PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Silindir arızası !!!

dtahir
13.January.2012, 00:12
Merhabalar bugün rr 250e-9'un bujilerini değiştirmek için tanımadığım bir ara sokak tamircisine gittim.Gitmişken ustaya sorayım dedim motor neden 80 i geçmiyor diye orasına burasına baktı ve sağ eksozdan çok az hava geldiğini ve tek silindirin çalışmadığın söyledi.Neden olabileceğini sordum ama açmadan bilemeyiz dedi..Ben de sizin tecrübe ve tavsiyelerinizle konuyu sayın Ali Usta'ya taşımaya karar verdim,ancak size de sorayım...Silindir çalışmaması ne demek,ne kadar masraf çıkartır tahmini olarak.Başına daha önce böyle bir hadise gelen oldum.Şimdiden teşekkürler.Saygılar.

TWO-WHEEL TANGO
13.January.2012, 00:28
Piston kolu mu kırık acaba? Ses geliyor mu? Kırmışsa kırılan kolun her harekette silindire(pistona)çarpması ve ses çıkarması gerek. Ama aşağıdan kırdıysa kırık kol pistona çarpmıyor da olabilir...Başka olasılık gelmiyor aklıma.

Emix
13.January.2012, 00:45
hava az çıkan silindirin bujisi ateşlemiyor olabilir? elektrik az gelebiliyor olabilir. buji kablosu iptal durumda olabilir.

karbüratör ayarı olmayabilir. piston delik olabilir.

Ali usta raptorun uzmanıdır. ona danışın gerekirse motoru açtırın.

dtahir
13.January.2012, 00:56
hava az çıkan silindirin bujisi ateşlemiyor olabilir? elektrik az gelebiliyor olabilir. buji kablosu iptal durumda olabilir.

karbüratör ayarı olmayabilir. piston delik olabilir.

Ali usta raptorun uzmanıdır. ona danışın gerekirse motoru açtırın.

Teşekkürler..Bujilerin ikisini de yeni değiştirdim bugün.

dtahir
13.January.2012, 00:58
Piston kolu mu kırık acaba? Ses geliyor mu? Kırmışsa kırılan kolun her harekette silindire(pistona)çarpması ve ses çıkarması gerek. Ama aşağıdan kırdıysa kırık kol pistona çarpmıyor da olabilir...Başka olasılık gelmiyor aklıma.

Bazen sağ alt taraftan motorun içinden sürtünme sesi geliyor ama sonra kesiliyor.Motoru yeni aldım ve iyice tedirgin oldum bilmediğim için.En kötüsü ve masraflısı ne olabilir acaba merak ediyorum?Malum öğrenci bütçesiyle zaten zor aldım motoru!!!

tunaypsr
13.January.2012, 01:53
arkadaşım buna benzer bi olay yıllar önce benim başıma geldi yalnız benimki sürekli yapıyordu motordan şıkşıkşık diye ses geliyordu ustaya gösterdim piyanolar çarpıyor dedi .bende önemsemedim madem piyanodur çalsın dursun dedim, motor u bitirene kadar.sonra nemi oldu valla bende bilmiyom motoruda ,carpan piyanoyuda çaldılar:?:(

TWO-WHEEL TANGO
13.January.2012, 10:24
Bazen sağ alt taraftan motorun içinden sürtünme sesi geliyor ama sonra kesiliyor.Motoru yeni aldım ve iyice tedirgin oldum bilmediğim için.En kötüsü ve masraflısı ne olabilir acaba merak ediyorum?Malum öğrenci bütçesiyle zaten zor aldım motoru!!!

Öncelikle dilersen ara sokak tamircisinden ziyade Regal'den anlayan bir ustaya göster derim. Sonuçta en çok arıza vakasıyla karşılaşan onlar. Arızanın ne olduğunu ve çıkacak masrafın boyutu hususunda sana daha kesin bilgi verirler. Ali usta'yı tanımadım ama motorun ciğerini bilir diyorlar, yakınsan ona git derim. İkincisi Sefaköy motorland,biliyorsun. Üçüncü olarak Şehremini'de Shell benzincisi arkasındaki sokakta Hüner motor var,Regal servisidir. Şehremini yakınlarında oturuyorsan en azından Hüner'de arızanın kesin olarak ne olduğunu söylerler.

CELİL
13.January.2012, 10:59
aynı konu 2 başlık olmuş neyse [smilie=greencolorz:
merhaba tahir silindir çalışmıyorun anlamı makinın bütün gücünü üreten 2 adet pistonu var bunlara piyasada genel anlamda silindir denir bu pistonlardan bisinde sorun varsa makina yeterli gücü üretemez
bujiyi yağlamasıda sorun olduguna işaret olabilir pistonun üzerinde sekman parçası var onda sorun olursa bu sorunlar olabilir çözümü piston sekman değişimi yani yeni motor yaptırmak gibi birşey tabi ben sadece olasılıkları söylüyorum doğru kararı ustalar kontrol ettikten sonra verecektir
motorun fiatı bu yüzden ucuz olabilir kolay gelsin :D

falldown
13.January.2012, 11:34
Teşekkürler..Bujilerin ikisini de yeni değiştirdim bugün.

bujiye gelen kabloyu sök. ucuna tornavida sok.marşa bas. çıt çıt elektrik atlıyomu bak.atmıyosa kabloda sorun atıyosa mekanik bi sorun vardır diye düşünüyorum-örnek:emiş subab açılıp kapanma veya eger 250lik karbüraötür çift boğazlı ise gelen hattaki benzin hava karışımnda bi sorun olabilir bujin çakar ama patlama olmaz ..vs.

piston kolu kırık falan olamaz olsaydı diğer kol krankı ya döndüremez yada sıkışırparçalardı iki kolda aynı kranka bağlı sonuçta

*not: bu arada bujilerin tekrar yağlancaktır.silindir içindeki gömlek yüzeyiyle piston etrafındaki segmanlar arasından yağ kaçırıyo tahminimce

dtahir
13.January.2012, 12:48
aynı konu 2 başlık olmuş neyse [smilie=greencolorz:
merhaba tahir silindir çalışmıyorun anlamı makinın bütün gücünü üreten 2 adet pistonu var bunlara piyasada genel anlamda silindir denir bu pistonlardan bisinde sorun varsa makina yeterli gücü üretemez
bujiyi yağlamasıda sorun olduguna işaret olabilir pistonun üzerinde sekman parçası var onda sorun olursa bu sorunlar olabilir çözümü piston sekman değişimi yani yeni motor yaptırmak gibi birşey tabi ben sadece olasılıkları söylüyorum doğru kararı ustalar kontrol ettikten sonra verecektir
motorun fiatı bu yüzden ucuz olabilir kolay gelsin :D

Çok teşekkürler, artık Ali usta'ya götüreceğiz bakalım ne derse...İnşallah çok fazla birşey çıkarmaz, yoksa öğrenci bütçesiyle zaten zor aldım...

dtahir
13.January.2012, 12:50
bujiye gelen kabloyu sök. ucuna tornavida sok.marşa bas. çıt çıt elektrik atlıyomu bak.atmıyosa kabloda sorun atıyosa mekanik bi sorun vardır diye düşünüyorum-örnek:emiş subab açılıp kapanma veya eger 250lik karbüraötür çift boğazlı ise gelen hattaki benzin hava karışımnda bi sorun olabilir bujin çakar ama patlama olmaz ..vs.

piston kolu kırık falan olamaz olsaydı diğer kol krankı ya döndüremez yada sıkışırparçalardı iki kolda aynı kranka bağlı sonuçta

*not: bu arada bujilerin tekrar yağlancaktır.silindir içindeki gömlek yüzeyiyle piston etrafındaki segmanlar arasından yağ kaçırıyo tahminimce

Teşekkürler dediğiniz işlemi buji değiştirirken yaptım, buji kabşlosunda problem yok yani.Gerisine Ali usta karar verecek.İnşallah çok fazla bişey çıkarmaz...

CELİL
13.January.2012, 13:03
Teşekkürler dediğiniz işlemi buji değiştirirken yaptım, buji kabşlosunda problem yok yani.Gerisine Ali usta karar verecek.İnşallah çok fazla bişey çıkarmaz...
Tamire gittiğiniz fimaya ( motorland , ali usta ,motomania ) mutlaka bizim siteden geldiğinizi söyleyin ve benim adımı verin buralarda bize özel rakamlardan yararlanın 8)

dtahir
13.January.2012, 18:04
çok teşekkürler,inşallah yardımcı da olur fiyatta..Aslında forumdan birileri ile gitmeyi daha çok isterim ama...Henüz kimseyle bu derecede, hatta hiç tanışmışlığım yok..

TWO-WHEEL TANGO
13.January.2012, 19:01

Doğru8) Dört silindir mantığıyla hareket edince..Gerçi kol kırılınca da bloğa da zarar verir.
Celil abinin dediği gibi sekmanda da kırık olabilir, yeteri kadar sıkışmıyordur, fakat bildiğim kadarı ile bu durumda tek silindirde yağ yakması gerek..