PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü problemi hk.

slamdunk_tr
18.Temmuz.2011, 17:51
Selamlar,

Motorumu aldığımdan beri(dd250e-9b) neredeyse iki günde bir biniyorum. Geçen hafta tatile gittim ve 8 gün motor otoparkda yattı. Geldiğimde anahtarı çevirdim ve akünün tamamen bittiğini gördüm. Motor hiç marş basmıyordu. Vurdurarak çalıştırdım. Bütün gün gezdim ama yine de stop ettiğimde bazen marş bastı bazen hiç basmadı ve yine vurdurarak çalıştırmak zorunda kaldım.

1 hafya yatma ile akü problemi yaşanması normal midir?

ağfndrdm
18.Temmuz.2011, 21:16
senin akunun b,teceği varmış kardeş 1 hafta çalıştırmamanda üstüne tuz biber olmuş

CELİL
19.Temmuz.2011, 09:13
habip diger tarafta cevap yazdım ama tekrar buraya yazayım
saglam bir akü 15 gün civarı şarzını tutar ama akü zayıfsa bir hafta bile dayanmayabilir akünün durumuna baglı makinanın şarz yapıp yapmadıgından emin ol şarz ediyorsa akü gitmiştir 8)

slamdunk_tr
19.Temmuz.2011, 10:58
habip diger tarafta cevap yazdım ama tekrar buraya yazayım
saglam bir akü 15 gün civarı şarzını tutar ama akü zayıfsa bir hafta bile dayanmayabilir akünün durumuna baglı makinanın şarz yapıp yapmadıgından emin ol şarz ediyorsa akü gitmiştir 8)

OK. dediğin gibi kontrol ettireceğim. Yalnız, cumartesi başıma gelen bu durumdan beri iki gündür tık diye çalışıyor. Bugün de işe motor'la geldim ve eskisi gibi problemsiz çalışıyor. Çözemedim arkadaş, motosiklet benle dalga geçiyor..

slamdunk_tr
06.Eylül.2011, 14:14
Bayram tatili vesilesi ile istanbul dışındaydım. 10 gün boyunca motosiklet garaj'da yattı. Geldiğimde de tık diye çalıştı. Bu sefer gidon'daki "stop switch"i kapalı pozisyonda bıraktığımdan emin olarak gittim. Alakası var mı, stop switch açıkken aküden cüzi bir elektrik harcanır mı bilmiyorum ama geldiğimde akü bıraktığım gibiydi. Tık diye çalıştı.

Paylaşayım dedim. :)

slamdunk_tr
05.Kasım.2011, 15:00
Arkadaşlar,

Motosikleri kış için kaldırırken akü'yü sökeceğim. Motosikleti iş yerine götüreceğim için orada sökmem gerekecek. Aküyü sökmek için hangi anahtarlar gerekli. Sadece onları yanımda götüreyim diyorum.

Plastik kapağı sökmek için yıldız tornavida yetecek sanırım.
Aküyü ve kutup başlarını sökmek için kaç numara anahtar gerek?

Emre
05.Kasım.2011, 20:31
slamdunk_tr bu işler geldimi arka arkaya geliyor. Benimde motorumda bir kısa devre sorunu vardı, onu düzelttim derken arka stopum yandı. Onu falan değiştirdim aynı dönem akü bitti. Akünün bittiğine ihtimal vermedim ilk başlar, yok artık diye :) Sonra gittim aküyü değiştirdim. Arkadaşların dediği gibi akün zayıflamıştır, üzerine motorun 1 haftada yatması tuz biber olmuştur :)

Hatırladığım kadarıyla yıldız anahtarla akünün kutup başları sökülebiliyordu. En azından yeni aldığım akünün ki öyle. Orjinali tam olarak aklımda kalmadı.

slamdunk_tr
09.Kasım.2011, 04:36
slamdunk_tr bu işler geldimi arka arkaya geliyor. Benimde motorumda bir kısa devre sorunu vardı, onu düzelttim derken arka stopum yandı. Onu falan değiştirdim aynı dönem akü bitti. Akünün bittiğine ihtimal vermedim ilk başlar, yok artık diye :) Sonra gittim aküyü değiştirdim. Arkadaşların dediği gibi akün zayıflamıştır, üzerine motorun 1 haftada yatması tuz biber olmuştur :)

Hatırladığım kadarıyla yıldız anahtarla akünün kutup başları sökülebiliyordu. En azından yeni aldığım akünün ki öyle. Orjinali tam olarak aklımda kalmadı.

akü de problem yok. motoru kaldıracağım. aküyü sökmem gerekiyor. o nedenle soruyorum.

CELİL
10.Kasım.2011, 10:30
akünün vidasıda yıldız tornavidayla sökülebiliyor8)

slamdunk_tr
10.Kasım.2011, 12:07
yıldız tornavidamı alır, iş yerinin otoparkına doğru sürerim bu hafta sonu.. Sezon da 7 aylığına bitmiş olur benim için.. :)

ağfndrdm
13.Kasım.2011, 20:41
7 ay biraaz uzun değilmi :D ben kışında kısa mesafelerde kullanacağım inş ufak tefek sorunları var onları halledip

slamdunk_tr
15.Kasım.2011, 10:21
7 ay biraaz uzun değilmi :D ben kışında kısa mesafelerde kullanacağım inş ufak tefek sorunları var onları halledip

Arskerlik var hocam... Mayıs sonuına kadar ortalarda olmayacağım. Motoru gitmeden satıp/yenisi ile büyütüp, asker dönüşü bu işlerle uğraşmayacaktım ama kimseye kısmet olmadı. Ben de asker dönüşü satıp büyütmek istiyorum. O yüzden yatacak yani.. :(