PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dd 150e-2

burak_332
04.March.2012, 22:02
Herkese merhabalar, uzun zamandır motosiklet almak istiyorum fakat maddi durumu ancak toparlıyabildim, ilk motorum eski bir cg 125 ti. Şimdi tarzıma tam anlamıyla uyduğu için cruser tipi motor istiyorum, marka olarakta regal'e karar verdim ancak taksitle 0 alacağım için gücüm dd 150e-2 yetiyor. Sizce regal'in 150 cc sini almak mantıklımı?

turq
04.March.2012, 22:07
Hosgeldin

Yakit acisindan iyi, tipide guzel. Ileride yetmez yukseltirim dersen sifir alma

Uzun sure kullanacaksan mantikli. 150 kullanan bir arkadas var forumda, genelde hafta icir girer, sana detayli bilgi verecektir

burak_332
04.March.2012, 22:12
hoşbulduk bu arada, bana yeteceğini düşünüyorum fakat kafamdaki tek soru işareti performansı, yani cruser tpi olduğu için kasa büyük taşıyabiliyormu onu, 150 lik te olsa insan bi 100 e kadar çabuk hızlanmak istiyor

CELİL
04.March.2012, 22:19
merhaba burak aramıza hoşgeldin8)
8)150cc tek silindirli hava soğutmalı güzel bir makinada birde
125cc çift silindirli olanı var buda hava sogutmalıdır ama 150cc ye göre
torku daha kuvvetlidir
ikiside başlangıç motoru olarak iyidir fakat daha önce motor kullan kişi için
250cc su ve fan soğutmalı olan makina daha iyidir çünki diger makinaları alırsan kısa süre sonra büyütmek isteyeceksin tabi karar senin 8)

turq
04.March.2012, 22:23
hoşbulduk bu arada, bana yeteceğini düşünüyorum fakat kafamdaki tek soru işareti performansı, yani cruser tpi olduğu için kasa büyük taşıyabiliyormu onu, 150 lik te olsa insan bi 100 e kadar çabuk hızlanmak istiyor

Son cumlene bakilirsa o makina sana yetmeyecek :)

250 cc bak bence 8)

burak_332
04.March.2012, 22:38
gönül ister 250 lik olsun ancak fiyat olarak arada uçurum var gerçekten, aslında kullanan arkadaş görürde bir de o bilgilendirirse daha da aydınlanmış olucam

CELİL
04.March.2012, 22:58
gönül ister 250 lik olsun ancak fiyat olarak arada uçurum var gerçekten, aslında kullanan arkadaş görürde bir de o bilgilendirirse daha da aydınlanmış olucam
taksit konusu olmasa sıfır ayarında ikinci el 250cc 4000 - 4500 gibi bulabilirsin 8)

burak_332
04.March.2012, 23:05
olmadı öyle yapıcam zaten sıfır 250 lik alırsam 20 nisana kadar çinden gelmesini beklicem şuan yokmuş ellerinde ilgilendeğiniz için çok teşekkür ederim şimdiden. Aranızda olmaktan mutluluk duydum:)

falldown
05.March.2012, 11:28
burak öncelikle aramıza hoşgeldin.kalıcı olman dileğiyle nazar
iki hafta kadar önce ali ustada kasa içinde demonte şekilde 250 vardı sanırsam istersen birde onunla kontağa geç.fiyatını sormamıştım bile ancak sitesinde 6200 lira gözüküyor. bilgin olsun.
ikinci olarak 100e çabuk çıkmasını istiyosan bi motorun kafadan 95 100 beygir olması ve düşük devirde maksimum torka kavuşması şart.oysaki bizdeki motorlar 10 15 beygir max 20. emre motorun sitesinde yazılanlar yanlış. orjinal manuellerde olsun A.T belgelerinde olsun motor güc değerleri daha düşük.
bu yüzden senin beklentilerini 350cc bile tatmin etmeyecektir diye düşünmekteyim.
butun bunları bi yana bırakırsak eğer, her sürücü kendi motorunu övücektir çünkü beklentilerine göre motorun seçimi kişiden kişiye değişecektir. sitede bazı arkadaşlar 150 alıp 2 3 ay içinde satmak istemişlerdir bunun nedeni ise beklentilerini karşılamamasıdır. gecenki bi konuda daha geçmişti eger görüntüye göre performans olucaksa daytona( ki en sevdiğim regal benim :D ) en az 1200cc olmalı bence :D. daha önceden motor kullandığınıda düşünürsek alabiliyosan hacmi büyük tut. ama eğer motor için ayırdıgın para belli ise regal olucaksa 150lik regaller içinde fiyat/performansta en iyisidir :D çünkü 150 baştan az paraya alırsın 250 gibi çok yakmaz. müşürdü radyatördü sızıntıydı vs..vs.. sorunlar çıkarmaz. ama + ları olduğu gibi - leride vardır. mesela TEM e çıkmak işkencedir :D. 2 kişi bindiğinde hissedersin çekişteki düşüşü. sonuçta karar senin. aklına takılan sorular olursa sen sor ben cevaplayım yoksa msj uzar gider böyle :P

burak_332
06.March.2012, 01:05
Amin inşallah, daha fazla uzamaz çünki tam anlamıyla aydınlattın beni, herkese çok teşekkür ederim:) bugün son bir kez oturduk babamla ikinci el 250 liklere baktık düşündük taşındık bunda karar kıldık. Daha önce bir 125 honda cg kullanan biri olarak beni karşılar inşallah:) onun dışında ilerde yükseltirim Allah nasip ederse. Lakin kaporayı verip 22 nisana kadar beklemem gerekecek motorun şuan türkiye'de sıfırı yok:S aslında iyi yani aylarca mağzada beklemiş olma ihitimali yok direk alıcam motoru fabrika çıkışlı:)

CELİL
06.March.2012, 10:10
burak 250cc altı seni kesmez olabilse sana 350cc daha iyi olurdu ama oda ileride olur işallah 8)
makinayı diğer bayiilere sordunmu belki diğerlerinde vardır + fiat karşılaştırması yap rakamlar bayiilere göre değişiyor 8)

Rona
06.March.2012, 23:17
motosikletcim.com'dan Yüksel Abiye bir sor istersen geçenlerde daha 88 km de 2.el 250 SPYDER vardı elinde uygun fiyata bırakıyordu.Sana muhakkak yardımcı olur Atilla'nın veya Celil'in selamı var dersin
http://www.motosikletcim.com/
linkinden ulaşabilirsin

burak_332
08.March.2012, 02:25
motosikletcim.com'dan Yüksel Abiye bir sor istersen geçenlerde daha 88 km de 2.el 250 SPYDER vardı elinde uygun fiyata bırakıyordu.Sana muhakkak yardımcı olur Atilla'nın veya Celil'in selamı var dersin
http://www.motosikletcim.com/
linkinden ulaşabilirsin

Çok teşekkür ederim, yalnız bir tek emre motor getirtiyor biliyorum fuarda onlar vardı yarın gidyoruz bi konuşmaya başka bayiler varmı varsa bilgilendirirseniz sevinirim 20 nisana kadar beklememiş olurum.

burak_332
08.March.2012, 02:29
burak 250cc altı seni kesmez olabilse sana 350cc daha iyi olurdu ama oda ileride olur işallah 8)
makinayı diğer bayiilere sordunmu belki diğerlerinde vardır + fiat karşılaştırması yap rakamlar bayiilere göre değişiyor 8)

yani şimdi motora 4.400 diyorlar, taksitle alacağım ya aynı fiyata 2 3 yaşında temiz 250 lik daha iyi olurdu bayiler 2. el satıyor mu yani taksitle?

CELİL
08.March.2012, 10:14
Bazen bayilerde takastan gelmiş ikinci el makinalar olabiliyor normalde ikinci el motorları taksitle vermezler ama sormak lazım olabilir 8)

onur25028"
13.March.2012, 03:06
selamlar ben ehliyeti yeni aldım ve uzun araştırmalar sonucu karşıma regal ve keeway çıktı,fakat fiyar olarak 4500 maksimum gibi bnm için ,üstelik gnelde 2 kişi bineceğiz ikimzde 170 cm boylarında toplam ağırlıgımz ise 110 kg ,önerilerinizi bekliyorum

CELİL
13.March.2012, 09:24
selamlar ben ehliyeti yeni aldım ve uzun araştırmalar sonucu karşıma regal ve keeway çıktı,fakat fiyar olarak 4500 maksimum gibi bnm için ,üstelik gnelde 2 kişi bineceğiz ikimzde 170 cm boylarında toplam ağırlıgımz ise 110 kg ,önerilerinizi bekliyorum
Merhaba onur aramıza hoş geldin 8)

senin şartlarında 2 kişi olacagın için 150 cc makina sana az gelebilir benim tavsiyem 250 cc bir makina bakman rakam olarak sıfırı yüksek geliyorsa 4500 tl ye 2 ci el 250cc sıfıra yakın bir makina bulabilirsin 8)

falldown
13.March.2012, 11:51
Çok teşekkür ederim, yalnız bir tek emre motor getirtiyor biliyorum fuarda onlar vardı yarın gidyoruz bi konuşmaya başka bayiler varmı varsa bilgilendirirseniz sevinirim 20 nisana kadar beklememiş olurum.

arkadaşım son durum nedir bilmiorum ama motosikletcim(yüksel abi) de 150 lik bulamazsın ama motomania da hem 150 hem 125 bulabilirsin. istersen birde onlarla temasa geç.

falldown
13.March.2012, 12:16

ben 75 kiloyum arkamada 59 ila 85 kilo arasında artçılarım oluyo ve şehir içinde şu ana kadar hiç zorlanmadım.aksine spyder olan arkadaşımla bile bazen onun motorunu bırakıp iki kişi benim motoru alırız. şehir içi daha rahat ve sürüşü daha eglenceli olduğundan.o da bu konuda mutabık :D zaten bütün yıl şehir içinde kulanıyoruz kaç kere şehir dışı turlara çıkıyoruz ki. tabikide 2 kişi 150likle teme e5 e çıkıp 120 km hızla gidemezsin max. 80.ama çevreyolarını ne kadar kullanıyoruzki ben devamlı sahil yolu cadde vs. kullanıyorum mesela. devamlı çevre yolu kullancaksan şehirler arası yola çıkıcaksan ozaman işler değişir tabikide yetmez ama onun dışında hiçbişiceik olmaz :D az yakar keçi gibi kaçar :p . ayırca 2. el bi 250 lik almaktansa sıfır 150 lik almayı tercih ederim :mrgreen: sıfırına ise o kadar para verilmez. görüntüsüne aldanıp çok bişe bekleme ama yarı yoldada koymaz seni merak etme. sonuçta sen kullanacaksın senin seçimin olucak. bunlarsa benim düşüncelerim. ihtiyaclarına ve beklentilerine göre sen belirlemelisin alacağın motoru.

Emrehan
13.March.2012, 12:27
Merhaba onur aramıza hoş geldin 8)

senin şartlarında 2 kişi olacagın için 150 cc makina sana az gelebilir benim tavsiyem 250 cc bir makina bakman rakam olarak sıfırı yüksek geliyorsa 4500 tl ye 2 ci el 250cc sıfıra yakın bir makina bulabilirsin 8)
Celil Abi 4500 TL ye 2. el sıfıra yakın makinaya denk gelmedim ben hiç. 2006 model 15000km deki makinalara (DD250e-9b) bile 4000 TL fiyat çekiyorlar sahibinden.com'da. 2011 modellerde de 5000'in altında fiyata rastlamadım.:(
Sahibinden.com dışında 2. el için araştırmamız gereken bir kanal var mı?

falldown
13.March.2012, 12:38
Celil Abi 4500 TL ye 2. el sıfıra yakın makinaya denk gelmedim ben hiç. 2006 model 15000km deki makinalara (DD250e-9b) bile 4000 TL fiyat çekiyorlar sahibinden.com'da. 2011 modellerde de 5000'in altında fiyata rastlamadım.:(

bu da nasıldır ya :D 2006 model ama 15bin km de :P hiç mi kullanmamış canım bu adam motoru. ben agustos 23 te ehliyet aldım eylül diyelim biz buna. eylülden beri 7 bin km yol yaptım hemde kış vakti ve sadece haftasonları kulanarak işten vakit bulamıyorum kullanmaya. bu adam 5 senedemi bu km yi yapmış :p:p yakında bahar gelicek ve işede motorla gidip gelmeyi düşünüyorum artık yaz sonuna 20 bin km ye vurur rahat. (1 sene= 15-20 bin km) bence ya onun km si hikaye yada bu adam almış salonda vitrine koymuş motorunu :p:p

Emrehan
13.March.2012, 12:43
bu da nasıldır ya :D 2006 model ama 15bin km de :P hiç mi kullanmamış canım bu adam motoru. ben agustos 23 te ehliyet aldım eylül diyelim biz buna. eylülden beri 7 bin km yol yaptım hemde kış vakti ve sadece haftasonları kulanarak işten vakit bulamıyorum kullanmaya. bu adam 5 senedemi bu km yi yapmış :p:p yakında bahar gelicek ve işede motorla gidip gelmeyi düşünüyorum artık yaz sonuna 20 bin km ye vurur rahat. (1 sene= 15-20 bin km) bence ya onun km si hikaye yada bu adam almış salonda vitrine koymuş motorunu :p:p
Valla kardeş ben de seninle yakın bir tempoda kullanmayı düşünüyorum ama genelde öyle değil sanıyorum. Yani benim 2006 modellerde gördüğüm en yüksek km 40 bin... O da "ben motoru yaz kış sürekli kullanıyorum" diyen bi abinin motoru. :cry:

falldown
13.March.2012, 12:50
Valla kardeş ben de seninle yakın bir tempoda kullanmayı düşünüyorum ama genelde öyle değil sanıyorum. Yani benim 2006 modellerde gördüğüm en yüksek km 40 bin... O da "ben motoru yaz kış sürekli kullanıyorum" diyen bi abinin motoru. :cry:

iyide demek istedigimde bu zaten. ben daha adam gibi kullanmaya vakit bulamadıgım halde km si böyle oluyo. sürekli kullanan birisinin km si dahada yüksek olur. hesap ortada.

Emrehan
13.March.2012, 13:05
iyide demek istedigimde bu zaten. ben daha adam gibi kullanmaya vakit bulamadıgım halde km si böyle oluyo. sürekli kullanan birisinin km si dahada yüksek olur. hesap ortada.
İşte ben de onu diyorum. :p Açıkçası ben ne tempoda kullanırsan kaç yılda kaç km olur pek bilmiyorum, tecrübem yok ama ya bu abiler çok kullanıyorum derken yalan söylüyor, ya da km sayaçlarında problem var senden öğrendiklerime bakılırsa. Şimdi benim de kafam karıştı. Ben 2006 model ve satın alınmasında sakınca olmayacak bir motorun en fazla kaç km'de olması gerektiğini de bilmiyorum bu arada.:p

CELİL
13.March.2012, 13:14

:) fiatı en uygun ilanlar

http://www.sahibinden.com/motosiklet-regal-raptor/ikinci-el?a269_max=2012&a268_max=8000&a267=39952&price_min=3000&sorting=price_asc&price_max=4800&a269_min=1950

bu ilanlardada pek iyi birşey yok ama maksat çeşit olsun
anlaşılan bu yaz makinalar altın kıymetinde olacak :)

CELİL
13.March.2012, 13:36
İşte ben de onu diyorum. :p Açıkçası ben ne tempoda kullanırsan kaç yılda kaç km olur pek bilmiyorum, tecrübem yok ama ya bu abiler çok kullanıyorum derken yalan söylüyor, ya da km sayaçlarında problem var senden öğrendiklerime bakılırsa. Şimdi benim de kafam karıştı. Ben 2006 model ve satın alınmasında sakınca olmayacak bir motorun en fazla kaç km'de olması gerektiğini de bilmiyorum bu arada.:p
şehir dışı hariç genel ortalama sezonda 3000 km gibi
fakat kişi guruplara katılmıyorsa bireysel kullanıyorsa sezonda çok daha az km yapar 8)
sıkıntısız bir makina 8000 km den aşagı olsa iyi olur tabii demek değilki daha yüksek km alınmaz herşey makinayı kullanan kişinin hor kullanıp kullanmadığınla bakımlarını ne kadar özenle yaptırdığınla alakadar olarak değişir :)

falldown
13.March.2012, 13:39

benim bildigim kadarıyla ortalama 50 binde motor dağılıyo bizim makinalarda :p yaptırırsın masrafa girersin devam eder gitmeye yine.
ayrıca malzeme ömrü diye bişey var. belli bi süre sonra kendiliğinden ölür hiç kullanılmasa bile. iyi bakıldıgında tabikide bu ömür uzucaktır. bizim motorlar biirinci sınıf kalite malzemeden yapılmadıgına göre ne kadar eksi model o kadar hurdaya yakın demek.
* "çok" kelimesi kişiden kişiye değişen bi kavramdır. kimisi hergun işine bile motoruyla gidip geliyodur ama ev-iş arası 1-2 km dir. "hergun kullanıyorum" diye "çok" kullanıyorum sanar ama bu başkasına göre hiçbişeydir.yada kücücük köy kasabada yaşıyodur ve hiç dışarı çıkmıyodur gezi yapmıyodur.başka bi açıklama bulamıyorum ya böyle yada yalan söylüyolar.

ancak şu bi gerçekki celil abi de bi link vermiş. km lere baktım. komik geldi. bu motorların hepsini alıp vitrinemi koymuşlar :p:p hiç mi kullanmamışlar :D hepsimi istisna :D hele 2006 model daha bin km de olan var resimsiz :D

Emrehan
13.March.2012, 13:49
:) fiatı en uygun ilanlar

http://www.sahibinden.com/motosiklet-regal-raptor/ikinci-el?a269_max=2012&a268_max=8000&a267=39952&price_min=3000&sorting=price_asc&price_max=4800&a269_min=1950

bu ilanlardada pek iyi birşey yok ama maksat çeşit olsun
anlaşılan bu yaz makinalar altın kıymetinde olacak :)
Abi yıktın beni. :( Peki şunlara ne dersin?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-harika-t-gidon-modeli-resimlerini-yukleyecem-70557805/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-temiz-kullanilmis-t-gidon-regal-76959625/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-t-gidon-cantali-regal-raptor-68596720/detay

falldown
13.March.2012, 13:50
şehir dışı hariç genel ortalama sezonda 3000 km gibi
fakat kişi guruplara katılmıyorsa bireysel kullanıyorsa sezonda çok daha az km yapar

abi naptın sen :D ev-iş arası 14km benim.kestirme orman yolu kullanırsam oda. git gel 28km.30 de ortalama. ne zaman motoru alsam yanıma iş çıkışı direk caddeye.. iş-cadde ortalama 20-25km. 5 10 km de öyle böyle gezin oralarda. bide eve dönüş ortalama 20 25 km. etti sana ortalama 100 km. bu sadece haftaiçi iş varkenki km ler. haftasonu riva şile hisar cart curt onları saymıyorum bile.. sadece işe gidip gelmem sonrada arkadaşımla buluşmam(ki gecen hafta onca soğuga gazdım taki hasta olana kadar hep böyle geçti günler) ayda ortalama 3bin km ediyo :D sezon nerde kaldı :D

Emrehan
13.March.2012, 15:49
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-harika-t-gidon-modeli-resimlerini-yukleyecem-70557805/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-temiz-kullanilmis-t-gidon-regal-76959625/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-t-gidon-cantali-regal-raptor-68596720/detay

İlanlara bakabilen oldu mu acep?

CELİL
13.March.2012, 15:59
abi naptın sen :D ev-iş arası 14km benim.kestirme orman yolu kullanırsam oda. git gel 28km.30 de ortalama. ne zaman motoru alsam yanıma iş çıkışı direk caddeye.. iş-cadde ortalama 20-25km. 5 10 km de öyle böyle gezin oralarda. bide eve dönüş ortalama 20 25 km. etti sana ortalama 100 km. bu sadece haftaiçi iş varkenki km ler. haftasonu riva şile hisar cart curt onları saymıyorum bile.. sadece işe gidip gelmem sonrada arkadaşımla buluşmam(ki gecen hafta onca soğuga gazdım taki hasta olana kadar hep böyle geçti günler) ayda ortalama 3bin km ediyo :D sezon nerde kaldı :D
senin gibi haftanın yedi günü makinaya binenler senin kadar yüksek km yapıyor ben sedece hafta sonu çıkarıyorum 100-150 km yol gidiyorum ayda 4 hafta toplam 400-600 km x yaz sezonu 4 ay desek 1600-2400 km 8)

CELİL
13.March.2012, 16:09

km ler hep yüksek daha az km li olsa iyi olurdu bu seçeneklerden edirnede olan
en düzdün ve fiatı birazpazarlıkla makul görünüyor 9b alırken şanzumanını iyi kontrol ettir onlarda hor kullanınca vites atma sorunu oluşuyor 8)

turq
13.March.2012, 16:19
Ilk ilanin fiyati makul, buyuk masrafi yoksa dusunebilirsin, sezonda daha da yukselecektir

falldown
13.March.2012, 16:24
senin gibi haftanın yedi günü makinaya binenler senin kadar yüksek km yapıyor ben sedece hafta sonu çıkarıyorum 100-150 km yol gidiyorum ayda 4 hafta toplam 400-600 km x yaz sezonu 4 ay desek 1600-2400 km 8)

nasıl yaa ciddimisin celil abi sen?? kirala daha iyi ozaman :D
hani klasik olsa veya özel yapım custom chopper olsa yada hayvan gibi benzin içen bi mustang araba olsa hobi amaçlı kullanılsa ok de diğer türlü bu rakamlar çok düşük geldi bana.

bizimkisi hobi değil yaşam biçimi abeeyy :mrgreen:

Emrehan
13.March.2012, 16:26
km ler hep yüksek daha az km li olsa iyi olurdu bu seçeneklerden edirnede olan
en düzdün ve fiatı birazpazarlıkla makul görünüyor 9b alırken şanzumanını iyi kontrol ettir onlarda hor kullanınca vites atma sorunu oluşuyor 8)
Abi o makina bana da makul geliyo ama ne yalan söyleyeyim Edirne - Ankara yolunu gözüm kesmiyor. :cry:

Emrehan
13.March.2012, 16:32
Ilk ilanin fiyati makul, buyuk masrafi yoksa dusunebilirsin, sezonda daha da yukselecektir
Kardeş teşekkür ederim. O makina fiyat olarak uygun görünüyor ama değişik bi sele takmış, acayip ışıklar var, bir de biyerlerine NEW YORK falan yazmış. Gıcık oldum. :p Ama Edirneye gitmeye karar verirsem geçerken bi bakarım diye düşünüyorum. Çanakkale'deki makinaya niyetlenirsem de Bursa'ya uğrarım mutlaka. Özledim memleketimi.8)

synapse333
13.March.2012, 16:36
2006 model bir motorun 15000 km de olması bence biraz karamsar tablo, ben motoru alalı 4 ay falan oldu hemen hemen hiç kullanmadım kış nedeniyle ve sezon sonuna denk geldi motoru alışım, uzun yola da gitmedim, küçücük ilçedeyim gittiğim en uzun mesafe bugüne kadar max 200 km oldu oda gidiş geliş toplam, ve şu an 2000 km de benim motor 2011 model, yani sonuç olarak 1 yılda ve nadir (çok çok az) kullanımda 6000 km yapar bu motor (şehir dışı ve sezon dahil değil) 2006 model bir motorun (trafiğe çıkış tarihi göz ardı edilmiştir) 6 yılda 36000 kmde olması (en az) gerekli bence, motorun 40000-50000 arasında rektefeye gireceği düşünülürse, bence motorun geçmişi ve km si çok ama çok iyi incelenmeli, sonuçta km göstergesi ucuz bir parça ve kolay bozulabilir, değiştirilebilir, 2006 model motoru 3000 tl ucuz diye aldığımızı düşünelim, derken düz yolda giderken vites birden 3 ten 1 e düştü (kendi kendine) motor bloğu şanzuman vs komple dağalıyor, çıkacak masraf parça fiyatları da göz önünde bulundurulduğunda motordan fazlaya mal olur, ikinci el alacak arkadaşlar lütfen dikkat...

falldown
13.March.2012, 16:49
2006 model bir motorun 15000 km de olması bence biraz karamsar tablo, ben motoru alalı 4 ay falan oldu hemen hemen hiç kullanmadım kış nedeniyle ve sezon sonuna denk geldi motoru alışım, uzun yola da gitmedim, küçücük ilçedeyim gittiğim en uzun mesafe bugüne kadar max 200 km oldu oda gidiş geliş toplam, ve şu an 2000 km de benim motor 2011 model, yani sonuç olarak 1 yılda ve nadir (çok çok az) kullanımda 6000 km yapar bu motor (şehir dışı ve sezon dahil değil) 2006 model bir motorun (trafiğe çıkış tarihi göz ardı edilmiştir) 6 yılda 36000 kmde olması (en az) gerekli bence, motorun 40000-50000 arasında rektefeye gireceği düşünülürse, bence motorun geçmişi ve km si çok ama çok iyi incelenmeli, sonuçta km göstergesi ucuz bir parça ve kolay bozulabilir, değiştirilebilir, 2006 model motoru 3000 tl ucuz diye aldığımızı düşünelim, derken düz yolda giderken vites birden 3 ten 1 e düştü (kendi kendine) motor bloğu şanzuman vs komple dağalıyor, çıkacak masraf parça fiyatları da göz önünde bulundurulduğunda motordan fazlaya mal olur, ikinci el alacak arkadaşlar lütfen dikkat...

benimde demek istedigim buydu. sadece ben olamam ya böyle çok kullanan.ki ben kendime çok kullanıyo demem daha haftanın 7 günü kullanmıyorum bile . hadi celil abi istisna diyelim. ilan verenlerin hepsimi istisna hepsimi vitrine koyuyo bu motorları. yanlış hatırlamıosam daha gecenlerde apo satmıştı motorunu onun km si dogruydu yepyeni motoru olmasına ragmen bazı 3 4 senelik motorlardan daha fazla km si vardı belkide. adam allah için dogruyu yazmıştı apaçık belli yani. yada serkan abi vardı 150ci oda. onla aynı km gidiyodu ortalama bizim. gibigibi... ama gelgelelim sahibindendeki ilanların nerdeyse hepsi hobi motoru :p:p olamaz ya :?

CELİL
13.March.2012, 16:55
Abi o makina bana da makul geliyo ama ne yalan söyleyeyim Edirne - Ankara yolunu gözüm kesmiyor. :cry:
bu alternatif olabilir tabii gümüş seversen
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-diger-markalar-farkli-olmak-istiyenlere-orjinal-kazasiz-10000-km-de-62450901/detay

CELİL
13.March.2012, 16:58
arkadaşlar herkes üç kağıtçı değil makinaları görmeden peşin hüküm vermeyin makinayı görmezseniz avantajlı olan makinayıda yakayamazsınız 8)

burak_332
14.March.2012, 03:15
arkadaşlar herkes üç kağıtçı değil makinaları görmeden peşin hüküm vermeyin makinayı görmezseniz avantajlı olan makinayıda yakayamazsınız 8)

Valla celil abi haklısında, bu devirde kimsenin malına güvenilmiyor. Sonradan başım ağrısın istemedim. Senin gibi çok iyi anlamak gerekiyor motordan. bizler daha yolun başındayız, yazın Pizzacıda çalışarak öğrendim ben motoru. Ama ilerde 2. motorumun en az 250 lik olmasını istiyorum, sizlerin yardımıyla kısmetse kelepir bitane düşürürüm inş:)

Motomania34
14.March.2012, 13:32
Ilgilenirmisin bilmem ama bizde 2011 model yalnız 134 km bir motor var ustelik km de orjinal . Gecen sene bir arkadaşımıza satmıştık kolunu sporda sakatladıgı için kullanamadı hiç ilgilenirsen gel bi bak

burak_332
15.March.2012, 03:16
Ilgilenirmisin bilmem ama bizde 2011 model yalnız 134 km bir motor var ustelik km de orjinal . Gecen sene bir arkadaşımıza satmıştık kolunu sporda sakatladıgı için kullanamadı hiç ilgilenirsen gel bi bak

başka bir başlıkta belirtmiştim görmemişsin sanırım 0 aldım 1 hafta oldu olmadı yalnız model yenş kasa olduğu için Türkiye'de yok şuan kapora verdim 15 nisan gibi türkiyede olucak motor yolda, yinede teşekkür ederim:)

falldown
15.March.2012, 11:49
başka bir başlıkta belirtmiştim görmemişsin sanırım 0 aldım 1 hafta oldu olmadı yalnız model yenş kasa olduğu için Türkiye'de yok şuan kapora verdim 15 nisan gibi türkiyede olucak motor yolda, yinede teşekkür ederim:)

aynen o başlığı ben bu sabah gördüm :D sanki yokolmuş geri gelmiş gibi :D

burak_332
15.March.2012, 15:07
aynen o başlığı ben bu sabah gördüm :D sanki yokolmuş geri gelmiş gibi :D

Forumda oluyo böyle şeyler:D

oguzkaan_27
07.May.2012, 01:48
bende ilk motırumu alıcam piyasa ve kullanım amacıma gore araştırma yapıyorum
aslında tvts rtr 150 alıcaktım tesadufen bu foruma denk geldim aslında bu tarz motor aradığımıda boylece oğrendim daha once motor tecrubem az cup bindim az bişi
az yaksın malum benzin 5 lira oldu olucak arada eşimle şehir merkezine gitmek için kullanıcam daha oncede yazmıştım forumda ama duzcede servisi yok o yuzden rr askıya aldım bakalım kısmet neye olucak bakalım

toruc-macto
03.September.2012, 00:03
Arkadaşlar herkese merhaba:)hele şükür bi foruma üye olabildim:D...tecrübeli abilerimden yardım ve görüş talep etmek istiyorum...ilk motorumu alacağım..para hazır şu iki motor arasında kararsızım : honda pcx( scooter)ve regal raptor 150 e. sadece şehir içi kullanacağım hangisini almak benim için daha avantajlı olur?regalde şekil var honda da kalite..gönlüm hondadan yana ama regali honda pcx'e niçin tercih etmemeliyim sorusuna cevabınız varsa nedir? ilk kez bu motoru ??Ve son olarak EN ÖNEMLİ SORUM!!malum yaz bitti .Önümüzdeki sezonlarda sizce motor kullanabilirmiyim(özellikle yağmurlu havalarda)evetse hangisi kötü hava şartlarına daha uygundur scooter mı chopper mı?şimdiden teşekkürler:) ..

CELİL
03.September.2012, 10:40
Merhaba temim aramıza hoş geldin 8)
bence önce tarzını tam belirlemelisin iki makina birbirinden çok başka

şehir içi kısa mesafelerde vitessiz scoter makinalar daha rahat aralara girer ve daha az yakıt harcar
ama diğer yandan bir tarzım olsun diyorsan regal raptor hava soğutmalı 125cc - 150 cc veya su soğutmalı 250 cc makina olabilir 8)
yağmurda bütün makinalar aynıdır önemli olan lastik kalitesidir lastik kaliteli olursa yolu iyi tutar :)

toruc-macto
03.September.2012, 14:36
yardımın için teşekkür ederim celil abi:)regal raptor 150 alırsam tarz yapıyım derken başımı ağrıtırmıyım servislerde dolaşarak?yoksa bu makineye güvenilir mi?

CELİL
03.September.2012, 14:48
yardımın için teşekkür ederim celil abi:)regal raptor 150 alırsam tarz yapıyım derken başımı ağrıtırmıyım servislerde dolaşarak?yoksa bu makineye güvenilir mi?
çinli makinalar içindeki en sağlam makina RR dur 150 cc biraz daha basit makinadır 250 cc daha daha iyidir sıfır makinada sorun olmaz
ama hangi marka olursa olsun ikinci el makinada senden önceki kullanıcıya bağlı makinaya iyi bakmış düzgün kullanmışsa sorun olmaz 8)

burak_332
03.September.2012, 18:01
ohoooo buraya üye olur olmaz açtığım ilk konu yeniden canlandı valla haklısın celil abi iyiki daha az yakıcak hesabı 150 lık almamışım yahu bu nekadar yakıoki zaten :)

toruc-macto
03.September.2012, 21:39
Bugün kuba superlight 150'yi görmeye gittim motorun görünüşü harika ötesi ..mat siyah .keeway superlight'ın kuba tarafından geliştirilmiş hali..ne diyosunuz rr 150 ve superlight ikiside çin malı katagorisinde karşı karşıya geldiğinde hangisi daha kalitelidir??

CELİL
03.September.2012, 21:55
Bugün kuba superlight 150'yi görmeye gittim motorun görünüşü harika ötesi ..mat siyah .keeway superlight'ın kuba tarafından geliştirilmiş hali..ne diyosunuz rr 150 ve superlight ikiside çin malı katagorisinde karşı karşıya geldiğinde hangisi daha kalitelidir??

kesinlikle tartışmasız REGAL RAPTOR çinli başka makinaya bulaşma 8)
söylediğin makinanın 250 cc si iyidir ama piyasası yok o makinalar keeway olarak piyasada tutunamadı piyadan çekildi bu sene kuba makinanın distribütörlüğünü aldı satmaya çalışıyor gelecegi bence yok 8)

toruc-macto
03.September.2012, 23:31
hmm anladım...bu hafta içi gidip birde rr'ye bakayımm ..inşallah fazla çile çekmeden aradığım motoru bulurum:)başka model tavsiyeleriniz varsa önerilerinizi bekliyorum..bütçem:4500-5000 civarında:)

kürşat ışık
22.October.2012, 23:14
arkadaşlar herkese merhaba..
geçen hafta itibari ile bende regal raptor kullanıcıları arasına dahil oldum..
ikinci el 150'lilik aldım, ve gayet memnunum..
ilk chopperım olduğu için galiba , motora aşık oldum..

CELİL
22.October.2012, 23:17
Merhaba Kürşat Aramıza hoş geldin :D
yeni makinan hayırlı olsun Allah Kazasız Belasız keyinle binmek nasip etsin nazar8)

kürşat ışık
22.October.2012, 23:34
çok teşekkür ederim..
amin hepimize inşalah..
celil kardeş.. dakika bir gol bir ,,:)bişey danışsam..
benim motorla uzun yola (uzun derken kocaeli-bolu max:250 km) gidilebilir mi..?
hiç giden var mı bildiğin..?

CELİL
22.October.2012, 23:38
çok teşekkür ederim..
amin hepimize inşalah..
celil kardeş.. dakika bir gol bir ,,:)bişey danışsam..
benim motorla uzun yola (uzun derken kocaeli-bolu max:250 km) gidilebilir mi..?
hiç giden var mı bildiğin..?
makinan bakımlıysa zorlamassan gider ama biraz yavaş ve yorucu olur çünki 250 km yol en az 5-6 saat tutar 8)

kürşat ışık
22.October.2012, 23:45
evet..motoru daha tanıma aşamasındayım zaten..fakat yavaş gitmekte bana başka bi zevk veriyor..motora bindiğimin farkına varıyorum..
bakımlarını ellerimle yaptırdıktan sonra bi deneme yoluna çıkmak nasip olur inşalah..

CELİL
22.October.2012, 23:48
bence önce daha kısa yollarda denemeler yap sonra uzun km yollara çıkarsın daha keyifli olur 8)

kürşat ışık
23.October.2012, 14:57
bende öyle düşündüm celil kardeş..
şimdilik evden okula günlük ortalama 50km falan kullanıyorum..
güzel bi usta da bulabilmiş deiğilim motor için..
en basitinden yağ deişimi için sordum kaç km de deiştireyim diye..biri 1500 diyo - diğeri 1000 diyo - 2000 diyen var..
birbirine yakın rakamlar olsa yine neyse, biri diğerinin iki katı..
sen nasıl yapıyosun zincir bakımı ? yağ? vs yaz için gerekli bakımlar?
fazla anlamadığım için gidip sorduğum tüm ustalar birsürü şey deiştirmek istiyor..benimde aklım yatmıyo?

cihan54
23.October.2012, 15:31
bende öyle düşündüm cemil kardeş..
şimdilik evden okula günlük ortalama 50km falan kullanıyorum..
güzel bi usta da bulabilmiş deiğilim motor için..
en basitinden yağ deişimi için sordum kaç km de deiştireyim diye..biri 1500 diyo - diğeri 1000 diyo - 2000 diyen var..
birbirine yakın rakamlar olsa yine neyse, biri diğerinin iki katı..
sen nasıl yapıyosun zincir bakımı ? yağ? vs yaz için gerekli bakımlar?
fazla anlamadığım için gidip sorduğum tüm ustalar birsürü şey deiştirmek istiyor..benimde aklım yatmıyo?

Öncelikle Cemil değil Celil. Bi de dikkat, iki katın yaşında :lol:

neyse bunlar yeni olmandan kaynaklanıyor,anlayış gösterir güzel abim :p dövmez yani :mrgreen:

Gelelim konularına 8) Benim eski motorumu izmite sattık hayırlısıyla ve sattığım arkadaştan da aldığım duyumlara göre; dediğin gibiymiş. İzmit, motor ustası bakımından fakir kalmış bir yer...

Yağını ortalama 3000km'de bir değiştirmen hakkında hayırlı olur. Yaza ve kışa göre farklı yağ kullanılır. 10-40 ve 20-40 olarak. Castrol tavsiyedir.

Zinciri ortalama 300km'de bir yağlaman kâfidir, kullanım şartına göre değişkenlik gösterebilir 8)

Başka? :|

kürşat ışık
23.October.2012, 15:35
Öncelikle Cemil değil Celil. Bi de dikkat, iki katın yaşında :lol:

neyse bunlar yeni olmandan kaynaklanıyor,anlayış gösterir güzel abim :p dövmez yani :mrgreen:

Gelelim konularına 8) Benim eski motorumu izmite sattık hayırlısıyla ve sattığım arkadaştan da aldığım duyumlara göre; dediğin gibiymiş. İzmit, motor ustası bakımından fakir kalmış bir yer...

Yağını ortalama 3000km'de bir değiştirmen hakkında hayırlı olur. Yaza ve kışa göre farklı yağ kullanılır. 10-40 ve 20-40 olarak. Castrol tavsiyedir.

Zinciri ortalama 300km'de bir yağlaman kâfidir, kullanım şartına göre değişkenlik gösterebilir 8)

Başka? :|

yaşına gerçekten bakmamıştım..büyüğe saygisizlık olmaz bizde..yanlış anlama olmasın celil abi..:)
bilgiler için teşekkür ederim..zincir yağı için ne kullanıyosun..?

cihan54
23.October.2012, 15:39
yaşına gerçekten bakmamıştım..büyüğe saygisizlık olmaz bizde..yanlış anlama olmasın celil abi..:)
bilgiler için teşekkür ederim..zincir yağı için ne kullanıyosun..?

O sana kalmış. İstersen mısır özü bile kullanabilirsin. Ama yakın zamanda bir kardeşim (!) Repsol zincir sprey'ini şiddetle tavsiye etmişti 8)

kürşat ışık
23.October.2012, 15:47
O sana kalmış. İstersen mısır özü bile kullanabilirsin. Ama yakın zamanda bir kardeşim (!) Repsol zincir sprey'ini şiddetle tavsiye etmişti 8)

tüfek temizliği için kullandığım silah yağı var elimde onunla bi deneyim o zaman..
sürmeden önce zinciri bi temizlemek gerekir mi güzelce..?
ya da özel bi yöntemi varmııdır ? direk zincirin üstüne yağdırayım mı?
ilk vitesli motorum olduğundan , bazı sorularım abest gelebilir, kusura bakmayın..:)

cihan54
23.October.2012, 15:49
tüfek temizliği için kullandığım silah yağı var elimde onunla bi deneyim o zaman..
sürmeden önce zinciri bi temizlemek gerekir mi güzelce..?
ya da özel bi yöntemi varmııdır ? direk zincirin üstüne yağdırayım mı?
ilk vitesli motorum olduğundan , bazı sorularım abest gelebilir, kusura bakmayın..:)

valla temizlemek iyidir. ama ben temizlememiştim :mrgreen: tüfekte kullandığın yağ ne yav.. :?

kürşat ışık
23.October.2012, 15:53
valla temizlemek iyidir. ama ben temizlememiştim :mrgreen: tüfekte kullandığın yağ ne yav.. :?

makina yağı olur ya, paslanmasın nemden küflenmesin diye..eve gidince akşam bi bakayım..şimdi hatırlayamadım, çok oldu tüfek temizliği yapalı..
bide cihan kardeş bu makinalarda ağır bakım diye bi olay var mı? ( kayış debriyaj vs. )
yoksa hangisinin sırası geldiyse onu deiştirmek yeter mi?

cihan54
23.October.2012, 15:54
eve gidince akşam bi bakayım..şimdi hatırlayamadım, çok oldu tüfek temizliği yapalı..
bide cihan kardeş bu makinalarda ağır bakım diye bi olay var mı? ( kayış debriyaj vs. )
yoksa hangisinin sırası geldiyse onu deiştirmek yeter mi?

özel bir değiştirme zamanı yok ağır bakımlar için.. ama bunun hakkında celil abi daha iyi ayrıntılı bilgi verebilir 8)

kürşat ışık
23.October.2012, 15:58
özel bir değiştirme zamanı yok ağır bakımlar için.. ama bunun hakkında celil abi daha iyi ayrıntılı bilgi verebilir 8)

o zaman akşama celil abinin bilgilerinden yararlanmak dileğiyle diyelim..

eralp_goksu
23.October.2012, 18:08

Hala da tavsiye ediyorum! :mrgreen:

kürşat ışık
23.October.2012, 20:04
Hala da tavsiye ediyorum! :mrgreen:

en kısa zamanda tedarik etmeye çalışıcam..

CELİL
23.October.2012, 22:07
ve istanbul a ve foruma döndüm
cihan sağol arkadaşı çok güzel bilğilendirmişsin 8)
makinanın ağır bakımı deyince akla debriyaj balatası ,zincir , zincir dişli seti ve fren balatalarının değimi gelir bunlarında ortalama 8000 - 10.000 km lerde değişim zamanı gelir 8)

eralp_goksu
24.October.2012, 00:34
en kısa zamanda tedarik etmeye çalışıcam..

Kolay gelsın. Motorculugun keyfıne bak. nazar

kürşat ışık
24.October.2012, 02:10
ve istanbul a ve foruma döndüm
cihan sağol arkadaşı çok güzel bilğilendirmişsin 8)
makinanın ağır bakımı deyince akla debriyaj balatası ,zincir , zincir dişli seti ve fren balatalarının değimi gelir bunlarında ortalama 8000 - 10.000 km lerde değişim zamanı gelir 8)

sağol celil abi..14.000'de aldım ben motoru, aldığım kişiye sordum neleri deiştirdin , deişmesi gereken birşey var mı diye , zincirden hiç bahsetmedi, deişme zamanın geldiğini bi ustaya göstersem anlar herlde..?
gerçi burdakiler hemen deiştirelim der eminim..benim anlayabileceğim basit bi yoluda var mıdır acaba zincirin deişme zamanının geldiği ile ilgili.?

CELİL
24.October.2012, 11:12
sağol celil abi..14.000'de aldım ben motoru, aldığım kişiye sordum neleri deiştirdin , deişmesi gereken birşey var mı diye , zincirden hiç bahsetmedi, deişme zamanın geldiğini bi ustaya göstersem anlar herlde..?
gerçi burdakiler hemen deiştirelim der eminim..benim anlayabileceğim basit bi yoluda var mıdır acaba zincirin deişme zamanının geldiği ile ilgili.?
zincir değişimi öncelikle zinciri ayarlayacak gergi payı kalmayınca değişim zamanı gelmiştir
(arka lastik göbek vidasında geri (dışa doğru)çekilecek boşluk kalmayınca)
birde extra olarak zicirden hareket halinde katır kutur sesler geliyorsa değiştirmek gerek 8)

kürşat ışık
24.October.2012, 11:57
zincir değişimi öncelikle zinciri ayarlayacak gergi payı kalmayınca değişim zamanı gelmiştir
(arka lastik göbek vidasında geri (dışa doğru)çekilecek boşluk kalmayınca)
birde extra olarak zicirden hareket halinde katır kutur sesler geliyorsa değiştirmek gerek 8)

benim daha varmış abi o zman değişim için erken gibi duruyo, hem bahsettiğin vida şuan ortanın biraz ilersinde , hemde ses falan yok abi..
tekrar çok teşekkür ederim..

tarikaydintepe
17.November.2012, 23:34
merhabalar aranıza bugün katıldım yarın allahın izniyle direksiyon sınavıma girip ehliyetimi alıyorum8)
uzun zamandır araştırma yapıyorum ve bana en cazip gelen regal raptor oldu,biraz da sezonun kapanmasını bekledim fiyatlar biraz daha düşer diye:mrgreen:
regal raptor dd 125e ya da dd 150e2 almayı düşünüyorum.
Sakaryada celil ustayı duydum hatta işyeri komşum olur.
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler..:D

CELİL
17.November.2012, 23:49
merhaba Tarık aramıza hoş geldin :)
direksiyon sınavında başarılar dilerim 8)
sezonun bitişini beklemekle iyi yapmışsın fiyatlar daha uygun olur 8)
125 cc iki silindirli 150 cc tek silindirli ikiside hava soğutmalı silindir farkından dolayı 125cc nin torku daha iyidir ama 150cc ile büyük bir fark yok ama imkanın varsa 250 cc su ve fan soğutmalıya bak derim 8)

tarikaydintepe
17.November.2012, 23:53
Celil abi çok teşekkür ederim hoşbulduk 250cc'ye de soğuk bakmıyorum sadece öğrenci olduğumdan yakıt biraz ürkütüyor km'de kaç kuruş fark ettiğini net olarak araştırmak lazım 10kuruşun önemi oluyor bazen abicim öğrencilik zor [smilie=greencolorz:

merhaba Tarık aramıza hoş geldin :)
direksiyon sınavında başarılar dilerim 8)
sezonun bitişini beklemekle iyi yapmışsın fiyatlar daha uygun olur 8)
125 cc iki silindirli 150 cc tek silindirli ikiside hava soğutmalı silindir farkından dolayı 125cc nin torku daha iyidir ama 150cc ile büyük bir fark yok ama imkanın varsa 250 cc su ve fan soğutmalıya bak derim 8)

CELİL
18.November.2012, 00:02
Celil abi çok teşekkür ederim hoşbulduk 250cc'ye de soğuk bakmıyorum sadece öğrenci olduğumdan yakıt biraz ürkütüyor km'de kaç kuruş fark ettiğini net olarak araştırmak lazım 10kuruşun önemi oluyor bazen abicim öğrencilik zor [smilie=greencolorz:
nakit olayı önemli tabi ama iki makina arasında (125-250cc ) 100 km en fazla 1 litre fark eder oda km başına bölününce çok fark olmaz

tarikaydintepe
18.November.2012, 00:08
umarım aradığımı bulurum abi çok teşekkürler :)

nakit olayı önemli tabi ama iki makina arasında (125-250cc ) 100 km en fazla 1 litre fark eder oda km başına bölününce çok fark olmaz

Regal_Raptor
01.July.2013, 03:28
merhaba arkadaşlar ben muhammet motoculuğa yeni başladım başlangıç motoru olarak rr dd150 e2-f modelini seçtim ama işlemler yapıldı motoru bi iki güne alıcam ama aklıma takılan bazı sorular var yardımcı olurmusunuz

CELİL
01.July.2013, 12:28
merhaba arkadaşlar ben muhammet motoculuğa yeni başladım başlangıç motoru olarak rr dd150 e2-f modelini seçtim ama işlemler yapıldı motoru bi iki güne alıcam ama aklıma takılan bazı sorular var yardımcı olurmusunuz
sen kafana takılanları yaz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız 8)

eragonist
05.July.2013, 14:37

Merhaba muhammet hayırlı olsun öncelikle sanırım motoru aldın . Bize motorla ilgili izlenimlerini yazarmısın. Motorun gücü nasıl ? Nekadar yakıyor ? Yokuşlarda rahat çıkıyor mu , yoksa zorlanıyormu ? Titreşimi nasıl ? Kullanımı rahat mı ? Bende bu motordan almayı düşünüyorum ama aklımda bu sorular var. Ben sürat , hız seven biri degilim işe gidip gelmek için alacagım ( günlük gidiş geliş 100 km ) saatte 80 yapsa yeter . Beni biraz bilgilendirirmisin. Memmunmusun motordan. Forumdaki diger arkadaşlarda düşüncelerini yazarsa sevinirim . bu motoru tanıyan arkadaşlar.

sercan.m
05.July.2013, 15:31
Merhaba muhammet hayırlı olsun öncelikle sanırım motoru aldın . Bize motorla ilgili izlenimlerini yazarmısın. Motorun gücü nasıl ? Nekadar yakıyor ? Yokuşlarda rahat çıkıyor mu , yoksa zorlanıyormu ? Titreşimi nasıl ? Kullanımı rahat mı ? Bende bu motordan almayı düşünüyorum ama aklımda bu sorular var. Ben sürat , hız seven biri degilim işe gidip gelmek için alacagım ( günlük gidiş geliş 100 km ) saatte 80 yapsa yeter . Beni biraz bilgilendirirmisin. Memmunmusun motordan. Forumdaki diger arkadaşlarda düşüncelerini yazarsa sevinirim . bu motoru tanıyan arkadaşlar.

80km hızı rahat yapıyor ancak yokuşlarda vites değiştirmeniz gerekebilir 100-130 kurus arası yakıyor 60-70 giderseniz. Çok aşırı bir titreşim yok rahat bir motor. ancak 100km yol için bence ucuz yollu bir araba alın.

HannibALGan
05.July.2013, 16:08
MErhaba bende 150 RR kullanıyorum sor cevaplıyalım kardeşim

eragonist
05.July.2013, 16:18
80km hızı rahat yapıyor ancak yokuşlarda vites değiştirmeniz gerekebilir 100-130 kurus arası yakıyor 60-70 giderseniz. Çok aşırı bir titreşim yok rahat bir motor. ancak 100km yol için bence ucuz yollu bir araba alın.

Cevabınız için teşekkür ederim . İstanbul trafiginde arabayla işe gidip gelmek ölüm ...
Ben ssancaktepede oturuyorum işyerim yenibosnada ve köprü trafigini çekmem gerekiyor araba alırsam. 100 km bana yorucumu gelir. gidiş geliş 100 km. yani 50 gidiş 50 geliş . çokmu yorucu olur ? 100-130 kuruş demişsiniz 10-13 kuruş olacak sanırım yoksa benmi yanılıyorum...

eragonist
05.July.2013, 16:23
MErhaba bende 150 RR kullanıyorum sor cevaplıyalım kardeşim

Kafama takılan soruları yukarıda belirtmiştim sizede tekrar sorayım . Titreşimi nasılsır ?Ayaklarım uyuşurmu ? günde 100 km yapacagım bana ne kadara çıkar benzin parası ? bide yokuşlarda iki kişi binsem yokuşta kalırmıyım ? tüm formdaki arkadaşlar alacaksan 250 lik al demişler soranlara. benimde kafama takıldı okadar zayıf bir motormu sonuçta benzinli ? yolda arıza verirmi yani işe gidip gelecegim beni yolda bırakırmı ? eger yolda bırakırsa ben tamirinden anlamam ne yapacaz çekicimi çagıracagız ?

CELİL
05.July.2013, 16:42
Halil bizlerde 250cc öneririz çünki en başta 150cc kısa sürede sana yetersiz gelir makinayı değiştirmek istersin zarar edersin
sonra 150cc ler hava soğutmalıdır yoğun trafikte yazın motoru şişme yapabilir
250 cc ler radyatörlü su ve fan soğutmalı her türlü şehir içi şehir dışı sorunsuz gider
150 cc 100 km de 3 litre gibi yakar 250 cc ler 4 litre gibi yakar 8)

HannibALGan
05.July.2013, 16:47
Kafama takılan soruları yukarıda belirtmiştim sizede tekrar sorayım . Titreşimi nasılsır ?Ayaklarım uyuşurmu ? günde 100 km yapacagım bana ne kadara çıkar benzin parası ? bide yokuşlarda iki kişi binsem yokuşta kalırmıyım ? tüm formdaki arkadaşlar alacaksan 250 lik al demişler soranlara. benimde kafama takıldı okadar zayıf bir motormu sonuçta benzinli ? yolda arıza verirmi yani işe gidip gelecegim beni yolda bırakırmı ? eger yolda bırakırsa ben tamirinden anlamam ne yapacaz çekicimi çagıracagız ?

Benim motorum 1500km'de şuan bakımda olduğundan kullanamıyorum :(

150'likle 100km yolda 4 ile 4,5 litre filan yakar. oda km başına 15-17 kuruşa filan tekabul ediyor.

Titreşim göreceli birşey. Eğer daha önceden Cup veya scooter kullandıysan sana hiç titremiyormuş gibi gelecek ama japon bi motor tecrüben varsa bu makina sana 2 tekerlekli salıncak gibi gelecek. Zaten o sarsılma hissi 10-20 km yol yapınca vücut alıştığından kayboluyor.

Ayakların uyuşabilir. Tabi sabah kontağı açıp gece yarısına kadar yol yaparsan :)

Bana kalırsa da 250'lik makinayı seç derim. Çünkü güç açısından çok bariz fark var. Mesela 150'lik regalle çok uzun süre 100km hızla sürüş yapamazsın. 70-80 idealdir. Ancak 250'lik makina için 100km zor bir hız değildir.

Ben motorumu İzmir'de belkahve yokuşunda kullanıyorum. Tek başıma gidip gelirken hiç bir sorun yok. Gayetde kuvvetli çekiyor bir defa artçı ile kullanmak zorunda kaldım. Artçım motor konusunda fransız olduğundan korkmaması için defansif sürüş yaptım. Ama itiraf edeyip rampayı çıkarken arada bi zorlandığını hissettim. Özellikle rampada 2 kişi üzerinde varken dur-kalk yaptığında korkunç derecede ısınabiliyor.

Motorun gücü benzinli mi tüplümü yoksa dizel mi olduğu ile ilgili değildir. Motorun torku, beygir gücü, sürücünün kullanış şekli çok öenmlidir.

Arıza olayına gelince. Benim motorum sadece bir kere arıza yaptı. Onunda sebebi fabrikasyon hatalı dişli çıktı :)

Regal raptor çin malı motorlar arasında güvenebileceğin tek markadır. Kolay arıza vermez. Velev ki bozuldu. Parçası ucuzdur ;) canını çok yakmaz.

Başka soruların varsa onlarıda cevaplarım klardeşim dilim döndüğünce...

eragonist
05.July.2013, 17:06
Halil bizlerde 250cc öneririz çünki en başta 150cc kısa sürede sana yetersiz gelir makinayı değiştirmek istersin zarar edersin
sonra 150cc ler hava soğutmalıdır yoğun trafikte yazın motoru şişme yapabilir
250 cc ler radyatörlü su ve fan soğutmalı her türlü şehir içi şehir dışı sorunsuz gider
150 cc 100 km de 3 litre gibi yakar 250 cc ler 4 litre gibi yakar 8)

Hocam sen demişsinya kısa sürede sana yetersiz gelir diye. işte neden yetersiz gelir. motora alıştıkça biraz daha hız yapmak mı isterim ? daha hızlı kalkış yapmasını mı isterim en çok merak ettigim bu neden bana yetersiz gelir ? 4000 den fazla bi bütçem yok almışken sıfır bi motor olsun istiyorum ikinci ele güvenemiyorum beni yarıyolda bırakırsa bi sıkıntısı varsa yine bana masraf çıkarırsa diye düşünüyorum. tamam temiz 2 . el motor vardır ancak o temiz ikinci eli bulmak sorun.. şimdi ikinci el satan adam sölermi motorda şu problem var diye , sölemez herkes satmak için motorunu över . sonra elimde patlamasın :)

HannibALGan
05.July.2013, 17:10
Hocam sen demişsinya kısa sürede sana yetersiz gelir diye. işte neden yetersiz gelir. motora alıştıkça biraz daha hız yapmak mı isterim ? daha hızlı kalkış yapmasını mı isterim en çok merak ettigim bu neden bana yetersiz gelir ? 4000 den fazla bi bütçem yok almışken sıfır bi motor olsun istiyorum ikinci ele güvenemiyorum beni yarıyolda bırakırsa bi sıkıntısı varsa yine bana masraf çıkarırsa diye düşünüyorum. tamam temiz 2 . el motor vardır ancak o temiz ikinci eli bulmak sorun.. şimdi ikinci el satan adam sölermi motorda şu problem var diye , sölemez herkes satmak için motorunu över . sonra elimde patlamasın :)

Benden sana bi tavsiye. üzerinde 1000 lira daha koy hyosung gv-250 al. Sonra istersen avustralyaya git

eragonist
05.July.2013, 17:15
Benim motorum 1500km'de şuan bakımda olduğundan kullanamıyorum :(

150'likle 100km yolda 4 ile 4,5 litre filan yakar. oda km başına 15-17 kuruşa filan tekabul ediyor.

Titreşim göreceli birşey. Eğer daha önceden Cup veya scooter kullandıysan sana hiç titremiyormuş gibi gelecek ama japon bi motor tecrüben varsa bu makina sana 2 tekerlekli salıncak gibi gelecek. Zaten o sarsılma hissi 10-20 km yol yapınca vücut alıştığından kayboluyor.

Ayakların uyuşabilir. Tabi sabah kontağı açıp gece yarısına kadar yol yaparsan :)

Bana kalırsa da 250'lik makinayı seç derim. Çünkü güç açısından çok bariz fark var. Mesela 150'lik regalle çok uzun süre 100km hızla sürüş yapamazsın. 70-80 idealdir. Ancak 250'lik makina için 100km zor bir hız değildir.

Ben motorumu İzmir'de belkahve yokuşunda kullanıyorum. Tek başıma gidip gelirken hiç bir sorun yok. Gayetde kuvvetli çekiyor bir defa artçı ile kullanmak zorunda kaldım. Artçım motor konusunda fransız olduğundan korkmaması için defansif sürüş yaptım. Ama itiraf edeyip rampayı çıkarken arada bi zorlandığını hissettim. Özellikle rampada 2 kişi üzerinde varken dur-kalk yaptığında korkunç derecede ısınabiliyor.

Motorun gücü benzinli mi tüplümü yoksa dizel mi olduğu ile ilgili değildir. Motorun torku, beygir gücü, sürücünün kullanış şekli çok öenmlidir.

Arıza olayına gelince. Benim motorum sadece bir kere arıza yaptı. Onunda sebebi fabrikasyon hatalı dişli çıktı :)

Regal raptor çin malı motorlar arasında güvenebileceğin tek markadır. Kolay arıza vermez. Velev ki bozuldu. Parçası ucuzdur ;) canını çok yakmaz.

Başka soruların varsa onlarıda cevaplarım klardeşim dilim döndüğünce...

Cevabın için çok teşekkür ederim. Gayet açıklayıcı olmuş. Şimdi ben sabah 6,5 ta kalkıyorum işyerine 3 otobüsle 2 saat 20 dakkada varıyorum. akşamlarıda saat 7 de çıkıyorum işten yine 3 otobüsle dönüyorum ama dönüşte herkesin iş çıkış saati oldugu için 40-50 dakka otobüs bekliyorum ve zar zor biniyorum otobüse (11ÜS Cok kalabalık oluyor ) saat 10 da eve geliyorum . toplam 50 km lik yolu 2 buçuk saatte gelip gidiyorum ortalama. Ben istiyorumki bi motor olsun altımda sabah 8 de çıkayım evden yavaş yavaş geze geze 1 saatte varırım işyerine çok hız yapmasına gerek yok rahat edeyim beni yolda bırakmasın yeter. sabah ve akşam motora binecegim saatlerde hava biraz serinlemiş oluyor motorun çok ısınacagını düşünmüyorum. akşamda şu otobüs bekleme çilesinden kurtulurum diye düşünüyorum :) benim hayat hikayem bu :) şimdi bu motor benim için ideal midir. Kusura bakmayın sizlerinde kafasını şişiriyorum...

eragonist
05.July.2013, 17:18
Benden sana bi tavsiye. üzerinde 1000 lira daha koy hyosung gv-250 al. Sonra istersen avustralyaya git

Dedigin motorun ikinci eline güvenebilir miyim ? eger müsaitsen bana bitane önerirmisin sahibinden.com 2. ellere bakarak. istanbulda olanlarda tabiki :)

CELİL
05.July.2013, 17:25
ne kadar bana yeter desende değişmez kuraldır alışdıkca motorun gücü sana yetersiz gelir 8)
Allah kolaylık versin bence senin en kısa sürede motor alaman şart senin şimdi 2.5 saatte gitdiğin 50 km yolu motorla en fazla 50 dakikade alırsın 8)

HannibALGan
05.July.2013, 17:26
Cevabın için çok teşekkür ederim. Gayet açıklayıcı olmuş. Şimdi ben sabah 6,5 ta kalkıyorum işyerine 3 otobüsle 2 saat 20 dakkada varıyorum. akşamlarıda saat 7 de çıkıyorum işten yine 3 otobüsle dönüyorum ama dönüşte herkesin iş çıkış saati oldugu için 40-50 dakka otobüs bekliyorum ve zar zor biniyorum otobüse (11ÜS Cok kalabalık oluyor ) saat 10 da eve geliyorum . toplam 50 km lik yolu 2 buçuk saatte gelip gidiyorum ortalama. Ben istiyorumki bi motor olsun altımda sabah 8 de çıkayım evden yavaş yavaş geze geze 1 saatte varırım işyerine çok hız yapmasına gerek yok rahat edeyim beni yolda bırakmasın yeter. sabah ve akşam motora binecegim saatlerde hava biraz serinlemiş oluyor motorun çok ısınacagını düşünmüyorum. akşamda şu otobüs bekleme çilesinden kurtulurum diye düşünüyorum :) benim hayat hikayem bu :) şimdi bu motor benim için ideal midir. Kusura bakmayın sizlerinde kafasını şişiriyorum...

Eğer amacın sadece şehir içi kullanımsa aynı paraya temiz YBR veya CBR al. ;)

HannibALGan
05.July.2013, 17:27
Dedigin motorun ikinci eline güvenebilir miyim ? eger müsaitsen bana bitane önerirmisin sahibinden.com 2. ellere bakarak. istanbulda olanlarda tabiki :)

Sahibindende ki bütün gv250 ilanlarına baktım, aradım. Şimdilik acele etme. Sezon bittiğinde veya biteceğine doğru rakamlar 500-1000 tl aşağılara iner ;)

eragonist
05.July.2013, 17:32
ne kadar bana yeter desende değişmez kuraldır alışdıkca motorun gücü sana yetersiz gelir 8)
Allah kolaylık versin bence senin en kısa sürede motor alaman şart senin şimdi 2.5 saatte gitdiğin 50 km yolu motorla en fazla 50 dakikade alırsın 8)

valla canım çıkıyor hergün en çokta akşamları . Otobüs beklemesem duraga gelince binebilsem yine razıyım durakta en az yarım saat bekliyorum otobüs geliyo agzına kadar dolu zar zor biniyorum valla çekilecek dert degil. :) bi motorum olsun regal raptor olsun diyorum . :)

eragonist
05.July.2013, 17:34
Eğer amacın sadece şehir içi kullanımsa aynı paraya temiz YBR veya CBR al. ;)

onlarda benim tarzım degil tipi hoşuma gitmiyor hocam şöle bi koltuga yayılacan ayakları öne uzatıcan bi agırlıgın olacak :) motora binip kendimizi riske atıyoruz en azından zevk alalım motora bindikçe. :):)

eragonist
05.July.2013, 17:35
Sahibindende ki bütün gv250 ilanlarına baktım, aradım. Şimdilik acele etme. Sezon bittiğinde veya biteceğine doğru rakamlar 500-1000 tl aşağılara iner ;)

zaten 2 ay sonra almayı düşünüyorum hocam ehliyeti almadan motor alınmaz :D

CELİL
05.July.2013, 17:39
bu motor bizim forumda bildğim kadarıyla sorunu yoktu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-titresimsiz-balansorlu-temiz-ve-bakimli-t-gidon-chopper-126713829/detay

bunu tanımıyorum ama iyi görünüyor
tabi biraz bütçene ilave yapman gerekiyor

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-acil-satilik-full-aksesuarli-bakimli-ciziksiz-tertemiz-makina-129275927/detay

bu ilanda herkese spyder çok uygun fiyatı var

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-regal-raptor-spyder-250e-10-125026793/detay

eragonist
05.July.2013, 17:43

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-titresimsiz-balansorlu-temiz-ve-bakimli-t-gidon-chopper-126713829/detay

Evet gayet temiz görünüyor motor . Araştırman için teşekkür ederim celil abi. Ben ehliyeti alana kadar satılmazsa kesin bi teklif veririm bu arkadaşa umarım satılmaz. Ehliyeti almadan motor almak istemiyorum çünkü alırım motoru kapıya koyarım şeytan dürter bin diye ehliyetsiz bineriz rahat durmayız başımıza iş açarız diye :) :) Kapıda böle bi motor dururken ben dayanamam binerim :)

eragonist
05.July.2013, 17:44

bunu tanımıyorum ama iyi görünüyor
tabi biraz bütçene ilave yapman gerekiyor

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-acil-satilik-full-aksesuarli-bakimli-ciziksiz-tertemiz-makina-129275927/detay

Bu son gösterdigin motor daha harika ama bursadaymış o kim gidip getirecek motoru bide o var :D

Gerçekten güzel motorlar ben hiç bunlara bakmamıştım hep 150 liklere bakmıştım . işallah ehliyet alana kadar temiz bi kaçtane kalır ..

HannibALGan
05.July.2013, 17:46
Evet gayet temiz görünüyor motor . Araştırman için teşekkür ederim celil abi. Ben ehliyeti alana kadar satılmazsa kesin bi teklif veririm bu arkadaşa umarım satılmaz. Ehliyeti almadan motor almak istemiyorum çünkü alırım motoru kapıya koyarım şeytan dürter bin diye ehliyetsiz bineriz rahat durmayız başımıza iş açarız diye :) :) Kapıda böle bi motor dururken ben dayanamam binerim :)

ben motoru aldığımda ehliyetim yoktu.
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=7517

şu konumu incele istersen ;)

eragonist
05.July.2013, 17:51
ben motoru aldığımda ehliyetim yoktu.
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=7517

şu konumu incele istersen ;)

Çok önemli bir konuda açıklama yapmışsın gerçekten . Çogu insanın bilmedigi bir konu ( bende bilmiyordum :) ) Ancak ben rahat durmam derken işe gitmeye kalkarım demiştim :) akşam gelirim eve yine yolda perişan olmuş bi durumda yeter artık bu çileyi çekmeyecegim diyip sabah motorla işe gitmeye çalışırım eminim benim şansıma o gün polis çevirir beni motorda gider elden paralarda :D

HannibALGan
05.July.2013, 18:01
Çok önemli bir konuda açıklama yapmışsın gerçekten . Çogu insanın bilmedigi bir konu ( bende bilmiyordum :) ) Ancak ben rahat durmam derken işe gitmeye kalkarım demiştim :) akşam gelirim eve yine yolda perişan olmuş bi durumda yeter artık bu çileyi çekmeyecegim diyip sabah motorla işe gitmeye çalışırım eminim benim şansıma o gün polis çevirir beni motorda gider elden paralarda :D

Hımm o zaman kendini riske atmana gerek yok. Hoş bunu diyen adam da ehliyetsiz Seferihisara giden adam ama neyse çaktırma :)

eragonist
05.July.2013, 18:03
Hımm o zaman kendini riske atmana gerek yok. Hoş bunu diyen adam da ehliyetsiz Seferihisara giden adam ama neyse çaktırma :)

Ne bişeymi dedin ben bişey duymadım :D

eragonist
05.July.2013, 18:17

bu motor gerçekten güzelmiş ama bursaya gidip getirmek gerek...
çantaları alarmı herşeyi üstünde masrafsız görünüyor..

bu alarmlar işe yarıyormu çok merak ediyorum..

eragonist
05.July.2013, 18:20

Senin motor 150 lik dimi. Bu motorun sence en kötü yanı nedir ?

CELİL
05.July.2013, 18:21

bu motor gerçekten güzelmiş ama bursaya gidip getirmek gerek...
çantaları alarmı herşeyi üstünde masrafsız görünüyor..

bu alarmlar işe yarıyormu çok merak ediyorum..
yarıyor tabi araba gibi darbeye duyarlı yeriden oynayınca birşey çarpınca çok yüksek siren sesi bağırıp ortalığı yıkıyor 8)

eragonist
05.July.2013, 18:24
yarıyor tabi araba gibi darbeye duyarlı yeriden oynayınca birşey çarpınca çok yüksek siren sesi bağırıp ortalığı yıkıyor 8)

Bizde alınca mecbur taktıracagız yoksa hırsız kamyona yükler götürür motoru..

sercan.m
06.July.2013, 16:10
Cevabınız için teşekkür ederim . İstanbul trafiginde arabayla işe gidip gelmek ölüm ...
Ben ssancaktepede oturuyorum işyerim yenibosnada ve köprü trafigini çekmem gerekiyor araba alırsam. 100 km bana yorucumu gelir. gidiş geliş 100 km. yani 50 gidiş 50 geliş . çokmu yorucu olur ? 100-130 kuruş demişsiniz 10-13 kuruş olacak sanırım yoksa benmi yanılıyorum...

Kusura bakmayın 13 kuruş yazacaktım. Ben hafta sonları motorumu işe gidip gelmek için kullanıyorum sizin dediğiniz gibi tam 50 git 50 gel ankarada otoyoldan gittiğim halde motor ile gitmek yorucu oluyor. tabi kişiden kişiyede değişebilir.

HannibALGan
08.July.2013, 15:32
Senin motor 150 lik dimi. Bu motorun sence en kötü yanı nedir ?

Benim motor 150'lik evet. En büyük sıkıntım ise motora güvenemiyorum. Çünkü İstanbul'a gitmek istiyorum bazen ama motor bende soru işareti yaratıyor. Neden diye soracak olursan; yoruldukça mola versem bile dolu depoyla İzmirden çıkıp Balıkesir'de, Bursa'da ve muhtemelen Yalova'da mola vermem gerekecek. Bu mola yerleri arasında bir yerde motorun ısınmayacağının hiç bir garantisi yok. Sonuçta hava soğutmalı....

sercan.m
07.August.2013, 00:25
Arkadaşlar DD 150 E-2 hakkında biraz bilgi vermek istorum.

Bende motoru seçerken çok zorlandım çok araştırdım. Ustalarla ve bayilerle konuştum.

1) Sürekli olarak 150cc lik olanın şişme yapacağı söyleniyor. Ustaların söylediği 4 zamanlı tek silindirli bir motosiklete şişme yaptırmanın çok zor olduğu. Hafta sonları işe 150cc motrum ile gidiyorum 60km ortalama 80-90 km hızla ilerliyorum bir şişme olmuyor . Belki daha fazla yol yapabilsem olacak onun için birşey söyleyemiyorum.

2)Bir diğer söylenti ise sürekli hararet problemi olduğu yönünde. Kesinikle böyle bir sıkıntı olmuyor. Şehir içi gezintilerimde genellikle artçımla gezerim Sürekli dur kalk yaptığım halde böyle bir sıkıntı çok şükür böyle bir sıkıntı yaşamadım Belkide benim şansıma makina canavar :cheesy:

3)250 liklere göre bir diğer avantajı daha sorunsuz olması. 250cclerde radyötörden kaynaklı sıkıntılar boy gösteriyor.

4)Bir diğer avantajı ise aradaki yarıyarı olan fiyat farkı. Her iki motoruda kullandım. 120 km ve üstüne çıkmayacaksanız gerçekten aradaki farkı vermeye değmez.

5)yakıt tüketimine gelirsek bugün itibari ile benzin 4.97tl ( o ne be öyle :D ) motor normal kullanımda 13-14krş civariında yakıyor

Haaaaa tabi eksi yöleride yok değil

1) 90 km hıza çok rahat çıkıyor biraz zorlama ile 100 km hızı düz yolda görürsünüz. Ancak 250cc kullnan arkadaslar 120km hıza çok rahat çıktıklarını ifade ediyorlar.

2)250cc lerin ön tekerinde çift disk fren var 150liklerde tek.

3)250liklerde krom detaylar daha fazla

Saygılar hörmetler

sergen38
07.August.2013, 13:35

tavsiye ettiğin motorun sıfırı 10 bin lira.biraz makul olalım 4 bin nerde 10 bin nerde :evil: