Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kışın Motosikleti Depoya Kaldırırken

TWO-WHEEL TANGO
14.Ekim.2011, 00:33
Hava bu yıl erken soğudu.. Motoru depoya kaldırır mıyız, yoksa pastırma yazını mı bekleriz diye düşünürken yabancı bir sitede (ABD) kışın cuiser motosikletin depoya kaldırılması ile ilgili bir yazı buldum, özetleyip paylaşmak istedim.
1-Karbüratörün boşaltılması: Karbüratörün içindeki benzinin boşaltılması gerek. Zira benzinin içerisindeki su, korozyona; benzinin buharlaşması da tortuya (varnish:vernik diyorlar) yol açıp tıkanmaya neden oluyor. Bu işlem karbüratör üzerindeki boşaltma vidasından gerçekleştirilemezse, son çare olarak benzin musluğunu 'off' konumuna getirerek ve motoru karbüratördeki benzin bitene kadar çalıştırarak yapılıyor. Özellikle tortunun, katransı olduğu için büyük problemlere yol açabileceğini eklemiş..
2-Benzin deposu içerisindeki pasın önlenmesi: Depo içinde oluşacak pasın, ve katranımsı tortunun sezon açılıp motor tekrar kullanıldığında karbüratöre ineceğini belirtmiş. Benzin içindeki su depoda pasa neden oluyor. Depoyu tamamen boşaltmayı (içindeki su, diğer maddeler böylelikle boşalacak), ardından full doldurmayı ve fuel stabilizer (pas-tortu önleyici) ilave edilmesini öneriyor.(Hatta önce katkıyı, sonra benzini doldurun ki benzin pompasından dolan benzinin oluşturduğu türbülans sonucu katkı iyice karışsın demiş.) İlkbaharda sezon açıldığında temel prensip olarak, depoyu tekrar boşaltmalı, ve yeni benzin doldurmalı diyor. Hele ki katkı konmamışsa kesinlikle boşaltımalı, ancak katkıların çok etkili olduğundan boşaltmanın gerekli olmayabileceğinden sözetmiş.
Bununla birlikte depoyu dolu bırakmak istemiyorsanız kalın yağ ile içerisini yağlayın, iyece çalkalayın (300 küsur kiloluk cruiser'i nasıl çalkalıyor onu çözemedim :mrgreen:) ve bu işlemi birkaç haftada bir tekrar edin demiş.
3-Akü: Aküler çalıştırılmadan yatırılırsa, ömürleri biter. Battery Tender (şarj cihazına) bağlamaktan, veya zaman ayarlı bir şarja bağlamaktan sözetmiş.(belki de en iyisi söküp eve koymak, ara sıra şarj etmek..)
4-Hepimizin bildiği krom cilası ve boyalı bölgelerin cilasına ek olarak, egzost içindeki korozyonu engellemek için egzostun içine wd 40, vb malzeme sıkılmasını tavsiye ediyor. Ağızlarını kapatabilirsiniz diyor.(Bu arada düz boru şeklinde egzostlara prezervatif takılabileceğinden sözetmiş, bir an gözümde canlandırdım,:p)
5-Silindirin içerisine, buji söküldükten sonra 1 çay kaşığı-fazla değil- kalın yağ konur, vitesteyken makine ileri hareket ettirilir, bu şekilde yağın tüm silindir ve yamna odasına yayılması sağlanır, korozyon engellenir.
6-su soğutmalı modeller için antifriz.
7-Motorun sehpaya alınması en iyi yol, bu yapılmıyorsa motor periyodik olarak ileri- geri hareket ettirilip lastiğin yere temas eden kısmı sürekli değiştirilmeli. Havaları maximum basınca kadar, hatta birazcık fazlasına kadar şişirilmeli.
8-mekan: Kapalı ortamda ise, soluyabilir, nemi altında hapsetmeyen branda ile kapatılmalı, ortam-mekan ani sıcaklık değişimlerine maruz kalmamalı. Açık ortamda ise açık ortam için tasarlanmış branda, çadır vs ürünlerden kullanılmalı, ve içeriye dessicant-nem tutucu (silika jel tarzı) veya elektrikli nem önleyici konulmalı.

Bazıları mantıksız gelse de (elektrikli nem önleyici, zaman ayarlı akü şarj cihazı ve özellikle egzosta geçirilmiş malum malzeme gibi :mrgreen:), deponun içerisindeki ve karbüratördeki benzin tortusunun yaratacağı tehditler, nemi engellemek için silika jel (büyük paketleri var mı, bilmiyorum) , antifrizin ihmal edilmemesi, ve akünün cilvesi açısından faydalı bulduğum için paylaşayım dedim.

falldown
14.Ekim.2011, 10:26
hazır böyle bi konu açılmışken benimde bi sorum olucak. iş nedeniyle devamlı şehir dışına çıkıorum ve bu bi haftalık süürede bile motorumu özlüorum. şehir içinde oldugum zamanlar nerdeyse hergun-fırsatım olursa tabi* motorumun tepesindeyim :D yeni motorcu olduğumdan olmalı diye düşünüyorum. durum böyle olunca kışn köşede branda altında durunca özlerim ben :mrgreen:. bu kış hazırlığı yerine 2 3 günde bi motoru 5 10 dakka çalıştırmak nasıl olur sizce ?? mantıken iyi olurda :P bir de siz daha önceden kışı geçirmiş arkadaşların düşünce deneyimlerini bilmek isterim.

CELİL
14.Ekim.2011, 12:10
valla ben kışın kullanmayı sevmem ama en fazla 10 günde bir kuru havalarda motoru çıkarıp biraz gezdirip yerine koyuyorum hiçbir sorun olmuyor 8)

DIESEL
14.Ekim.2011, 13:00
usta adamlar kışı bizim gibi 2 3 ayda sakince atlatamıyolar kı. onların soğugu yamuru fırtınası karı ayrı bı dert. adamlar 5 ay kapatıyo kontagı. ben asfalt kuruysa gökyüzü karanlık değilse basıyorum kontaga. gün içinde kullanıp akşam geri koyuyorum motoru. buda haftada bir yada 10 gunde bire tekabul ediyo en az.bazen haftada 3 gun fln kullanıyorum hava iyi gidiyosa. oda yeterlı zaten motorun sağlıklı kalması için.

hadi kapatıyon garaja şunuda hesaba katmak lazım işçilik pahallı bizim ülkemizde. 3 ay için değermi bukadar vesveseye?

TWO-WHEEL TANGO
14.Ekim.2011, 13:03
Doğru olan, çalıştırdıktan sonra motoru dediğiniz gibi gezdirmek. 'Yattığı yerde çalıştırmak, tam ısınmadan kontağı kapatmak yanma odasında neme, dolayısıyla korozyona neden oluyor' şeklinde bir iki makale okumuştum. Fakat bunun için de yakın kapalı yer lazım. Benim ev Başakşehirde, depo Bayrampaşa'da.. Kapalı ücretli garaja koysam, arkadaşlardan birinin motorunun başına gelmedik kalmadı.. İleri geri oynatırken 2 kez düşürdüler (birinde ayaklığı dik konumda bırakmış, bamm), acemi bir bayan sürücü otomatik arabanın gazına yüklenmiş, 2 araç ve bizimkinin motoru hasar gördü..

falldown
14.Ekim.2011, 14:09
tamamdır benim için yeterli :D motorun orasını burasını söküp köşeye koymucam :D
twowheeltango arkadaş bilgi için tşk. zaten benim çlaıştırmaktan kastım garaj içinde gezinmek çocuk gibi :D oturduğum sitenin garajı oldukça büyük ve 2 katlı. bu arada ücretli garaja bırakmak yerine yakındaki bi real praktiker koçtaş gibi yerlerin parklarına bırakılabilir motor. bizim burdkai realin otoparkının 2veya 3. katında gokart yarışları düzenleniyo o derece büyük.. kimsenin bi tane motora bişey diceğini sanmıorum.böyle bi imkanı olan varsa yapabilir aklıma gelmişken söyleyim dedim.

teoman25
14.Ekim.2011, 16:40
siz birde erzurumda olduğunuzu düşünsenize :D
ekimde başlayan kış, nisan ayında bitiyor,
hadi diyelim ekim ayında ve nisan ayında kar olmaya biliyor,, ama ayazın soğuğu jilet gibi kesebiliyor insan tenini:)
yani burada motora binme süresi yıl içerisinde fifyt-fifty :)
erz.da motor garajda bile olsa en az 2 günde bir o motoru ısıtmak lazım,,

TWO-WHEEL TANGO
14.Ekim.2011, 18:36
yakındaki bi real praktiker koçtaş gibi yerlerin parklarına bırakılabilir motor. bizim burdkai realin otoparkının 2veya 3. katında gokart yarışları düzenleniyo o derece büyük.. kimsenin bi tane motora bişey diceğini sanmıorum.böyle bi imkanı olan varsa yapabilir aklıma gelmişken söyleyim dedim.
Falldown. benim burada yakınımda AVM var, aklımdan geçiyordu garajına koymak, sen de önerince gidip sorayım dedim.. İzin vermiyorlar.. Gizliden bıraksam gitsem dedim, gece ekibi çeker götürür dediler.. Emniyet'in kesin talimatı varmış.. Çalıntı araba ile işlenen suçlardan sonra, çalınan araç garaja çekilirse polis için arayıp bulmak zor olacağından sanırım.. Aman, kimse bırakayım demesin, bir iki hafta sonra motoru kontrol için gittiğinde, bir bakmışsın yed-i eminde.. Branda yok, açıkta kar altında püfür püfür yatarken bulabiliriz makinemizi:?. :mrgreen:. Öneri için yine de teşekkürler..

TWO-WHEEL TANGO
14.Ekim.2011, 18:55
siz birde erzurumda olduğunuzu düşünsenize :D
ekimde başlayan kış, nisan ayında bitiyor,
hadi diyelim ekim ayında ve nisan ayında kar olmaya biliyor,, ama ayazın soğuğu jilet gibi kesebiliyor insan tenini:)
yani burada motora binme süresi yıl içerisinde fifyt-fifty :)
erz.da motor garajda bile olsa en az 2 günde bir o motoru ısıtmak lazım,,
Sana bir de kar motosikleti lazım o zaman.[smilie=greencolorz:. Şaka bir yana Erzurum'un soğuk havası, İstanbul'un mazotlu havasından, trafiğinden bin kat iyidir :) . Orada yaşasaydım ilk işim cross bir makine alıp kara-buza uygun bir çift lastik takıp kullanmak olurdu..

DIESEL
14.Ekim.2011, 23:05
istanbulda her yer site artık. 3 tanesınden bırınde kapalı garaj var. etrafınızdakı sıte yonetıcılerınden bı rıca edın derım. benım boyle bır sorunum yok şükür olsun... ama sıze tavsıyem alısverıs merkezlerınde kıtlemeyın aletlerı. gozunuzun onunde olsun. yoksa 1 hafta sonra gıdersınız bı bakarsınız kapagınızı aynanızı ayaklıgınızı fln sokuvermısler yedek parca nıyetıne :? netıcede bi alyan takımı bır 8 bırde 13-14 anatar yeterlı coğu parcayı sokmek ıcın... koy evının onune cek brandayı daha ıyı. netıcede soguktan cok yağıştır motoru yıpratan. haftada 2 kere calıstır 5 dk ısıt 15 dk tur at ısınsın ıyıce yeter.

teoman25
14.Ekim.2011, 23:09
Sana bir de kar motosikleti lazım o zaman.[smilie=greencolorz:. Şaka bir yana Erzurum'un soğuk havası, İstanbul'un mazotlu havasından, trafiğinden bin kat iyidir :) . Orada yaşasaydım ilk işim cross bir makine alıp kara-buza uygun bir çift lastik takıp kullanmak olurdu..

ya zaten burda (erzurumada) kışın araba sürmek bile başlı başına bir sanat gerektiriyor :)
ne kar lastikleri olan arabalar gördüm; buzda karda saplanmış kalmış:) garajı olmayan araç sahipleri gecede 2 kez dışarı çıkıp motor ısıtıyorlar kontağı açıp.. yani allah muhafaza yanlışlıkla motorun metal bi aksamına parmağın değdiği gibi deriyi orda bırakırsın haşııırttt diye :) ve motoru sürerken bile o açıkta kalan depoda, o benzin dona bilir :)
neyseki ben spyder motoru alıp erzurumda binmeyeceğim :))

TWO-WHEEL TANGO
15.Ekim.2011, 00:10
istanbulda her yer site artık. 3 tanesınden bırınde kapalı garaj var. etrafınızdakı sıte yonetıcılerınden bı rıca edın derım. benım boyle bır sorunum yok şükür olsun... ama sıze tavsıyem alısverıs merkezlerınde kıtlemeyın aletlerı. gozunuzun onunde olsun. yoksa 1 hafta sonra gıdersınız bı bakarsınız kapagınızı aynanızı ayaklıgınızı fln sokuvermısler yedek parca nıyetıne :? netıcede bi alyan takımı bır 8 bırde 13-14 anatar yeterlı coğu parcayı sokmek ıcın... koy evının onune cek brandayı daha ıyı. netıcede soguktan cok yağıştır motoru yıpratan. haftada 2 kere calıstır 5 dk ısıt 15 dk tur at ısınsın ıyıce yeter.
Bizim Başakşehir tamamen açık.. Park sorunu da had safhada. Kapalı, soluyan, rutubeti hapsetmeyen bir branda garaja niyetim var, bunu dahi site yönetimine kabul ettirmek güç olacak fakat en makul çare şimdilik bu. Ocak ayında dahi motora binilecek havalara artık rastgeldiğimizden aslında ben de depoya kaldırmak istemiyorum..Ancak yağışlı havalarda branda altında, zeminden buharlaşan su nedeniyle nem yoğuşuyor. Geçen ilkbaharda motoru aldıktan 2-3 ay sonra sinyallerim pas nedeniyle akım iletmediğinden çalışmamıştı, wd 40 ile halletmiştim. Kapalı garajı olanlara ne mutlu.. Ne toz derdiniz var ne yağmur. Kıskandım..:cry:

DosT
15.Ekim.2011, 17:30
Bende branda almayı düşünüyorum.Motomax da var Ama kalitesi nasıl bilmiyorum.Branda kullananlara soğuğa ve yağışa dayanıklı bir marka önerirse sevinirim.

DIESEL
16.Ekim.2011, 01:28
marka öneremicam ama dışı paraşut bezınden (su ve hava geçirmez) içi polar, yün gibi yumuşak mazeme ile kaplı ( motoru çizmez, nemi rutubeti emer) brandalar var. alttan lastilki çıtçıtlı fln. onlardan alın almışken. pazarcı brandası ile paketlemeyin makinaları :D

DIESEL
16.Ekim.2011, 01:46
Bizim Başakşehir tamamen açık.. Park sorunu da had safhada. Kapalı, soluyan, rutubeti hapsetmeyen bir branda garaja niyetim var, bunu dahi site yönetimine kabul ettirmek güç olacak fakat en makul çare şimdilik bu. Ocak ayında dahi motora binilecek havalara artık rastgeldiğimizden aslında ben de depoya kaldırmak istemiyorum..Ancak yağışlı havalarda branda altında, zeminden buharlaşan su nedeniyle nem yoğuşuyor. Geçen ilkbaharda motoru aldıktan 2-3 ay sonra sinyallerim pas nedeniyle akım iletmediğinden çalışmamıştı, wd 40 ile halletmiştim. Kapalı garajı olanlara ne mutlu.. Ne toz derdiniz var ne yağmur. Kıskandım..:cry:

ben küçükbakkalköy bostancı tarafında oturuyorum . sitede pek yer yok ama yakınımda olsan 2 3 aylıgına yer ayarlayabılırdım sana. 2 haftada bı mısafırım olurdun havalar guzelken gelıp bakardın motoruna bı çalıstırırdın turlardın fln. başakşehir istanbulun öbür ucu şimdi gelsen bıraksan bıdaha nezaman gelcan da ilgilencam makinanla...

TWO-WHEEL TANGO
16.Ekim.2011, 11:21
ben küçükbakkalköy bostancı tarafında oturuyorum . sitede pek yer yok ama yakınımda olsan 2 3 aylıgına yer ayarlayabılırdım sana. 2 haftada bı mısafırım olurdun havalar guzelken gelıp bakardın motoruna bı çalıstırırdın turlardın fln. başakşehir istanbulun öbür ucu şimdi gelsen bıraksan bıdaha nezaman gelcan da ilgilencam makinanla...
Teşekkürler, Bayrampaşa'da benim boş depom var, fakat orası dahi uzak. Depoya koyup konunun başında açtığım tedbirleri almak mı? Depoya koyup arasıra ziyaret etmek mi? (kim gidecek, hem hırsız çok gizli girip çıkmak gerek) Yoksa en uygun yer evin önü mü? (Rutubeti engelleyecek tedbir gerek). Bu çelişkilerden sonra en uygun yer kapının önü olacak.. Yine de teşekkürler.

Bende branda almayı düşünüyorum.Motomax da var Ama kalitesi nasıl bilmiyorum.Branda kullananlara soğuğa ve yağışa dayanıklı bir marka önerirse sevinirim.
Yukarıdaki 'kapı önüne koyma' kararından sonra ben de araştırıyorum.İnternette şu ürünlere rastladım.
http://www.hellotrade.com/root-international-incorporated/motorcycle-cover.html
http://www.motorcycle-covers.us/Zerust.asp
Korozyon inhibitörü olarak VCI adı altında satılan ve Türkiye'de de sanayide genelde yedek parça korumak için kullanılan bir üründeki malzeme ile içi kaplanmış. Bizde bu ürünü rulo halinde satıyorlar, parçayı sarıp depoya kaldırıyorsun. İçindeki madde oluşan buharı pas yapıcı olmaktan çıkarıp koruyucu hale getiriyor. Ama Türkiye'de 'branda' olarak bulamadım, ve aynı malzemeden 'malzeme olarak' satın alınıp motor buna sarılır ve üzerine su geçirmez branda gönül rahatlığıyla çekilir mi araştırmadım..Ürün de şu:http://www.desikimya.com/koroz.html

DosT
17.Ekim.2011, 21:45

Üstad bende içerenköydeyim.Sen tam olarak neredesin :)
@TWO-WHEEL TANGO
Evet branda konusunda bende teredüttülüyüm ama en azından zaten yağmur yemiycek motor üstde bir balkon olduğu için.Sadece 0'ın altında derecelerde sıkıntı yapmasından korkuyorum.bu konuyu halen araştırıyorum.

DIESEL
17.Ekim.2011, 22:03
ben carrefour expres le ataşehır beledıyesının arasındakı sokaktayım. polat guneyçam konutları. sokaga gırınce 150-200 metre aşşağıda kalıyo.

buarada 0 ın altındakı dereceler ıcın yapcak bışı yok. motoru okadar sogukta çalıştırmaya çalısmakta pek akıllıca degıl zaten. motoru ılk calıstırdıgınızda motorda bulunan butun plastık parcaların ve kromajın ısısı bırden degısıyo. kontagı kapattıgında ıse hızla sogumaya başlıyo. plastık bogazda ve kromajda catlamalara neden olabılır bu durum. sıcaklıgın en azından 10- 15 derecelere cıkmasını beklemekte fayda var. antifiriz i eksık tutmamak lazım tabı kış boyunca. gercı yaz kıs koysan daha ıyı.

Rona
17.Ekim.2011, 23:06
Bir öneride benden olsun.branda yerine korozyon önleyici yağ
Branda çok sıkıntılı iştir az paraya alırsın işe yaramaz çok para verirsin işe yarar ama en fazla 2 sezon ömrü vardır.En iyisi yağ bence şu fabrika çıkışı otomobillerin üzerine sürülen sevkiyat esnasında pastan nemden koruyan cinsten
ISOTECT Serisi yağlar:Yüksek etkili pas önleyicilerdir. Deniz aşırı sevkiyatlarda, havacılık ve uzay sanayinde uygulamaları başarıyla kanıtlanmıştır. Lak (cila), mum veya yağ şekillerinde bulunan tipleri mevcuttur. Daldırma metoduyla, fırça ile sürülerek veya püskürtülerek oda sıcaklığında uygulanırlar. Uzun süreli korozyon koruma sağlarlar.
yukarıda özelliklerini yazdığım yağı tüm sanayi sitelerinde endüstriyel yağ satan bayilerde bulabilirsiniz

Alpay
19.Ekim.2011, 01:49
Doğru olan, çalıştırdıktan sonra motoru dediğiniz gibi gezdirmek. 'Yattığı yerde çalıştırmak, tam ısınmadan kontağı kapatmak yanma odasında neme, dolayısıyla korozyona neden oluyor' şeklinde bir iki makale okumuştum. Fakat bunun için de yakın kapalı yer lazım. Benim ev Başakşehirde, depo Bayrampaşa'da.. Kapalı ücretli garaja koysam, arkadaşlardan birinin motorunun başına gelmedik kalmadı.. İleri geri oynatırken 2 kez düşürdüler (birinde ayaklığı dik konumda bırakmış, bamm), acemi bir bayan sürücü otomatik arabanın gazına yüklenmiş, 2 araç ve bizimkinin motoru hasar gördü..

TANGO senle hiç görüştük mü gezilerde v.s Bende Başakşehirde oturuyorum. Motor için aklımda bir yer var, sanada yardımcı olamaya çalışırım bir akşam görüşelim.
özelden Cep Telefonumu sana bildiriyorum.

TWO-WHEEL TANGO
19.Ekim.2011, 20:39
Branda ile ilgili olarak.. Bugün Bim'e tesadüfen girdiğimde 19,5 tl gibi komik bir rakama sedan otomobil brandasına rastlayıp bir tane satın aldım.. Branda çok büyük ancak motoru sarıp, belki kesip biçip, hava alsın diye delip..vs bir şekilde değerlendirmeye çalışacağım. İhtiyaç duyanların bilgisine.

TWO-WHEEL TANGO
24.Kasım.2011, 00:07
Motosikletimi en sonunda evimden 22 km ötede, eski semtimde, Kocamustafapaşa'da güvenilir-bildik bir garaja emanet ettim. Kafam rahat.
Bu kararı vermeden önce..
1-Otomobil brandasını denedim. Brandayı yere açıp motoru üzerine çıkarıp,360 derece sarıp her iki uçtan havalandırma boşluğu aralamama rağmen gece gündüz arası ısı farkı nedeniyle her sabah ince bir film tabakası halinde nem yapmış olduğunu gördüm. Evet, bir damla yağmur girmedi, yağmurdan korudu, motoru içeriye sürdüğümde motor da brandanın içi de kuruydu ancak kesinlikle nem yapıyor.
2-Motosiklet brandası hiç çözüm değil. Motor her sabah su içinde kalıyor.
3-Çadır brandalı, çıtalı,ahşap tabanlı garaj yapmayı denedim. Tabanı hazırladım (Su kontraplağı vardı kestim, biçtim, yanlarına metal çıtaları tutacak profil mekanizma monte ettim).Fakat Zeytinburnu demirciler sitesinde dahi boruları büktüremedim. Arkadaş boru büktürmek ne zormuş.
4-Cycleshell diye bir ürün var. ABD 'de satılıyor. 325$ fiyat+nakliye+gümrük 1000 tl ye patlayacak.
5-Meşhur bir çadır branda var. Motosikletçim de satıyor aynı ürünü. En son kararım bu çadırı alıp ön ve arkasına hava alsın diye doğalgaz cam menfezi iliştirmekti. Fakat düşündüm, bu da nem yapacak.
6-Falldown kardeşimin açtığı 'kışın motora binmek' başlığı beni bir de kıyafet konusunda daha farklı bir düşünce boyutuna itmeye başlayınca(neopren mi, gore tex mi? Geçirir mi geçirmez mi? hatta en son kar zinciri görüyorum galiba:mrgreen: Sen kafa yorma konusunda beni de geçmişsin)
Sürekli düşünmekten bezip gidip aylık 40 tl'ye kapalı garaja emanet ettim.( Haftada bir işim düşüyor o tarafa. ) Motoru sabah ayazında götürürken ayazı yedikçe içim daha rahat etti. (Demek ki kışın motor kullanmak her bakımdan birazcık eziyetmiş, veya ben yaşlandım :mrgreen:)Konuyu ben açtım, sonuç bildirip bir yerlere bağlayayım dedim, bilgilerinize...

falldown
24.Kasım.2011, 12:32
Motosikletimi en sonunda evimden 22 km ötede, eski semtimde, Kocamustafapaşa'da güvenilir-bildik bir garaja emanet ettim. Kafam rahat.
Bu kararı vermeden önce..
1-Otomobil brandasını denedim. Brandayı yere açıp motoru üzerine çıkarıp,360 derece sarıp her iki uçtan havalandırma boşluğu aralamama rağmen gece gündüz arası ısı farkı nedeniyle her sabah ince bir film tabakası halinde nem yapmış olduğunu gördüm. Evet, bir damla yağmur girmedi, yağmurdan korudu, motoru içeriye sürdüğümde motor da brandanın içi de kuruydu ancak kesinlikle nem yapıyor.
2-Motosiklet brandası hiç çözüm değil. Motor her sabah su içinde kalıyor.
3-Çadır brandalı, çıtalı,ahşap tabanlı garaj yapmayı denedim. Tabanı hazırladım (Su kontraplağı vardı kestim, biçtim, yanlarına metal çıtaları tutacak profil mekanizma monte ettim).Fakat Zeytinburnu demirciler sitesinde dahi boruları büktüremedim. Arkadaş boru büktürmek ne zormuş.
4-Cycleshell diye bir ürün var. ABD 'de satılıyor. 325$ fiyat+nakliye+gümrük 1000 tl ye patlayacak.
5-Meşhur bir çadır branda var. Motosikletçim de satıyor aynı ürünü. En son kararım bu çadırı alıp ön ve arkasına hava alsın diye doğalgaz cam menfezi iliştirmekti. Fakat düşündüm, bu da nem yapacak.
6-Falldown kardeşimin açtığı 'kışın motora binmek' başlığı beni bir de kıyafet konusunda daha farklı bir düşünce boyutuna itmeye başlayınca(neopren mi, gore tex mi? Geçirir mi geçirmez mi? hatta en son kar zinciri görüyorum galiba:mrgreen: Sen kafa yorma konusunda beni de geçmişsin)
Sürekli düşünmekten bezip gidip aylık 40 tl'ye kapalı garaja emanet ettim.( Haftada bir işim düşüyor o tarafa. ) Motoru sabah ayazında götürürken ayazı yedikçe içim daha rahat etti. (Demek ki kışın motor kullanmak her bakımdan birazcık eziyetmiş, veya ben yaşlandım :mrgreen:)Konuyu ben açtım, sonuç bildirip bir yerlere bağlayayım dedim, bilgilerinize...

:mrgreen::mrgreen: ofiste boş durmaktan oluyor abi :D normalde saha elemanıyım ama şu sıralar rutin işler dışında çıkmıorum dışarı yanlız dün sabah köprü trafiginde kudurup ağzımdan köpükler saçma moduna girmek üzzereyken :pyanımdan vızvız gecen motorları görünce içim gitti.mesai bitipte eve gider gitmez akşam yemeği yemeden atladım motora turladım walla.yoksa bende son kez yıkayıp temizleyip zincirleyip garaja koymuştum 2 gün sürmüştü :mrgreen: hastalık işte bağımlılık sanırsam:? sürmeden olmuyo8)

mustafa
26.Kasım.2011, 17:08
Gerçekten bağımlılık yaratıyormuş...bu hafta biraz fazla mesai yaptım akşam on bir buçukta falan evde oluyorum...hanıma gözükmeden kaskı alıp iki turlayıp öyle giriyorum eve...

:))

serdarozgec
26.Kasım.2011, 22:51
bu mevsimde motora nasıl biniyorsunuz? ben yürürken titriyorum soğuktan. maaşallah sizlere...

falldown
26.Kasım.2011, 23:03
bu mevsimde motora nasıl biniyorsunuz? ben yürürken titriyorum soğuktan. maaşallah sizlere...

4 ince çorap+asker postalı
2 içlik+kot+dizlik
2 uzun kollu tshirt +kazak+body armor+sweatshirt+mont+eldiven
polar boğazlık+kask

motor sürmenin hazzı paha biçilemez 8) geri kalan herşey için visa :p

TWO-WHEEL TANGO
27.Kasım.2011, 02:48
4 ince çorap+asker postalı
2 içlik+kot+dizlik
2 uzun kollu tshirt +kazak+body armor+sweatshirt+mont+eldiven
polar boğazlık+kask

motor sürmenin hazzı paha biçilemez 8) geri kalan herşey için visa :p

Manita ziyaretine kışın motorla gidilmez demek ki. Hayır kıza eziyet... soy soy bitmez. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

falldown
27.Kasım.2011, 10:22
Manita ziyaretine kışın motorla gidilmez demek ki. Hayır kıza eziyet... soy soy bitmez. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

merak etme sende hatunun pantolon düğmesini açtığında dantelli yerine içlik görsen bütün şevkin kaçar :p geri kalanıyla uğraşmaz arkana bakmadan uzaklaşırsın ordan :p kısaca kimseye eziyet olmaz :mrgreen:
ama dediğin gibi gidilmez bu aynen mayoyla bikiniyle okula gitmek kadar abzuruk :?

slamdunk_tr
28.Kasım.2011, 12:28
Motosikleti arkadaşın iş yerindeki kapalı otopark'a koyduk.
Şunları yaptım;

- Aküyü söktüm. Celil Abi'nin dediği gibi sadece bir yıldız tornavida yetiyor kapağı ve kutup başını sökmek için.
- Depoyu fulledim. Sonra da benzin musluğunu yatay(off) konumuna getirdim ve karbüratördeki benzin bitene kadar, motor tekleyip stop edene kadar, çalıştırdım. Ali Usta önerdi bunu. Karbüratorün içi paslanabiliyormuş.
- 1 adet WD40'ı komple motorun üzerine sıktım. Tamamen bitene kadar. Bütün metal yüzeylere yani. Bunu da Ali Usta önerdi. İyi bir koruma yöntemidir dedi.
- Lastiklerin havası inebilir diye motosikleti tahta veya kalın karton üzerine koyabilirsin demişti. Buna üşendim açıkcası. :)

böyle işte.. :)

TWO-WHEEL TANGO
28.Kasım.2011, 14:49
Ben lastiğin altına poliüretan kamp matı vardı, kesip iki kat yapıp altına sürüyorum.
Benzin full depo ok, fakat benzin tortusu tabanda biriktiğinde çalıştırdığın zaman karbüratörü tıkama ihtimali var diye düşünüyorum.

slamdunk_tr
28.Kasım.2011, 15:53
Ben lastiğin altına poliüretan kamp matı vardı, kesip iki kat yapıp altına sürüyorum.
Benzin full depo ok, fakat benzin tortusu tabanda biriktiğinde çalıştırdığın zaman karbüratörü tıkama ihtimali var diye düşünüyorum.

Opetten fullemiştim ama bilemedim şimdi..
Eğer benim motosiklet karbüratör tıkayacak kadar içinde tortu olan benzini yakabiliyorsa maşallahı var... İnşallah dediğin gibi bir şey olmaz.

TWO-WHEEL TANGO
28.Kasım.2011, 16:05
Opetten fullemiştim ama bilemedim şimdi..
Eğer benim motosiklet karbüratör tıkayacak kadar içinde tortu olan benzini yakabiliyorsa maşallahı var... İnşallah dediğin gibi bir şey olmaz.
Haftada bir motoru görme şansım var, haftada bir çalıştırıyorum,çalıştırmadan önce makineyi çalkalıyorum ama ne derece faydası var bilmiyorum. Eskiden depodan hortumla benzin çekip metal temizliği, vs.. için pet şişeye benzin koyardık fakat bekleyince tortu yapıyor muydu, yapsa ne kadar yapıyordu? Anımsamıyorum..

CELİL
28.Kasım.2011, 16:07
yaza makinayı çalıştırmadan önce sende depoyu güzel bi salla yogunluk dagılıp eski haline gelsin :mrgreen: bu kadar kafanıza takmayın nasıl olsa eninde sonunda çalışacak 8)

TWO-WHEEL TANGO
28.Kasım.2011, 16:19
sende depoyu güzel bi salla
Depoyu yerinden çıkarıp mı çalkalayayım, yoksa çıkarmadan mı çalkayayayım. :mrgreen::mrgreen:
(Tekerleme niyetine kullanabiliriz bunu :mrgreen::mrgreen:) Bu arada mikserde çözüm olabilir. :mrgreen: