Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acemi Regalci

cellat94
09.May.2012, 11:33
İyi günler arkadaşlar...
Uzun bir süredir sitenize üyeydim ve forumunuzu takip etmeye çalışıyordum ancak daha önceleri motorsiklet kullanmaya yeni başladığım için 125cc lik bir başlangıç motorum vardı dolayısıyla siz raptor kullanıcılarına ve bu muhteşem motorlara imrenerek bakmaktan öteye geçemiyordum ama artık hala çok usta sayılmasamda 10 000 kmlik bi deneyim edindim ve sonunda regal raptor 250e-9 umu aldım. Fakat siz büyüklerime ufak bazı sorularım olucak.
İlk olarak motorumu ilk aldığımda sapasağlam bir şekilde çalışan elektrik aksamım ilk gün hevesle benzinlikte tazyikli suyla yıkamam sonucu çok düşük güçte çalışmaya başladı park lambalarım sorunsuz yanarken kısa ve uzun farlarım yanmazken kornam ve sinyallerim takılarak çalışıyorlar ve özellikle korna hiç hayır vermiyor bu sorunu nasıl halledebilirim sizlere sormak istedim şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

CELİL
09.May.2012, 12:08
Merhaba fatih :)
öncelikle yeni makinan hayırlı olsun allah keyifle binmeyi nasip etsin
sorununa gelince yıkama sırasında su elektirik aksamında kısa devre yapıp konjektörü yakmış olabilir bu durumda makina şarzı keser ve akü bitinceye kadar tüm elektirik aksamı zayıf bir şekilde çalışır akü bitice herşey durur sendeki durum buna benziyor tesisatta bozulma olsa bozulan yerler hiç çalışmazdı öncelikle makina şarz ediyormu onu kontrol ettir
ayrıca uzun kısa ampülün bence patlamış
deponun altına su sıktırmayın ana elektirik beyni orada
kolay gelsin 8)

Emix
09.May.2012, 12:42
Merhaba fatih :)
öncelikle yeni makinan hayırlı olsun allah keyifle binmeyi nasip etsin
sorununa gelince yıkama sırasında su elektirik aksamında kısa devre yapıp konjektörü yakmış olabilir bu durumda makina şarzı keser ve akü bitinceye kadar tüm elektirik aksamı zayıf bir şekilde çalışır akü bitice herşey durur sendeki durum buna benziyor tesisatta bozulma olsa bozulan yerler hiç çalışmazdı öncelikle makina şarz ediyormu onu kontrol ettir
ayrıca uzun kısa ampülün bence patlamış
deponun altına su sıktırmayın ana elektirik beyni orada
kolay gelsin 8)

tamamiyle katılıyorum

eğerki sorun konjektördense

akünüz şarj olmuyor demektir. ve mevcut olarak akünüzün mevcut gücü tüketilmektedir.

çok kısa bir süre zarfında akünüzde bitecektir motorunuz marş basmaz ise üzülüp canınızı sıkmayın hemencecik vurdurursunuz. yeteri kadar ısındıktan sonra go to motorcuya :)

bu arada hayırlı uğurlu olsun motorunuz.
kazasız belasız kullanmanız dileğiyle

not radyatör peteklerine mümkün olduğunca tazyikli su tutmayınız :)

cellat94
09.May.2012, 12:58
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler :D celil bey söylediklerinize özellikle dikkat edicem dün motorcumda ampuller kontrol edildi ampüllerim sağlam bu gün motosikletten anlayan bi oto elektrikcisi bulup baktırıcam artık benim halledebileceğim bir şey değil anlaşılan sorunumu çözdükten sonra tekrar buraya yazarım aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlar için tekrar cevaplarınız için teşekkürler :D

nshdk
09.May.2012, 20:11
Abi hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin güle güle kullan inşallah :D

cellat94
11.May.2012, 11:53
Teşekkürler nshdk :) bu arada sorunu çözüldü arkadaşlar sorun yıkamayla ilgili değilmiş deponun alt kısmındaki kablolardan bir ikisinde kopma varmış onlar halloldu sorunu ararken elektrikçi arkadaş ampulü de patlattı bide onu değiştirdik şükür şu an sorun kalmadı :)

cellat94
11.May.2012, 11:58
Şu anda ise motorumun 2. sorunuyla karşı karşıyayım :) maalesef 6000km de motor aldık ama sorunlar eksik olmuyor motor şu anda kmde yaklaşık 40kuruş yakıyor :) motorsikletci arkadaş bunun kullanıma bağlı olduğunu iddia edip çamuru bana atsada bir başka motorcu arkadaşa gittiğimde abi sen bu motora 40kuruş yaktırabilecek kadar kötü kullanıyosan seni anca tebrik ederim çok büyük uğraş ister o iş valla ben yapamam diyor :) napıcam bilemedim :D

CELİL
11.May.2012, 11:59
Teşekkürler nshdk :) bu arada sorunu çözüldü arkadaşlar sorun yıkamayla ilgili değilmiş deponun alt kısmındaki kablolardan bir ikisinde kopma varmış onlar halloldu sorunu ararken elektrikçi arkadaş ampulü de patlattı bide onu değiştirdik şükür şu an sorun kalmadı :)
Geçmiş olsun Fatih
işallah başka bir sıkıntın olmadan makinanın keyfini çıkarırsın :cheesy:

cellat94
11.May.2012, 12:01
Geçmiş olsun Fatih
işallah başka bir sıkıntın olmadan makinanın keyfini çıkarırsın :cheesy:

Teşekkürler abi ama bi altta ki mesajıda okursan ne kadar dertli olduğumu görürsün :D
40kuruş yakan bi motorum var maşallah vulcan'la kapışıyorum :D

CELİL
11.May.2012, 12:07
Şu anda ise motorumun 2. sorunuyla karşı karşıyayım :) maalesef 6000km de motor aldık ama sorunlar eksik olmuyor motor şu anda kmde yaklaşık 40kuruş yakıyor :) motorsikletci arkadaş bunun kullanıma bağlı olduğunu iddia edip çamuru bana atsada bir başka motorcu arkadaşa gittiğimde abi sen bu motora 40kuruş yaktırabilecek kadar kötü kullanıyosan seni anca tebrik ederim çok büyük uğraş ister o iş valla ben yapamam diyor :) napıcam bilemedim :D
fatih işallah başka sorun olmaz yazarken sen ikinci sorunu yazmışsın

kr hesabı yapınca karışıyor normalde 100 km 3,5 lt zorlarsan 4 lt yakar bunun üzerinde yakarsa makinanın bujileri karbiratör ayarları hava filitresi kontroleri yapılması lazım ayarları bozuk olabilir kolay gelsin 8)

cellat94
11.May.2012, 12:12
Teşekkürler usta ilgin için :) hesabı litreye göre yaparsak 8,5 litre gibi hazin bir sonuç çıkıyor ki hala inanmakta zorlanıyorum :) bujileri yeni değişti diğer ayarlarıda komple bir elden geçirticem düzelmemesi durumunda motorumla eşdeğer yakıta sahip bi jeep falan alırım heralde :D

CELİL
11.May.2012, 12:15
Teşekkürler usta ilgin için :) hesabı litreye göre yaparsak 8,5 litre gibi hazin bir sonuç çıkıyor ki hala inanmakta zorlanıyorum :) bujileri yeni değişti diğer ayarlarıda komple bir elden geçirticem düzelmemesi durumunda motorumla eşdeğer yakıta sahip bi jeep falan alırım heralde :D
ek olarak sibob ayarlarıda kontrol edilmeli 8)

turq
12.May.2012, 16:20

8,50 LT mi ? :shock:

Karbüratör, sübap, senkron ayarları dışında benzin hortumunu kontrol etmeni de önereyim, kaçak olabilir. Ayarlar ne kadar bozuk olsada o kadar yakmaması gerekir.

cellat94
16.May.2012, 11:59
Arkadaşlar uzun süredir yazamadım kusura bakmayın motorumun ayarlarını güzelce yaptırdım şimdi deneme sürecindeyim 5liralık benzinle 20km yaptım henüz bitmedi bakalım. Düz bi hesapla kmde 25kuruşun altına düştü şimdilik bakalım ne kadar daha götürecek bu arada arızası falan herşeyi bir yana motoru kullanırken aldığım zevk paha biçilemez gerçekten kendine has bir tarzı var cihazın eski 125 lik motorumla şehir içi yolunu buldum mu 80 90 yapardım ama RR ımla 50yi geçesim gelmiyor yolun tadına varmaya çalışıyorum ve gerçekten çok büyük zevk veriyo motor :D

CELİL
16.May.2012, 12:13
fatih makina biraz ilği istemiş anlaşılan hadi geçmiş olsun keyifli sürüşler 8)

cellat94
16.May.2012, 12:18
fatih makina biraz ilği istemiş anlaşılan hadi geçmiş olsun keyifli sürüşler 8)

teşekkürler Celil abi :) ilgin içinde ayrıca tekrar teşekkür ederim :)