Orijinalini görmek için tıklayınız : Merak edenler ya da yapmak isteyenler varsa
cpiler
02.March.2012, 18:45
Geçenlerde burda da bahsetmiştim egsoz koruma demiri çanta demirlerinde dökülmeler paslanmalar için nikelaj diye.nikelaj kaplatmanın maliyetini duyunca nalburdan gümüş rengi ısıya dayanıklı sprey boya aldım ve elimden geldiğince kendim boyadım hepsini yapmayı düşünenler falan olursa diye resimleride koyuyorum.doğal olarak biraz daha mat oldu ama bence çok da sırıtmadı siz ne dersiniz?
http://desmond.imageshack.us/Himg714/scaled.php?server=714&filename=20120302162024.jpg&res=medium
http://desmond.imageshack.us/Himg821/scaled.php?server=821&filename=20120302162030.jpg&res=medium
http://desmond.imageshack.us/Himg813/scaled.php?server=813&filename=20120302162037.jpg&res=medium
CELİL
02.March.2012, 18:55
Bence kromaj yapılamıyorsa gayet hoş işallah dayanır çünki kromaj boyayı üzerinden çabuk atar test etmiş olucan güle güle kullan 8)
Bu arada makinan çok temizmişnazardeğmesin 8)
cpiler
02.March.2012, 19:02
Boya elimde valla attıkça boyarım bende :) önceki sahipleri sağolsun çok temiz bakmış bende gözüm gibi bakıyorum.Bakma böle diri durduğunada 72000km de aslanım :)
CELİL
02.March.2012, 19:14
Boya elimde valla attıkça boyarım bende :) önceki sahipleri sağolsun çok temiz bakmış bende gözüm gibi bakıyorum.Bakma böle diri durduğunada 72000km de aslanım :)
72000 km mi vay maşallah nazar ama motor bloğun yenilenmiş siyah bloklardan gözümden kaçmadı nazar:cheesy:
cpiler
02.March.2012, 19:16
E olur o kadar :) Zaten 72000 de hala fabrika çıkış haliyle giden bi regal raptor yoktur herhalde :)
Allah nazarlardan saklasın, süper gözüküyor :)
72.000e gore cok diri ve temiz duruyor
Yaptiginiz iscilik cok guzel
Gule gule kullanin:)
cpiler kardeş şu işi baştan tam detayıyla anlatırsan bana da çok yardımın dokunur. Boyanın tam adı nedir? Renk tonları var mıdır? Egzozları nasıl söktün? Üzerinde ki kromaj zımparalanıyor mu? Bu konularda bana yardımcı olursan çok sevinirim. Diğer arkadaşlara da fikir olmuş olur :)
cpiler
04.March.2012, 16:58
boyayı girdim bi nalbura gümüş rengi ısıya dayanıklı sprey boya dedim bi kaç çeşit vardı en ucuzunu aldım :D ne egsozları ne demirleri hiç bişiyi sökmedim aldım elime bi karton boyayı sıkarken koydum arkasına diğer taraflara sıçramasın diye.zımpara falanda yapmadım boyamadan önce mazotlu bezle sonrada kuru bezle iyice temizledim öle boyadım.bi tek çanta demirlerini boyarken pek özenli davranmadım sıçramasın falan diye o da zaten çantaları değiştireceğim içindi.tek önemli ayrıntı boyayı uzaktan ve çok olmayacak şekilde sıkmak gerekiyo yoksa akmaya ve pürüz yapmaya başlıyor. İşte böyle :)
boyayı girdim bi nalbura gümüş rengi ısıya dayanıklı sprey boya dedim bi kaç çeşit vardı en ucuzunu aldım :D ne egsozları ne demirleri hiç bişiyi sökmedim aldım elime bi karton boyayı sıkarken koydum arkasına diğer taraflara sıçramasın diye.zımpara falanda yapmadım boyamadan önce mazotlu bezle sonrada kuru bezle iyice temizledim öle boyadım.bi tek çanta demirlerini boyarken pek özenli davranmadım sıçramasın falan diye o da zaten çantaları değiştireceğim içindi.tek önemli ayrıntı boyayı uzaktan ve çok olmayacak şekilde sıkmak gerekiyo yoksa akmaya ve pürüz yapmaya başlıyor. İşte böyle :)
Uzaktan derken 30 cm. falan mı? Göz kararı birşey söyleyebilir misin? Bende komple motoru söküp çanta demirleri egzozları falan boyamayı düşünüyorum. Senin motoru görünce hevesim arttı hatta :)
cpiler
05.March.2012, 19:05
20-25 cm başlamadan önce mazotlu bi bez al eline beğenmezsen silersin biraz bekle mazotun uçmasını bi daha sık :) benimkinin son hali de bu :) nazar
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/422910_10150591988419372_519909371_8958410_1235998 878_n.jpg
20-25 cm başlamadan önce mazotlu bi bez al eline beğenmezsen silersin biraz bekle mazotun uçmasını bi daha sık :) benimkinin son hali de bu :) nazar
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/422910_10150591988419372_519909371_8958410_1235998 878_n.jpg
Süper gözüküyor yaa maşallah, hayran kaldım :) Bende halledecem inş. en yakın zamanda bu işi. 1 kutu sprey yeter mi fazlasıyla? Birde spreyin fiyatı ne kadar? Mazotlu bezi pislikleri almak için mi kullanıyoruz?
cpiler
06.March.2012, 11:33
Süper gözüküyor yaa maşallah, hayran kaldım :) Bende halledecem inş. en yakın zamanda bu işi. 1 kutu sprey yeter mi fazlasıyla? Birde spreyin fiyatı ne kadar? Mazotlu bezi pislikleri almak için mi kullanıyoruz?
ben 12 liraya aldım spreyi.aldığım kutuyla heralde bi 4 kere falan daha boyarım:) mazotu evet pislikleri temizlemek için.gerçi ben normalde de mazotlu bezle temizliyorum motoru :)
Süpermiş fiyat / performans olarak bakınca çok başarılı :) Senin motorda sisy bar var sanırım. Bunu kaç liraya mal ettin? Yolcu sırtlığını çıkartıp komple yolcu sırtlıklı sisy bar mı takmak lazım? En ucuz nasıl çözebilirim bu işi? :)
cpiler
06.March.2012, 16:33
Sissybar var seleler falanda farklı ama maliyetini bilmiyorum ben aldığımda böleydi çünkü :)
cpiler
14.March.2012, 17:51
egsozlara boya işi patladı:) parça parça dökülmeye başladı dayanmadı herhalde ısıya.diğer bölgelerde problem yok ama.neyse denemek isteyenler vardı tavsiye egsoza denemeyin celil abi haklı çıktı nikelaj boyayı çabuk atıyor üstünden :)
Yapma yaa tüh üzüldüm çok :( Nikelaj zımparayla falan çıkmaz mı acaba öyle boyasak?
CELİL
14.March.2012, 18:53
Yapma yaa tüh üzüldüm çok :( Nikelaj zımparayla falan çıkmaz mı acaba öyle boyasak?
malesef nikalaj zımpayla veya başka bir şekilde çıkmaz :( çimento ya müracat en iyisi görünüyor :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.