Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor alımı yardım!
ramses209
10.March.2012, 16:19
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba uzun zamandır siteden uzaktım, sonunda kendime motor alacak kadar para biriktirebildim gibi... ancak bu benim ilk chopperım olucak, uzun yolculuk ve iri makina sevdalısıyım 3000-4000 arası sermayem var hangi marka ya da hangi model önerirsiniz. teşekkürler
250E-9B , butceyi zorlayabilirsen 350 Daytona
ramses209
10.March.2012, 17:58
arkadaşlar regal raptor dışında marka da önerebilirsiniz sonuçta yeni başlıyorum kullanmaya
arkadaşlar regal raptor dışında marka da önerebilirsiniz sonuçta yeni başlıyorum kullanmaya
O butceye. RR disinnda onermiyoruz :mrgreen:
ramses209
10.March.2012, 18:57
ok :D bur arada bildiğim kadarıyla regal raptorda yakıt göstergesi yok o sorunu nasıl çözdük?
CELİL
10.March.2012, 19:34
merhaba Bekir aramıza hoş geldin 8)
arkadaşların dediği gibi senin bütçene göre alabilecegin makina çinli olacaktır ve çinli makinalar arasında regal raptordan daha iyisi yok kasa yapısı ve performansıyla seni tatmin eder 8)
yakıt gösterge olayı sorun olmuyor km sıfırlayıp gittiği km ye göre benzin alıyorsun ayrıca benzin bitince yedek depoya geçiyorsun 30-40- km daha yol gidebiliyorsun oda seni benzinciye götürüyor :)
ramses209
10.March.2012, 20:18
çok teşekkür ederim celil kardeşim peki yakıt göstergesi ekleme durumu nasıl regal raptorlarda?
CELİL
10.March.2012, 20:59
çok teşekkür ederim celil kardeşim peki yakıt göstergesi ekleme durumu nasıl regal raptorlarda?
benim bildiğim takan yok benzin göstergesi için depoya şamandıra takmak lazım ama depoda takabilecek bir yer yok takabilmek için deponun altından şamandırayı içine sokacak kadar büyük delik açman lazım o oda çok zor deponun boyası bozulur şamandıra uydurma oldugundan doğru göstermez bu durumu hiç kafana takma kullanmaya başlayınca hiç zorlanmaz hemen alışırsın 8)
''Celil kardeşim'' :):)
Profil bilgilerine göz atmanı öneririm 8)
ramses209
10.March.2012, 21:44
turq kardeşim benim gözümde chopper motor sevdalısı benim kardeşimdir yaş önemli değil.
dreamrocker
10.March.2012, 23:49
Hoşgeldin,
lakin ayar vermeyelim birbirimize, turq etik olması açısından yerinde bir uyarı yapmış, "CELİL" abimiz 44 yaşında ve kardeşlik kavramının bulunduğu yerde abilik kavramı da vardır.
Soruna gelecek olursak kardeşim, bence hiç gerek yok yakıt göstergesine. Zaten kullanınca anlayacaksın yakıtın ne zaman biteceğini ne kadar azaldığını vs.
burak_332
11.March.2012, 19:42
Hoşgeldin,
lakin ayar vermeyelim birbirimize, turq etik olması açısından yerinde bir uyarı yapmış, "CELİL" abimiz 44 yaşında ve kardeşlik kavramının bulunduğu yerde abilik kavramı da vardır.
Soruna gelecek olursak kardeşim, bence hiç gerek yok yakıt göstergesine. Zaten kullanınca anlayacaksın yakıtın ne zaman biteceğini ne kadar azaldığını vs.
Celil abininde dediği gibi sıkıntı olmaz sende benzin göstergesi dediğin çoğu enduro tipi motorda bile yok çünki zaten ''gerçek motorcu herzaman bilir depona nekadar benzini olduğunu'' ;)
falldown
12.March.2012, 11:30
arkadaşım benzin göstergesini dert etme. çünkü ortalama 2 litrelik bi yedek depon mevcut. yani olurda benzini bitse bile mandalı yedek konumuna çeviir yola devam ederisn ki arkadaşların dediği gibi km sayacını sıfırlama yöntemini kullanabilrsin böylelikle her seferinde ne kadar benzininin kalıp kaç km daha yol gidebielceğini bilirsin.
Yedek depoyu da yedik diyelim, doldurmak için özel bir işlem yapıyor muyuz?
Normal depoyu doldururken o da doluyor mu?
falldown
12.March.2012, 12:10
Yedek depoyu da yedik diyelim, doldurmak için özel bir işlem yapıyor muyuz?
Normal depoyu doldururken o da doluyor mu?
arkadaşım extra bi işlem yapmıyoruz. aslında işin gerçeği yedek depo diye bişey yok. tek bi depo var. ancak motosikletimizin şasesindeki eğimden dolayı benzin depomuzun ortasından şase geçio ve yanlarda derinlik kalıyo. depomuzun içine giren filtreli çubuk( mandaldan yukarı dogru çıkan ince boru) iki kademeli deliği var. benzinimiz azalınca sadece yandaki boşlukta benzin kalınca yukardaki delik boşa çıkıyo ve benzin bitmiş oluyo. bizse alttaki deliği aktif edip deponun şase yanına düşen derinlikte kalmış olan benzini kulanmaya devam ediyoruz. bunu ise yedek depo olarak adlandırıyoruz.
tekrardan benzin doldurdugumuzda ise benzin aynı yere dolmuş oluyo. önce kenarda kalan derinliğe orası dolup taşıncada tamamına dolmuş oluyo aslında.
*işin özü aslında tam olarak bu ama yine yanlışım veya eksiğim olabilir çünkü depo parçalayıp içini incelemedim :mrgreen: umarım kafanızda canlanmıştır ne demek istedigim ve yardımcı olabilmişimdir.
arkadaşım extra bi işlem yapmıyoruz. aslında işin gerçeği yedek depo diye bişey yok. tek bi depo var. ancak motosikletimizin şasesindeki eğimden dolayı benzin depomuzun ortasından şase geçio ve yanlarda derinlik kalıyo. depomuzun içine giren filtreli çubuk( mandaldan yukarı dogru çıkan ince boru) iki kademeli deliği var. benzinimiz azalınca sadece yandaki boşlukta benzin kalınca yukardaki delik boşa çıkıyo ve benzin bitmiş oluyo. bizse alttaki deliği aktif edip deponun şase yanına düşen derinlikte kalmış olan benzini kulanmaya devam ediyoruz. bunu ise yedek depo olarak adlandırıyoruz.
tekrardan benzin doldurdugumuzda ise benzin aynı yere dolmuş oluyo. önce kenarda kalan derinliğe orası dolup taşıncada tamamına dolmuş oluyo aslında.
*işin özü aslında tam olarak bu ama yine yanlışım veya eksiğim olabilir çünkü depo parçalayıp içini incelemedim :mrgreen: umarım kafanızda canlanmıştır ne demek istedigim ve yardımcı olabilmişimdir.
Mantikli. Tesekkurler 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.