Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü Regal 250 spyder

sufi
19.March.2012, 17:55
Merhaba,
Benim akü pert oldu ve yeni akü almam lazım.Arkadaşlardan duyduğuma göre kuru akü tercih etmem gerekiyormuş.Yuasa markasını önerdiler ama çok pahalı.Başka bir marka akü veya sulu akü tercih etsem olabilir mi bilemiyorum.100 liranın üzerinde bir fiyat ödemek istemiyorum.Tavsiyesi olan var mı ?
teşekkürler

CELİL
19.March.2012, 18:07
Merhaba,
Benim akü pert oldu ve yeni akü almam lazım.Arkadaşlardan duyduğuma göre kuru akü tercih etmem gerekiyormuş.Yuasa markasını önerdiler ama çok pahalı.Başka bir marka akü veya sulu akü tercih etsem olabilir mi bilemiyorum.100 liranın üzerinde bir fiyat ödemek istemiyorum.Tavsiyesi olan var mı ?
teşekkürler
merhaba uğur kuru akü yuasa iyidir sağlamdır aküyü zorlayacak extralar yoksa 2-3 sene sorunsuz kullanırsın ama illaki kuru akü almak zorunda değilsin sulu aküde olur piyasada en az bir iki sezonu kurtarır bakım gerektirmeyen çinli sulu aküler var 80-90 tl den başlıyor ben eski makinalarıma ondan aldım sezonu sorunsuz geçirdim ikinci sezonu kurtardımı ? bilmiyorum ben şimdiye kadar her makinamı bir sezon kullandım :mrgreen: 8)

Emre
19.March.2012, 20:07
Merhaba Uğur, ben çin malı kuru akü almıştım. Tanıdık vasıtasıyla falan geçen sene 50 TL gibi bir fiyata almıştım. Çok memnunum daha bir sıkıntısını görmedim. Sanırım 2 sezon çıkartır bu akü. İnş. tabi :) Bence bizim motorlara yuasa akü çok gelir :)

Umut can
12.July.2012, 11:47
merhabalar barış ben kardeşimin hesaptan girdim :cheesy: imadaatt akü cortladı:( ..motor 1 hafta yattı tatildeydim geldiğimde çalışmadı.başka bir aküyle takviye yaptık motor çalıştı ama şarj tutmadı bir anda bitti yine.öyle olmaz böyle olur dedik şarj aletiyle de sabaha kadar şarjda beklettik.alet akü dolu gösteriyor ama yine marş almadı çalışmadı marş motoru bile tık etmedi.farlar göstergedeki N lambası sinyaller falan zayıf da olsa çalışıyor...emil bosch marka önerdi ankarada alabileceğim ilk araştırmalarıma göre bana çok uzak bir yerde.bu marka dışında ne almak gerekir kuru ve sulu olayı var bide galiba onu da bilmemedim..yaya kalmış arkadaşınıza bir yardım edin.:mrgreen:

Emix
12.July.2012, 12:05
merhabalar barış ben kardeşimin hesaptan girdim :cheesy: imadaatt akü cortladı:( ..motor 1 hafta yattı tatildeydim geldiğimde çalışmadı.başka bir aküyle takviye yaptık motor çalıştı ama şarj tutmadı bir anda bitti yine.öyle olmaz böyle olur dedik şarj aletiyle de sabaha kadar şarjda beklettik.alet akü dolu gösteriyor ama yine marş almadı çalışmadı marş motoru bile tık etmedi.farlar göstergedeki N lambası sinyaller falan zayıf da olsa çalışıyor...emil bosch marka önerdi ankarada alabileceğim ilk araştırmalarıma göre bana çok uzak bir yerde.bu marka dışında ne almak gerekir kuru ve sulu olayı var bide galiba onu da bilmemedim..yaya kalmış arkadaşınıza bir yardım edin.:mrgreen:

valla tekrardan geçmiş olsun bosch marka önerdimde fiyatı nedir nerden alırsın bilemem :)

bunun dışında işini görecek markası şu: bildiğin akü önerdim yani bildiğin akü işte :D kuba motordan 50-60 liraya alabilirsin usta gelene geçene onu takıyor şikayet eden yok sulu akü üzerinde doluluğu gösteren göstergede mevcut yeşil bir akü bilemiyorum nedir ne değildir :)

tak kurtul 50 lira ne bi gecelik param :D 3-4 bira alsam çerez merez 2-3 paket sigara derken uçtu gitti :D

Umut can
12.July.2012, 12:09
bugün halletmeye çalışcam.sıkıldım otobüsle işe gelip gitmekten :p

CrimsonLove
12.July.2012, 13:59
çözüm defteri tutun da ilerde ben sorduğumda kolay cevap verin :D

Erkan 28
12.July.2012, 20:46
Arkadaşlar ister gülün ister pratik çözüm deyin benim motorumdaki akünün fiyatı 16 tl
12/7 kuru tip ( Akülü araba aküsü:mrgreen:) 6 aydır tık demedi.

Emre
13.July.2012, 10:30
Arkadaşlar ister gülün ister pratik çözüm deyin benim motorumdaki akünün fiyatı 16 tl
12/7 kuru tip ( Akülü araba aküsü:mrgreen:) 6 aydır tık demedi.

Hocam maşallah yaa, nasıl olur böyle bir şey nereden alınır, amperi nedir? :) :)

Umut can
13.July.2012, 13:01
dün akşam 8.30 civarı yibadan aldım aküyü.hava karardı eve geldiğimde taktım kamp için kullandığımız kafa lambasını söktüm bağladım aküyü.ve marşa basmamla motorun gürlemesi bir oldu :cheesy: yüzümdeki gülümseme her şeye değer :cheesy:

Erkan 28
18.July.2012, 17:04
Hocam maşallah yaa, nasıl olur böyle bir şey nereden alınır, amperi nedir? :) :)

hemen hemen her yerde vardır bisiklet tamircilerinde bile vardır.:mrgreen:
Diğer akülerde bi farkı yok bizim motorlarda kullanığımız 12/9 amper sulu akü buda kuru tipi. 12 volt 7 amper (9 amper olanı 25 tl) çünkü motor çalıştığı sürece şarj olur ve kolay kolay bitmez (belirli bir ömrü var ), üstelik ben akşamları gezmeye gittiğimde motoru park ettiğm zaman sürekli parklarım açık durur (amerikan tarzı sinyaller içi led + ön çatalda ve arka çanta altında sağlı sollu 6'lı led beyaz hafif ışık ) görüntü muhteşem :?:

av. Cevdet Yılmaz
18.July.2012, 18:07
Pratik zeka budur,tebrik ediyorum kardesim nazar

Erkan 28
18.July.2012, 19:25
Pratik zeka budur,tebrik ediyorum kardesim nazar

Teşekkürler :)
Pratik zekadan çok biz motorsiklet kullanıcılarının çok fazla başına gelen şey özellikle farı açık unuttuğumuz zaman akü hemen (akü biraz eski veya motorun aküyü şarj etmiyorsa )boşalıyor. bu gibi durumlarda tamirci aramana gerek yok. yakınlarında oyuncakçı, bisiklet tamircisi veya şu ne alırsan 1 tl ciler varya :mrgreen: gidin oraya 1 tane 12 volt kuru akü alın (7veya 9amper) sonra gidin motorunuzun başına eski aküyü çıkarın, yeni aküyü koyun akü yerinize artıyı artıya eksiyi eksi kutuba bağlayın ve yola devam edin.