PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzoz bağlantısı hk. Problemenler

serkanbey78
08.November.2011, 21:43
Arkadaşlar raptor DD150 motorumun 2.el olarak aldığımda egzoz bağlantılarını motora bağlayan kısmındaki sağ ve sol 2 şer vida yerinden çıkıktı. geçenlerde bir tamircide yaptırdım. ve 2 gün önce yalovaya gittiğimde ki tam gaz gittim epey zorladım motoru o bağlantı vidalarından sol tarafında olanın bir tanesi yalama idi biraz o yerinden düşmüş ama sağlam olan da kırılmış, fakat okadar sıkı sıkılmı durumda imişki vida değil de bağlantı yeri yani bağlı olduğu yerden ufak bir parça kopartıp düşmüş, şimdi sol egzoz yine naynay durumda. Neden böyle bir şey oldu, motor da çok yüksek bir basınçmı var ?? birşey anlamış değilim. başına gelen varsa yazabilirse sevinirim.

Rona
10.November.2011, 03:56
Arkadaşlar raptor DD150 motorumun 2.el olarak aldığımda egzoz bağlantılarını motora bağlayan kısmındaki sağ ve sol 2 şer vida yerinden çıkıktı. geçenlerde bir tamircide yaptırdım. ve 2 gün önce yalovaya gittiğimde ki tam gaz gittim epey zorladım motoru o bağlantı vidalarından sol tarafında olanın bir tanesi yalama idi biraz o yerinden düşmüş ama sağlam olan da kırılmış, fakat okadar sıkı sıkılmı durumda imişki vida değil de bağlantı yeri yani bağlı olduğu yerden ufak bir parça kopartıp düşmüş, şimdi sol egzoz yine naynay durumda. Neden böyle bir şey oldu, motor da çok yüksek bir basınçmı var ?? birşey anlamış değilim. başına gelen varsa yazabilirse sevinirim.
Serkan anlatmaya çalıştığın kısım motorun manifolt bağlantı vidaları.
O vidaları kim sıktıysa ya kendini Kırkpınar pehlivanı sanıyor:mrgreen: yada seni kendisine sürekli müşteri yapmaya çalışıyor:x çünkü manifolt vidaları çok sıkıldığı zaman motorun titreşiminden dolayı bir süre sonra bağlantı saplamalarından kırılır ve kopar.Parça değişiminden başka yapılacak birşey yok ama bu sefer fazla aşırı sıkmasınlar o vidaları

Allah sana iyi bir usta nasip etsin.Ne diyeyim.
İyi sürüşler8)

CELİL
10.November.2011, 11:15
serkan geçmiş olsun geçen gün baktıgımızda o vidaların düşmüş olmasından huylamıştım normal şartlarda düşmez çünki demek vidası yalama olmuş tek vida düşüncede yük diğer vidaya binmiş onuda yerinden koparmış anlaşılan benim ilk makinam 150 cc jinlunda aynı sorun oldu çözüm vidaların motor bloğuna giren yerine tornacıda yüksük denilen bir işlem yapılıyor yani vidanın tutacagı yeri yeniden yapıyorlar bu işlemi yaptıramazsan onun için motor bloğu değişiyor kolay gelsin 8)