PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzozlarda ki paslanma

Emre
31.January.2012, 17:41
Merhabalar arkadaşlar,

Malum kış şartları motoru, ıslak ve soğuk ortamda kullanıyor ve saklıyoruz. Bu durumdan dolayı egzozlarda (bununda yazılışını bir türlü netleştiremedik :)) var olan paslanma artmaya başladı. Egzozları değiştirmeden bu pas olayını nasıl çözebilirim? Isıya dayanıklı boyalar var sanırım ama bu boyama işlemini ben gerçekleştirebilir miyim? Ben yapamaz isem kaça patlar? Bu işi daha önceden gerçekleştirmiş arkadaşlardan cevapları bekliyorum :)

synapse333
31.January.2012, 19:11
pasta dene bi çare olabilir belki bide egzozu söküp komple nikelajlatsak boya yerine nasıl olur acaba, mersinde 75-80 tl gibi fiyata mal olur diye düşünüyorum ama istanbuldaki fiyat konusunda nasıl olur bilemiyorum.

esadRG
31.January.2012, 20:24
Merhabalar arkadaşlar,

Malum kış şartları motoru, ıslak ve soğuk ortamda kullanıyor ve saklıyoruz. Bu durumdan dolayı egzozlarda (bununda yazılışını bir türlü netleştiremedik :)) var olan paslanma artmaya başladı. Egzozları değiştirmeden bu pas olayını nasıl çözebilirim? Isıya dayanıklı boyalar var sanırım ama bu boyama işlemini ben gerçekleştirebilir miyim? Ben yapamaz isem kaça patlar? Bu işi daha önceden gerçekleştirmiş arkadaşlardan cevapları bekliyorum :)

abicim balata spreyi veya pas sökücü sana yardımcı olacaktır bence yaza kadar sana bu yeterli çünkü karlı yollarda kar yapışıp yeni yapılmış kromajı sökecektir yaza kadar sabredip yazın kaplamaya vermelisin

EKSPER
31.January.2012, 21:58
Merhaba arkadaşlar sıfır regal raptor spyder 2500 cc aldım. 15 gün geçmedi sol orta egzoz yandı. 20 gün sonra egzozların bağlıntı noktalarındaki kaynakları kaplayan niklajların üstünd epas oluşmaya başladı, 30 gün sonra sağ orta egzozda yandı. Bunların hepsi normal mi. Biri bana açıklasın lütfen :D

Emix
31.January.2012, 22:05
O ne bicim egzosmus oyle..

Direk kanunen ayipli mal iade et etmezlerse tuketici mahkemesine dilekce yaz

CELİL
31.January.2012, 22:39
Merhaba arkadaşlar sıfır regal raptor spyder 2500 cc aldım. 15 gün geçmedi sol orta egzoz yandı. 20 gün sonra egzozların bağlıntı noktalarındaki kaynakları kaplayan niklajların üstünd epas oluşmaya başladı, 30 gün sonra sağ orta egzozda yandı. Bunların hepsi normal mi. Biri bana açıklasın lütfen :D

merhaba onur öncelikle aramıza hoş geldin 8)
yeni makinan hayırlı olsun allah kazasız belasız keyifle binmek nasip etsin nazar 8)
eksozların durumu normal değil servise götür göster garantiden değiştirsinler :(

EKSPER
31.January.2012, 22:52
Teşekkür ederim arkadaşlar. Umarım güle güle bineriz uzun yıllar hepimiz. Aslında ben öncelikle emre motora gidicem bu haftasonu ve bu sorunumu ileticem. Umarım çare olurlar. Yoksa tabiki hem tüketici haklarına başvurucam hemde çeşitli planlarım yok değil :D

Emre
01.February.2012, 11:08
abicim balata spreyi veya pas sökücü sana yardımcı olacaktır bence yaza kadar sana bu yeterli çünkü karlı yollarda kar yapışıp yeni yapılmış kromajı sökecektir yaza kadar sabredip yazın kaplamaya vermelisin

Cevaplar için teşekkürler :)

Forumdan bir arkadaş boyatmıştı egzozlarıda oradan aklıma geldi. Maliyeti daha düşük oluyordu sanırım. Yoksa nikelaj kaplama tabi ki çok güzel olur ama nerede yaptıracağım, kaça mal olacak gibi sorular canımı sıkıyor. Uygun yollu gri renge falan boyayıp çözebilsemde benim işimi görür diye düşünüyorum. Birde sıfır, orjinal egzoz fiyatlarından haberiniz var mı?

falldown
01.February.2012, 12:31
takipteyim :D
benimkiler daha yeni pas yok ama sonuçta paslanınca siyaha boyamayı düşünüyodum. en azından maliyetler ve boya çeşidi hakkında bilgimiz olur

CELİL
01.February.2012, 12:33
Cevaplar için teşekkürler :)

Forumdan bir arkadaş boyatmıştı egzozlarıda oradan aklıma geldi. Maliyeti daha düşük oluyordu sanırım. Yoksa nikelaj kaplama tabi ki çok güzel olur ama nerede yaptıracağım, kaça mal olacak gibi sorular canımı sıkıyor. Uygun yollu gri renge falan boyayıp çözebilsemde benim işimi görür diye düşünüyorum. Birde sıfır, orjinal egzoz fiyatlarından haberiniz var mı?

metal renkli soba boyasıyla boyanıyor her nalburda var ama ne kadar sağlıklı oluyor enginogurlu (http://www.regalraptor.net/forums/member.php?u=3905) linkli (engin) arkadaşımız boyadı onunla baglantıya geçersen net bilgi alabilirsin
nikalaj kaplama yapan çok nadir yerler var bulmak zor ve pahalı
yenisi tanesi 150 tl civarıydı 8)

turq
01.February.2012, 16:45
Ufak tefek cizikler, paslar olsun, gurur duyun onlarla. Salon erkegi degil toz toprak yolcusuyuz.

Makinalar da ruhu yansitsin biraz :)

falldown
01.February.2012, 16:58
Ufak tefek cizikler, paslar olsun, gurur duyun onlarla. Salon erkegi degil toz toprak yolcusuyuz.

Makinalar da ruhu yansitsin biraz :)

haklısın ancak bizim motorların kalite standartları belli. eğer paslı bırakırsak metal kısımlarda yayılma ve sıçrama yapıcak ve bi süre sonra çürütecektir.bu yüzden bu konuda bakım yapmalıyız.
ancak söylediğine şu şekilde katılıyorum. motorumu hiç silmem temizlemem kolay kolay yıkamam. gecen mayıstan beri yanılmaıyorsam toplamda 2 defa temizlemişimdir :D şu an bile toz toprak çamur pati izleri üzerine yapışmış çamurlu kedi tüyleri var :p anlıyacagınız kedi oteli olarak kullanılıyo aynı zamanda. ve ben üstüne otururken koltugunu bile temizlemiyorum. bu kişiden kişiye değişecektir ama ben pis seviyorum 8)

turq
01.February.2012, 17:15
haklısın ancak bizim motorların kalite standartları belli. eğer paslı bırakırsak metal kısımlarda yayılma ve sıçrama yapıcak ve bi süre sonra çürütecektir.bu yüzden bu konuda bakım yapmalıyız.
ancak söylediğine şu şekilde katılıyorum. motorumu hiç silmem temizlemem kolay kolay yıkamam. gecen mayıstan beri yanılmaıyorsam toplamda 2 defa temizlemişimdir :D şu an bile toz toprak çamur pati izleri üzerine yapışmış çamurlu kedi tüyleri var :p anlıyacagınız kedi oteli olarak kullanılıyo aynı zamanda. ve ben üstüne otururken koltugunu bile temizlemiyorum. bu kişiden kişiye değişecektir ama ben pis seviyorum 8)

Mayistan beri 2 defa:)

Tamam dostum olmussun sen:)

falldown
01.February.2012, 17:31
Mayistan beri 2 defa:)

Tamam dostum olmussun sen:)

ne diyosun kirlilik üstüne sertifikam bile var :p
http://www.idetemsilcilik.com.tr/assets/images/sertifikalar/iso_9001/iso.jpg

Emre
02.February.2012, 15:11
ne diyosun kirlilik üstüne sertifikam bile var :p
http://www.idetemsilcilik.com.tr/assets/images/sertifikalar/iso_9001/iso.jpg

Sertifika süpermiş :cheesy:

Kir olayı öyle, tarz meselesi ama pas olayına katılmıyorum. Pas motoru dandik gösteriyor diye düşünüyorum. Yoksa bende çok temiz kullanmıyorum ama pas olayı canımı sıkıyor :x

Çok kaliteli olduğunu düşündüğüm motorum dandik gözüküyorrr :p