Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motoru aldık, sıra Kask'ta , Bilgili Abilerim Kardeşlerim müsait iseler el atsınlar:)

CrimsonLove
08.June.2012, 16:36
öncelikle herkese merhaba, ben aşağıda internetten derlediklerimi paylaşacağım ama daha iyi fikirlere her zaman açığım, sonuçta hala acemiyim..

Tam kapalı bir kask düşünüyorum,

6 tane belirledim, hangisi beni üzmez uzun süre RAHAT bir şekilde motor kullanırım?

Bu ls2'nin fiyatı oldukca yüksek, ama özellikleri az yazılana göre..

http://www.hudsonderi.com/?urun-2564-LS-2-FF-370-EASY-MAT-SiYAH.html

bu nitronun fiyatı düşük, özellikleri ECE onaylı belgesi mevcut, işime geliyor ama muallaktayım..

http://www.motomaxonlineshop.com/Urun/NITRO-PANTHER-KAPALI-KASK-pmu1434.html

buda hepimizin bildiği aikido, birisi çok iiyi diyor diğeri ben olsam almazdım, ECe belgesi yok sanırım yazılmamış

http://www.motomaxonlineshop.com/Urun/NITRO-AIKIDO-KAPALI-KASK-pmu1442.html

ZeuS marka ancak markalar konusundada bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım, ancak özellikleri belirgin bir şekilde belirtilmiş kendine çekiyor

http://www.hudsonderi.com/?urun-590-3600-zeus-kask--motosiklet-motorsiklet.html

yine bir Zeus ve özellikleri açıkça belirgin..

http://www.hudsonderi.com/?urun-674-2100-METALIC-BLACK-SILVER-ZEUS-KASK-motosiklet-motorsiklet.html

ve son olarak scorpio oldukça özellikli ve pahalı görünüyor, almaya değermi acaba...

http://www.motomaxonlineshop.com/Urun/SCORPION-EXO-400-CITY-LIGHTS-KAPALI-KASK-pmu1674.html
sabırla gözlemleyip yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim, saygılar :|

Salih
08.June.2012, 17:33
Kapalı kasklar sıcakta çekilmiyor. Sorun yanlızca sıcak da değil, beni yoğun trafikte çenemin önünde var olan engel sıkıyor, kaskın çenesini açıyorum. Hatta mevcut çene açılır kaskım dahi boğduğundan Zeus'un yüzü açık modelini aldım, gözlükle kullanıyorum(arada bir toz toprak, arı sinek vuruyor). Kapalı kaskı ben olsam kullanmam. Çene açılır kask, çene bağlantıları kuvvetli olsun, montla birlikte giydiğinde başını sağa sola çevirirken monta takılmasın, hafif olsun, dahili güneş gözlüklü, vizörü gece kullanımı için şeffaf olsun..

kaanka
08.June.2012, 18:32
Kasakı güvenlik amaçlı kullanıyorsan en emniyetli kask tam kapalı kasktır...
Çeneden açılır kasklarda bence kullanım amacına göre kullanılırsa gayet güvenli ve pratiktir. Durduğunda, kısa molalarda bişiler yer içerken hemen kaskı çıkarmana gerek kalmaz, bence en kullanışlı kasktır...
Diyer süs şeylerini ben kask olarak görmüyorum...
Allah kimsenin başına vermesin insan düştüğünde kendine fazla sahip çıkamıyor ve o tuğaf kasklarla yaralanma riskiniz çok yüksek, bence riske giricek organımız yok...
Ful koruma, tam koruma...

CELİL
08.June.2012, 19:04
Benim tercihim büyük camlı (camı çeneye kadar inen) üstte (tepede) hava kanalları olan iç astarı çıkıp yıkanabilen iyi bir yarım kask
chopper makinaların süratleri çok yüksek olmadıgından kaliteli yarım kask rahat kullanım adına bence uygun ve yeterli 8)

Ekrem Özdemir
08.June.2012, 19:33
Kapalı kasklar gerçekten sıcakta çekilmiyor :? ama diğer türlü kendimi çeneden açılır kasklarda güvende hissetmiyorum.

Ls2 mono mat siyah hakkında konuşabilirim sharp testlerinde 4 yıldız almış sağlam gibi geliyor bana ama hava kanalları ve ses sorunları var :evil:

http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/ls2-mono ( ne kadar güvenilir bilmem ama ben almadan önce burdan araştırdım kaskı )

DIESEL
08.June.2012, 22:00
kapalı kasklar gercekten cekılmıyor sıcakta kardesım. agv longway onerırım sana. bende var. celık kılıtlı, kapılır ceneler kadar saglam. kolay acılıp kapanır. kocaman camı var korus kapatmıyor. ustte ve arkada hava kanalları var ıstedıgın zaman ac kapa.
ha bide kaza yaptım onayladım cızıklerı hala ustunde kaplan pencesı yemıs gıbı :D facamı ve canımı borcluyum sanırım

Umut can
08.June.2012, 22:49
Merhaba, abimde Panther bende de Aikido (siyah-desenli olan) kapalı kasklar var. :) Kışın epey kullandık. Gayet güzel kasklar. Kışın havalandırmaları yetiyor ama biraz havalar ısındığında havalandırmaları yetersiz kalıyor. Yaz için açık kasklara geçtik. Bu yüzden bu iki modelden birisini tercih edersen hem kışın hem de yazın kullanırım diye düşünme.

Bu arada Pazar gününe etkinlik düşünüyoruz. Gelmeyi düşünür müsün? Gelirsen hem tanışmış oluruz hem de Panther ya da Aikido kaskı görmek istersen birini yanımızda getirebiliriz. 8)

CrimsonLove
09.June.2012, 00:51
Kapalı kasklar sıcakta çekilmiyor. Sorun yanlızca sıcak da değil, beni yoğun trafikte çenemin önünde var olan engel sıkıyor, kaskın çenesini açıyorum. Hatta mevcut çene açılır kaskım dahi boğduğundan Zeus'un yüzü açık modelini aldım, gözlükle kullanıyorum(arada bir toz toprak, arı sinek vuruyor). Kapalı kaskı ben olsam kullanmam. Çene açılır kask, çene bağlantıları kuvvetli olsun, montla birlikte giydiğinde başını sağa sola çevirirken monta takılmasın, hafif olsun, dahili güneş gözlüklü, vizörü gece kullanımı için şeffaf olsun..

sağolasın salih abi,

tam kapalı kasktan vazgeçtim çene açılırda karar kıldım

zaten şu an nazi kaskım var ben hem yazı hem kışı geçirebileceğim ve güvenebileceğim bir kask daha edinmek istiyorum..

CrimsonLove
09.June.2012, 00:52
Benim tercihim büyük camlı (camı çeneye kadar inen) üstte (tepede) hava kanalları olan iç astarı çıkıp yıkanabilen iyi bir yarım kask
chopper makinaların süratleri çok yüksek olmadıgından kaliteli yarım kask rahat kullanım adına bence uygun ve yeterli 8)

cevabın için çok teşekkür ederim celil abi , ancak senin dediğin kasklar beyzbol kasketi gibi duruyor :D

alırken söylediklerinide dikkate alacağım abi sağol

CrimsonLove
09.June.2012, 00:55
Kasakı güvenlik amaçlı kullanıyorsan en emniyetli kask tam kapalı kasktır...
Çeneden açılır kasklarda bence kullanım amacına göre kullanılırsa gayet güvenli ve pratiktir. Durduğunda, kısa molalarda bişiler yer içerken hemen kaskı çıkarmana gerek kalmaz, bence en kullanışlı kasktır...
Diyer süs şeylerini ben kask olarak görmüyorum...
Allah kimsenin başına vermesin insan düştüğünde kendine fazla sahip çıkamıyor ve o tuğaf kasklarla yaralanma riskiniz çok yüksek, bence riske giricek organımız yok...
Ful koruma, tam koruma...

bende aynı görüşteyim kaanka bey (:

çeneden açılır kask 1. sıraya yerleşti bende

tabiki güvenlik ve güvenlik görevini yerine getirirken konfor da sağlayacak bir kask olması temennim

eldiven ve montlara da sıra gelecek danışacağım sizlere :cheesy:

CrimsonLove
09.June.2012, 00:56
Kapalı kasklar gerçekten sıcakta çekilmiyor :? ama diğer türlü kendimi çeneden açılır kasklarda güvende hissetmiyorum.

Ls2 mono mat siyah hakkında konuşabilirim sharp testlerinde 4 yıldız almış sağlam gibi geliyor bana ama hava kanalları ve ses sorunları var :evil:

http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/ls2-mono ( ne kadar güvenilir bilmem ama ben almadan önce burdan araştırdım kaskı )

link için teşekkür ederim 8)

ls2 piyasada oldukça çok ve uygun fiyatıylada rabet görüyor, çeneden açılır modellerine bakacaz bakalım (:

teşekkürler cevabın için :cheesy:

CrimsonLove
09.June.2012, 00:58
kapalı kasklar gercekten cekılmıyor sıcakta kardesım. agv longway onerırım sana. bende var. celık kılıtlı, kapılır ceneler kadar saglam. kolay acılıp kapanır. kocaman camı var korus kapatmıyor. ustte ve arkada hava kanalları var ıstedıgın zaman ac kapa.
ha bide kaza yaptım onayladım cızıklerı hala ustunde kaplan pencesı yemıs gıbı :D facamı ve canımı borcluyum sanırım

agv' yi satan bir bayi bulursam mutlaka dikkate alacağım,

geçmiş olsun sen çok kaza atlattın takip ettiğim kadarıyla (:
biraz daha dikkat et, gazı az aç 8)

CrimsonLove
09.June.2012, 01:00
Merhaba, abimde Panther bende de Aikido (siyah-desenli olan) kapalı kasklar var. :) Kışın epey kullandık. Gayet güzel kasklar. Kışın havalandırmaları yetiyor ama biraz havalar ısındığında havalandırmaları yetersiz kalıyor. Yaz için açık kasklara geçtik. Bu yüzden bu iki modelden birisini tercih edersen hem kışın hem de yazın kullanırım diye düşünme.

Bu arada Pazar gününe etkinlik düşünüyoruz. Gelmeyi düşünür müsün? Gelirsen hem tanışmış oluruz hem de Panther ya da Aikido kaskı görmek istersen birini yanımızda getirebiliriz. 8)

teşekkür edeerim cevabın için umut,

bütün günü kapsayan bir etkinlik ise katılmam malesef mümkün değil, lakin eğer uygun saati yakalayıp bir boşluk bulursam elbette katılırım, ankarada motorcu olarak yanlız olmadığını bilmek güzel :cheesy: :mrgreen: