Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 Zamanlı 49 CC Mini Chopper Hakkında.
arkadaşlar bu 2 zamanlı motorsikletlerin bakımı nasıl yapılıyor 4 senedir yatmış 49 cc'lik mini bir chopper var elimde pocket bike chopper lardan
yağı.. bujisi.. elektrikli marşı yok çim biçme motoru gibi elden marşlı ve sanırsam çim biçme motoru Diablo marka avulturalya motorsikleti daha sıfır km'de ancak 4 senedir yatmakta.. piston kaynamamış adım gibi eminim
ve yağını benzinini nasıl koyacağım :) depodanmı? hangi oranlarda
eski javacılardan bulmak lazım onlar bilir benzine yağı karıştırıp depoya boşaltıyorsun ama ne oranda bimiyorum bence RONA bilir :)
madleon
28.June.2011, 17:05
yağ haznesi ayrıda olabilir belki kendisi karışımı yapıyordur bw's ler gibi. koltuğu kaldırıp bak bakalım bi;)
kolduk ufacık birşey 14-16 yaş lar vs için uygun koltuk altı yok
el sargısını söktüm yeniden sardım karbüratörünü temizledim deposu küf tutmuş onu temizledim bujisi daha sıfır zaten 3 km'de motor ancak 4 senedir yatıyor attım benzinin içine tertemiz çıktı paslı yağsız kuru yerleri benzinle temizledim biraz yağ sökücü kullandım iyice kuruladım sonrasında detaylı detaylı yağladım
anahtarı yok aküsü çok cins yenisini almam gerekiyor ve kontaj yapacağım
el sargı marşını söküp pedal takıcam oraya sargı sürekli arıza yapıyor çok tatlı birşey yav 2 zamanlı 49 cc net 1 lt deposu var büyütüceğiz onu mecbur hiçbirşeye yetmez o depo..
bu alete uygun fren balatası nerden bulurum.. bujisi çok çok farklı tek tırnak ama yapı itibariyle farklı uymuyor 3-5 tane denedim uyduramadım çim biçme motorlarının bujilerine bakıcam..
pazar günü komple motoru sökerim bi elden geçirir rektefi yaparım boyanacak nikelaja verilecek bir sürü parçası var ve elektriğinide elden geçirdimmi it gibi çalışır :D
resimlerini paylaşırım en kısa zamanda
1 lt pet benzin aldım ordaki yağ ustasına ayarını tutturabilirmisin dedim tabi yeğenim dedi kattı birşeyler bilemiyorum artık salladı gibi ayar konusunda :D
benzin yağ tek depoya konuluyor bws ler gibi değil 2 parmağım kadar bir karbüratörü var zaten depodan çift hortum gidiyor bi tanesi normal benzin hortumu diğeri gazı köklediğimiz zaman musluktan akarmışcasına akıtıyor benzini aynı Yamaha kinglerdeki gibi gazı sonladığımız vakit direk karbüratörü benzine boğuyor :D alet hem içiyor ama bi yandanda uçuyor :)
zaman ayırıp yorum yazan arkadaşlar teşekkür ederim.
kolduk ufacık birşey 14-16 yaş lar vs için uygun koltuk altı yok
el sargısını söktüm yeniden sardım karbüratörünü temizledim deposu küf tutmuş onu temizledim bujisi daha sıfır zaten 3 km'de motor ancak 4 senedir yatıyor attım benzinin içine tertemiz çıktı paslı yağsız kuru yerleri benzinle temizledim biraz yağ sökücü kullandım iyice kuruladım sonrasında detaylı detaylı yağladım
anahtarı yok aküsü çok cins yenisini almam gerekiyor ve kontaj yapacağım
el sargı marşını söküp pedal takıcam oraya sargı sürekli arıza yapıyor çok tatlı birşey yav 2 zamanlı 49 cc net 1 lt deposu var büyütüceğiz onu mecbur hiçbirşeye yetmez o depo..
bu alete uygun fren balatası nerden bulurum.. bujisi çok çok farklı tek tırnak ama yapı itibariyle farklı uymuyor 3-5 tane denedim uyduramadım çim biçme motorlarının bujilerine bakıcam..
pazar günü komple motoru sökerim bi elden geçirir rektefi yaparım boyanacak nikelaja verilecek bir sürü parçası var ve elektriğinide elden geçirdimmi it gibi çalışır :D
resimlerini paylaşırım en kısa zamanda
1 lt pet benzin aldım ordaki yağ ustasına ayarını tutturabilirmisin dedim tabi yeğenim dedi kattı birşeyler bilemiyorum artık salladı gibi ayar konusunda :D
benzin yağ tek depoya konuluyor bws ler gibi değil 2 parmağım kadar bir karbüratörü var zaten depodan çift hortum gidiyor bi tanesi normal benzin hortumu diğeri gazı köklediğimiz zaman musluktan akarmışcasına akıtıyor benzini aynı Yamaha kinglerdeki gibi gazı sonladığımız vakit direk karbüratörü benzine boğuyor :D alet hem içiyor ama bi yandanda uçuyor :)
zaman ayırıp yorum yazan arkadaşlar teşekkür ederim.
harika bir şey büyük oyuncagı zevkli ugraş işallah istegin gibi adam edersin bol bol resim istiyoruz 8)
bir depoya 1 veya 1,5 su bardağı (en iyi oran 1lt ye 40 gr) kadar yağ döküyorduk ama 1 lt lik bir depoya çay bardağı bile çok gelir
darkowners
23.August.2011, 17:49
yaa baksana duruyomu motor gel satalım resimlerinide koyamazmıyız düşünrsen ara beni 0.505 217 97 57
Emix
23.August.2011, 17:53
üzgünüm dostum motora 3 tane müşteri çıktı sizinle beraber ancak sahibi istemediğini boyaya verip sağını solunu yaptırıp salona koyacağım diyor cins..
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.