Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : parmagimi kestim - yag ?

Emix
10.June.2012, 12:25
Selamlar arkadaslar. Zincir yaglarken bas parmagimi kestim

Zincirle disli arasinda sikisti

Bayagi aciyor :D

sormak istedigim su

Kanama yok 1-2 mm genisliginde. 0.5mm derinliginde bir kesik araya bolca yag girdi

arayi temizleyemiyorum. Su,sabun sartellerimi attiriyor ama dayandim ve yikadim :). Ama degisen birsey yok Arayi temizleyemiyorum. Ne yapmaliyim

Bu yagin zarari olurmu ?

serdarozgec
10.June.2012, 12:34
Iltahap kapar, o yag orada durdukca yara tam olarak kapanmaz. Gidip temizletmelisin. Doktor onerisidir. Gecmis olsun

CELİL
10.June.2012, 12:36
emil geçmiş olsun :(
yağ mikrop taşıyabilir alkol tentürdüyot gibi mikrobu öldürecek birşeyler sürmek iyi olur

Salih
10.June.2012, 12:36
Çocuk yaralanmaları hakkında gerçi ama:
Yara kirli ise:

Merkezden dışarıya doğru ılık sabunlu su ile yıkanmalı, üzerine temiz sargı bezi koyulduktan sonra etrafı sabunlu su ile temizlenmelidir. Ayrıca yaraya değmeyecek şekilde antiseptik solüsyon ile yara kenarından yani merkezden dışarıya doğru sürülerek temizlenmelidir. Yara üzerine antiseptik solüsyon sürülmemelidir. Kesilen yerin üzerine tütün, makine yağı, solvent gibi maddeler sürülmemelidir.
Tetanoz aşısı ihmal edilmemeli

Yaralanmalarda tetanoz aşısının olup olmadığı önemlidir. Ayrıca tetanoza karşı tetanoz ımmunglobulini (tetanoza karşı serum) uygulanması gerekebilir.

Tetanoz aşısı yok ya da bilinmiyorsa veya 3 dozun altında ise, temiz ve küçük yaralarda aşı gerekli, tetanoz serumu gerekli değildir. Ezik ve riskli (kirli) yaralarda hem aşı hem tetanoz serumu gereklidir. 3 doz ve/veya üstünde tetanoz aşısı yapılmış ya da 5 yıldan yakın zamanda yapılmış ise aşıya yada tetanoz serumuna ihtiyaç yoktur. 3 doz ve üstünde aşılanmışsa ya da son doz 5 yıldan daha uzun sürede yapılmışsa tüm yaralanmalarda aşı gerekli ve tetanoz serumu gereksizdir.
Kaynak: Acıbadem

Emil pansuman için kullanılan bir solüsyon var, adını unuttum. Sağlık merkezinde sağlıkçılar yarayı temizlerse, riske girmemiş olursun.

Emix
10.June.2012, 20:45
herkese ilgisi ve alakası için teşekkür ederim

bugün umutcan ve barış ile buluştuk ilk önce dedim böle böle parmak

tamam hastaneye gidelim dedik gazi üniversitesinin acil ine gittik

sıraya girdik vs..

Allah razı olsun beni bi 2 saat beklediler ( hastane bekletti.. )

denildi sizin pansuman değil röntgen kekmemiş lazım :D ( parmak kesiği için )

iyi dedik bir süre röntgeni bekledim çekildi almayı bekledim o kalabalığın içinde zor bela sıra geldi bana hemşire dedi iyiki gelmişsin kemiklerde bir zedelenme yok ama kanama olsun olmasın belirtiğin bir derinlikte değil daha derine kesilmiş yüzeysel bir motor yağı var içeride ama bu yüzeysel önemli değil derinde çıkamayacak bir yağ kalıntısı var onu uğraşa uğraşa temizledi batikon krem vs pansuman sardı sarmaladı yolladı :D

demekkiii basir bir kesik değilmiş :)

zincir yağlarken dikkat edelim tırnağı çatlattım bir miktar :) aynı parmakta dün birayı bıçakla açmaya çalşırken kesmiştim iyi bir yarık var geniş bugünde aynı parmağı biraz üstünden yardık işte tatlı uğraştırıcı bir deneyim oldu

tekrardan Barış ve Umutcan 'a teşekkür ederim kahrımı çektikleri için :)

CELİL
10.June.2012, 21:38

sıraya girdik vs..

iyi dedik bir süre röntgeni bekledim çekildi almayı bekledim o kalabalığın içinde zor bela sıra geldi bana hemşire dedi iyiki gelmişsin kemiklerde bir zedelenme yok ama kanama olsun olmasın belirtiğin bir derinlikte değil daha derine kesilmiş yüzeysel bir motor yağı var içeride ama bu yüzeysel önemli değil derinde çıkamayacak bir yağ kalıntısı var onu uğraşa uğraşa temizledi batikon krem vs pansuman sardı sarmaladı yolladı :D

zincir yağlarken dikkat edelim tırnağı çatlattım bir miktar :) aynı parmakta dün birayı bıçakla açmaya çalşırken kesmiştim iyi bir yarık var geniş bugünde aynı parmağı biraz üstünden yardık işte tatlı uğraştırıcı bir deneyim oldu

Emil hastanye gidmekle iyi etmişsin tekrar geçmiş olsun
sizin hafta sonu turuda hastane turu olmuş sağlık olsun :mrgreen:

CELİL
10.June.2012, 21:40

sıraya girdik vs..

Emil hastanye gitmekle iyi etmişsin tekrar geçmiş olsun

ağfndrdm
10.June.2012, 21:40
emil dostum yeni gördüm
geçmiş olsun dilyorum ,hastanaye gitmekle iyi yapmışsın
allahtan acile gitmeyi akıl etmişsiniz de işinizi 1 günde halledebilmişsiniz

Rona
10.June.2012, 21:49
Emil geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.

Emix
10.June.2012, 21:51
Emil hastanye gitmekle iyi etmişsin tekrar geçmiş olsun

hastane turu filan oldu ama keyifliydide :D ufacık bir kesik için 2 yönlü röntgen çekildi pansuman vs şu bu derken yolladılar kuruş almadı acil :)

emil dostum yeni gördüm
geçmiş olsun dilyorum ,hastanaye gitmekle iyi yapmışsın
allahtan acile gitmeyi akıl etmişsiniz de işinizi 1 günde halledebilmişsiniz

:):) sağol dostum başka bir yer yoktu mecbur gittik sağolsunlar halletiler iyi kötü :D

umutcanlar kask kamerasıyla kısa bir videoya aldılar beni onu bekliyorum o camın arkasından nasıl gözüküyorum diye :d

Umut can
10.June.2012, 21:54
Sağlık önce gelir, buluşur buluşmaz hemen acile gittik. Onu halletmemiz iyi oldu, kafamızda soru işareti kalmamış oldu. 8) Sonrasında da bütün gün bizim oldu. Keyifli sürüşler ve muhabbetler yaptık. :mrgreen: En son Seğmenler Parkı'nda çimlere oturup muhabbetimizde iyiydi. :cheesy: Uzun yola gitmeyip şehir içinde vakit geçirmeye uygun bir yer. Biz de Emil'e teşekkür ederiz. 8) Tekrar geçmiş olsun.

Arada sargının parmağından düşüp düşmediğini kontrol et. Eheheheh :cheesy::cheesy: :mrgreen:

Emix
10.June.2012, 21:58
Sağlık önce gelir, buluşur buluşmaz hemen acile gittik. Onu halletmemiz iyi oldu, kafamızda soru işareti kalmamış oldu. 8) Sonrasında da bütün gün bizim oldu. Keyifli sürüşler ve muhabbetler yaptık. :mrgreen: En son Seğmenler Parkı'nda çimlere oturup muhabbetimizde iyiydi. :cheesy: Uzun yola gitmeyip şehir içinde vakit geçirmeye uygun bir yer. Biz de Emil'e teşekkür ederiz. 8) Tekrar geçmiş olsun.

Arada sargının parmağından düşüp düşmediğini kontrol et. Eheheheh :cheesy::cheesy: :mrgreen:

aynen valla zırt pırt düşüyor evde artık anlamı kalmadı yara bandı taktım şimdi iyi :D

tekrardan sağolun eşlik ettiğiniz için ve güzel vakit geçirttiğiniz için ;)

kısa parça parça videoları bekliyorum :D özellikle hastaneyi merak ediyorum

DIESEL
10.June.2012, 22:01
geçmiş olsun :D allahtan acıle gıtmıssınız. yoksa mazallah o parmak tetanoz olurmuş :D

Salih
10.June.2012, 22:22
Zincir yağlarken parmağı kaptırma sanırım motosikletçiler arasında çok yaygın. Geçmiş olsun kardeşim.( Batikonu da hatırlattın bana bu arada)

Umut can
10.June.2012, 22:39
hastaneden ufak bir kesit
http://www.youtube.com/watch?v=frSm8c8rz3s&feature=youtu.be

dreamrocker
10.June.2012, 23:01
Çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.

Emre
11.June.2012, 11:19
Çok geçmiş olsun Emil, çok iyi yapmışsınız hastaneye gitmekle. Sonra en iyi ihtimalle iltihap bile olsa acayip uğraştırırdı ve ızdırap verirdi sana.

Tekrardan geçmiş olsun kardeş.

Emrehan
11.June.2012, 12:01
Emil çok geçmiş olsun. Hastaneye gitmen iyi olmuş hakikaten. Umarım en kısa zamanda iyileşir.