Orijinalini görmek için tıklayınız : Açık egsoz
eralp_goksu
29.Mart.2012, 21:58
Arkadaşlar açık egsoz hakkında ne düşünüyorsunuz? Yaptıran var mı?
açık eksoz yakıtta 100 km de 1 litre fazla yaktırır
eksozda oluşması gereken kompresör oranını hafif düşürür buda makinanın torkunun hafif düşmesi demek ama kayda değer önemli bir düşüş değil ama eksoz açık olunca trafikte araçların seni fark etmesini sağlıyor çok faydalı oluyor ve herkes için geçerli olan kısmıda kulağa hoş gelmesi ve bu sebepten pek çoğumuz eksozları açtırdık 8)
Egzozum da acik yolum da :)
ahmeturan
29.Mart.2012, 22:28
Celil abi benim acik degil orjinal nerede yaptirabilirim ?
Celil abi benim acik degil orjinal nerede yaptirabilirim ?
servisler eksozu açıyor 8)
ahmeturan
29.Mart.2012, 22:39
Bu hafta sonu gidecem balatadan ses geliyor ve arada bir ses geliyo onu soracam onuda yaptiririm. Zinciride yaglatacam para alirlarmi ?
eralp_goksu
29.Mart.2012, 22:44
pekı arkadaşlar motorun sesı yuksek devırde surucu ıcın rahatsız edıcı olmuyor mu? mesela 30 dk boyunca 80 90 la gıttıgımızı dusunelım? :)
Bu hafta sonu gidecem balatadan ses geliyor ve arada bir ses geliyo onu soracam onuda yaptiririm. Zinciride yaglatacam para alirlarmi ?
zincir yağlamaya para almazlar 8)
eralp_goksu
29.Mart.2012, 22:47
Balatadan gelen sese dogal dıyecekler buyuk ıhtımal. aynı durum bende de var da. ve bu sınırımı bozuyor..:?
pekı arkadaşlar motorun sesı yuksek devırde surucu ıcın rahatsız edıcı olmuyor mu? mesela 30 dk boyunca 80 90 la gıttıgımızı dusunelım? :)
bana hoş geliyor ama arkandaki artçı ve arkanda olan makinanın sürücüsü için pek hoş olmuyor :cheesy:
Susturucudan once metal bir sunger geliyor onu sokturun ( alttan egzosun yarilmasi gerekiyor) işini iyi yapan birisi olursa temiz bir yarma işlemi yapiyor :D
Bundan sonrada egzosun ucundaki kapagi sokturun ( sakin atmayin. Sıkılınca takabilesiniz. Gerekince muanede gecebilesiniz
Ve susturuculara zarar vermezsiniz.
İci boş egzostan kat kat iyi temiz bir ses veriyor.
inaona
29.Mart.2012, 22:57
bana hoş geliyor ama arkandaki artçı ve arkanda olan makinanın sürücüsü için pek hoş olmuyor :cheesy:
Celil abi sen benim makinenin sesini biliyorsun gayet tok ve hoş bir sesi var. Birde sessiz egsoz, chopper motorların ruhuna aykırı bir durum. Eğer chopper tarzı motor kullanıyorsan birazcık yakıtı ve birazda sesi problem etmeyip açtıracaksın egsozu8)
Celil abi sen benim makinenin sesini biliyorsun gayet tok ve hoş bir sesi var. Birde sessiz egsoz, chopper motorların ruhuna aykırı bir durum. Eğer chopper tarzı motor kullanıyorsan birazcık yakıtı ve birazda sesi problem etmeyip açtıracaksın egsozu8)
senin makinanın eksoz sesi çok iyi benim favorim 8)
eralp_goksu
29.Mart.2012, 23:04
Abi sen nerde yaptırdın? Pekı ben yaptırmayı dusunsem nerde yaptırsam ıyıdır? Alı usta? Motorland? Motomania?
ahmeturan
29.Mart.2012, 23:29
Nerede yaptirdin. Bende yaptiracam iyi bir ustaya yaptirayim ?
inaona
30.Mart.2012, 10:49
Arkadaşlar benim şöyle bir şansım vardı kayınpederim tornacı Edirne Enez'de dükkanı var. Geçen yaz onun yanına giderken egsozları flanşlarından söküp yanımda götürdüm onun dükkanında beraber çıkardık içlerini gayette güzel oldu. Eğer sizinde böyle bir tanıdığınız varsa rica ederseniz umarım sizi kırmayıp egsozlarınızın içlerini çıkartacaktır. Yalnız en çok dikkat edeceğiniz husus egsozun içinde susturucu odası var ve bu susturucu odası egsoza 3 yerinden kaynakla punta atmışlar önce o puntalarda kurtarıp sonrada egsozun ince tarafında kalın tarafına doğru kalınca ve uzunca bir boru ile arkadan bayağı hızlı vurarak tabiiki egsozu darbelerle eğip bükmeden çıkartabilirsiniz. Biraz uğraştıyor belki ama sonrasında alacağınız ses inanın çok tatmin edici oluyor:cheesy:
Arkadaşlar benim şöyle bir şansım vardı kayınpederim tornacı Edirne Enez'de dükkanı var. Geçen yaz onun yanına giderken egsozları flanşlarından söküp yanımda götürdüm onun dükkanında beraber çıkardık içlerini gayette güzel oldu. Eğer sizinde böyle bir tanıdığınız varsa rica ederseniz umarım sizi kırmayıp egsozlarınızın içlerini çıkartacaktır. Yalnız en çok dikkat edeceğiniz husus egsozun içinde susturucu odası var ve bu susturucu odası egsoza 3 yerinden kaynakla punta atmışlar önce o puntalarda kurtarıp sonrada egsozun ince tarafında kalın tarafına doğru kalınca ve uzunca bir boru ile arkadan bayağı hızlı vurarak tabiiki egsozu darbelerle eğip bükmeden çıkartabilirsiniz. Biraz uğraştıyor belki ama sonrasında alacağınız ses inanın çok tatmin edici oluyor:cheesy:
inanç senin kayınpedere edirneye bir tur düzenlesek olmazmı bize uygun fiata bu işi halletse :mrgreen:
ve bu arada arkadaşlar 125 -150 cc -250e-9 ve 9b lerde flanş yok eksoz tek parça bütün oldugundan eksozu dar yerin genişe geçdiği yerden kesip sonra düzgün şekilde tekrar kaynatmak lazım veya eksozu kaynakla altan yarıp açıp susturucuları ordan çıkartmak lazım bu yarma işini ben eski makinama yaptırdım adam işi biliyordu allta kaldı dışarıdan hiç belli olmadı şimdi yeri nerde diyeceksiniz peşin yazayım fatih kemerlerin dibindeki itfayenin arkasındaki tamircilerin en üstündeki araba eksozcusu :) :)
falldown
30.Mart.2012, 11:14
inanç senin kayınpedere edirneye bir tur düzenlesek olmazmı bize uygun fiata bu işi halletse :mrgreen:
ve bu arada arkadaşlar 125 -150 cc -250e-9 ve 9b lerde flanş yok eksoz tek parça bütün oldugundan eksozu dar yerin genişe geçdiği yerden kesip sonra düzgün şekilde tekrar kaynatmak lazım veya eksozu kaynakla altan yarıp açıp susturucuları ordan çıkartmak lazım bu yarma işini ben eski makinama yaptırdım adam işi biliyordu allta kaldı dışarıdan hiç belli olmadı şimdi yeri nerde diyeceksiniz peşin yazayım fatih kemerlerin dibindeki itfayenin arkasındaki tamircilerin en üstündeki araba eksozcusu :) :)
celil abi gözünden kaçmış olmalı yeni 150 likler flanşlı.
bide kesme işlemi yapılcaksa eğer kromajdan taviz verilcekse flanş kaynatılabilir. böylelikle ilerleyen zamanlarda rahatlıkla tak çıkar yapılabilir başka egsozlar için vb.
celil abi gözünden kaçmış olmalı yeni 150 likler flanşlı.
bide kesme işlemi yapılcaksa eğer kromajdan taviz verilcekse flanş kaynatılabilir. böylelikle ilerleyen zamanlarda rahatlıkla tak çıkar yapılabilir başka egsozlar için vb.
yeni 150 cc kimsede yokki :mrgreen:
kromaj yanıyor ama altta hiç gözükmeyen yere bakan yüzeyinde 8)
falldown
30.Mart.2012, 11:27
yeni 150 cc kimsede yokki :mrgreen:
kromaj yanıyor ama altta hiç gözükmeyen yere bakan yüzeyinde 8)
söz uçar yazı kalır celil abi :mrgreen: seneye bunu okuyanlarda yeni 150lilik olucak. lanet olsun çok ileri görüşlüyüm :p
ben ek yerine kaynatılcak flanş rengini kastedmiştim kromajdan taviz verilcekse diye söküp takmak için vb. alttan yarma işlemi için değildi.
inaona
30.Mart.2012, 11:33
Abi bence Gelibolu yada Çanakkale tarafına bir gezi düzenlersek süper olur diye düşünüyorum. Arzu ederseniz tabiiki yolu biraz değiştirip kayınpedere'de uğrayabiliriz :) Ayrıca Gelibolu ve Çanakkale'nin bizim milletimiz için ayrı bir önemi olduğundan katılımında çok fazla olacağı düşüncesindeyim. Ama gözünü seveyim böyle bir tur organisazyonu olacaksada Mayıs ayında falan organize edersen hem havalar güzelleşmiş olur hemde yağmurla çamurla uğraşmamış oluruz.:cheesy:
Abi bence Gelibolu yada Çanakkale tarafına bir gezi düzenlersek süper olur diye düşünüyorum. Arzu ederseniz tabiiki yolu biraz değiştirip kayınpedere'de uğrayabiliriz :) Ayrıca Gelibolu ve Çanakkale'nin bizim milletimiz için ayrı bir önemi olduğundan katılımında çok fazla olacağı düşüncesindeyim. Ama gözünü seveyim böyle bir tur organisazyonu olacaksada Mayıs ayında falan organize edersen hem havalar güzelleşmiş olur hemde yağmurla çamurla uğraşmamış oluruz.:cheesy:
talep olursa ben her yere giderim tabii mevsim uzun yola uygun değil yaza havalar iyileşince 8)
telkarinn
30.Mart.2012, 13:18
Chopper - custom tarzı motor kullanıyorsan bence açık egzoz taraftarıyım açık ara farkla. Arkadaşların dediği gibi diğer sürücülerin seni fark etmesi kolay oluyor hemde motorun üstündeyken çok güzel oluyor o sesi dinlemek. Rahatsız etme konusunda gelince Sabah 7:30 dan öğlen 2:00'a kadar Çanakkaleye sürdük arkadaşların motorlarının da egzozları açıktı. Gümbür gümbür çok güzel bir ses oluyor :D
selam , egzozda patlama oluyormu? giderken arkadan ateş atma patlama vs.cok
kötü bi durum.
inaona
30.Mart.2012, 16:07
selam , egzozda patlama oluyormu? giderken arkadan ateş atma patlama vs.cok
kötü bi durum.
Tabiiki motor kompresöre bindiğinde ufak patlama oluyor ama ateş çıkıyormu egsozdan bilemiyorum onu ancak arkamdan gelen birine sormak lazım :mrgreen:
Ben orjinal kapalı egzoz istiyorummmm :) Çok yoruldum sesinden, insan orjinalini saklar değil mi, ayıp ama yaa :p Egzozunu açtıracak arkadaşlar, sonra kapatabilme ihtimali olarak açtırın. Böylelikle sıkıldığınızda ya da sattığınızda alan arkadaş benim gibi tırım tırım aranmaz :p
inaona
31.Mart.2012, 00:05
Benim motorun egsoz sesini aşağıdaki linklerden hem izleyip hem dinleyebilirsiniz:cheesy:
http://www.youtube.com/watch?v=mNwitZu2Tfo
http://www.youtube.com/watch?v=mNwitZu2Tfo&feature=channel
ahmeturan
31.Mart.2012, 10:49
Benim motorun egsoz sesini aşağıdaki linklerden hem izleyip hem dinleyebilirsiniz:cheesy:
http://www.youtube.com/watch?v=mNwitZu2Tfo
http://www.youtube.com/watch?v=mNwitZu2Tfo&feature=channel
Cok guzel kim yaptiysa eline saglik bende boyle bir ses almak isterim. Bakalim bugun servise ugrayacam sorarim o zaman.
ağfndrdm
31.Mart.2012, 22:19
naptın kestirdinmi egzozları ahmet
cengaver
01.Nisan.2012, 00:32
Merhaba arkadaşlar.Ben aranıza yeni katılmak üzereyim.Allah nasip kısmet ederse haftaya alacağım inşallah motorumu 250-9B.Pazarlığını yaptık bu akşam.Bir aksilik olmazsa haftaya cuma gününe kadar kavuşacağım.İst.Beylikdüzü'nde ikamet ediyorum,bilginiz varsa buraya en yakın bildiğiniz ve güvendiğiniz servis nerelerde?Bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var.Pazarlığını yaptığım motorun biraz eksikleri var.İlk gözüme çarpanları yazacağım acaba ortalama kaça mal olur?arka lastik-ön arka fren balataları-birde tam emin olmamakla beraber baskı balata.motor 20.000 binde acaba baskı balata bitmiş olabilirmi daha önce değişen arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz?
ahmeturan
01.Nisan.2012, 12:34
naptın kestirdinmi egzozları ahmet
Yok kestirmedim aslinda kestiremedim bunlarin susturuculari degisik cok geriden kesmemiz lazim dedi sen bir egsozcuya sor bakalim baska sekilde icini bosaltabilirmi diye olmadi sana bir tane cikma egsoz ayarlariz dedi orjinalleride bozmamis olursun dedi bakacam artik
ahmeturan
01.Nisan.2012, 13:04
http://www.ercanmotorcycle.com/regal_raptor.html
Buraya bir gitsem bilgi ve fiyat alsam burayla ilgili bilgisi olan abiler varmi ?
CELİL
01.Nisan.2012, 13:07
Merhaba arkadaşlar.Ben aranıza yeni katılmak üzereyim.Allah nasip kısmet ederse haftaya alacağım inşallah motorumu 250-9B.Pazarlığını yaptık bu akşam.Bir aksilik olmazsa haftaya cuma gününe kadar kavuşacağım.İst.Beylikdüzü'nde ikamet ediyorum,bilginiz varsa buraya en yakın bildiğiniz ve güvendiğiniz servis nerelerde?Bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var.Pazarlığını yaptığım motorun biraz eksikleri var.İlk gözüme çarpanları yazacağım acaba ortalama kaça mal olur?arka lastik-ön arka fren balataları-birde tam emin olmamakla beraber baskı balata.motor 20.000 binde acaba baskı balata bitmiş olabilirmi daha önce değişen arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz?
münin makinanın km si biraz var bu güne kadar bir çok parçası bakım görmüş olması lazım makinayı almadan önce servise götür kontrol ettir sana değişmesi gerekenleri ve masrafını söylerler 8)
ahmeturan
03.Nisan.2012, 15:12
Orjinal egsozu kesip icini bosalmaktansa egsoz yaptirsam sizce buna gerek varmi yoksa masraf yapmiyip egsozu kestireyimmi ? Emre motoru aradim bir fiyat sordum baya ucuk bir fiyat soyledi 650 tl dedi
CELİL
03.Nisan.2012, 15:31
Orjinal egsozu kesip icini bosalmaktansa egsoz yaptirsam sizce buna gerek varmi yoksa masraf yapmiyip egsozu kestireyimmi ? Emre motoru aradim bir fiyat sordum baya ucuk bir fiyat soyledi 650 tl dedi
orjianal eksozların tanesi geçen sene 160 tl idi şimdi ne oldu bakmak lazım ama elimizdeki rakam üzerinden konuşursak orjinali kesip kullanmak daha ucuza gelir onun yapacagı eksozda görsel anlamda daha güzel ama içi boş boru yapacaklar orjinal bir eksoz olmayacak o paraya hayatta değmez sanayiye git al iki boru kaynattır aynı ses veya aklıma geldi xcell in eksozlar açık rahatsız oluyor kapalı eksozla değişmek istiyordu aranızda anlaşabilirsiniz 8)
Celil abinin dediği gibi bende açık egzozdan sıkıldım, orjinal kapalı egzoz arıyorum. Olurda böyle birşey düşünürsen haberleşip böyle bir işe kalkışabiliriz. Aramızda anlaşırsak daha ekonomik bir çözüm olur ikimiz içinde. Bu arada 650 TL çok uçuk bir rakam gibi geldi bana, bununda bilgisini paylaşayım :)
ahmeturan
04.Nisan.2012, 22:11
Tamam olabilir aslinda birgun musait oldugumizda veya bir gezide katlrsilasirsak gorusebilorz bu konuyu bende biraz ses istiyorum :-)
Olur Ahmet, müsait olduğumuzda buluşabiliriz. Tanışmış oluruz en azından :) Gezide olabilir, hangisi denk gelirse artık. Nerede oturuyorsun? Ben Kartal' da oturuyorum, Beşiktaş' ta çalışıyorum. Yakınsak görüşebilirizde geziyi beklemeden.
http://video.mynet.com/ikitekerim.com/Regal-Raptor-Performans-Egsoz-Full-Aksesuar/547887/
şöyle bir video gördüm sanırım içi boş bir boru...fakat çapı nedir bilmiyorum ama 3 3.5cm gibi düşünüyorum.konuyu sonuna kadar okuyamadım.alaksız bir yorum olabilir.videodaki motor çok iyi ses veriyor bence.bir yerlerden bu borulardan çok ucuza temin edilebilir diye düşünüyorum
slamdunk_tr
08.Nisan.2012, 04:36
Ben orjinal kapalı egzoz istiyorummmm :) Çok yoruldum sesinden, insan orjinalini saklar değil mi, ayıp ama yaa :p Egzozunu açtıracak arkadaşlar, sonra kapatabilme ihtimali olarak açtırın. Böylelikle sıkıldığınızda ya da sattığınızda alan arkadaş benim gibi tırım tırım aranmaz :p
valla motoru mayıs ayına kadar değiştiremezsem, ben de açtırmayı düşünüyorum. Kapanabilir şekilde nasıl oluyor? Mustafa veya Ali usta yapabilir/yaptırabilir mi?
cengaver
08.Nisan.2012, 10:03
abiler benim egzoslarda açık ve gayet memnunum şimdilik ama ilerde sıkılırsam çözüm kolay bendekilerde .aldığım eleman sadece arkdan iç kısmından yuvarlak bir biçimde kestirim bir alttaki plakaya da iki delik açtırmış akşam iş yerinde iyice inceledim.eğer kapatmak istersem egzoscuya gidim çapı kadar yuvarlak bir parçaya ortsından 2-2,5 bir poru parçası kaynaklayıp taktırmak olur herhalde ve çok ta cuzi bir rakama yapılabileceğine inanıyorum.
CELİL
08.Nisan.2012, 10:17
valla motoru mayıs ayına kadar değiştiremezsem, ben de açtırmayı düşünüyorum. Kapanabilir şekilde nasıl oluyor? Mustafa veya Ali usta yapabilir/yaptırabilir mi?
yeni modellerin eksozu açıldıgında geri kapanamıyor her servis açma işlemi yapıyor 8)
Sadece egzosun ucundan ustaca geri takilabilecek şekilde kesilir ise geri takilabilir bence
Bu zamana kadar susturuculara hic dokundurtmadim hep agizdan kestirtdim
Hem yirtmiyor kendini rahatsiz etmiyor hem susturuculari kesmiyoruz hemde geri takilabiliyore
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.