Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor Lastik sorunu

Cruiserkan
13.June.2012, 00:25
Arkadaşlar selamlar
2 hafta önce aldığım 2011 model Regal Raptor 350E-6 Spyder motorum henüz 7000 km de fakat lastikleri inanılmaz kötü.resmen kuru asfaltta sabun gibi kayıyor.
Lastik almak için biraz araştırma yaptım fakat 160-80-16 ölçülerinde metzeler markadan başka bir alternatif yok gibi.Onun fiyatıda çok pahalı 500 TL civarında.Ön lastiğide değiştirmek istesek 750 TL yi bulcak gibi.
Lastikcilerden biri 150-80-16 takarsanda olur hatta virajlara daha rahat girersin dedi.Pirelli de böyle bir alternatif var.100 TL kadar da fiyatı ucuz.
Sizce 160 ile 150 arasındaki 1 cm lik kalınlık farkı çok sıkıntı yaratırmı acaba.
Araştıran yada lastik değişimi yaptıran arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim
Şimdiden teşekkürler

Saygılar

CELİL
13.June.2012, 11:12
Arkadaşlar selamlar
2 hafta önce aldığım 2011 model Regal Raptor 350E-6 Spyder motorum henüz 7000 km de fakat lastikleri inanılmaz kötü.resmen kuru asfaltta sabun gibi kayıyor.
Lastik almak için biraz araştırma yaptım fakat 160-80-16 ölçülerinde metzeler markadan başka bir alternatif yok gibi.Onun fiyatıda çok pahalı 500 TL civarında.Ön lastiğide değiştirmek istesek 750 TL yi bulcak gibi.
Lastikcilerden biri 150-80-16 takarsanda olur hatta virajlara daha rahat girersin dedi.Pirelli de böyle bir alternatif var.100 TL kadar da fiyatı ucuz.
Sizce 160 ile 150 arasındaki 1 cm lik kalınlık farkı çok sıkıntı yaratırmı acaba.
Araştıran yada lastik değişimi yaptıran arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim
Şimdiden teşekkürler

Saygılar
Merhaba Erkan
lastikler gerçekten sorun fazla seçenekte yok mecbur kalırsan 150/80/16 da takabilirsin lastiğin eni (kalınlığı) 1 cm incelir sorun yaratmaz 8)

DIESEL
13.June.2012, 13:10
hissetmeyeceğin kadar daha az benzın yakar teorik olarak :D bi fark olcagını sanmıyorum. bızım bu lastıkler cok sıkıntı yaa gecen senede baya aramıstık

turq
14.June.2012, 02:11
Olculeri yazarsaniz fikir beyan edecek arkadaslar cikacaktir

CELİL
14.June.2012, 09:46
Olculeri yazarsaniz fikir beyan edecek arkadaslar cikacaktir
merhaba ibrahim yakaladım seni sende sadece son yazılanı okuyanlardansın ilk mesajı sana kopyalıyorum sorunun cevabı içinde :mrgreen:8)

Regal Raptor Lastik sorunu
Arkadaşlar selamlar
Şimdiden teşekkürler

Saygılar

Emix
14.June.2012, 11:54
Lastik olsun fiyati digerlerinden uygun olsun diyorsaniz

İRC ye bir goz atin web sitesindr belki olmayabilir ama irc bayilerinde mevcut oluyor

turq
14.June.2012, 13:49
merhaba ibrahim yakaladım seni sende sadece son yazılanı okuyanlardansın ilk mesajı sana kopyalıyorum sorunun cevabı içinde :mrgreen:8)

Arkadaşlar selamlar
Şimdiden teşekkürler

Saygılar

Heh heh , usengeclik var biraz :mrgreen:

IRC den 100 TL civarinda temin edilebilir

Saygilar :mrgreen:

Emrehan
14.June.2012, 14:40
http://www.durlas.com.tr/urunler.php?sayfa=5&KampanyaID=&MarkaID=1&KategoriID=2&anasayfadaK=

Bu sayfada (DD250E-9B için) HF329 ön, DM1092A arka için mi oluyor abiler? Önerir misiniz? Alayım mı? [smilie=greencolorz:

Rona
14.June.2012, 14:53
http://www.durlas.com.tr/urunler.php?sayfa=5&KampanyaID=&MarkaID=1&KategoriID=2&anasayfadaK=

Bu sayfada (DD250E-9B için) HF329 ön, DM1092A arka için mi oluyor abiler? Önerir misiniz? Alayım mı? [smilie=greencolorz:
evet lastik ebatları doğru .Duro orta kaliteli lastiktir Michelin'den alt seviyede fakat orjinal lastiklerden de kat kat iyidir.Fiyat olarak ta en uygunu.8)

Emix
14.June.2012, 14:54
Heh heh , usengeclik var biraz :mrgreen:

IRC den 100 TL civarinda temin edilebilir

Saygilar :mrgreen:

ve sadece yazlık lastiktir irc kışlık dese bile hamuru aşırı kalın geç ısınıyor geç soğuyor vsvs

kışın buz pisti gibi

Emrehan
14.June.2012, 14:58
evet lastik ebatları doğru .Duro orta kaliteli lastiktir Michelin'den alt seviyede fakat orjinal lastiklerden de kat kat iyidir.Fiyat olarak ta en uygunu.8)

Teşekkür ederim abi. Peki doku olarak falan uygun mudur bizim makinlara? Veya "şuraya da bak" diyebileceğiniz bir şey var mı?

CELİL
14.June.2012, 14:58
uygun fiatlı lastik katgorisinde bencede en iyisi uygunu duro 8)

CELİL
14.June.2012, 15:07
Teşekkür ederim abi. Peki doku olarak falan uygun mudur bizim makinlara? Veya "şuraya da bak" diyebileceğiniz bir şey var mı?
ali ustada duro satıyor 8)

Rona
14.June.2012, 16:40
Tanış kardeşim DD250-9 un lastik ebatlarında marka çeşidi çok herşey kesenin büyüklük oranıyla alakalı.:mrgreen: Dersen ki benim kese geniş ,sana üç tane marka önereceğim Avon,Metzeller,Michelin 8)

Emre
14.June.2012, 17:37
Konuyla çok alakasız olmadığı için sormak istedim :) Lastiğin ömrüğü kaç km.' dir? Yani yatma süresini sormuyorum, sürekli kullanılan bir motor için soruyorum. Böyle bir km. bilgisi var mı? Çünkü ben geçtiğimiz kış değiştirdim ve şu an baktım 4000 km. civarı yapmışım. Geçen bir yerden dönerken hafiften kaydığını hissettim. Değiştirme vakti geldi mi yoksa?

CELİL
14.June.2012, 17:47
Konuyla çok alakasız olmadığı için sormak istedim :) Lastiğin ömrüğü kaç km.' dir? Yani yatma süresini sormuyorum, sürekli kullanılan bir motor için soruyorum. Böyle bir km. bilgisi var mı? Çünkü ben geçtiğimiz kış değiştirdim ve şu an baktım 4000 km. civarı yapmışım. Geçen bir yerden dönerken hafiften kaydığını hissettim. Değiştirme vakti geldi mi yoksa?
emre lastiğin ömrü resmi olarak diş derinliği ölçülerek bittiği anlaşılıyor (ölçüm mm leri kaçtır bilmiyorum ama )
ama ortalama olarak 15 000km - 20 000 km civarı gider 8)

Emre
14.June.2012, 17:58
Teşekkürler abi, daha varmış o zaman, bana öyle kaymış gibi gelmişte olabilir :mrgreen: Bu arada arka çantayı hallettim, resim çekip diğer arkadaşlarada fikir versin diye süreci anlatacam inş. abi.

Emrehan
14.June.2012, 21:19
Tanış kardeşim DD250-9 un lastik ebatlarında marka çeşidi çok herşey kesenin büyüklük oranıyla alakalı.:mrgreen: Dersen ki benim kese geniş ,sana üç tane marka önereceğim Avon,Metzeller,Michelin 8)

Yok abi Duro iyidir, aslandır, kaplandır, candır. Duro gibisi yoktur. En büyük Duro başka büyük yok. (Fiyatlara baktım da) :mrgreen:

Rona
14.June.2012, 21:31

Emre merhaba.Öncelikle teşekkür ederim.Lastik konusunda önemli bir konuya değinmişsin.Konuyla ilgili doğru bilgi aşağıdaki gibidir.

Diş derinliği: İzin verilen en düşük diş derinliği için farklı ülkelerde farklı yasal limitler vardır.
Cadde motosikletleri için 2 mm diş derinliği yeterli güvenlik sağlayacaktır. Motosikletler çoğunlukla düz hat üzerinde sürüldüklerinden aşınmanın çoğu sırt bölgesinin ortasında olur. Bu sebeple desen derinliği ölçümü lastik sırtının ortasından yapılır. Bazı lastiklerdin yanaklarında aşınma komtrol noktalarını gösteren işaret (TWI: Tread Wear Indicator) bulunur. Bu noktalara kadar aşınan lastikler hemen değiştirilmelidir.

Cruiserkan
15.June.2012, 22:39
Arkadaşlar öncelikle fikirleriniz için teşekkürler.
Fakat Duro ve İrc lastikleri araştırdım malesef aradığım 160-80-16 ve 80-90-21 lastik ebatları yok.
Sanırım metzelerden başka alternatif yok gibi bu ölçülerde

turq
22.June.2012, 23:44
Guncel bilgi

Dun lastiklerimi degistirdim. IRC 2012 uretimi on arka 180 TL, toptancidan aldim.

ВОЯΛ
23.June.2012, 08:10
Güle güle kullan. Kazasız belasız sürüşler. Tekerine taş değmesin kardeşim.

Emrehan
11.December.2012, 13:55
Millet ucuz yollu lastikleri araştırıyorum da; IRC ve DURO zaten genellikle tercih edilenler; bir de Feyizoğlu'nda "Unilli" marka lastiklere rastladım az önce; 90/90/18 ve 130/90/15 ebatları var. Sanıyorum 250e-9b için ebatlar bunlar.

http://www.feyizoglu.com/Lastik/Unilli-516

Unilli markasını bilen tanıyan var mı? IRC mi, DURO mu, Unilli mi?
Avon veya Metzeller ister gönül tabii ama neyse... :p

CELİL
11.December.2012, 14:24
unilli markasını tanımıyorum linkini verdiğin sitede şu an temin edilemiyor yazıyor

IRC de sert lastik kaydırıyor

DURO uygun fiyatlı lastikler içinde en çok tercih edilen olarak biliniyor performansı yeterli fiyatı uygun 8)

Emrehan
11.December.2012, 14:30
unilli markasını tanımıyorum linkini verdiğin sitede şu an temin edilemiyor yazıyor

IRC de sert lastik kaydırıyor

DURO uygun fiyatlı lastikler içinde en çok tercih edilen olarak biliniyor performansı yeterli fiyatı uygun 8)

Abi temin edebileni de buldum. Hem de daha ucuz.

http://www.rialli.com/urunler/motorsiklet-lastikleri/295_unilli-motorsiklet-lastikleri/

Bir forumda da çok övmüşler ama; ben bizim forumdaN başkasına güvenmiyorum prensip olarak. :mrgreen:

CELİL
11.December.2012, 14:50
Abi temin edebileni de buldum. Hem de daha ucuz.

http://www.rialli.com/urunler/motorsiklet-lastikleri/295_unilli-motorsiklet-lastikleri/

Bir forumda da çok övmüşler ama; ben bizim forumda başkasına güvenmiyorum prensip olarak. :mrgreen:
forumlarda kullanıp tavsiye ediliyorsa fiyatta cazip denenebilir lastik dişlerinde geniş yağmur kanallarıda var hamuruda yumuşaksa kışın iyi performans verir 8)

ozguralic
11.December.2012, 18:00
Motor tamircisinde bi konuşmaya şahit olmuştum, toptancıdan lastik yollamışlardı ama yanlış model yollamışlardı adam takamadı telefon etti o sırada bir arkadaşı sordu ne yazmışlar diye 6.5 a veriyordu 14 e saydı felan dedi oha dedim içimden. Araba lastiği fiyatıyla kıyaas etsek kalite, malzeme ve işçilik kat kat azdır. 4 adet araç lastiği 300 tl olsa adedi 75 e gelir ki malzeme ve işçiliği 14 e satılması mümkündür. Hele de Çin malı olursa. Biz çok fazla kazıklanıor muyuz acaba ?

Emrehan
11.December.2012, 18:14
Motor tamircisinde bi konuşmaya şahit olmuştum, toptancıdan lastik yollamışlardı ama yanlış model yollamışlardı adam takamadı telefon etti o sırada bir arkadaşı sordu ne yazmışlar diye 6.5 a veriyordu 14 e saydı felan dedi oha dedim içimden. Araba lastiği fiyatıyla kıyaas etsek kalite, malzeme ve işçilik kat kat azdır. 4 adet araç lastiği 300 tl olsa adedi 75 e gelir ki malzeme ve işçiliği 14 e satılması mümkündür. Hele de Çin malı olursa. Biz çok fazla kazıklanıor muyuz acaba ?

Hiç şüphen olmasın Özgür; dibine kadar kazıklanıyoruz. :p
Ama ben biraz ecnebi sitelerine de baktım; oralarda da orta halli lastikler 100$ civarında. Yani dünya çapında motosiklet sürücüleri olarak topyekün kazıklanıyoruz sanki.

Ya bu lastiklerin (unilli) deseni chopper a uygun değil gibi sanki, az önce dank etti. Ne dersiniz?

mrtckrt
11.December.2012, 21:17
Arkadaşlar konu lastikten açılmışken ne zamandır aklımı karıştıran bi soru var spyder ın ön tekeri çok ince yolda giderken ön teker yağmur mazgalina sıkışacak diye korkuyorum :). Öte yandan estetik açıdan da sıkıntılı yani diyorum ki acaba ön tekeri biraz kalını ile değiştirebilir miyiz? Tecrublerinizi bekliyorum

CELİL
11.December.2012, 21:41
Arkadaşlar konu lastikten açılmışken ne zamandır aklımı karıştıran bi soru var spyder ın ön tekeri çok ince yolda giderken ön teker yağmur mazgalina sıkışacak diye korkuyorum :). Öte yandan estetik açıdan da sıkıntılı yani diyorum ki acaba ön tekeri biraz kalını ile değiştirebilir miyiz? Tecrublerinizi bekliyorum

murat lastik mazgala girecek kadar ince değil şimdiye kadar kimsenin başına öyle birşey gelmedi ama değişmek istiyorsan çatalın boşluğuna sığanbilen ( lastik çatal arasında iki tarafta en az 1 er parmak boşluk kalacak kadar) ebat lastik bulabilirsen değiştirebilirsin 8)

mrtckrt
11.December.2012, 23:32
Peki celil abi acaba jantı değiştirmeye gerek var mı?

CELİL
11.December.2012, 23:54
Peki celil abi acaba jantı değiştirmeye gerek var mı?

gerek yok jant az daha kalın lastiği kaldırır janta ebatına göre lastik bakıcan 8)

Cgman
15.December.2012, 14:58
Avon-Venom derim inanılmaz iyi bir lastik ben çok memnunum yol tutuşu desibeli kaymazlığı en şiddetli yağmurdaa şaşkınbakkal-topkapı yaptım banamasın demedim zaten avon en iyi chopper lastiğidir.

Cgman
15.December.2012, 15:00
Bu arada lastiğin tam ismi Avon-Venom Road Runner

Anarchy
04.August.2014, 16:24

Arkadaşlar selamlar
Şimdiden teşekkürler

Saygılar

Celil Abi Saygılar,

Lastik konusunu araştırıyordum da biraz eski olan bu yazıya ilişti gözüm bu yazına binayen merakımdan (ayrı ca cehaletimden) sormak istiyorum 150'lik takabilirsin demişsin 160lık ölçüye peki 170lik takma şansımız varmı mevcut jantlara?

Saçma oldukya kusuruma bakmayın saygılar.

İyi forumlar...

CELİL
04.August.2014, 16:59
Celil Abi Saygılar,

Lastik konusunu araştırıyordum da biraz eski olan bu yazıya ilişti gözüm bu yazına binayen merakımdan (ayrı ca cehaletimden) sormak istiyorum 150'lik takabilirsin demişsin 160lık ölçüye peki 170lik takma şansımız varmı mevcut jantlara?

Saçma oldukya kusuruma bakmayın saygılar.

İyi forumlar...

Küçük ebat olabilir ama büyük ebat olmaz arka maşaya sürter 8)