre normal depo kalıyo:) her nekadar kitapçıkta 14 litre desede. yanlız motorda hiç bi ayar yok. haftasonu ehliyeti olan bi arkadaşla 300km rodaj bakımına götürcez.orda öğrenmiş olurum ne ne işe yarar diye. ilk gün sadece debriyaj ayaklığını ayağıma göre ayarladım ve motor sıcakken bile rolentide stop ediyodu rolentiyi gereginden fazla açmak zorunda kaldım çünkü motor sogukkende çalıştırmada problem yaşıodum.yanlız iiyi bi hava-benzin karışımı ayarlamak gerekio bide ateşlemede sorunum var bujilerin değişmesi gerek sanırım.motor yaklaşık bi sene kadar köşede yatmış biliosunuz 150cc lere pek rağbet yok.bide ön balatalar diske sürtüyor sanırım giderken vıyaklıyor hafiften ön freni sıkınca ses kesiliyor.bunların hepsi bakımda düzelir bende nasıl yapılcağını öğrenmiş olurum diye düşünüyorum.bilmeden kurcalamak istemiyorum ama bikaç aya iyice öğrenmiş olurum mekanik aksamını
kendinize iyi bakın şimdilik..
kaan anladıgım kadarıyla meraklı bir arkadaşsın makinanı dinliyor ve sorunlarını kendin tespit ediyorsun bu çok iyi her motorcunun eli biraz anaktar tutmalı bahsettiğin şeyler dediğin gibi ufak tefek ayar işleri makina rodajla beraber düzenine oturur sonrada keyfini çıkarırsın 8)
hayırlı olsun...ben de ehliyet için ağustosu bekleyenlerdenim. ama motoru almakla iyi yapmışsın...
benim de eskiden olan motor sevdam birde hortladı ama vakit motor almak için tüm parayı otomobile yatırdığımdan dolayı çok geçti. bu sezonu arkadaşlardan idare edicez artık...
kazasız belasız sürüşler...
hayırlı olsun...ben de ehliyet için ağustosu bekleyenlerdenim. ama motoru almakla iyi yapmışsın...
benim de eskiden olan motor sevdam birde hortladı ama vakit motor almak için tüm parayı otomobile yatırdığımdan dolayı çok geçti. bu sezonu arkadaşlardan idare edicez artık...
kazasız belasız sürüşler...
Merhaba erhan sende aramıza hoş geldin 8)
sende bir tanışma topiği açsan güzel olurdu
işallah sende en kısa zamanda gönlündeki makinaya kavuşur özlemini bitirirsin 8)
falldown
01.June.2011, 13:07
erro arkadaşım her işte bi hayır vardır ama sezon olarak düşünme kasım hatta aralığa kadar vakit var bence ama ankarada hava daha sert oluyor ama mesela kuryeler yılın 12 ayı kullanıyorlar.benim bu kış ilk deneyimim olucağı için bişe demem saçma olur ama forumdaki kışın kullanan arkadaşlar düşünce ve deneyimlerini seninle paylaşırsa kafandaki soru işaretleri gitmiş olur. ben nie bu kadar beklemişimki dedim aldıktan sonra :D
celil abi ewt bi usta kadar olmasada elim biras yatkın. daha önce şantiyelerde çalışırken sırf meraktan işçilerin ustaların elinden kaynak spiral matkap vs.alıp kullanmışlığım veya bi pompa vs. bozulduğunda açmışlığım var. şu an için herhangi bi sorunda ehliyeti olan arkadaşa ihtiyacım oldugundan dolayı arka koltuk vs. dokunmuorum ama ehliyetten sonra koltukları söküp cam elyafla arka çamurlugun yarı kalıbını çıkartıp kendim bişiler yapmak gibi bi düşünecem var. orjinal parçalara dokunmayı düşünmüorum.tabi arka lastik 130luk cılız kalıo önce bi bakıcam göze çok batmıosa ve değecekse lastik ince olmasına ragmen hemen başlıcam kalıp çıkarmaya :D
kaan ne güzel bizimde birşeyler öğrenebilecemiz bir arkadaşımız daha oldu zamanı geldiğnde yaptıklarını bizimle paylaşırsan seviniriz :)
falldown
01.June.2011, 17:16
tabikide :D resimlerini çeker siteye koyarım hele bi agustos olsunda yanlız aklıma takılan bi soru var umarım hevesim kursağımda kalmaz bu motorların 2 yıl yada 5000km garantisi var diye biliorum. motor üzerinde yaptığımız değişiklikler garantiyi düşürürmü yoksa sadece mekanik ve elektronik aksammı garanti kapsamı içinde yada çok basit bi örnek sırf arka sinyalleri yeni çamurluğa göre daha öne çekmem bile kabloların üzerinde oynama yapmışsın diyip garanti konusunda arıza çıkarrırlarmı?? vs..çünkü bildiğim kadarıyla egzosu bile açtırmak motordaki garantiyi düşürüyor.ama chop lama konusunda garanti düşermi düşmezmi acaba??
kasada yapılan düzenlemerin mekanik garantiyi etkilememesi lazım ama yapmadan servise danışmakta yarar var çünki garantiye girmesin diye bahane arıyorlar 8)
falldown
01.June.2011, 18:01
bu cumartesi rodaj bakımına götürdüğümde sorup öğrenirim sonrada burdan paylaşırım böylelikle başka yapmak isteyen arkadaşlar olursa en azından kafalarında soru işareti olmaz umarım hevesim kursağımda kalmaz :D
ağfndrdm
01.June.2011, 22:01
bu cumartesi rodaj bakımına götürdüğümde sorup öğrenirim sonrada burdan paylaşırım böylelikle başka yapmak isteyen arkadaşlar olursa en azından kafalarında soru işareti olmaz umarım hevesim kursağımda kalmaz :D
kardeş ifedelemi mazur gör ..bence bu motoruna herhagi bir değişiklik yapma yada şöyle söyleyim daha açıklayıcı olur masrafa girme .neden diyeceksin :ecemeliğini attığın zaman ,ki buda 1 sene içinde gerçeklerşir ,150 cc sana az gelecek ve modei yükselmek isticeksin ,bu motorunu satarken biraz zarar edeksin o allahın emri fakat şimdi bu motora masraf yasraf yaparsan tez zamanda satacağını düşündüğüm için epery bi zarar edeceksin
COMANCHE
02.June.2011, 01:02
Abiciğim sen fotoğrafçı mısın?
foreman
02.June.2011, 01:09
hos geldın Kaan...kazasız surusler dılerım..
falldown
02.June.2011, 11:46
kardeş ifedelemi mazur gör ..bence bu motoruna herhagi bir değişiklik yapma yada şöyle söyleyim daha açıklayıcı olur masrafa girme .neden diyeceksin :ecemeliğini attığın zaman ,ki buda 1 sene içinde gerçeklerşir ,150 cc sana az gelecek ve modei yükselmek isticeksin ,bu motorunu satarken biraz zarar edeksin o allahın emri fakat şimdi bu motora masraf yasraf yaparsan tez zamanda satacağını düşündüğüm için epery bi zarar edeceksin
düşüncen için tşk ederim ama sanırım yanlış anladın. ben zaten bu motoru öğrenmek için aldım. öğrenmekten kastım sadece sürüş değil işleyişi ve orasıyla burasıyla oynayarak el beceremi geliştirmek. bi bakıma hobi gibi düşünebilirz aslında.masraf konusuna gelince alcağım malzemeler 50 bilemedin 100 lirayı geçmicektir ki bu malzemeleri şantiyedeki eski arkadaşlardanda temin edebilirm ancak sırf malzeme için aramam ayıp kaçar diye düşünüyorum.gerisi yapmaktan hoşlandığım bi iş için haftasonları vakit ayırmaya bakıyor.150cc olayına gelince bunun farkındayım ama bunları 10-15 bin liralık motor üzerinde ilk denemelerimi gerçekleştirirken içim cızlardı :D amacım bişeler öğrenmek.satmaya kalksam bin liradan fazla etmiyeceği için ileride yazlığa koyar sabahları ekmek süt almaya plaja inmeye falan kullanırım diye düşünüyorum. bi bakıma scooter görevi görcek :D ama cruise motor seviorum ve choplamaya merakımıda gidermiş olucam aynı zamanda. kısaca koşabilmek için önce emeklemeyi sonra yürümeyi öğrenmem gerekir. sonrasında bi xvs650a düşünüyorum kısmetse..umarım yüzyüzede tanışabiliriz.eminimki ilerde başıma gelceklerden dolayı bana yol göstermek amaçlı iyi niyetinden dolayı söylemişsindir teşekkür ederim tekrardan.
comanche arkadaşım eskiden arkadaşın slr makinası ile amatörce takılıyorduk taki arkadaş borclarından dolayı makinasını bile satana kadar..
hoşbulduk foreman arkadaşım saolasın..
Konuyu her yönüyle planlamışsın bilinçli sağlam adımlarla yürüyorsun güzel paylaşımlarını merakla bekliyor olucaz8)
falldown
02.June.2011, 14:59
teşekkür ederim celil abi. daha yolun başındayım ve öğreneceğim çok şey var ama zamanla olucaktır 8)
falldown
06.June.2011, 12:10
herkese merhaba tekrardan
cumartesi günü rodaj bakımına götürdük motoru.kavrama süper oldu. bende eskiden kavrama noktası elciğin sonuna doğruydu ve yokuş yukarı kalkışlarda mecburen ayak freni ile kalkmak zorunda kalıodum ama şimdi arabadaki gibi kavrama ile motorun geri kaçmasını önlüorum :D sanırım yağdan ve hava-benzin karışım ayarından kaynaklanıo motorun sesi değişti resmen motor kendine geldi :D
gelelim asıl olaya :( garantisi dolana kadar hiçbiyerini sökme makinanın dedi usta yani benim iş hikaye oldu :( ancak yolda kaldığım mecburi durumlarda dokunabilirmişim oda önce arayıp teyit alıp sorun hakkında ondan sonra..
bide az önce konuştum.akşama kavramayı biraz daha değiştircem ayardan sonra motor çalışırken peygamber vitesine geçmez oldu fakat gaz verirken veya motor suskunken tık diye geçio.ilerki zamanlarda kırmızı ışıkta full debriyaj basıpta baskı balatanın(motorda da aynımıdır bilmiorum) ömrünü yemiyim :P
evet garanti konusu tahmin ettiğimiz gibi
makina yeni olduğundan ayarlar zamanla yerine oturacaktır ve makina daha düzgün çalışacaktır debriyaj kavrama sistemi arabayla aynı debriyaja bastıgında bakıyla balata arası açılıyor balata boşta bekliyor 8)
falldown
06.June.2011, 12:43
kasada yapılan düzenlemerin mekanik garantiyi etkilememesi lazım ama yapmadan servise danışmakta yarar var çünki garantiye girmesin diye bahane arıyorlar 8)
evet celil abi haklıymışsın
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.