Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön sinyaller..

guento
25.Ocak.2012, 00:05
Selam arkadaşlar,
birçok bobber ve bizim "daytona tarzı" motorları incelediğimde sadece arka sinyallerin olduğunu ve ön sinyalleri genelde olmadığını gördüm, ve bu görüntü hoşuma gitti açıkçası.. :mrgreen: bende ön sinyalleri sökmeyi düşünüyorum..
ama arka sinyalleri krom sinyallerle değiştirirken bi sinyali söktüğümde diğer sinyallerin yanık kaldığını hatırlıyorum..
kısacası ön sinyalleri arka sinyallerin yanıp sönmesini engellemeden nasıl iptal edebilirim? :cheesy:8)

Emix
25.Ocak.2012, 00:17
Engellemez.
Sadece onlerde varmis gibi 4 sinyallik bir akin gidecek. Ancak 2 sinyal oldugu icon fazla gelecek ve oldukca hizli bir sekilde yanip sonecek ve zaman zaman ampul patlayacak bilen birisinin yapmasi Greek

Benin ufaklikta 4lu sinyal var o com hosuma gityi veya kurukafa sinyaller oluyor hep yaniyor onlarsa guzel fikir vermek acisindan soyledim

Sinyal Yani fark edilebilirlik cok onemli olmali motosiklet kullanici icin gorsellik 2 hatta 3. Planda olmali

CELİL
25.Ocak.2012, 10:13
Trafiğin içinde sökmeni tavsiye etmem senin güvenli sürüşünü düşürür ayrıca polislerin bu konuda ceza yazacaklarını düşünüyorum 8)

guento
25.Ocak.2012, 11:48
:) motora yapmak istediğim herşey kanun dışı olduğundan bi türlü dokunamıyorum ona :mrgreen: egzoz,sinyaller,dikizler, plaka v.b.
aslında trafikte güvenlik açısından sorun olabilir ama TT motorlarına bakıyorum onlarda da genelde ön sinyaller yok.. hatta motor sesleri facia.. gürültüden yanında duramazsın.) plakaları hep custoom özel baskı plakalar, çoğu tek dikiz aynalı, ya da aynasızlarıda var... peki bunlar trafikte nasıl seyrediyo? bunlara VIP geçiş mi var acaba :? [smilie=greencolorz: 8)

CELİL
25.Ocak.2012, 12:02
:) motora yapmak istediğim herşey kanun dışı olduğundan bi türlü dokunamıyorum ona :mrgreen: egzoz,sinyaller,dikizler, plaka v.b.
aslında trafikte güvenlik açısından sorun olabilir ama TT motorlarına bakıyorum onlarda da genelde ön sinyaller yok.. hatta motor sesleri facia.. gürültüden yanında duramazsın.) plakaları hep custoom özel baskı plakalar, çoğu tek dikiz aynalı, ya da aynasızlarıda var... peki bunlar trafikte nasıl seyrediyo? bunlara VIP geçiş mi var acaba :? [smilie=greencolorz: 8)
onların parası bol her türlü sorunu çözebilirler :mrgreen:

falldown
25.Ocak.2012, 14:04
onların parası bol her türlü sorunu çözebilirler :mrgreen:

yorum süper :p

bu arada quento motoru nerde nasıl sürüyosun bilmiorum ama değil sinyalleri sökmek, zifiri karanlık orman yolarında gece 4lüleri yakıp gidiyo burda çoğu motorcu. bilgine..
eğer sinyallari sökmeye kararlıysan en azından motorun bi yerlerine çakar led tutuştur gece dikkat çekebilmek için

guento
25.Ocak.2012, 15:42
sadece ön sinyalleri sökmeyi düşünüyordum ama "şimdilik" vazgeçtim..
bu arada motorun "Daytona 350cc" Taşıt Vergisini ödedim şimdi. 94,50TL ohaafaaara :? :mrgreen:

CELİL
25.Ocak.2012, 16:02
bu arada motorun "Daytona 350cc" Taşıt Vergisini ödedim şimdi. 94,50TL ohaafaaara :? :mrgreen:
benim 250 cc spyder e 46 tl ödedim:mrgreen:

falldown
25.Ocak.2012, 16:19
benim 250 cc spyder e 46 tl ödedim:mrgreen:
ooovv şit 4 lira zam gelmiş :p

falldown
25.Ocak.2012, 16:22

hmm sökmek yerine küçük fındık kadar sinyaller var cam rengi olarak beyaz alternatif olarak onlarıda düşünebilrsin 10 15 lira bi fiyatı vardı sanırsam.

guento
25.Ocak.2012, 16:25
hmm sökmek yerine küçük fındık kadar sinyaller var cam rengi olarak beyaz alternatif olarak onlarıda düşünebilrsin 10 15 lira bi fiyatı vardı sanırsam.

evet öylede olabilir, araştırıcam bakalım.. 8)
aslında ben 94;50tl ne kadar ucuzmuş ondan şaşırdım :p şaka şaka çok geldi gerçekten... ama yinede rakıda 70lik motorda 350 lilikten aşağısı beni kesmez :mrgreen::? :p

falldown
25.Ocak.2012, 16:35
evet öylede olabilir, araştırıcam bakalım.. 8)
aslında ben 94;50tl ne kadar ucuzmuş ondan şaşırdım :p şaka şaka çok geldi gerçekten... ama yinede rakıda 70lik motorda 350 lilikten aşağısı beni kesmez :mrgreen::? :p

yaw bende taksit taksit söylüorum ama şimdi geldi aklıma :D birde ayna arkasında sinyal olan aynalar var alternatif olarak. hatta bekle biraz link atayım birasdan :D

bu ayna
http://motorparcalari.net/koseli-sinyalli-ayna-8mm-urun2955.html

buda sinyal

http://motorparcalari.net/findik-sinyal-siyah-urun3089.html
bunalrın camının sarı değilde beyaz olanlarıda var

bi arada tekrar gideyim şu adamın dükkanınada reklam parası isteyim :P
şaka maka ilgililer bayaı bi ayaklık sormuştum ellerinde kalmamış istersem hemen getirtebilceklerini söylemişlerdi veya sis farı camının tekinde kedi gözü yok demiştim anında sorgusuz sualsiz değiştirmişlerdi...

guento
25.Ocak.2012, 16:39
link süper olur 8) hatta elcikte sinyal olanda var galiba ama nette bulamadım?

falldown
25.Ocak.2012, 16:46
link süper olur 8) hatta elcikte sinyal olanda var galiba ama nette bulamadım?

:D bende ducatidemi ne görmüştüm elcik uçlarından aşağıya doğru ayna tersten çıkıo acayip güzel duruyo tabi naked motorlar için. sportsterada gider sanırım :D

Emix
25.Ocak.2012, 18:03

onlar özel yapım olduğu için. ve muaneden o şekilde geçiyorlar. çünki uygunluk belgeleri var

aynı şu mantık düşünebilirsin.

araba aldın normal ampul farları var sen buna mercekli xenon far taktın ve muaneden kaldın.

ama bir diğer araba ise fabrikadan çıkışlı mercekli xenon far'ı var ve yetlinlik/uygunluk belgesi var ve muaneden geçiyor

Emre
25.Ocak.2012, 18:32
Arkadaşlar bende 2006 model dd250-e9 var, ilk taksiti 26,00 TL olarak ödedim. MTV' de yılada mı bakıyolar CC haricinde? Onun için mi sizin MTV' ler yüksek?

CELİL
25.Ocak.2012, 18:36
Arkadaşlar bende 2006 model dd250-e9 var, ilk taksiti 26,00 TL olarak ödedim. MTV' de yılada mı bakıyolar CC haricinde? Onun için mi sizin MTV' ler yüksek?

evet yaşada bakıyorlar kademe kademe değişiyor 1-3 & 4-6 yaş arası diye 8)