Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonunda aranıza katıldım :)

Cruiserkan
05.June.2012, 00:57
Merhabalar.Motor araştırırken uzun süredir forum sitenizi takip ettim.Motor seçimimde gerçekten çok faydalı bilgiler edindim ve sayenizde 2011 model 350 cc spyder sahibi oldum.Bugünde forum sitenize katıldım.
Motorumu alalı henüz 3 gün oldu.Çok fazla binme fırsatım olmadan hemen tamircime götürdüm.Ön fren balatalarından ötme sesi geliyordu.Onun bahanesiyle komple elden geçmesini istedim.
Motor henüz 6700 km de ve satın aldığım kişi 5500 km de tüm bakımlarını yaptırmış ama yinede kafam rahat olsun diye genel bir bakıma sokmak istedim.
Öncelikli olarak bujileri NGK ile değiştirilmesini istedim.
Ön ve arka fren balatalarını,yağını ve filtrelerini değiştirerek komple elden geçilmesini istedim.İnşallah yarın teslim alıcam motorumu.
Şimdi ise görüntü olarak gözüme kötü görünen sinyalleri ,elcikleri ve aynaları değiştirme kararı aldım.
Aynaları az önce netten aldım ama sinyal ve elcikleri motora deneyerek almak istiyorum.
Çanta olarak spyder modelllerine sosis çanta dışında çanta yakışmadığını düşünüyorum.O yüzden çanta takmayacağım.
Birde kafamı en çok kurcalayan yanı lastikleri.
Lastikler kauçuk değil resmen plastik.Virajlara korkarak giriyorum.Sanırım en kısa zamanda değiştirmem gerekecek.
Lastik konusunda hiç araştırma yapmamıştım.Acaba aynı ölçülerde lastik bulabilirmiyim ve hangi marka lastikler önerirsiniz.

Şimdiden herkese teşekkürler

Saygılarımla

CELİL
05.June.2012, 08:31
Merhaba Erkan aramıza hoş geldin yeni makinan hayırlı olsun allah kazasız belasız keyifle binmek nasip etsin 8)
ilk iş olarak bakım yaparak makinaya binince insanın içi rahat ediyor daha güven veriyor iyi yapmıişsın
sinyalleri bende değiştirdim söylediğin gibi deneyerek almak çok daha iyi beğendiğin bir sinyal veya diğer parçalar makinanın üzerine takınca resimdeki gibi hoş durmuyor
bende çanta takmadım sisibarı söktüm çok karizmatik oluyor ama yaz turları başlayınca mecburen sisibarı ve çanta takmak zorunda kaldım bir süre sonra insanın gözü alışıyor hoş gelmeye başlıyor
lastikler zayıf yazın sıcagında yumuşadıgından kış kadar sıkıntılı olmuyor ama imkan varsa kaliteli marka lastiklerden takmak çok iyi olur bizim makinaların lastik ebatları az kullanılan ebatlardan oldugundan pek marka seçim şansın olmuyor bayileri tek arayıp sormak gerekiyor benden şimdilik bu kadar 8)

Emre
05.June.2012, 10:51
Hayırlı olsun kardeş, Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin. Celil Abi' nin dediği gibi önemli olan kendini nasıl güvende hissediyorsan öyle kullanman. Onun için iyi yapmışsın bakıma götürmekle 8)

kaanka
05.June.2012, 11:14
Aramıza hoş geldin, motorun hayırlı olsun...

turq
05.June.2012, 11:48
hoşgeldiniz

mrtglc
05.June.2012, 12:14
hayırlı uğurlu olsun. iyi günlerde kullan.

av. Cevdet Yılmaz
05.June.2012, 20:35
Erkan hosgeldin aramıza,hayırlı ugurlu olsun spyder ın nazar nazar kazasız belasız kullanırsın umarım.Canta konusunda En dogu taktık Celil in bence evet canta yakısmıyor ama bır yolculk oldugu zaman onlarla yola cıkıldıgında daha kullanıslı olur ebay da cok farklı aya ve elcık cesıtlerı var ılgilenirsen8)

demiratlı
05.June.2012, 21:09
hayırlı olsun dostum hoşgeldn foruma

Cruiserkan
06.June.2012, 00:27
Hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar
Bugün bakımdan çıkardım motorumu.Herşey çok güzel ama şu lastik olayına hepten taktım ve kesin değiştirme kararı aldım.Resmen sabun üstünde gidiyor motor.Korkarak dönüyorum virajları.
Sanırım metzeller markadan başka alternatif yok gibi görünüyor.
Araştırmaya devam ediyorum.
Tavsiyeleriniz olursa da sevinirim

Umut can
07.June.2012, 14:09
Merhaba, aramıza hoşgeldin. 8) Spyderın hayırlı olsun.
Ben de Spyder kullanıcısıyım. Bazı aksesuarların ben de değişmesinden yanayım. Benim de çeşitli aksesuarlar hakkında araştırmalarım oldu, hala da oluyor.
Ben yan deri heybeleri kullanıyorum. Çok fazlasıyla iş görüyor. Görüntü olarak gözümüz de alıştığı için deri heybeleri yakıştırıyoruz artık. Tabii yine tercih meselesi. 8)
Aynaları almışsın zaten, sinyal ve elcikleri söylediğin gibi deneyerek alırsın. Aslında aynalarda da mm oranları vardı diye biliyorum ama gelsin, bakarsın artık. 8)

carvalho
07.June.2012, 15:08
Hoşgeldin aramıza Erkan, motoruna güle güle bin, rüzgar seninle olsun.