Orijinalini görmek için tıklayınız : sonunda bende spydere kavuşdum
bahadir
13.June.2012, 02:15
merhaba arkadaşlar biliyorsunuz uzun zamandır spyder arıyordum ve sonunda alabildim 3 gündür dere tepe demeden geziyorum çok kefiyli :cheesy: ama bir sorunum var 3 günde 2 tane far ampulu patlattım ... acaba sorun ne olabilir ? spyder kullanan arkadaşlar bir depoyla ortalama kaç km yapıyorsunuz yazabilirseniz sevinirim benimki biraz fazla yakıyor gibi geldi..
teoman25
13.June.2012, 04:53
hayırlı olsun abicim.. darısı başımıza :)) sağ sağlim yol al inşallah
cihan54
13.June.2012, 09:14
Ben de alalı 3 hafta oldu. Önce far kesti yeniledim sonra sinyal flaşörü bozuldu değiştirdim. Sanırım spyder'larda bu gibi şeyler normal olsa gerek :)
Aldığımdan beri iki kez yakıt sarfiyatı test ettim. Tabi senin kullanımın nasıldır bilemem ama ben oldukça hırçın kullanıyorum, şehir içi şehirlerarası karışık; bir depo ile 245 km gidiyorum... :p
Umut can
13.June.2012, 10:24
Merhaba, hayırlı olsun motorun. Spyder ile sürüşler keyiflidir. 8) Hele ki iyice alıştıktan sonra daha çok keyif alacaksın. :cheesy: Ben şehir içi ana depoyla ortalama 270 km gidiyorum. :mrgreen:
cihan54
13.June.2012, 10:33
Ben şehir içi ana depoyla ortalama 270 km gidiyorum. :mrgreen:
Bu arada o ayrıntıyı atlamışım :) ben yedek depo dahil 245 km gidiyorum :p
Umut can
13.June.2012, 10:47
Bu arada o ayrıntıyı atlamışım :) ben yedek depo dahil 245 km gidiyorum :p
Dediğin gibi hırçın sürüyormuşsun. :) Ana depo+yedek depo kaç km daha deneme fırsatım olmadı, uzun yolda deneyeceğim. 8)
Merhaba Bahadır SPYDER in hayırlı olsun allah kazasız belasız keyifle binmek nasip etsin nazar8)
ampul yakma olayı nadiren olur ama bu kadar sık olması normal değil ya aldıgın ampuller çinli çabuk patlıyor veya tesisatta bir temassızlık ,sorun olabilir
bir depo yedek hariç ortalama 250 km civarı gidiyor
ortalama 100 km de 3,5 - 4 litre yakar 8)
Dediğin gibi hırçın sürüyormuşsun. :) Ana depo+yedek depo kaç km daha deneme fırsatım olmadı, uzun yolda deneyeceğim. 8)
Yedek depoyu denemeyin sakın, onu matematik hesabıyla bulursunuz :) Sonra Allah korusun biter falan yedek depo valla çok ızdırap olur :)
Depo büyüklüğünüze göre örneğin deponu 12 + 2 lt ise, 12 lt ile gittiğiniz km / 6 yaparsanız yedek depoyla gideceğiniz km' yi bulursunuz. Mesala ana depoyla 240 km yaptıysanız yedek depoylada 240 / 6 = 40 km. yaparsınız. Bu değerdende 5 - 10 km. eksik düşününki benzin bitmeye yaklaştıkça depoya yayılır ve rampa vs.. durumuna göre tamamı emilmez.
Buna uzun uzun cevap vermek istedim. Yolda kalmak ciddi problem olur diye düşünüyorum özellikle bilmediğiniz yerlerde.
Aman yedek depoya dikkat :)
Umut can
13.June.2012, 12:48
Yedek depoyu denemeyin sakın, onu matematik hesabıyla bulursunuz :) Sonra Allah korusun biter falan yedek depo valla çok ızdırap olur :)
Depo büyüklüğünüze göre örneğin deponu 12 + 2 lt ise, 12 lt ile gittiğiniz km / 6 yaparsanız yedek depoyla gideceğiniz km' yi bulursunuz. Mesala ana depoyla 240 km yaptıysanız yedek depoylada 240 / 6 = 40 km. yaparsınız. Bu değerdende 5 - 10 km. eksik düşününki benzin bitmeye yaklaştıkça depoya yayılır ve rampa vs.. durumuna göre tamamı emilmez.
Buna uzun uzun cevap vermek istedim. Yolda kalmak ciddi problem olur diye düşünüyorum özellikle bilmediğiniz yerlerde.
Aman yedek depoya dikkat :)
:mrgreen: Matematik hesabı konusunda haklısın. :mrgreen: Yine de tam giderini öğrenmek istiyorum motorun. :) Uzun yolda 3-5 litrelik bir yedeğin yedeği bidonla deneyeceğim zaten ahahah. :cheesy::mrgreen:
cihan54
13.June.2012, 12:51
Ben şöyle birşey sorayım. Motoru yeni aldım ve 2 defa depoyu bitirdim. fakat yedek depo hak getire! Yani benzin bittiğinde tamamen bitmişti, yedek depoya alayım devam edeyim diyemedim. yandaki musluk ana depoyu gösterirken de ana depo bitip yedeğe geçmiş ve onu da bitirmişti. bunu neden ve nasıl yapar!? (Anlaşılacağı üzere her iki yakıt sarfiyatı testimde de yolda kaldım :p:p:p )
kaanka
13.June.2012, 12:53
Motorun hayılı uğurlu olsun...
Emrehan
13.June.2012, 12:54
Ben şöyle birşey sorayım. Motoru yeni aldım ve 2 defa depoyu bitirdim. fakat yedek depo hak getire! Yani benzin bittiğinde tamamen bitmişti, yedek depoya alayım devam edeyim diyemedim. yandaki musluk ana depoyu gösterirken de ana depo bitip yedeğe geçmiş ve onu da bitirmişti. bunu neden ve nasıl yapar!? (Anlaşılacağı üzere her iki yakıt sarfiyatı testimde de yolda kaldım :p:p:p )
Depoyu doldururken musluğu yedeğe çeviriyor musun?
Bildiğim kadarıyla yedek depon boşsa ve benzin alırken musluk yedekte değilse, yedek depo yine boş kalıyor.
Ama emin değilm. :mrgreen:
Edit : İlk defa soru cevaplıyorum forumda; çok heyecanlıyım. Allah'ım n'olur doğru çıksın âmin. :mrgreen:
Depoyu doldururken musluğu yedeğe çeviriyor musun?
Bildiğim kadarıyla yedek depon boşsa ve benzin alırken musluk yedekte değilse, yedek depo yine boş kalıyor.
Ama emin değilm. :mrgreen:
Edit : İlk defa soru cevaplıyorum forumda; çok heyecanlıyım. Allah'ım n'olur doğru çıksın âmin. :mrgreen:
Emrehan cevaplarının devamını bekliyoruz 8)
ama yanlış cevap:mrgreen:anahtarı çevirmedende depo dolar çünki aslında yedek depo diye birşey yok benzin anahtarının üzerinde depo içinde 2 ayrı uzunlukta benzini çeken borular var üsten çeken ana deponun borusu oradan çekemeyince benzin anahtarını yedek depoya çevirip alttan çeken kısa boruya geçiyorsun yani yedek depoya 8)
Cihan ya anahtarın yönünü ters biliyorsun
yada anahtar buzuk
anahtar kuyruk aşagıya üzerindeki oklar yukarıya bakınca ana depo tam tersi yedek depo ikisinin arası kapalı 8)
Emrehan
13.June.2012, 13:15
Emrehan cevaplarının devamını bekliyoruz 8)
ama yanlış cevap:mrgreen:anahtarı çevirmedende depo dolar çünki aslında yedek depo diye birşey yok benzin anahtarının üzerinde depo içinde 2 ayrı uzunlukta benzini çeken borular var üsten çeken boru oradan çekemeyince benzin anahtarını yedek depoya çevirip alttan çeken kısa boruya geçiyorsun yani yedek depoya 8)
Bilemedim ben onu. :(
DIESEL
13.June.2012, 13:19
depoyu doldurmadan once yedek dopaya al musluk ayarını. önce yedek depoyu doldurur sonra ana depoya gecer. benzın aldıktan sonrada musluk ayarını tekrar ana depoya al. motor oyle kafasına gore ana depodan yedek depoya gecmez.sanırım sen yedek depoya hıc benzık koymamıssın :D buarada tarafıkte gıderken benzın bıttıgındede muslugu cevırıp yedek depoya gecebılıyosun. ben oyle yapıyorum hıc durmama gerek kalmıyor :D
depoyu doldurmadan once yedek dopaya al musluk ayarını. önce yedek depoyu doldurur sonra ana depoya gecer. benzın aldıktan sonrada musluk ayarını tekrar ana depoya al. motor oyle kafasına gore ana depodan yedek depoya gecmez.sanırım sen yedek depoya hıc benzık koymamıssın :D buarada tarafıkte gıderken benzın bıttıgındede muslugu cevırıp yedek depoya gecebılıyosun. ben oyle yapıyorum hıc durmama gerek kalmıyor :D
üzgünüm ama az öncek,i cevabımı sanada kopyalıyorum
yanlış cevap:mrgreen:anahtarı çevirmedende depo dolar çünki aslında yedek depo diye birşey yok benzin anahtarının üzerinde depo içinde 2 ayrı uzunlukta benzini çeken borular var üsten çeken ana deponun borusu oradan çekemeyince benzin anahtarını yedek depoya çevirip alttan çeken kısa boruya geçiyorsun yani yedek depoya 8)
cihan54
13.June.2012, 13:55
Celil hocam, senin de söylediğin doğru olabilir diğer arkadaşlarının söylediği de. Çünkü anahtar ana depoyu gösterirken benzinim bittiğinde anahtarı yedek depoya çeviriyorum ve değişen birşey olmuyor. Yine benzin sıfır. Bir de söylenilen şekilde deneyelim bakalım, önce yedek depoyu doldurup sonra ana depoyu doldurayım :)
Umut can
13.June.2012, 14:09
Celil hocam, senin de söylediğin doğru olabilir diğer arkadaşlarının söylediği de. Çünkü anahtar ana depoyu gösterirken benzinim bittiğinde anahtarı yedek depoya çeviriyorum ve değişen birşey olmuyor. Yine benzin sıfır. Bir de söylenilen şekilde deneyelim bakalım, önce yedek depoyu doldurup sonra ana depoyu doldurayım :)
Dostum bir şey değişmeyecek. Çünkü ana depo - yedek depo farklı iki bölüm değil. Her türlü yine deponun tamamı doluyor. Bence senin anahtarda sorun var. Bilen bir ustaya göstermen gerekli diye düşünüyorum. 8) Yoksa senin için yolda kalmak alışkanlık olacak. :cheesy:
cihan54
13.June.2012, 14:16
O alışkanlığım zaten bir önceki motorumdan kalma var :D O yüzden bunda garipsemedim :D ama dediğin gibi, ustama bu durumu bir sorayım :)
CrimsonLove
13.June.2012, 14:21
merhaba arkadaşlar biliyorsunuz uzun zamandır spyder arıyordum ve sonunda alabildim 3 gündür dere tepe demeden geziyorum çok kefiyli :cheesy: ama bir sorunum var 3 günde 2 tane far ampulu patlattım ... acaba sorun ne olabilir ? spyder kullanan arkadaşlar bir depoyla ortalama kaç km yapıyorsunuz yazabilirseniz sevinirim benimki biraz fazla yakıyor gibi geldi..
hayırlı olsun
gaiba 2. el aldın,
ben 0 aldım 3 hafta evvel
sürüşü gerçekten keyifli lakin ne ampul patladı ne başka bir arıza çıktı [smilie=greencolorz:
rodajda olduğu için hesap olayına gitmedim ancak celil aga ne diyorsa o doğrudur (:
CrimsonLove
13.June.2012, 14:22
:p
sen yine iyiymişsin ben musluğu ortaya getiriyorum akşam geldiğimde,
sabahta unutuyorum olan benzin bitiyor sonra tak ediyor tekrar musluğu acıyorum :x
Hosgeldin
El kadar Bursa da bi bulusamadik arkadas
Vakti olan biri bi ara baslik acsinda davetine icabet edelim
Ozgur le bulusacaktik bi vakit ayarlayamadim
Emrehan
14.June.2012, 11:35
Hosgeldin
El kadar Bursa da bi bulusamadik arkadas
Vakti olan biri bi ara baslik acsinda davetine icabet edelim
Ozgur le bulusacaktik bi vakit ayarlayamadim
Beyefendi memleketime "el kadar" demezseniz sevinirim. :mrgreen:
Beyefendi memleketime "el kadar" demezseniz sevinirim. :mrgreen:
Dunyanin merkezi 8) 8) 8)
bahadir
14.June.2012, 22:20
yorumlar için saolun arkadaşlar çok yardımcı oldunuz8) bursadaki arkadaşlar ben hergün konak kültür evindeyim müsait olanlarla göüşebiliriz :D
Tombuloglu
16.June.2012, 10:37
Arkadaşlar...
Peki ana deposu ve yedek deposu kaç liraya doluyor...?
Umut can
16.June.2012, 11:17
Arkadaşlar...
Peki ana deposu ve yedek deposu kaç liraya doluyor...?
Fişe baktım da şimdi, ayın 12'sinde almışım benzini. 11.95 litre - 51.03 TL - 271 km. 8)
# Bu benzini alırken ana depo tamamen bitmişti, yedek depoya da geçmiştim. Daha yedek depoda varken almıştım.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.