Orijinalini görmek için tıklayınız : hava filtre hortumu montajı yardım
aktapot56
18.Haziran.2012, 22:08
arkadaşlar hava filtre hortumu çürümüş değiştireyim dedim karbüratörü söktüm ama bir türlü hortumu karbüratöre takamadım ne zzaman kelepçehyi sıksam yerinden çıkıyor bir türlü beceremedim yardımlarınızı bekliyorum
Emix
18.Haziran.2012, 22:20
Baski vardir bir yerlerde elini kayabilir ama plastigin ic tarafini yaglayabilirsiniz. Yerine rahat oturabilmesi icin tarifle yapilmiyor malesef ucu ucuna degil tam oturmali gerekirse hor kullanin dozunda
Tornavidayla vs oturmaya calişin
Nefret ederim o dar yere manifoldu.ve filtre manifoldunu takmaya..
Kolay gelsin
aktapot56
18.Haziran.2012, 23:23
Baski vardir bir yerlerde elini kayabilir ama plastigin ic tarafini yaglayabilirsiniz. Yerine rahat oturabilmesi icin tarifle yapilmiyor malesef ucu ucuna degil tam oturmali gerekirse hor kullanin dozunda
Tornavidayla vs oturmaya calişin
Nefret ederim o dar yere manifoldu.ve filtre manifoldunu takmaya..
Kolay gelsin
hava filtre kutusuna tam ottutturdum anca manifortla hava hortumuna karbiratörü girdiremiyorum çok dar
CELİL
18.Haziran.2012, 23:42
hava filtre kutusuna tam ottutturdum anca manifortla hava hortumuna karbiratörü girdiremiyorum çok dar
merhaba turgay emil arkadaşım tarif etmiş hakkikaten yazarak tarif zor ama emil in dediği gibi hava hortumunun bogazını iyice yerine oturtamazsan sıkınca kendini dışarı atar yerine kısa geliyor oturmuyor gibi olur fakat oturur olmadı karbiratörün diğer tarafındaki manifolt boğazlarının vidalarını gevşet ama çıkrama az biraz esneme mesfesi kazanırsın ve karbiratörü büyük bir tornavidayı levye gibi kullanarak sağlam bir yerden destekleyerek hava filitresi tarafına ittir aynı anda hortumu oturtturmaya çalış bir yardımcı bulsan iyi olur kolay gelsin 8)
aktapot56
20.Haziran.2012, 23:21
hepiinize çok tşk ederim taktım sonunda ama imanımda gevredi
aktapot56
21.Haziran.2012, 21:46
arkadaşlar karbiratörü yerine taktım ama benzin hortumu vs karbiratöre giren hortumları nereye takıyoruz valla çok oluyorum ama idare edin
CELİL
21.Haziran.2012, 22:53
arkadaşlar karbiratörü yerine taktım ama benzin hortumu vs karbiratöre giren hortumları nereye takıyoruz valla çok oluyorum ama idare edin
Turgay karbiratör benzin girişi depo altındaki benzin anahtarından çıkan hortum karbiratörün anahtara bakan yüzünde hortumun girecegi metal ucu çıkıntılı küçük bir borucuk var hortum oraya girecek diger hortumda hava filitresine gider resimsizde anlatılmıyorki işallah anlamışsındır kolay gelsin 8)
aktapot56
24.Haziran.2012, 18:57
Turgay karbiratör benzin girişi depo altındaki benzin anahtarından çıkan hortum karbiratörün anahtara bakan yüzünde hortumun girecegi metal ucu çıkıntılı küçük bir borucuk var hortum oraya girecek diger hortumda hava filitresine gider resimsizde anlatılmıyorki işallah anlamışsındır kolay gelsin 8)
celil abi benzin girişini taktım ama motorun alt tarafından bir hortum çıkıyor birde maniforta giren hortum var karbiratorun alt kısmında 2 giriş var aceba oralaramı
aktapot56
24.Haziran.2012, 23:10
http://b1206.hizliresim.com/y/s/8njbg.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1206.hizliresim.com/y/s/8njdq.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1206.hizliresim.com/y/s/8njg3.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
karbiratörü sökerken dikkat etmedim hangi hortum nerden çıktı şimdi fenalardayım yardım celil abi yetiş
CELİL
25.Haziran.2012, 09:09
turgay daha foruma yeni bakabildim ama cevap yok ezberden aklıma gelmiyor senin kasa bir makinaya bakmak lazım
250e-9 kasa makinaya binen arkadaşlar bir bakıverin sizin karbiratörün hortum girişleri nasıl oluyor :D
Emix
25.Haziran.2012, 11:20
şimdi net olarak hatırlamıyorum.
ama karbüratörden çıkan hortumu ben hiç manifolda taktığımı hatırlamam oraya farklı birşey geliyordu yamulmuyorsam..
halloween
30.Haziran.2012, 04:49
hocam sen kesinlikle yanlış bişeyler yapmışsın :D şimdi karbüratörün altından çıkan hortumlar tahliye hortumları bunları neden manifolta bağlamışsın onu anlamadım ki.. sanırım seninkiler fazla benzin dışarı atılmasın günahdır diyerek tekrar motora veriyor benzini :D .. tahliye hortumları aynı sifonlardaki gibi fazla sıvıyı "dışarı" akıtmak içindir içeri değil =) .. karbüratörün altındaki hortumları boşa sallıcaksın şase boşluğundan.. manifoltlardaki sağındaki delik benimkinde kapalı ama soldaki nereye gidio onu çözemedim tam kanımca o da boşta.. ama biraz sabredersen koltuğumu söküp detaylıca bilgi verebilirim..
aktapot56
30.Haziran.2012, 20:37
hocam sen kesinlikle yanlış bişeyler yapmışsın :D şimdi karbüratörün altından çıkan hortumlar tahliye hortumları bunları neden manifolta bağlamışsın onu anlamadım ki.. sanırım seninkiler fazla benzin dışarı atılmasın günahdır diyerek tekrar motora veriyor benzini :D .. tahliye hortumları aynı sifonlardaki gibi fazla sıvıyı "dışarı" akıtmak içindir içeri değil =) .. karbüratörün altındaki hortumları boşa sallıcaksın şase boşluğundan.. manifoltlardaki sağındaki delik benimkinde kapalı ama soldaki nereye gidio onu çözemedim tam kanımca o da boşta.. ama biraz sabredersen koltuğumu söküp detaylıca bilgi verebilirim..
arkadaşlar durdum duramadım ali ustayı aradım oda tarif etti aşağıdan gelen hortum yani egzosdan gelen maniforta diğeride benzin hortumu elimde kalan 10 cm hortum ise deponun hava alması için takılan hortum anlayacanız karbiratöre 1 mani fota 1 hortum giriyor
halloween
01.Temmuz.2012, 15:35
manifolttan çıkan hortum eksoza mı gidiyor şimdi ? ben karbiratörün tam altındaki iki hortumun ucunun boşta olacağına eminim? emindim yani ? benim ve birkaç arkadaşımın motorunda bu şekildeydi ? .. manifolttaki hortum ne işe yarıyor bu kısmını anlamadım sadece ?
aktapot56
01.Temmuz.2012, 18:52
manifolttan çıkan hortum eksoza mı gidiyor şimdi ? ben karbiratörün tam altındaki iki hortumun ucunun boşta olacağına eminim? emindim yani ? benim ve birkaç arkadaşımın motorunda bu şekildeydi ? .. manifolttaki hortum ne işe yarıyor bu kısmını anlamadım sadece ?
walla ali ustanın dediğni ü sökünce diyorum karbiratörün üstünde fazla benzinin atılması için gereken hortum var o doğru birde motorun alt taraftan gelen bir hortum var oda sol maniforta giriyo benzin hortumuda normal yandan karbiratöre giriyor.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.