PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motordan soğumamı sağlayan güzel motorum

kaanaca
11.December.2011, 14:38
Forumdan eski mesajlarımdan belki görmüşsünüzdür, ilginç bi scooterım var. Biyerini yaptırdım başka biyeri bozuldu filan. Baya bi sıkıntılı makina.

Kısaca şunlar oldu. Eski sahibinden bana akü bitmiş halde geldi. Aldıktan 1 gün sonra bitti. Çalışmaz oldu.

İlk aldığımda ayak marşı olmadığı için aktarma kablosuyla birinden aktarma yaparak çalıştırıyordum bi gün kablo yanımda olmadığı için çalıştıramadım. Çok aramamıza rağmen şehir dışında olduğumuz için bulamadık. Mecburiyetten bi tamirciye götürdük.

O bisikletçiden bozma tamirci sadece aküyü şarj edecek ve gönderecekti ama ben o zamanlar yeterli bilgiye sahip olmadığım için kandırdı. Ve statörü değiştirdi. Gereksiz yere parça değiştirdi. Bu sorun değil çalışsın yeter dedik. Taktığı parça uyumsuz bi parça olduğu için elektrik tesisatını yakmış. (Bizzat ben kendi tamircimde gördüm yanık kablo bile vardı.) Bu işlemden sonra farlar gitti yanmamaya başladı. Şöyle bişey konuştuk tam hatırlamıyorum.
-Abi bu yanmıyor önceden yanıyordu
-Abim bak patlamış etrafı siyah...

Neyse dedik benim motor bi gün çalışmadı olabilir yapmadığı şey değil dedik. Tamirciye götürdüm. Hem baktırayım bide bakımlarını yaptırayım dedim. Orada önce ilk 5i değişti ertesi gün sonuncu değişti/yapıldı. (1.gün sonunda farlar yine çalışmadığı için ve elektrikli olarak marş düğmesinden çalışmadığı için 2.gün yine bıraktım motoru)

1.gün
-Akü
-Manifold
-Buji
-Hava Filtresi
-Yağ

2.gün
-Regülatör
-Subap ayarı

Bunlar yapıldı ama elektrik sorunu geçmedi. Sonuç olarak elektrik aksamına bakılacak veya değişecek denildi. Onuda paramız olduğu gün yaparız dedik.

Çıktık. Sonra egzozdan pat pat ses gelmeye başladı. Motora bağlayan yer gevşemiş gördüğüm kadarıyla.

Geçen 2 gün öncede gece şehir merkezine çok uzak biryerden gece programdan çıktım benzin aldım motor çalışmadı. Arkadaşlarıma ulaşmaya çalışırken şarjım bitti. Çözüm bulamayınca ittire ittire en yakın arkadaşımın evine kadar götürdüm. Gece köpek kovalaması da tuzu biber oldu.

Neyse sabah oldu birinden aktarma yaparak motoru çalıştırdık sorunsuz gidiyordu. Motor çekmemeye başladı. Sonra indim motordan arka tekeri kaldırarak tam gaz verdim 2 3 saniye. Sanki motor tıkanmış gibi çalışıyordu. Öyle yapınca sıkıntı olmadı. Daha sonra gideceğim yere gittim çıkarken motoru çalıştırdım motor çekmiyordu. Az daha gaz verdim durdu motor. Belki 5 km hızla anca gidiyor bi süre sonra onuda gitmiyor daha sonra. Az daha gaz verirsem motor stop ediyor.

Sizce sorun ne? Bahara yani ehliyet alıncağa kadar bu motor beni götürsün onu istiyorum başka bişey istemiyorum. Umarım çok pahalı bişey tutmaz. Karbüratörün temizlenmesi gerekir diye öğrendim. Doğru mudur acaba?

Motorumda Çelik Motor Martian 150.

serdarozgec
13.December.2011, 00:31
kardeş ALLah kolaylık versin. köpeğin kovaladığı kısım kelimelerin kifayetsiz kaldığı kısımdı. sat desek satamazsın, at desek atamazsın... o motorun anası danasını geçer gibi görünüyor. kimden aldıysan götür kafasına at... yok onuda yapmazsan biraz vücut çalış, motorun gitmediği yerde kucaklar götürürsün.