PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bujide kurumlanma hiç bitmiyor.

madleon
22.June.2011, 17:02
selamlar ben Çağrı aranıza Ekim ayında katıldım am askerlik nedeniyle uzun süredir burda yokum. Aslında çok daha öncelerden 2001 yılından beri motosiklet üstündeyim teknik ve mekanik olarak bilgimin yeterli hatta üst düzeyde olduğunu düşünüyorum ancak çözemediğim problemim şu ki 2005 model 22000 km deki rr 250 dde9 motorumun daha önce ki sahibi motora 3 litreden fazla yağ koymuş. Kendi yağ değişimim sırasında bunu farkettim ve bu da sübap contalarında aşırı zorlanmaya neden olduğu aşikar o sıralarda motorda sürekli buji yağlama ve kurumlama oluyordu. Ancak 3 litre yağ sorunundan sonra motorumun sübap contaları değişti ama sorunum hala bitmedi hala daha ayda 2 kere buji alıyorum ve ne benim ne de asıl ustamın artık buna bi sonuç getirecek bilgisi kaldı.Eğer aynı sorunu yaşayarak çözmüş arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. bu arada aranıza izmir karşıyaka dan katılıyorum.

CELİL
22.June.2011, 17:14
Merhaba çağrı aramıza hoş geldin 8)
sorununa gelince dediğin gibi ilk akla gelen sibop lastikleri ama değiştirdim demişsin motorda yağ eksiltme varmı sekmanların durumu nasıl acaba sekmanlar zayıfsa buji yağlamaya neden olabilirmi ali ustaya tel açıp sor yardımcı olur tel yukarıdaki linkinde var mustafa ustayada sorabilirsin onada yukarıda emre ltd nin linkinden ulaşabilirsin kolay gesin :)

madleon
22.June.2011, 17:51
teşekkür ederim Celil abi ama motoru komple elden geçirdik tamamen dağıttık sekmanlarda pistonlarda sorun yoktu sadece sübap contaları (ki mevcut deformasyon belliydi) değişti ama artık çok sıkıldım uğraşmaktan bir türlü soruna çözüm bulamıyorum. Ali usta sanırım istanbul da ee ben izmirdeyim bu da bi iletişim sıkıntısı oluşturacak çünkü kaporta veya lastik sorunu değilki dışardan görerek çözüm sunabilsin.

madleon
22.June.2011, 17:54
Yani işin garip tarafıda görüntü olarak o kadar seviyorum ki motorumu şu saçma sapan sorunu olmasa diyecek hiç bir şeyim yok beni bir japondan sonra bu kadar keyiflendirebileceğini hiç tahmin etmiyordum:(:cry:

CELİL
22.June.2011, 18:07
teşekkür ederim Celil abi ama motoru komple elden geçirdik tamamen dağıttık sekmanlarda pistonlarda sorun yoktu sadece sübap contaları (ki mevcut deformasyon belliydi) değişti ama artık çok sıkıldım uğraşmaktan bir türlü soruna çözüm bulamıyorum. Ali usta sanırım istanbul da ee ben izmirdeyim bu da bi iletişim sıkıntısı oluşturacak çünkü kaporta veya lastik sorunu değilki dışardan görerek çözüm sunabilsin.
uzaktanda olsa ali usta ve mustafada teknik anlamda olasılıkları söylerler ustanda o şekilde yönlenir hatta ustan konuşsun yardımdan kaçınmazlar belki birlikte bir çözüm bulunur makinayı komple dağıttık diyorsun gözden kaçan bir şey sebep olabilir :)

madleon
23.June.2011, 22:14
arkadaşlar sorun çözüldü hemde çok komik biçimde. gidonu yukarı yükselttiğim için jikle teli gergin kalmış. gidonu her döndürdüğümde jikleyi açarak fazladan benzine sebep oluyormuş yakılamayan benzinde kuruma sebep oluyor. tam 24 saattir herhangi bir sorun yok. rüzgarla kalın:)

CELİL
24.June.2011, 09:07
sorunu bulduğuna sevindim bazen böyle hiç akla gelmiyecek yerden çıkıyor o zaman geriye keyfini çıkarmak kalıyor 8)