Orijinalini görmek için tıklayınız : eksoz dumanı
esadRG
07.April.2012, 13:34
selamun aleyküm abiler yine bi soruyla sizi rahatsız edcem dün motorumun aküsünü şarja verdim jikleyi çektim braz zorda olsa motoru çalıştırdım ısınması için braz bekledim sonra ufak bi tur attım tam yerine koyacakken sol taraf eksozda bi leke gözüme çarptı sıcak olduğunu düşünerek hafif hafif dokundum ki oda ne eksoz buz gibi sağ eksoz sıcak sağdan gelen dumanda sıcak ama sol eksoz soğuk bu normal mi yoksa motorun sol silindirde bi sorunmu var pazartesi ehliyetim çıkıyo motor bi süpriz yapmasın bana yardımlarınızı bekliyorum:(:(
jackonbir
07.April.2012, 13:42
motor çalışırken soğuk olan eksoz tarafındaki silindiri ateşleyen bujiyi çek
motorun çalışmasında bi değişiklik olmuyorsa o piston çalışmıyor demektir
ateşlemeden kaynaklanan bir sorun da olabilir...
esadRG
07.April.2012, 13:44
motor çalışırken soğuk olan eksoz tarafındaki silindiri ateşleyen bujiyi çek
motorun çalışmasında bi değişiklik olmuyorsa o piston çalışmıyor demektir
ateşlemeden kaynaklanan bir sorun da olabilir...
peki şöyle bişey daha söyliyim motor bloğunun sağ tarafı sıcak sol tarafı soğuk bu silindirin kesin çalışmadığını gösterir dimi
jackonbir
07.April.2012, 13:48
evet çalışmadığını gösterir
dediğim gibi bujiye giden kabloyu çek ve sonra bujiye yaklaştır bak bakalım ateşleme var mı diye çok basit bir kablo sorunu olabilir
esadRG
07.April.2012, 13:57
evet çalışmadığını gösterir
dediğim gibi bujiye giden kabloyu çek ve sonra bujiye yaklaştır bak bakalım ateşleme var mı diye çok basit bir kablo sorunu olabilir
hemen bugün deneyeceğim cevap için teşekkürler:)
CELİL
07.April.2012, 22:48
sol tarafın bujisi çalışmıyordur değiştir düzelir 8)
esadRG
08.April.2012, 19:11
sol tarafın bujisi çalışmıyordur değiştir düzelir 8)
teşekkür ederim celil abi deneyeceğim yarın haber veririm sanada
esadRG
10.April.2012, 19:47
kusura bakmayın abiler ehliyet işleri felan derken forumu unuttum pazartesi günü sol buji kapağını açtım tornovidayı buji kablosuna soktum ve motor bloğuna yaklaştırdım arkadaş marşa basınca elektrik gelmediğini gördüm kabloda bi sorun var galiba tornavidayla içini kurcalarken birden çarpıldım iyi bi titretti sanki elektrik ben geldim diye kükrüyodu:mrgreen: her ihtimale karşı bujiyide çıkardım hafif yağlanmıştı güzelce sildim ve küçük tüpte biraz beklettim sonra taktım ve makina süper bırakın beni gidecem diyo bugün sabah jikle bile çekmeden bi marşda aldı kabloyu değiştirmek istiyorum ama komple satılıyor diye biliyorum sadece buji kablosu bulamadım bi bilginiz varmı:?:
CELİL
10.April.2012, 21:04
kusura bakmayın abiler ehliyet işleri felan derken forumu unuttum pazartesi günü sol buji kapağını açtım tornovidayı buji kablosuna soktum ve motor bloğuna yaklaştırdım arkadaş marşa basınca elektrik gelmediğini gördüm kabloda bi sorun var galiba tornavidayla içini kurcalarken birden çarpıldım iyi bi titretti sanki elektrik ben geldim diye kükrüyodu:mrgreen: her ihtimale karşı bujiyide çıkardım hafif yağlanmıştı güzelce sildim ve küçük tüpte biraz beklettim sonra taktım ve makina süper bırakın beni gidecem diyo bugün sabah jikle bile çekmeden bi marşda aldı kabloyu değiştirmek istiyorum ama komple satılıyor diye biliyorum sadece buji kablosu bulamadım bi bilginiz varmı:?:
geçmiş olsun esad kabloyu tek satmıyorlar en pratik yol sanayiden uygun fiatlı uyan araba buji kablosu alıp takmak
-birde temazsızlık yapan kablonun kopan yerini buji tarafından içindeki teli buluncaya kadar ufak ufak kes tele gelince dur kablonun kalan boyu yetiyorsa bujiye tak kullan
- birde kablonun içindeki tel görünüyorsa teli penseyle kablodan dışarı çekmeye çalış yakın yerden kopuksa tel çıkıp gelir çıkan telin boyu kadar kabloyu kes geriye kalan uzunluk yetiyorsa bujiye tak kullan 8)
bak bunlar gizli tüyolardır kimseye söyleme :) :) :)
falldown
11.April.2012, 17:29
birde buji kuru olmalı.hafif yaglıysa kaçak olmalı sanırım. telefon açıp bi ustaya sorup kesin nedenini öğren istersen
esadRG
11.April.2012, 23:16
geçmiş olsun esad kabloyu tek satmıyorlar en pratik yol sanayiden uygun fiatlı uyan araba buji kablosu alıp takmak
-birde temazsızlık yapan kablonun kopan yerini buji tarafından içindeki teli buluncaya kadar ufak ufak kes tele gelince dur kablonun kalan boyu yetiyorsa bujiye tak kullan
- birde kablonun içindeki tel görünüyorsa teli penseyle kablodan dışarı çekmeye çalış yakın yerden kopuksa tel çıkıp gelir çıkan telin boyu kadar kabloyu kes geriye kalan uzunluk yetiyorsa bujiye tak kullan 8)
bak bunlar gizli tüyolardır kimseye söyleme :) :) :)
teşekkür ederim celil abi allah razı olsun :mrgreen: şimdilik bi sorun yok gibi nazar makina düğmeye dokunmaya kalmadan alıyor hemen sivas gece eksi 6 lara kadar düşüyo ama maşallah sabah tek marş hafta sonu bi bakıcam sanayiye uyan bi araba varsa alrım bi çift bujiyle beraber yenilersek sorun kalmaz heralde teşekkür ederim iyi günler
esadRG
11.April.2012, 23:21
birde buji kuru olmalı.hafif yaglıysa kaçak olmalı sanırım. telefon açıp bi ustaya sorup kesin nedenini öğren istersen
abicim yüzde doksan bujiye elektrik gitmediği için ateşleme olmayacağından silindire gelen benzin yağladı bujiyi yada buji sekmanlarının aşınması sonucu yağlamış olabilir şuan yağ eksiltme gibi bir problemim yok eğer olursa bi sekman atarım kız gibi olur her işe ali abiyi ararsak telekoma ortak olmamız lazım :mrgreen: tavsiyen için teşekkürler
CELİL
11.April.2012, 23:30
abicim yüzde doksan bujiye elektrik gitmediği için ateşleme olmayacağından silindire gelen benzin yağladı bujiyi yada buji sekmanlarının aşınması sonucu yağlamış olabilir şuan yağ eksiltme gibi bir problemim yok eğer olursa bi sekman atarım kız gibi olur her işe ali abiyi ararsak telekoma ortak olmamız lazım :mrgreen: tavsiyen için teşekkürler
birde motora fazla yağ konursa bujiyi yağlar 8)
esadRG
11.April.2012, 23:47
birde motora fazla yağ konursa bujiyi yağlar 8)
pardon abi unutmuşum8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.