PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin Deposunda Su mu Var & Motor gaz yemiyor

Ertan
17.April.2012, 15:44
Arkadaşlar herkese merhaba. forumda araştırdım ama uygun bir topik bulamadım bu konuyla. Motorum ısınmışken rolantide çalışırken sanki gaz yemiyor gibi oluyor. motor tekliyor istop etcek gibi oluyor. ama motorla seyir halindeyken böyle birşey olmuyor. rolanti ayarı yüksekkende aynı sorunu yapıyor kontrol ettim. sabahları bizim orda çiğ yağıyor sanırım sabah motoru ıslanmılş buluyorum. acaba benzin deposunda su mu kaçtı ? yada benzin fitresini pislik tıkadı da benzin mi gitmiyor karburatöre. yada karburatör mü tıkandı. bide ben ortalama 1 saat yol yapıyorum fakat fan motoru hiç çalışmıyor. motor ikaz lambası da hiç yanmıyor. sizce normal mi? radyatörün çalışıp çalışmadığından nasıl emin olabilirim? yolda ara ara rampalarda var. ortalama hızım 80-90 motorum 2006 250 e 9b ? yardımlarınızı bekliyorum herkese teşekkürler

CELİL
17.April.2012, 16:43
merhaba ertan
karbiratörde pislik olsa sürekli aynı şeyi yapardı pislikte olasılıklar arasında ama düşük bir ihtimal
1 - makinanın bujileri kurum yapmış temizlik veya eskimiş değişmesi gerekiyor olabilir
2 - karbiratör hava ayarı ihtiyacı olabilir kontrol ettirmek gerek
aslında uzun süredir bakım görmediyse genel bakım ihtiyacı olabilir
- fanlar makinayı boşta 3-5 dakikaka çalıştırınca otomatik açması gerek yolda radyatör yeterince rüzgar alırsa soğuyup fanları açmayabilir ama trafik içinde dur kalklarda açması lazım elini radyatöre dikkatlice değdir elin yapışacak kadar sıcaksa fan açmıyorsa sorun var ileri dercede kötü durumda radyatör su kaynatmaya duman atmaya başlar 8)
not: birde karbiratör plastik manifolt boğazları eskimişse çatlar hava alabilir ondanda düzensiz çalışma yapabilir :)

Ertan
17.April.2012, 18:32
çok teşekkürler celil abi. bugün bi yatırayım makinayı bi kontrol edeyim. bujiler yeni değişti aslında ama gene de bir kontrol edeyim. Sorunlar başladı celil abi :( peki depoya su kaçma ihtimali nedir abi?

Emix
17.April.2012, 20:34
hava filtresini ve manifotlarıda kontrol edin ;)

CELİL
17.April.2012, 21:17
çok teşekkürler celil abi. bugün bi yatırayım makinayı bi kontrol edeyim. bujiler yeni değişti aslında ama gene de bir kontrol edeyim. Sorunlar başladı celil abi :( peki depoya su kaçma ihtimali nedir abi?
depoya su girmesi mümkün değil ben basınçlı suyla yıkatıyorum yinede su girmiyor
ama aldıgın benzine su karışmış olabilir makina benzini bitirince toparlar ama ondan olacagını sanmıyorum öyle olsa yol giderkende yapardı bana karbiratör hava ayarı bozuk gibi geliyor 8)

aktapot56
10.March.2013, 16:34
benim motorun bujileri yağlanıyordu karbirator temizlettim düzeldi ancak şimdide motor çalışıyor ama düzensiz gaz yemiyor zor gidiyor usta krank sensörü arızalı dedi ama inanmadım sinirlendim aldım geldim eve sizce sorun nedir

CELİL
10.March.2013, 21:46
benim motorun bujileri yağlanıyordu karbirator temizlettim düzeldi ancak şimdide motor çalışıyor ama düzensiz gaz yemiyor zor gidiyor usta krank sensörü arızalı dedi ama inanmadım sinirlendim aldım geldim eve sizce sorun nedir
krank sensörü diye birşey duymadım ama iddaa edemem ama duruma bakılırsa karbiratör söküldükten sonra yaptıysa bence sorun karbiratörde usta yapamadım demiyor kıvırıyor başka ustaya göster bence zeten bahsettiğin durum karbiratörden olur kolay gelsin 8)

aktapot56
17.March.2013, 00:52
tşk ederim celil abi ama kayseride dediğin usta nerede.?iki adet vakummetre alıp hava ayarını kendim yapmayı düşünüyom bakalım ne olacak baskı balatayıda değiştirdim vites geçişleride mükemmel oldu.bunda sonra anlaşılan kendim yapacağım herşeyini