Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu iş ne kadar keyifliymiş yahu!!!
Emrehan
06.June.2012, 11:55
Aziz ve muhterem abilerim, kardeşlerim;
Uzun bir hazırlık evresinden sonra ehliyetimi almış ve geçen haftadan beri Raptorcuğumu aktif olarak kullanmaya başlamış bulunmaktayım. :mrgreen:
Çok mutluyum, çok da heyecanlıyım.
Geçen Perşembe'den beri işe gelip gidiyorum makinayla. Hatta akşamları hanımı da alıp eve öyle geçiyorum. Sabah kot pantolon t-shirt mont şeklinde bankaya geliyorum, burada takım elbisemi giyiyorum. :mrgreen:
Günde ortalama 30km yapıyorum şehiriçinde ve inanılmaz keyif alıyorum gerçekten.
Haftasonu da otobana çıkıp göstergede şu meşhur "110"u görme şansını yakaladım, hakikaten çok keyifliydi.
Şimdi diyeceksiniz ki; "bize ne".:) Ama ben bütün bunlar için hepinize teşekkür etmek istiyorum.
Benim bu maceraya atılmama bir anlamda sizler vesile oldunuz.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve kişisel maceralarınızın gönlünüzden geçtiği gibi ve de zaman zaman yollarımız kesişecek şekilde devamını diliyorum.
Sağlıcakla...
cihan54
06.June.2012, 12:32
Sizin adınıza çok sevindim. Motor seyahatinin bu duygularla yapılması bir başka güzel oluyor, kendimden biliyorum :)
Hazır konusu açılmışken ben ufak bir dip not şeklinde soru sormak istiyorum buradan siz bilir kişilere :)
DD 250E-10, gösterge 140km/h, fakat ben ne rampa ne meyil, bildiğiniz düz yolda motor hiç zorlanmadan o devir saatini çeviriyorum. Yani kadran takriben 160-170'leri gösteriyor :?: Bu mümkün olabilir mi, yoksa kadran mı yanlış gösteriyordur. Gerçi bunu ikinci bir motorcu arkadaşımla test edip sonucunu öğrenmemin daha mantıklı olacağını biliyorum da, yine de sorayım dedim :mrgreen:
(Konuyu dağıtmak, değiştirmek istemem. :evil: Yalnızca bilgisi olan arkadaşların, mesajının bir köşesine cevabı iliştirmelerini istiyorum :|)
Tanis; senin adına sevindim, uzun yollara başladığında daha da keyifli olacak.
Cihan; kadranında problem var arkadaşım.
Cihan; kadranında problem var arkadaşım.
bu konuya sevgili Nejat Yavaşoğullarından'ın dizeleri ile cevap vermek istedim nedense:
Aklımı tutamadım kafatasımdan uçtu, uçtu :cheesy::cheesy::cheesy:
Emrehan
06.June.2012, 15:59
bu konuya sevgili Nejat Yavaşoğullarından'ın dizeleri ile cevap vermek istedim nedense:
Aklımı tutamadım kafatasımdan uçtu, uçtu :cheesy::cheesy::cheesy:
Hayırlısı olsun. :)
emrehan ehliyeti alınca insan sitres yapmadan makinanın keyfini çıkarabiliyor tadı bir başka oluyor şimdi en keyili günlerdesin tadını çıkar tekeri düz bassın nazar8)
cihan km saatinde bir sorun var max 130 km ye çıkar8)
carvalho
06.June.2012, 17:03
Aziz ve muhterem abilerim, kardeşlerim;
Uzun bir hazırlık evresinden sonra ehliyetimi almış ve geçen haftadan beri Raptorcuğumu aktif olarak kullanmaya başlamış bulunmaktayım. :mrgreen:
Çok mutluyum, çok da heyecanlıyım.
Geçen Perşembe'den beri işe gelip gidiyorum makinayla. Hatta akşamları hanımı da alıp eve öyle geçiyorum. Sabah kot pantolon t-shirt mont şeklinde bankaya geliyorum, burada takım elbisemi giyiyorum. :mrgreen:
Günde ortalama 30km yapıyorum şehiriçinde ve inanılmaz keyif alıyorum gerçekten.
Haftasonu da otobana çıkıp göstergede şu meşhur "110"u görme şansını yakaladım, hakikaten çok keyifliydi.
Şimdi diyeceksiniz ki; "bize ne".:) Ama ben bütün bunlar için hepinize teşekkür etmek istiyorum.
Benim bu maceraya atılmama bir anlamda sizler vesile oldunuz.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve kişisel maceralarınızın gönlünüzden geçtiği gibi ve de zaman zaman yollarımız kesişecek şekilde devamını diliyorum.
Sağlıcakla...
"Bize ne" olur mu hiç.
Bu samimi paylaşım için ben şahsım adına teşekkür ederim.
Kullandıkça keyfini çıkaracaksın; hafta sonu gezileri, kamplar, plansız geziler, yaz tatil programı vs.
Tekrar hayırlı olsun motorun ve ehliyetin.
av. Cevdet Yılmaz
06.June.2012, 17:19
Tanis tebrik ediyorum işin en zevklı asamalarını yasıyoruz su anda:) uzun yollar ve kafile halinde dostlarla yapılacak yolculukların tadı cok baska olacak ınsallah kazasız belasız olsun ki bu surusler tutkumuzu zedelemesin,takalım hemen nazar nazar
kaanka
06.June.2012, 20:01
Hayırlı uğurlu olsun yani ehliyetin ve makinan... İlk makina bir başkadır insan hiç unutamaz tadını... Gönlünce keyfini çıkar...8)
cpiler
06.June.2012, 21:09
emrehan ehliyeti alınca insan sitres yapmadan makinanın keyfini çıkarabiliyor tadı bir başka oluyor şimdi en keyili günlerdesin tadını çıkar tekeri düz bassın nazar8)
cihan km saatinde bir sorun var max 130 km ye çıkar8)
abi öle deme benimkinde hiç bi problem yok ibreyi dayıyorum sona hatta dayandıktan sonra biraz daha bile hızlanıyor.ama benim motorda bi kaç ekstra varmış müslüm babanın sölediğine göre.
abi öle deme benimkinde hiç bi problem yok ibreyi dayıyorum sona hatta dayandıktan sonra biraz daha bile hızlanıyor.ama benim motorda bi kaç ekstra varmış müslüm babanın sölediğine göre.
o makina başka müslüm baba makinanın içini açıp komple iyileştirme yaptı 8)
Umut can
06.June.2012, 23:10
Emrehan, adına çok sevindim. Artık canına tak etmiştir, eeehhh diyip işe gitmişsin belli. :cheesy: Zaten deneyim kazanmak gözü karartıp yola çıkmaktan geçiyor. Ehliyeti almanın da ayrı bir rahatlığı olunca deyme o sürüş keyfine. :mrgreen:
CrimsonLove
06.June.2012, 23:18
30 km yol iyidir (:
hayırlı olsun ehliyetin hocam,
hangi semt hangi banka bi gün uğrayayım yanına :)
Umut can
06.June.2012, 23:41
30 km yol iyidir (:
hayırlı olsun ehliyetin hocam,
hangi semt hangi banka bi gün uğrayayım yanına :)
Emrehan'ın iş yerinin bir üst sokağında da ben oturuyorum. Aydınlıkevler'deyiz. :mrgreen:
Emrehan
07.June.2012, 10:46
Arkadaşlar çok teşekkür ederim hepinize. Dediğiniz gibi, ehliyeti almış olmanın verdiği ciddi ölçüde rahatlık var.
Hatta ilk çevirmemi de sorunsuz atlattım Cuma günü (işe geç kalmak dışında sorunsuz.) Tam bizim şubenin bulunduğu caddenin başında (Çevreli Caddesi - Umut Can bilir :)) memur beyler evraklarımı istedi; ben de göğsümü gere gere çıkardım verdim. Hatta "biraz acele edelim işe geç kalıyorum" bile dedim. :mrgreen:
İlk ciddi sıkıştırılma girişimimi de bu sabah kazasız belasız atlattım şükür.
Kornalarımız zayıf gibi aslında ama bu sabah benim korna hislerime tercüman oldu sağolsun. :mrgreen: Kamyoncu abi hakkında hissettiklerimi korna vasıtasıyla çok net kendisine yansıtabildiğimi düşünüyorum. :p
Sevgiler, saygılar...
DIESEL
07.June.2012, 21:04
evet bızım kornalar zayıf bıraz. adamların camları kapalı ıse bıde muzık dınlıyebılıyosa ıcerıde duyur duyurabılırsen. degıstırmek lazım bence. yada en ıyısı tır kornası koymak. şeritten zıplatır adamı valla :D
buarada ben 350 daytonamla anca 135 e cıkabılıyorum senın motorun ıbresınde problem vardır kardesım. 250 lik makına nekadar degıstırebılırsın ki içini 140 ı devırsın bıde hızlansın ustune 160 lara cıksın :?
ölçtüm biçtim.
benim vefakar rahmetli net 4. vitesde bağıra çığıra contalar atacakmışcasına giderken 135 140 km hıza ahış şahım zorlanmadan çıkabiliyor(du)
bakmayın 250 cc olduklarına torkunun bg'nin düşük olduklarına
sürücü ve kendi ağırlığı ile bu kadar verimli ve güçlü çalışabiliyorlar rahatlıkla tıkanmadan boğulmadan seyahat yapabiliyorlar
heleki modifikasyon yapıldıysa züpper olur :)
( Ali ustanın dediğine göre. 250 CC Makinalar modifikasyon ile Azami 300cc'ye çıkartılabiliyor.. ( extra birşey yapmadan )
daha ilerisi tornaya tesfiyeye vs giriyor fazla teknik bilgiye
Tanis mesafen gayet iyi senin adına çok sevindim hayırlı sürüşlerim dilerim ehliyetiniz hayırlı uğurlu olsun
DIESEL
08.June.2012, 01:05
arkadaşlar hepiniz yaşamışsınızdır, görmüşşünüzdürde konusuyosunuzdur tabi, kimseye bişi ima etmiyorum yanlış anlamayında ben gözümle görmeden inanmam. inanamam yani :D
arkadaşlar hepiniz yaşamışsınızdır, görmüşşünüzdürde konusuyosunuzdur tabi, kimseye bişi ima etmiyorum yanlış anlamayında ben gözümle görmeden inanmam. inanamam yani :D
Ben 150 ye kadar çıktım daha sonra gaz kesici devreye giriyor.Emil'in dediği doğrudur o hızlara çıkabilir bu aletler ama sonrasında motoru eline almak var.Öylede olmuş zaten:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ekrem Özdemir
08.June.2012, 01:28
Şimdi şöyle birşey sormak istiyorum. Bu 140 ve üzerini düz yolda mı görüyorsunuz yokuş aşağı mı ?. Ben düz yolda 120 i geçtikten sonra vibrasyonu taa gözlüklerimde hissediyorum. :p haa yokuş aşağı karayollarında üst limiti zorlamak adına bastıkça bastım kadranı devirdim 145-150 görmüştür ama onda depo bile zangır zangırdı hani 2dk.dan fazla gitsem motoru yoldan toplardım gibi geldi 8)
Şimdi şöyle birşey sormak istiyorum. Bu 140 ve üzerini düz yolda mı görüyorsunuz yokuş aşağı mı ?. Ben düz yolda 120 i geçtikten sonra vibrasyonu taa gözlüklerimde hissediyorum. :p haa yokuş aşağı karayollarında üst limiti zorlamak adına bastıkça bastım kadranı devirdim 145-150 görmüştür ama onda depo bile zangır zangırdı hani 2dk.dan fazla gitsem motoru yoldan toplardım gibi geldi 8)
Düz yolda yaptığım sürat 150 km
yüksek devirde titrediği doğru ama motoru daha da devirlendirince 130 km/h den sonra titreme kalmıyor.Senin motosikletinde anlattığın kadar titreşim oluyorsa ayar gerekecektir çünkü balansör sayesinde titreşimin o düzeyde olmaması lazım.
balansorsüz 2005 model rr'ımda o hızlarda bahsettiğiz kadar gözlüklerin titremesi olmuyordu
bi ayarsızlık vardır
RR'ım olucaktı şimdi Umut Can beylerden bi kafa kamerasını alıp ispatlamak isterdim :D
yüksek hızlarda uzun süre tavsiye etmiyorum(z)
motor içinde sizin içinde çok zararlı
düz yolda azami(250cc için ) 110-125 civarlarında keyifle seyir edebilirsiniz. üstü silindir bloğu veya pistonlar için sıkıntı yapmıyor şanzumana çok zarar veriyor :D zarar vermiyor inletiyor o biçim yani
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.