Orijinalini görmek için tıklayınız : Selam herkese
Batuhan Kpr
15.February.2012, 22:40
Merhaba.Üniversite sınavına hazırlandığımdan pek müsait değilim şu aralar o yüzden yazın en kısa zamanda RR 250 e9 sahibi olup aranıza katılıcam umarım(tabi ehliyeti aldıktan sonra). Bana şans dileyinki motorsiklete şiddetle karşı olan ailemi ikna edebileyim :) Herhangi bir gelirim olmadığı için onların eline bakmaya mecburum malesef [smilie=greencolorz:
Umut can
15.February.2012, 22:56
Hoşgeldin aramıza. 8) Biz de bugün aldık spyderı. Bizim de ailede biraz sıkıntılar var. Zamanla aşılacaktır. Kararlı olduğunu, güvenli bir şekilde kullanabileceğini hissettir onlara. Detaylı araştırmalar yaparak kendini de geliştir. Ben de yeniyim motosiklet konusunda. Forum üyelerinden daha deneyimli olanlardan sık sık fikir alabilirsin. Tekrar hoşgeldin aramıza.. :mrgreen:
Batuhan Kpr
15.February.2012, 23:05
Teşekkürler :) Hayırlı olsun spyder
dreamrocker
16.February.2012, 01:00
Hoşgeldin :)
Sanırım hiçbir anne ya da baba "oh oğlum motor almış" diye sevinmez kolay kolay. Benim ailemdede aynı şey oldu. Kaldı ki ben sınırlarımı her zaman bildiğim için çok özgür yetiştirildim. Buna rağmen babam motoru aldıgımda " ah be oğlum " dedi ve kazasız belasız sürüş için bana dua etti. Annem hala "çok iyi öğrenmeden otoyollara cıkarsan evden giderim" diye beni tehdit etmekte, bir yandan da aldığım kaskın, montun sağlamlığını araştırmakta. :)
Burda çok ince bir nokta var. Ben 25 yaşıma girmek üzereyim, ve 15 yaşımda motor kullanmış olmama ve motoru bir şekilde alacak gücüm olmasına rağmen daha 3 hafta evvel motor aldım. Nedeni şu. 18 yaşımda motor almaya karar verdiğimde kendi kendime dedim ki, ben sinirlenirsem birşeylere, motoruma atlar basar giderim. Sonra bunu tehlikeli buldum ve kararlarım daha olgunlaşana ve kendime söz geçirmeyi öğrenene kadar ertelemeyi doğru/güvenli buldum. Düşünüyorum da şimdi öyle birşeye kızsam, motorun üstünde bile olsam, kenara çekip durup sakinleşirim bir şekilde.(motorla basmak yerine)
İkisi arasındaki farkı anlayabiliyorsan, motorunun olması için hiç bir engel yok bence :)
turq
16.February.2012, 01:19
Hoşgeldin aramıza. 8) Biz de bugün aldık spyderı. Bizim de ailede biraz sıkıntılar var. Zamanla aşılacaktır. Kararlı olduğunu, güvenli bir şekilde kullanabileceğini hissettir onlara. Detaylı araştırmalar yaparak kendini de geliştir. Ben de yeniyim motosiklet konusunda. Forum üyelerinden daha deneyimli olanlardan sık sık fikir alabilirsin. Tekrar hoşgeldin aramıza.. :mrgreen:
Hayirli olsun
Batuhan Kpr
16.February.2012, 02:05
Hoşgeldin :)
Sanırım hiçbir anne ya da baba "oh oğlum motor almış" diye sevinmez kolay kolay. Benim ailemdede aynı şey oldu. Kaldı ki ben sınırlarımı her zaman bildiğim için çok özgür yetiştirildim. Buna rağmen babam motoru aldıgımda " ah be oğlum " dedi ve kazasız belasız sürüş için bana dua etti. Annem hala "çok iyi öğrenmeden otoyollara cıkarsan evden giderim" diye beni tehdit etmekte, bir yandan da aldığım kaskın, montun sağlamlığını araştırmakta. :)
Burda çok ince bir nokta var. Ben 25 yaşıma girmek üzereyim, ve 15 yaşımda motor kullanmış olmama ve motoru bir şekilde alacak gücüm olmasına rağmen daha 3 hafta evvel motor aldım. Nedeni şu. 18 yaşımda motor almaya karar verdiğimde kendi kendime dedim ki, ben sinirlenirsem birşeylere, motoruma atlar basar giderim. Sonra bunu tehlikeli buldum ve kararlarım daha olgunlaşana ve kendime söz geçirmeyi öğrenene kadar ertelemeyi doğru/güvenli buldum. Düşünüyorum da şimdi öyle birşeye kızsam, motorun üstünde bile olsam, kenara çekip durup sakinleşirim bir şekilde.(motorla basmak yerine)
İkisi arasındaki farkı anlayabiliyorsan, motorunun olması için hiç bir engel yok bence :)
Eğer iki yıl önce ben motor almaya karar verip senin bu yazını okusam bende senin gibi bu isteğimi ertelerdim ama artık kendimi kaybedip geri dönülmez bir yola girmem.Kendimi kontrol etmesini öğrendim zamanla.
Aslında benim çekindiğim nokta şoförlerin motorlara karşı tutumu. Annem ve babam da yıllardır araba sürdüğünden motorcuların trafik içindeki durumunu biliyolar , bu yüzden istemiyorlar işte :) Aşırıya kaçmadan düzgünce kullandıktan sonra ha arabadayım ha motordayım, kazasız belasız giderim yoluma. Ailemde zamanla alışacak artık yapıcak birşey yok :)
CELİL
16.February.2012, 09:58
Merhaba Batuhan aramıza hoş geldin 8)
her aile motora karşıdır hatta gençliğinde motor kullanmış babalar bile
öncelikle aileni dikkatli ve güvenli sürüş yapacagına inandırman güvenlerini kazanman gerekli sonrasındada her zaman karşı çıkacaklardır ama durumu kabulleniceklerdir
işallah kısa sürede gönlüne göre bir makina sahibi olursun 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.