PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 350E-6 Spyder ile Uzun Yol

slamdunk_tr
10.May.2012, 21:16
beyler selam,
geçen sene aldığım 9B yi satmayı düşünüyorum. 350E-6 Spyder da alabileceğim motorlardan bir tanesi. Uzun yol yapanınız var mı? 1000km civarı bir sürüş için uygun bir makina mıdır? 110-120km hızla giderken devir çok yüksek mi oluyor? Şık duran yan çanta bulanınız var mı?

Kısacası uzun yol için bu makina ile ilgili tavsiye ve görüşlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.

slamdunk_tr
10.May.2012, 21:17
Bir de forumdan satan arkadaş var mı? :)

CELİL
10.May.2012, 21:46
merhaba habib askerlik bittimi :)
bende spyder 250 cc var uzun yolda yol tutuş denge çok güzel fakat süspansiyonları sert yapılı konforu bir honda shadow gibi değil belli aralıklarla mola vermek gerekir aslında kısaca cadde motoru diyebiliriz konfor arama ama üzerinde ne kadar zaman geçirirsen o kadar rahatsızlıkları yok oluyor makinayla bütünleşiyorsun 350cc makina son sürat 140 km 110-120 km de rahat akar gidişi var 8)

Umut can
10.May.2012, 23:10
Şık duran yan çanta bulanınız var mı?

yan çanta için bizim motoru inceleyebilirsin
http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=6002&highlight=umut

DIESEL
11.May.2012, 03:53
bende daytona var, spyder la aynı motoru kullanıyolar. sürüş yol tutuş konfor için bişi diyemem spyderla uzun yola cıkmadım hiç. ama teknik olarak şunu söliyim saatte 110 115 km 5. vites sabitlersen motor şişmeden boğulmadan şiir gibi 3 saat yol yapıyo. denedik gördük :D motor ısındıkça fan acılıp kapanıyo sıkıntı yapmıyo. ama dediğim gibi konfor açısından kullanana sormak lazım. çünkü bence cadde motorudur spyder uzun yolda yorar adamı

slamdunk_tr
11.May.2012, 11:32
Celil abi, kısmetse 16 sında çıkacağım. (Gelince senin yanına bir uğrayacağım hemen zaten.) O gün direkt motoru otoparktan alıp Yüksel Abinin dükkana bir uğrayacağım. Bu yaz için bir hafta - 10 günlük bir gezi yapabilirim hemen dönüşte. Antalya'ya kadar gidip döneceğim sanırım. Benim motor'la da 2000km yol yapmak istemiyorum açıkcası. Konforlu bir sürüş için 90km ideal benim motora ama o zaman da yavaş gitmiş oluyosun. O nedenle motoru satıp daha touring/naked bir motor ya da cruiser almak istiyorum.

Konuyu da bu sebeple açtım. 350cc spyder'ın konforu 250E-9B den kötü değilse razıyım aslında. (Celil abi sen ikisini de sürdüğün için belki kıyaslayabilirsin) uzun yolda da kasmadan 110-120 gidebileceksem ciddi ciddi almayı düşünüyorum.

Çanta için Umut senin motora yakışmış, fena durmamış bence. Ben de yine armode'nin seninki gibi dikdörtgen değil de paralelkenar şekilde olan bir modelini düşünmüştüm. Ön tekerin açısıyla aynı açıda. Benim sattığım motordaki çantanın ters takılmış haline benziyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-diger-markalar-2011-model-7800km-de-temiz-regal-raptor-dd-250e-9b-65006936/detay/

Eğer 350E spyder ve uzun yol kafamda birleşirse, kesinlikle ay sonuna kadar almayı düşünüyorum. Yoksa cbf500 ve 600 bakacağım.

slamdunk_tr
11.May.2012, 11:37
Umut,

http://www.tumoparsan.com.tr/default.asp?Baslik1=DER%DD%20%C7ANTA&Menu=urunlist&Katid=10&AKatid=0
AR86 kodlu çanta. veya CARACAL 200 için olan çanta.

CELİL
11.May.2012, 11:50
Celil abi, kısmetse 16 sında çıkacağım. (Gelince senin yanına bir uğrayacağım hemen zaten.) O gün direkt motoru otoparktan alıp Yüksel Abinin dükkana bir uğrayacağım. Bu yaz için bir hafta - 10 günlük bir gezi yapabilirim hemen dönüşte. Antalya'ya kadar gidip döneceğim sanırım. Benim motor'la da 2000km yol yapmak istemiyorum açıkcası. Konforlu bir sürüş için 90km ideal benim motora ama o zaman da yavaş gitmiş oluyosun. O nedenle motoru satıp daha touring/naked bir motor ya da cruiser almak istiyorum.

Konuyu da bu sebeple açtım. 350cc spyder'ın konforu 250E-9B den kötü değilse razıyım aslında. (Celil abi sen ikisini de sürdüğün için belki kıyaslayabilirsin) uzun yolda da kasmadan 110-120 gidebileceksem ciddi ciddi almayı düşünüyorum.

Çanta için Umut senin motora yakışmış, fena durmamış bence. Ben de yine armode'nin seninki gibi dikdörtgen değil de paralelkenar şekilde olan bir modelini düşünmüştüm. Ön tekerin açısıyla aynı açıda. Benim sattığım motordaki çantanın ters takılmış haline benziyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-diger-markalar-2011-model-7800km-de-temiz-regal-raptor-dd-250e-9b-65006936/detay/

Eğer 350E spyder ve uzun yol kafamda birleşirse, kesinlikle ay sonuna kadar almayı düşünüyorum. Yoksa cbf500 ve 600 bakacağım.
habib 1 haftan kalmış oda kolay geçer işallah 8)
makinalara gelirsek senin T gidon 9b makinan spyder e göre daha rahat ama spyder inde karizması var motor anlamında sıkıntısız her yere gidebilirsin
karizmaya konforumdan fedakarlık ederim dersen sorunsuz keyifle kullanırsın en doğru kararı makinayı gidip görüp üzerine oturdugunda verirsin ama bunu yaparsan oradan makinayı alır çıkarsın söyleyim :mrgreen: 8)

slamdunk_tr
11.May.2012, 12:39
spyder ların arka süspansiyonu yok gibi bişe sanırım.. 2000km de hoplaya zıplaya gitmek istemem ama.. bilemedim şimdi..

CELİL
11.May.2012, 12:54
spyder ların arka süspansiyonu yok gibi bişe sanırım.. 2000km de hoplaya zıplaya gitmek istemem ama.. bilemedim şimdi..
ön süspansiyon çok iyi yumuşak arkada altta gizli 2 amortisör var yay yok amortisörün işlevi çukur darbelerini kesmek motorun zıplayıp savrulmasını engellemek bu yüzden yol tutuşu çok iyi makinada virajlarda hiç savrulma yok tabi dikkatli viraja girmek koşuluyla8)

Rona
11.May.2012, 18:12
beyler selam,
geçen sene aldığım 9B yi satmayı düşünüyorum. 350E-6 Spyder da alabileceğim motorlardan bir tanesi. Uzun yol yapanınız var mı? 1000km civarı bir sürüş için uygun bir makina mıdır? 110-120km hızla giderken devir çok yüksek mi oluyor? Şık duran yan çanta bulanınız var mı?

Kısacası uzun yol için bu makina ile ilgili tavsiye ve görüşlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.

Habib merhaba.Haydi hayırlısı olsun.Sayılı gün geçiyor valla, daha geçende Zincirlikuyu ya atmamışmıydın yav.

Biliyorsun bende de Daytona 350 var.350 Spyderle aynı teknik veriye sahip.Spyder ve Daytona cadde motorlarıdır,görünüşleri 10 numaradır.320 cc 26 bg lik motor sayesinde sabit 110 km süratle çok rahat ve ekonomik şekilde yol alır.Azami hızı 150 km daha sonrası devir kesiciye giriyor.Yol tutuşu amortisörler sert olduğundan çok iyidir.Ön çift arka tek disk seyesinde frenlemesi de çok iyi,fakat arka fren kaliperini çift takmışlar arka frene fazla basınca kilitliyor dikkat etmek lazım.Buraya kadar fevkalade ama işin gerçeği konfor olarak hiçte öyle değil maalesef.Arkada bumper denilen şok emiciler var sadece çukurlardan geçerken jant kırılmasını önlemeye yarıyor.Bozuk yolda tümseklerde vs öyle zıplama falan yapmıyor ama epey sarsıyor.350 Spyder’le 1000 km gibi bir mesafe gidilebilir elbet fakat pek konforlu olacağını söyleyemem.Sert amortisörden dolayı bel ağrısı olacağından sık sık mola vermek zorunda kalacaksın oturuş pozisyonunundan dolayı önceleri ayaklarında kasılmalar ve kramplar olacak ama bir süre sonra alışıyorsun.Şu anda kullandığın 9B konfor olarak Spyder’e göre 69 Impala gibi.

Benim tavsiyem uzun yol yapacaksan ve bütçen el veriyorsa 600-800 cc aralığında,oturuş pozisyonları dik olan .Cruiser(arkada standart amortisörlü),Naket veya Enduro tarzı motor seçmelisin.İyi sürüşler.

slamdunk_tr
11.May.2012, 20:52
Habib merhaba.Haydi hayırlısı olsun.Sayılı gün geçiyor valla, daha geçende Zincirlikuyu ya atmamışmıydın yav.

Biliyorsun bende de Daytona 350 var.350 Spyderle aynı teknik veriye sahip.Spyder ve Daytona cadde motorlarıdır,görünüşleri 10 numaradır.320 cc 26 bg lik motor sayesinde sabit 110 km süratle çok rahat ve ekonomik şekilde yol alır.Azami hızı 150 km daha sonrası devir kesiciye giriyor.Yol tutuşu amortisörler sert olduğundan çok iyidir.Ön çift arka tek disk seyesinde frenlemesi de çok iyi,fakat arka fren kaliperini çift takmışlar arka frene fazla basınca kilitliyor dikkat etmek lazım.Buraya kadar fevkalade ama işin gerçeği konfor olarak hiçte öyle değil maalesef.Arkada bumper denilen şok emiciler var sadece çukurlardan geçerken jant kırılmasını önlemeye yarıyor.Bozuk yolda tümseklerde vs öyle zıplama falan yapmıyor ama epey sarsıyor.350 Spyder’le 1000 km gibi bir mesafe gidilebilir elbet fakat pek konforlu olacağını söyleyemem.Sert amortisörden dolayı bel ağrısı olacağından sık sık mola vermek zorunda kalacaksın oturuş pozisyonunundan dolayı önceleri ayaklarında kasılmalar ve kramplar olacak ama bir süre sonra alışıyorsun.Şu anda kullandığın 9B konfor olarak Spyder’e göre 69 Impala gibi.

Benim tavsiyem uzun yol yapacaksan ve bütçen el veriyorsa 600-800 cc aralığında,oturuş pozisyonları dik olan .Cruiser(arkada standart amortisörlü),Naket veya Enduro tarzı motor seçmelisin.İyi sürüşler.

abi yorumların için teşekkürler.. Ben bu yaz için GV 650 düşünüyordum ama ST kanuni 2012 de de getirtmedi bu motordan. artık getirmeyecekler sanırım. O nedenle servis yedek parca vs.. gibi işler problem olabilecek. Bu gibi işlerle ugrasmak istemiyorum ben de. Vazgeçtim gv650 sevdasından. Pat diye yolda kalmak istemiyorum. :)

650cc den daha düşük cc li bir cruiser/ sport cruiser oneriniz varsa alabilirim.

Bu sebeple spyder'a döndum ben de yüzümü.. :P

Umut can
11.May.2012, 22:17
uzun yol düşünüyorsan malzemen de çok olacaktır..paralel kenar çantalar hem dar hem boydan kısa.bu belki dezavantaj olabilir.biz bile günlük kullanımda çantaları tam dolu kullanıyoruz.birinde branda varken diğerinde de bir yerde durduğumuz zaman dizliği dirsekliği falan koyuyoruz doluyor..

Rona
11.May.2012, 23:06
abi yorumların için teşekkürler.. Ben bu yaz için GV 650 düşünüyordum ama ST kanuni 2012 de de getirtmedi bu motordan. artık getirmeyecekler sanırım. O nedenle servis yedek parca vs.. gibi işler problem olabilecek. Bu gibi işlerle ugrasmak istemiyorum ben de. Vazgeçtim gv650 sevdasından. Pat diye yolda kalmak istemiyorum. :)

650cc den daha düşük cc li bir cruiser/ sport cruiser oneriniz varsa alabilirim.

Bu sebeple spyder'a döndum ben de yüzümü.. :P
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-bakimli-cok-temiz-dragstar-250-85727309/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-tertemiz-gv-250-daha-temizi-yok-85169214/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-jawa-kalite-ve-efsane-76704184/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kymco-ilk-sahibinden-2007-model-2400-km-de-85493497/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-bakimlari-yapilmis-masrafsiz-aracla-takas-olur-85451726/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-acil-satilik-temiz-marauder-85181727/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-sahibinden-temiz-servis-bakimli-2007-model-suzuki-marauder-250-60703129/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yamaha-dragstar-650-orjinal-79782723/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-orjinal-23000-km-de-full-bakimli-dragstar-acill-85420331/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-ozel-dosemeli-honda-rebel-84448433/detay

Yukarıdaki motorlardan zevkine göre herhangi birini aldığın takdirde sıkıntın olmaz hepside birbirinden güzel ve özel8)

slamdunk_tr
13.May.2012, 20:32
cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.. tam bir karar veremedim yine de.. dönünce yüz yüze konuşuruz inşallah..

slamdunk_tr
20.May.2012, 02:19
celil abi, motosikletimi satıyorum sanırım pazartesi günü. Ve almak için cbf 600 de karar kıldım sanırım. Aslında hafta sonu yağmurlu olmasaydı ve motoru çıkarabilseydim yanına gelecektim spyder'ı test etmek için ama yağmur engelledi.

CELİL
20.May.2012, 11:36
celil abi, motosikletimi satıyorum sanırım pazartesi günü. Ve almak için cbf 600 de karar kıldım sanırım. Aslında hafta sonu yağmurlu olmasaydı ve motoru çıkarabilseydim yanına gelecektim spyder'ı test etmek için ama yağmur engelledi.
habib sağlam çok kuvvetli bir makina seçmişsin hayırlısı olsun ilk fırsatta görüşmek üzere8)

slamdunk_tr
20.May.2012, 21:20
teşekkürler abi. 350 spyder da aklım kaldı ama, rahatlık konusu korkuttu beni.. :)

CELİL
20.May.2012, 21:32
teşekkürler abi. 350 spyder da aklım kaldı ama, rahatlık konusu korkuttu beni.. :)
c.tesi gelebilseydin denerdin merakın giderdi ama cbf güzel makina uzun yola uygun

slamdunk_tr
21.May.2012, 17:31
aynen abi, kısmet değilmiş o güne.. bi dahaki gezintiye inşallah.. bakarsın alabilirsem 2. makinamla gelirim.. :)

snopy413
18.July.2012, 18:52
Ben kayseriden GÖKHAN bende Regal raptor 250 spyder var Antalya'dan aldım ve ordan bindim hiç durmadan Kayseri'ye geldim rahatlık yönüyle Cook Cook rahat helal olsun tam uzun yol motoru yapmışlar bu motordan al derim tavsiye ederim

CELİL
18.July.2012, 20:19
Ben kayseriden GÖKHAN bende Regal raptor 250 spyder var Antalya'dan aldım ve ordan bindim hiç durmadan Kayseri'ye geldim rahatlık yönüyle Cook Cook rahat helal olsun tam uzun yol motoru yapmışlar bu motordan al derim tavsiye ederim
gökhan arkadaş honda cbf 600 aldı makinayı gördük çok hoş nazar

CrimsonLove
19.July.2012, 00:05
ben yaklasık 120 km yolu 110-120 km'h ile aralıksız gittim hararet tekleme v.b gibi sıkıntı olmadı 250 spyder..

Emix
19.July.2012, 00:48
Ben sifir yeni ozellikleriyle 350cc kartal gidon istiyorum.. :) niye yohhh

CELİL
19.July.2012, 08:23
ben yaklasık 120 km yolu 110-120 km'h ile aralıksız gittim hararet tekleme v.b gibi sıkıntı olmadı 250 spyder..
spyder uzun yolu çok seviyor yola oturuyor dengesi çok iyi insanı yormuyor uzun yol yapmayı seviyorum 8)

CELİL
19.July.2012, 08:24
Ben sifir yeni ozellikleriyle 350cc kartal gidon istiyorum.. :) niye yohhh
emil jhonny ye bir mesaj atalım oradan sana bir tane göndersin 8)

cihan54
19.July.2012, 09:22

600 küsür km :? aralıksız :? gittin :? Tebrik etmek lazım :|

Emix
19.July.2012, 09:55
emil jhonny ye bir mesaj atalım oradan sana bir tane göndersin 8)

şöyle isyankar hakaret dolu gurur yaptırıcı bir mail atsakmı acaba :D belki gurur yaparda babasının hayrına gönderir birtanecik :D

kargo ve gümrüğü karşılarım :D

Emre
19.July.2012, 10:50
600 küsür km :? aralıksız :? gittin :? Tebrik etmek lazım :|

Arada mola vermiştir yaa, bence ölür insan :) Benim rekorum 250 km, indiğimde her yerim zangır zangır titriyordu, bacaklarım tutmuyordu, böyle yürüyemez duruma gelmiştim yani :) Gerçi 2 kişiydik ama çokta bir şey farketmez sonuçta öyle oturmak insanı perişan ediyor.

cihan54
19.July.2012, 10:56
Arada mola vermiştir yaa, bence ölür insan :) Benim rekorum 250 km, indiğimde her yerim zangır zangır titriyordu, bacaklarım tutmuyordu, böyle yürüyemez duruma gelmiştim yani :) Gerçi 2 kişiydik ama çokta bir şey farketmez sonuçta öyle oturmak insanı perişan ediyor.

arada bi mola versen bile uzun bir mesafe ya, raptor gibi bir motorla bi de... Raptoru kötülediğimden değil genel olarak titreşimi olan veya hantal diyebileceğimiz tarzda bir motorla. üf tamam sustum batıyorum konuştukça :p

Emre
19.July.2012, 12:34
arada bi mola versen bile uzun bir mesafe ya, raptor gibi bir motorla bi de... Raptoru kötülediğimden değil genel olarak titreşimi olan veya hantal diyebileceğimiz tarzda bir motorla. üf tamam sustum batıyorum konuştukça :p

Ben motoruma güveniyorum maşallah yaa, bakımlarını falan düzgün yaptırırsan uzun yollar yapabilirsin rahatlıkla. Tabi yolun düzgün olduğunu var sayıyorum :) Gerçi bu markadan ayrı olarak her motor için gecerli sanırım. Yani motora bakarsan seni yolda bırakmaz. Ama dediğini anladım Cihan, konfor problemi olduğu için uzun yollarda olan sürücüye olur :) :)