PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arada kaldım yardım edin:(

burak_332
20.March.2012, 19:39
Herkese merhabalar; daha öncede konuştuk ben peşinat verdim taksitle Dd 150 aldım gimi yolda motor 15 nisan gibi gelicek. Sabırla beklerken babam biraz önce bişey söyledi. Emre motorun elinde bir tane teşir ürünü kalmış. Peşin ödersek satış fiyatının altına vericekler. Çok kötü arada kaldım ne yapsam bilmyorum yolda olan fabrika çıkışlı motorumu bekliyeyim mi? yoksa bu 125 liği alıyımmı

Arada kalmamın nedeni; 125 liğin çift silindir olması fakat yeni 150 liklerde çift egzantirikliymiş hagisi benim için daha iyi olur bilemedim:( Görüşlerinizi bekliyorum...

CELİL
20.March.2012, 21:41
yeni gelicek makinaların farklarının tam ne oldugunu daha bilmiyorum ama eskisine göre daha iyileştirilmiş ,revize edilmiş oldugundan daha iyi olacaktır arada hatırı sayılır bir fiat farkı yoksa ben yeni gelicek makinayı bekle derim 8)

burak_332
20.March.2012, 22:28
yeni gelicek makinaların farklarının tam ne oldugunu daha bilmiyorum ama eskisine göre daha iyileştirilmiş ,revize edilmiş oldugundan daha iyi olacaktır arada hatırı sayılır bir fiat farkı yoksa ben yeni gelicek makinayı bekle derim 8)

150 liği çok sevdim celil abi ama 125 lik 2 silindirli ya daha serimidir acaba die içinde şey kaldı işte:S

CELİL
20.March.2012, 22:58
çift silindir makinanın torku tek silindire göre daha kuvvetli olur ama yeni gelicek makinalar yeni nesil ise artıları olacaktır şu an tek bildiğim yeni makinarın arka frenin disk olacagı buda çok iyi kampanalar iyi tutmuyor 8)
ben bir şey diyimmi sen 150 cc siparişini 250 cc ye çevir bence için rahat etsin :)

burak_332
21.March.2012, 02:27
çift silindir makinanın torku tek silindire göre daha kuvvetli olur ama yeni gelicek makinalar yeni nesil ise artıları olacaktır şu an tek bildiğim yeni makinarın arka frenin disk olacagı buda çok iyi kampanalar iyi tutmuyor 8)
ben bir şey diyimmi sen 150 cc siparişini 250 cc ye çevir bence için rahat etsin :)

evde zaten o konu gündemde abi:)

CELİL
21.March.2012, 09:25
evde zaten o konu gündemde abi:)
sen 125-150cc makina alırsan çok kısa sürede değiştirmeye çalışacaksın ve elindeki makinayı satarken zarar ediceksin ve 250cc sana daha pahalıya gelicek 8)

falldown
21.March.2012, 11:02
sen 125-150cc makina alırsan çok kısa sürede değiştirmeye çalışacaksın ve elindeki makinayı satarken zarar ediceksin ve 250cc sana daha pahalıya gelicek 8)

bana da öyle demişlerdi ama hala devam ve memnunum :p
7300 e9 ve e9b. 7750 spyder. 8400 lira daytona ..modeline göre değişir 250liliğin fiyatı. bu paralar verilmez çançinçon motoruna.30km daha fazla sürat ve 2 kişi az performans kaybı için nerdeyse 2 kat para vermek anlamsız. daha fazla benzin yakmasıda cabası

CELİL
21.March.2012, 11:25
bana da öyle demişlerdi ama hala devam ve memnunum :p
7300 e9 ve e9b. 7750 spyder. 8400 lira daytona ..modeline göre değişir 250liliğin fiyatı. bu paralar verilmez çançinçon motoruna.30km daha fazla sürat ve 2 kişi az performans kaybı için nerdeyse 2 kat para vermek anlamsız. daha fazla benzin yakmasıda cabası
bu işler tamamiyle bütçe keyif olayı bende makinayı yükseltmeden senelerdir azimle 250cc kullanıyorum ama senerce kullanmak için 125cc ve 150cc makinalar yeterli gelmez sürekli kullanan kişi eninde sonunda değiştirir
seninde gönlünde daha yüksek cc makina olduğu gibi seninkisi duygusal 8)

Rona
21.March.2012, 11:27
Herkese merhabalar; daha öncede konuştuk ben peşinat verdim taksitle Dd 150 aldım gimi yolda motor 15 nisan gibi gelicek. Sabırla beklerken babam biraz önce bişey söyledi. Emre motorun elinde bir tane teşir ürünü kalmış. Peşin ödersek satış fiyatının altına vericekler. Çok kötü arada kaldım ne yapsam bilmyorum yolda olan fabrika çıkışlı motorumu bekliyeyim mi? yoksa bu 125 liği alıyımmı

Arada kalmamın nedeni; 125 liğin çift silindir olması fakat yeni 150 liklerde çift egzantirikliymiş hagisi benim için daha iyi olur bilemedim:( Görüşlerinizi bekliyorum...

Çift egzantrik her zaman tercih sebebi olmalıdır.DD150 nin motorunu aynı zamanda Mondial 150 MR Vulture'de kullanılıyor 10.5 Kw(15 bg) güç üretiyor DD250 ler de 17 bg güç üretirler 2 bg için 2 katı fiyat vermeye değmez bence.
Bekle derim .Biraz sabır8)

falldown
21.March.2012, 11:43
bu işler tamamiyle bütçe keyif olayı bende makinayı yükseltmeden senelerdir azimle 250cc kullanıyorum ama senerce kullanmak için 125cc ve 150cc makinalar yeterli gelmez sürekli kullanan kişi eninde sonunda değiştirir
seninde gönlünde daha yüksek cc makina olduğu gibi seninkisi duygusal 8)

tabikide duygusal. yoksa cc ile ne işim olur LİTRE dururken 8)
ancak regal tercih edenlerin bütçeleri 3 aşagı 5 yukarı belli oldugundan evladiyelik olmayan bi makinaya bu kadar para vermek anlamsız diyorum. ama keyfine isteyen verir tabikide :D

falldown
21.March.2012, 11:47
Çift egzantrik her zaman tercih sebebi olmalıdır.DD150 nin motorunu aynı zamanda Mondial 150 MR Vulture'de kullanılıyor 10.5 Kw(15 bg) güç üretiyor DD250 ler de 17 bg güç üretirler 2 bg için 2 katı fiyat vermeye değmez bence.

abooowww :8)8) bu demek oluyoki 150lik fiyat/performansta rakip tanımaz artık 8)8)

burak_332
22.March.2012, 01:11
abooowww :8)8) bu demek oluyoki 150lik fiyat/performansta rakip tanımaz artık 8)8)

Bende bu sebeplerden ötürü 150 lik alıcam bana yeterli geliceğini düşünüyorum. Çok yardımcı oldunuz:D fakat hala soruma cevap alamadım, sizce o 125 liğimi almalıyım yoksa 150 liği mi beklemeliyim? Babam 125 lik konusunda çok ısrar ediyor 2 silindirli daha güzel çalışır diye arada kaldım

burak_332
22.March.2012, 01:13

Peder sıkıntı çıkarıo abi ya:D

burak_332
22.March.2012, 02:27

Şu beygir ve max hızı marka abartarak yazıyor gibi geliyor bana:shock:

Rona
22.March.2012, 10:59
Şu beygir ve max hızı marka abartarak yazıyor gibi geliyor bana:shock:

Mondial MR150 Vulture hakkında forumlara bir göz at istersen kullanıcıların motor gücü hakkındaki yorumları olumlu yönde verilen fabrika değeri doğru gibi.Zaten çift egzantrikli motor,bu gücü vermesi doğal hele süpap sayısı da 4 olsaydı 18 bg civarında bir güç üretirdi tadından yenmezdi.
Ayrıca DD150 nin ağırlığı 140 kg gibi birşey güç ve ağırlık oranı DD250(170 kg) ile aynı neredeyse.
Diğer bir konuda silindir sayısı ile ilgili.Motorlarda silindir adeti çoğaldıkça tüketim ve sorunlar artar.Ne kadar az silindir o kadar az sorun.Bence DD150 den şaşma 8)

falldown
26.March.2012, 13:57
Bende bu sebeplerden ötürü 150 lik alıcam bana yeterli geliceğini düşünüyorum. Çok yardımcı oldunuz:D fakat hala soruma cevap alamadım, sizce o 125 liğimi almalıyım yoksa 150 liği mi beklemeliyim? Babam 125 lik konusunda çok ısrar ediyor 2 silindirli daha güzel çalışır diye arada kaldım

125 cc hava soğutmalı olduğu halde tek bi blokta yanyana 2 silindirden meydana geliyor. buda şu demek daha çabuk ısınma daha çabuk şişme daha çabuk performans kaybı.
hava soğutma iyidir ancak tek blokta tek silindir olduğu veya V-twin motor olduğu sürece. bu yüzden seri pistonlu makinalarda veya V-four motorlarda aynı blokta birden fazla silindir olduğundan sıvı soğutmalı idealdir.