PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankaradan katıldım selamlar

batuhan06
15.April.2012, 16:23
İsmim Batuhan. Ankara'dan katıldım aranıza 17 yaşındayım,18'imden Şubat'ta gün aldım.İnşallah yaz tatilinde ehliyete başlıyıcam.Yazın çalışıp Keeway superlight 150cc 2.el almayı düşünüyodum ki bazı sorunlar çıktı. Uzunca bir araştırma yaptım çin falan dinlemedim Regal Raptor DD-350 e-6 almaya karar verdim.Spyderlar çok hoşuma gitti ama sizlerinde önerilerini bekliyorum,bu konuda benden kat kat tecrübelisiniz :)) Alcagım motor en fazla 3000km yapmış olucak. Başlangıç için scooter diyolar ama cruiser/chopper'a karşı büyük bir ilgim var. Önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler..

CELİL
15.April.2012, 17:54
Merhaba batuhan aramıza hoş geldin 8)
ilk başlangıç makinası için spyder diğer modellere göre ön teker ileride olduğundan biraz daha kalkış ve dönüşlerde alışma ister ama çalışmayla kısa sürede alışırsın ama yinede makinayı kullanmadan önce bilen birinden veya eğitim merkezlerinden veya bir hocadan ders almanı önerim 350 cc fiatı fazla yüksek 250 cc makina daha uygun ve yeterli olacaktır işallah gönlüne göre bir makinan olur 8)

batuhan06
15.April.2012, 18:03
Teşekkür ederim Celil abi :) ben iyice araştırdım forumu da dolaştım bugün.tam istediğim gibi bir site, herkese teşekkür ederim. Evet dönüşlerin zor olabileceğini okudum ama sürekli denemeler yaptıktan sonra trafiğe karışmayı düşünüyorum, cc konusunda amacım hız yapmak değil, 150 veya 250 aldıktan sonra sıkılıpta hemen motor değiştirmeyim uzun süreli kullanıyım diye düşündüm ki eğer alırsam öyle olucaktır. :D

av. Cevdet Yılmaz
15.April.2012, 18:03
Batuhan hosgeldin.Umarim en kisa zamanda ehliyeti halleder ve istedgin motoru alabilir dusersin yollara:)Forumda ben yeniyim cok tecrube sahibi olmamakla beraber,baslangic icin illa scooter olmasi gorusunde degilim,ben spyder aldim onunla basladim.motoruna uyum saglayip ogrenme konusunda aceleci olmazsan daytona veya spyder da senin icin uygun olabilir.Ama 500luk yada 750lik motorlarla baslaman biraz daha tehlikeli onun da uyarisini yapiyim:)

batuhan06
15.April.2012, 18:07
Teşekkür ederim Cevdet abi.Celil abi'ye de dediğim gibi düşüncelerimi yazdım 350 liliği geçmem zaten.scooter konusunda başlangıç için o modeli öneriyolar ama güveniyorum kendime. umarım kendimi utandırmam :D

dreamrocker
15.April.2012, 19:26
Hoşgeldin Batuhan,

Eğer ilk defa motor kullanacaksan, ha spyder kullanmışsın ha başka birşey kullanmışsın, senin için hiçbirşey değişmeyecek. Keza spyder, normal maşalı (ön tekerleği geride olan) makinelere na zaran biraz daha zordur evet, ancak üstünde 1 saat geçirdikten sonra hiçbir zorluğu kalmıyor. Dolayısıyla Spyder ile motor kullanmayı öğrenirsen, nerdeyse tüm motorları rahatça kullanabilirsin. ( Tüm motorlar derken aman ha gidipte 600 cc falan dragstar alayım deme, o tarz makineleri kullanmak, ağırlıklarından dolayı hem güç ister, hem de tecrube). Yani ben de scooterla başlama olayına katılmıyorum, vitesli makine en güzeli, aynı zamanda motosiklet uygulama sınavları da yeni yönetmeliğe göre vitesli araçlarla yapılıyormuş. :)

batuhan06
15.April.2012, 19:50
Hoşgeldin Batuhan,

Eğer ilk defa motor kullanacaksan, ha spyder kullanmışsın ha başka birşey kullanmışsın, senin için hiçbirşey değişmeyecek. Keza spyder, normal maşalı (ön tekerleği geride olan) makinelere na zaran biraz daha zordur evet, ancak üstünde 1 saat geçirdikten sonra hiçbir zorluğu kalmıyor. Dolayısıyla Spyder ile motor kullanmayı öğrenirsen, nerdeyse tüm motorları rahatça kullanabilirsin. ( Tüm motorlar derken aman ha gidipte 600 cc falan dragstar alayım deme, o tarz makineleri kullanmak, ağırlıklarından dolayı hem güç ister, hem de tecrube). Yani ben de scooterla başlama olayına katılmıyorum, vitesli makine en güzeli, aynı zamanda motosiklet uygulama sınavları da yeni yönetmeliğe göre vitesli araçlarla yapılıyormuş. :)

Değerli yorumun için teşekkür ederim dostum :D dediğin gibi 600cc zaten çoooook ileri ki zamanlara bakıyor . zaten 350 beni alır da götürür uzun bir süre boyunca, sınavlar vitesli araçlarla yapılıyorsa gerçekten çok iyi olmuş bu duruma sevindim :D tekrar teşekkürler

Emrehan
15.April.2012, 23:02
Hoşgeldin Batuhan. Adım Emrehan. Ben de Ankara'dan katıldım yakın geçmişte; motorumu da daha yakın bir geçmişte aldım.:mrgreen:
Umarım en kısa zamanda gönlündeki makinayı alırsın; yollarda görüşürüz.nazar
Bu arada; Onur sen ciddi misin direksiyon sınavının vitesli makinayla yapılacağı konusunda? Sürücü kursu bana scooter kullanacaksınız sınavda dedi.:shock:

Emix
15.April.2012, 23:16
Hoşgeldin Batuhan. Adım Emrehan. Ben de Ankara'dan katıldım yakın geçmişte; motorumu da daha yakın bir geçmişte aldım.:mrgreen:
Bu arada; Onur sen ciddi misin direksiyon sınavının vitesli makinayla yapılacağı konusunda? Sürücü kursu bana scooter kullanacaksınız sınavda dedi.:shock:

Direksiyon sınavı zaten vitesli motorsikletler ile yapılması gerekiyor kanun böyle diyor scooter olayı eskilerde kaldı

bu arada hoşgeldin dostum bende Ankaradayım yakın zamanda görüşmek dileği ile

350 cc ile başlaman güzel benim için.. özgüveninde var diğer arkadaşında dediği gibi ha spyder ha normal maşalı fark etmeyecektir senin için

batuhan06
15.April.2012, 23:56
Teşekkür ederim arkadaşlar, motorumu aldıgımda en kısa zamanda bi gezi yapalım çok isterim valla :D

edit: Ankara'da ki arkadaslar facebook veya messenger adresiniz varsa özelden atın.ekleşelim irtibatı kesmeyelim bence.

dreamrocker
16.April.2012, 00:09

Tabi tabi, vitesli ile olmalı kanunen, ancak kurs ısrarla öyle söylüyorsa vardır bir bildikleri. Burası türkiye :) Çünkü sınavdan önce kurslar, sınavda kullanılacak motosikletin plakasını bildiriyor8)