PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Forumda bulunmak bile bu kadar keyifliyse; "Rider" olmak kim bilir ne büyük zevktir..

Emrehan
17.January.2012, 22:16
Selamlar efendim, saygılar... Başlık çok uzun oldu, ama daha kısa bir ifade bulamadım hissiyatıma dair.
Öncelikle şimdiden hepinize teşekkür ederim. Daha şimdiden çoğunuzdan pek çok şey öğrendim. Bir süre önce bir Raptor almaya karar vermiş olmama rağmen, nerdeyse tüm bildiklerim forumda yazdıklarınızın okuyabildiğim kadarlık kısmından ibaret.
Şimdiye kadar yazılanlar okudukça bana pek çok bilgiyi sağlayacaktır fakat benim kişisel bir sorum olacak tecrübeli arkadaşlara;
Kısa boylu (1.68 ), orta yaşlı (32) bir adama önereceğiniz başlangıç motoru ve ekipmanı nelerdir?

SonsOfAnarchy
17.January.2012, 22:53
sana gönülden katılıyorum motorum olmadığı için bende daha rider olmanın keyfini çıkaramadım doğrusu. yaza doğru bende motor alıp uzun yol yapmayı istiyorum. sana önereceğim motor dd250 olur çünkü hem boy fazla değil sanırsam kiloda yok , dd250 de ön çatal kısa çokta ağır olmayan bir motordur bana kalırsa bunu bi düşün derim tekrar hoş geldin.

MaRCoS
17.January.2012, 22:56
Selamlar efendim, saygılar... Başlık çok uzun oldu, ama daha kısa bir ifade bulamadım hissiyatıma dair.
Öncelikle şimdiden hepinize teşekkür ederim. Daha şimdiden çoğunuzdan pek çok şey öğrendim. Bir süre önce bir Raptor almaya karar vermiş olmama rağmen, nerdeyse tüm bildiklerim forumda yazdıklarınızın okuyabildiğim kadarlık kısmından ibaret.
Şimdiye kadar yazılanlar okudukça bana pek çok bilgiyi sağlayacaktır fakat benim kişisel bir sorum olacak tecrübeli arkadaşlara;
Kısa boylu (1.68 ), orta yaşlı (32) bir adama önereceğiniz başlangıç motoru ve ekipmanı nelerdir?

hoşgeldin abi, allah hayırlısını versin, RR nin bütün motorlarıyla başlayabilirsin, bence sakıncası yok.

CELİL
17.January.2012, 23:35
Merhaba emrehan aramıza hoş geldin :)
benimde boyum 1.68 spyder in 2012 modeline kadar olanlar hariç hepsine boyumuz yeter 2012 modelde ayaklar geri çekildi bize göre oldu ben hemen bir tane aldım :mrgreen: 8)

Casper
18.January.2012, 01:52
Ben başlangıcı Daytona ile yaptım ama o modeli size tavsiye etmiyorum. Benim boyum 1.75. Motorum 2011 model T gidon ve oturduğumda gidon biraz ileride kalıyor benim boyum için tam oturuyor ama biraz daha kısa birisi için biraz ileride kalabilir. Kullanmanızda sorun olmasada bi süre yol aldıktan sonra rahatsız etmeye başlar muhtemelen. Diğer modelleri bilmiyorum bilen abilerim mutlaka tavsiyelerde bulunucaklardır.

Emrehan
18.January.2012, 12:46
Arkadaşlar teşekkür ederim karşılamanız ve tavsiyeleriniz için.
Başta da söylediğim gibi, konuyla ilgili bilgim çok yetersiz.
İlk etapta ihtiyacım olacak ekipmanla ilgili de öneride bulunabilir misiniz acaba? Bir sualim daha olacak; anladığım kadarıyla kullanıcılar arasında "T gidon" modeller revaçta, banaysa "kartal gidon" modeller daha çekici geliyor. T gidonun tercih edilme sebebi sadece estetik midir yoksa kullanım açısından da avantajları var mıdır? Kartal gidon tercih edersem bir handikap olur mu benim için?

turq
18.January.2012, 12:54
T gidon kullanmanin biraz daha zor oldugu soylenir, ben bu yuzden kartal ggidon tercih ettim. Fakat yeni model dusunuyorsan kartal gidon yok diye biliyorum varsa da az sayida oldugundan zor bulunuyor galiba

CELİL
18.January.2012, 12:55
T gidon makinanın yürürde farkı yok sadece ön teker daha ileride dengesi kalkışlarda az alışmak ister turu kartal gidona göre birazcık azdır rahatlık açısından aynıdır ama T gidon uzun yolda daha az bel agrısı yapar çünki oturuş pozizyonu daha diktir 8)

Emre
18.January.2012, 14:06
Merhaba, hoş geldin aramıza. Diğer arkadaşlar zaten yeterince bilgi vermişler. Ben naçizane tecrübemi paylaşmak istedim :) Benimde ilk ve tek motorum 2006 model DD250-E9. Bundan önce herhangi bir motor tecrübem yoktu. Bu motorla başladım kullanmaya yani. Gayet memnunum sanada başlangıç motoru olarak kesinlikle tavsiye ederim.

Zaman içerisinde max. hızı ve torku düşük olduğu için değiştirmeyi düşüneceksin. Özellikle de rampalarda hızın düşüp, yanından diğer araçlar geçtiğinde :) Ama ben bu fikrimden vazgeçtim. Bunun 3 tane sebebi var.

1.' si şehir içinde kış dahil sürekli kullanıyorum ve yakıt maliyeti + performans değerlendirmesi yaptığımda makinemin iyi olduğuna karar verdim.

2.' si yazın eşimle beraber Gökçeada turu yaptık ve hiç bir sıkıntı yaşamadık. Yani uzun yol ihtiyacımıda gideriyor.

3.' sü makine ne kadar kuvvetli olursa o kadar hız yapıyorsun. Yani en azından ben kendimde, bunun tersi yönünde bir irade göremedim :)

Bu sebeblerle şimdilik, yeni motora geçme kararımı rafa kaldırdım. Bakımlarımı yaptım, değişecek parçaları değiştirdim. Gayet memnun bir şekilde kullanmaya devam ediyorum.

Boyum 1.73, kilomda 100' ün üzerinde. Ağırlık olarakta sıkıntı olmuyor yani :)

Emrehan
18.January.2012, 14:29
Arkadaşlar tekrar teşekkür ederim.
@xcell; hocam tam da ilanlarını takip ettiğim, bütçeme ve zevkime uygun bulduğum motoru kullanıyormuşsun. Yani tavsiyene uyacağım kuvvetle muhtemel.
@CELİL; ben T gidondan kollarımın kısa olduğunu düşünmemden dolayı da bira çekiniyorum galiba hocam. :) Nasıl olacak bilmiyorum.
Arkadaşlar ekipmanla ilgili kimse öneride bulunmayacak anlaşılan. Konuyu biraz daha açayım ben, nasıl olsa artık kısmen de olsa sizden sayılırım. :)
Arkadaşlar benim motorla beraber neler almam gerekecek ve bunların bana maliyeti ortalama ne olacak? Merak ettiğim bu. Ona göre hesap kitap yapmalıyım. :) Daha hanıma da bana da ehliyet alınacak. :)

Emre
18.January.2012, 15:13
Arkadaşlar tekrar teşekkür ederim.
@xcell; hocam tam da ilanlarını takip ettiğim, bütçeme ve zevkime uygun bulduğum motoru kullanıyormuşsun. Yani tavsiyene uyacağım kuvvetle muhtemel.
@CELİL; ben T gidondan kollarımın kısa olduğunu düşünmemden dolayı da bira çekiniyorum galiba hocam. :) Nasıl olacak bilmiyorum.
Arkadaşlar ekipmanla ilgili kimse öneride bulunmayacak anlaşılan. Konuyu biraz daha açayım ben, nasıl olsa artık kısmen de olsa sizden sayılırım. :)
Arkadaşlar benim motorla beraber neler almam gerekecek ve bunların bana maliyeti ortalama ne olacak? Merak ettiğim bu. Ona göre hesap kitap yapmalıyım. :) Daha hanıma da bana da ehliyet alınacak. :)

Ben motoru aldıktan sonra, eşime ve bana mont + kask, branda, zincir spreyi almıştım. Bunun dışında birşey aldığımı hatırlamıyorum. Acil olan kısım yani 2 mont + 2 kask için ortalama olarak 500 TL gibi bir masrafın olacak şeklinde düşünebilirsin. Bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar malzeme ve fiyatları hakkında sana bilgi vereceklerdir. Daha uygun nerelerden alınır kısmına pek yardımcı olamıyorum maalesef.

İnşallah gönlüne göre güzel bir makine bulursun 8)

Casper
18.January.2012, 16:17
Ben motoru aldıktan sonra, eşime ve bana mont + kask, branda, zincir spreyi almıştım. Bunun dışında birşey aldığımı hatırlamıyorum. Acil olan kısım yani 2 mont + 2 kask için ortalama olarak 500 TL gibi bir masrafın olacak şeklinde düşünebilirsin. Bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar malzeme ve fiyatları hakkında sana bilgi vereceklerdir. Daha uygun nerelerden alınır kısmına pek yardımcı olamıyorum maalesef.

İnşallah gönlüne göre güzel bir makine bulursun 8)

Yav hocam ben motoru aldım şu anda o kask + mont aşamasındayım tam olarak. Bende eşime ve kendime alıcam fakat baktığım düzgün denilebilecek kasklar 150-200 civarında sen 500 liraya hepsini nasıl hallettin :)

CELİL
18.January.2012, 16:21
kol meselesini kafana takma benimde kollar kısa sorun olmuyor
techizat işine pek bulaşmadık çünki çok göreceli bir konu ama temel olarak her kişi için
zorunlu olanlar
BEN büyük camlı yarım kask kullanıyorum yaz kış uygun oluyor kapalı kask alırsan yaza bir tanede yazlık kask almak zorunda kalırsın (bu benim fikrim) kask güvenlik sertifikası olan havalandırma kanalları olan mümkünse içi çıkıp yıkanabilen kaskları tercih et rakamlar 90 tl gibi başlar çok yukarılara kadar gider
mont mutlaka üzerinde korumaları olan dört mevsimlik içlikleri çıkabilir olan montları tercih et yoksa birden çok mont alman gerekebilir oda tuzlu olur
opsiyonel olarak dizlik koruma için olsa iyi olur 8)

Emre
18.January.2012, 16:57
Yav hocam ben motoru aldım şu anda o kask + mont aşamasındayım tam olarak. Bende eşime ve kendime alıcam fakat baktığım düzgün denilebilecek kasklar 150-200 civarında sen 500 liraya hepsini nasıl hallettin :)

Bizim tanıdık bir arkadaş vardı, o yardımcı oldu sağolsun. Onun tavsiyesi üzerine ls2 ff350 sanırım modeli, full-face bir kask aldım. Yazında onu kullanıyorum. Çenesi açık kaskları önermemişti. İlk zamanlar yazın biraz sıkıntı oluyordu ama güvenlik daha önemli olduğu için alıştım :) Eşime yine ls2 lerin full-face olmayan çene açık kasklarından almıştım. Tam hatırlamıyorum ama 2 tane mevsimlik montuda 250 - 300 arasına halletmiştim. Yani benim bu masrafım 450 TL civarıydı hatırladığım kadarıyla. Ama tabi doların yükselmesi falanda baya bir fiyatları etkilemiştir.

Umut can
18.January.2012, 18:29

benim de harcamalarım hep çifter çifter :mrgreen: kaskı ve montu hala almadıysanız motomaxa gitmenizi tavsiye ederim.. bizim kasklarımız toplamda 310tlye geldi. ikinci kaska %30 indirim yaptılar. montu da daha öncesinden yine motomaxın internet sitesinden alışveriş yaptım. bu difi lane ax ceket olan ürün. onlar da çifti 185tlye geldi. yani toplamda 495tl ediyor :mrgreen::mrgreen: o montları düşünürsen kaçırma derim, yoksa diğer hem deri hem korumalı ceketler çifti 400-500tlye gelir. :wink:

Casper
18.January.2012, 18:56
benim de harcamalarım hep çifter çifter :mrgreen: kaskı ve montu hala almadıysanız motomaxa gitmenizi tavsiye ederim.. bizim kasklarımız toplamda 310tlye geldi. ikinci kaska %30 indirim yaptılar. montu da daha öncesinden yine motomaxın internet sitesinden alışveriş yaptım. bu difi lane ax ceket olan ürün. onlar da çifti 185tlye geldi. yani toplamda 495tl ediyor :mrgreen::mrgreen: o montları düşünürsen kaçırma derim, yoksa diğer hem deri hem korumalı ceketler çifti 400-500tlye gelir. :wink:

Dediğin ürünler bakılası ürünlermiş. Montundan memnunmusun? ben şu aşağıda verdiğim linkteki montu çok beğenmiştim ama senin dediğin montla arasında fiyat anlamında uçurum var buna vereceğim parayla senin dediğin gibi iki mont alabilirim. En temizi sanırım motomax şirinevlerin yolunu tutup deneyip almak...

http://www.motomaxonlineshop.com/main/4riders_4_mevsim_ceket-pmu1735.html

Umut can
18.January.2012, 19:14
Dediğin ürünler bakılası ürünlermiş. Montundan memnunmusun? ben şu aşağıda verdiğim linkteki montu çok beğenmiştim ama senin dediğin montla arasında fiyat anlamında uçurum var buna vereceğim parayla senin dediğin gibi iki mont alabilirim. En temizi sanırım motomax şirinevlerin yolunu tutup deneyip almak...

http://www.motomaxonlineshop.com/main/4riders_4_mevsim_ceket-pmu1735.html

ahh ahh evet biliyorum o montu. 2 aydır o monta, o mont gibilerine baktım. fiyatlarında bi indirime gitmediler. dedim artık düşmeyecek ümidi kesmiştim. sonra bahsettiğim ürün geldi, artık kaçırmak istemedim. çünkü cidden çifter çifter ihtiyaçlarımız var ve mayıs'a da motoru almak istiyoruz, ona da para kalması gerekiyordu.

mont iyi, medium olan ve mavilisini aldık. önü hem cırtcırtlı hem fermuarlı hem de düğme iliklemeli. iç cebi var. dışında dikine geniş cepleri var. yandan da cebi var. göğüs hizasında fermuarlı bi cebi var, gerçi bunun içi derin değil. bilek ve kolunda sıkmak için cırtları var. bel kısmını çok büzmüşler o biraz tuhaf duruyor ama o da ön tarafa bağlı zaten rüzgar almasını engeller sanırım. iç astarı çıkıyor. yalnız, yazın da kullanabilir miyim dedim ama kasklarda yardım eden havalandırması pek yok sıcak olabilir dedi. ama uzun yolda çok üşüyen biriyseniz kullanabilirsiniz dedi. onun dışındaki özellikleri belirtilmiş zaten onlara değinmedim. 8)

falldown
18.January.2012, 19:32
öncelikle aramıza hoşgeldin arkadaşım nazar
boy olarak hiç bi cruiserda sorun olmaz çünkü cruiser tarzı modeller motorlar arasında sele yüksekliği en düşük olan tarzlardır.
bunun dışında T gidonlarda kartal gidonlarda olmayan yükseltme aparatı mevcuttur. yani kollar yetişmiyor veya öne eğilme gibi bi sorun olmayacaktır.
T gidon farkı rake açısıdır. rake açısı en fazla olan spyder modeli sonra e9b dir. e9 e2 daytona bobber vs. kartal gidondur ve rake açıları daha dardır. rake açısı daraldıkça düşük hızlarda (sıkışık traifkte vb) manevra kabiliyetin daha fazla olucaktır. rake açısı artıkça yüksek hızlarda gidonun daha stabil olucaktır.

Emrehan
19.January.2012, 16:41
Arkadaşlar teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Ekipmanlarla ilgili de bilgi edinebildim sonunda. Verdiğiniz web adreslerine de baktım, fikir sahibi olabildim hepsiyle ilgili.
CELİL ve falldown; size model seçimiyle ilgili verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim. Sanırım DD250E 9B kafamda netleşti. Tabii gönül isterdi ki CELİL'in kullandığından olsun ama başlangıçta bununla idare edeceğim. Sayenizde şimdiden ikinci motora geçme planlarına başladım. :)