Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : gaz teli sorunu ...

cashnows
18.Şubat.2012, 15:27
motorumun gaz teli koptu bı arkadasım bu işlerden az çok anlayan çıakrdı teli fakat 2 tel çıktı bunlarda 2 gaz telimi var bi parçacıda dediki bi itme bi çekme telimi ne varmıs ama biz bir tel taktık 15 tl ye aldım regalin telini suan motor sorunsuz gazda sıkıntı yok ama kafam karıstı 2 tel nedir yanlıs bişey yapmıs olabilirmiyim

esadRG
18.Şubat.2012, 15:42
regallerde 2 tel vardır birisi itme birisi çekme görevi yapar gaz kolunu çevirdiğinde çekme teli devreye girer ve karbüratördeki gaz mandalını çevirir ve gazı açar gazı kolunu bıraktığında ise itme teli devreye girerek mandala yardımcı olur ve gazı keser eğer itme teli arızalı olursa gaz kolu takılı kalır el ile itme zorunda kalırsın 2 tel olayı bu teli değiştirmişsin sorun yoksa yola devam

cashnows
18.Şubat.2012, 17:04
sımdı ben teli taktım tek tel taktım ama hiç bir sorun yok gayet guzel çekiyorum gazı bırakıyom gidio kendı sorunsuz yani bişey yapmama gerek ykmu

CELİL
18.Şubat.2012, 22:08
ikinci tel olmadanda çalışır sorun yok ama sistem iki telle göre yapılmış ileride müsait zamanda ikinci teli takmakta fayda var 8)

falldown
20.Şubat.2012, 11:43
regalin her modeli çift telli değildir. gecen bi arkadaş resimlerini koymuşta bu ne ya demiştim :D mesela bendeki tek telli :D

CELİL
20.Şubat.2012, 11:51
regalin her modeli çift telli değildir. gecen bi arkadaş resimlerini koymuşta bu ne ya demiştim :D mesela bendeki tek telli :D
100cc ve 125 cc lerde tek tel
250 CC ve 350 cc de çift tel var 8)

tunaypsr
22.Şubat.2012, 00:29
vay anasına bu sorun işte bende var yaklaşık 1 ay oldu motoru apartmana sokarken gaz kolunu fazla ileri doğru itmişim elimin altında bişeyin koptuğunu hissetim eyvah dedim gaz teli koptu tekrar çalıştırdım baktım gaz veriyor ama kol gazı kesmiyor elinle kesmek zorunda kalıyorsun ben buzamana kadar içinde bi yay sistemi gibi bişey var herhalde o kopmuşdur diyordum meğersem sorun buymuş bi telde ben alayım bari

dreamrocker
22.Şubat.2012, 00:30
vay anasına bu sorun işte bende var yaklaşık 1 ay oldu motoru apartmana sokarken gaz kolunu fazla ileri doğru itmişim elimin altında bişeyin koptuğunu hissetim eyvah dedim gaz teli koptu tekrar çalıştırdım baktım gaz veriyor ama kol gazı kesmiyor elinle kesmek zorunda kalıyorsun ben buzamana kadar içinde bi yay sistemi gibi bişey var herhalde o kopmuşdur diyordum meğersem sorun buymuş bi telde ben alayım bari

Bildiğim kadarıyla gazı verdikten sonra, eski konumuna getirecek bir sistem zaten var, itme teli sadece yardımcı.

CELİL
22.Şubat.2012, 00:45
Bildiğim kadarıyla gazı verdikten sonra, eski konumuna getirecek bir sistem zaten var, itme teli sadece yardımcı.

evet tellerin takıldığı karbiratörün üzerindeki göbekte gergi yayı var ikinci tel ile yardımlaşarak çalışıyorlar 8)