Orijinalini görmek için tıklayınız : Rodaj bakımı, egsoz açtırma , ayna değişimi..
CrimsonLove
04.July.2012, 20:05
bildiğiniz üzere geçen ay aldığım spyder model raptor'umu 600 km'sinde rodaj bakımına götürdüm...
2 gün sallamalarının ardından 3. günde alıp 'benim kendim aldığım 20/5 yağ' değişimini yaptılar yalandan vidalarına bakıp rodaj bakımı bitti diyip 30 lira talep ettiler..
sorum şu, rodaj bakımı sadece yağ değişimi midir ?
başka bakılması gereken bir şeyler yokmuydu?
rodaj bakımında ücret talep edilirmi?
bir diğer konu egsoz açtırma, yine her zaman dedikleri gibi rodaja geldiğinde egsozunu açarız dediler...
önce arka büyük boruyu söküp sesini açtılar ( açarken boruların devamına bağlı olduğu 2 orjinal vidayı kırdılar ) sonra polis çevirir sıkıntı çıkar 1000 km'de gel katalizatorunu sokelim veya bir egsozcuya götür açtır içini dediler...
vidayı kırdığını dile getirdiğimde nikelajcıya gider getiririm haftaya cevabını alarak idareten 2 somun taktılar ve egsozum dışa doğru bombelendi :=)
sorarım size ne yapmalı ? :|
sağ aynamda aşırı titremeden görüntü bozukluğu aldığımdan beri vardı, yine dile getirdim 2 tane çöp sıkıştırıp gerek yok dediler, ısrar ettiğimdede haftaya pazartesi sipariş ederiz garantiden gelir dediler...
egsozun içinimi açtırmalı?
borusunumu çıkartmalı?
katalizator nedir? onu mu çıkartmalı, katalizator'un çıkarılmasının motora performans ve rahatlık katacağını söylediler...acaba gerçekten öylemi yoksa baştan savmak için mi yaptılar....
yorumlarınız benim için çok değerli...:?
Ilk once sunu soyliyim dostum
Ilk bakimda sadece malzeme ucreti talep edilir, yag buji vb vs iscilik yoktur.
Kirdiklari bir adet vida ise genede temin ettir o vida icin bile servis formu al
Egerki egzosta bir zarar verdilerse kendi hatalaridir yenisi ile hasar verilen parcayi degistirmelidirler.
Yani servis isteyerek veya istemeyerek garantili araca bir mudahelede bulunurlarsa degisen,hasar VERDIKLERI, yapilan yapilmayan hersey icin
Tutanak tutturun yetlili servis kasesi ile ;)
Servis hos baksin veya bakmasin siz tuketicisiniz kanun ne diyorsa yapmak zorundalar.
Egzostu actirmayi kestirmeyi bilmem ici bos egzost benimkinin performansini dusuruyordu ama sesi gayet iyi oluyordu
sifir motor daha susturuculara dokunmayin bence
susturuculara ellemeden egzostun tam ucunu actirin yani egzostun agzini kapayan metal parcayi cikartin gayet tatmin eder ;)
Tahmin ediyorumki servisiniz redline :)
Mumkunse degistirin
CrimsonLove
05.July.2012, 00:07
Ilk once sunu soyliyim dostum
Ilk bakimda sadece malzeme ucreti talep edilir, yag buji vb vs iscilik yoktur.
Kirdiklari bir adet vida ise genede temin ettir o vida icin bile servis formu al
Egerki egzosta bir zarar verdilerse kendi hatalaridir yenisi ile hasar verilen parcayi degistirmelidirler.
Yani servis isteyerek veya istemeyerek garantili araca bir mudahelede bulunurlarsa degisen,hasar VERDIKLERI, yapilan yapilmayan hersey icin
Tutanak tutturun yetlili servis kasesi ile ;)
Servis hos baksin veya bakmasin siz tuketicisiniz kanun ne diyorsa yapmak zorundalar.
Egzostu actirmayi kestirmeyi bilmem ici bos egzost benimkinin performansini dusuruyordu ama sesi gayet iyi oluyordu
sifir motor daha susturuculara dokunmayin bence
susturuculara ellemeden egzostun tam ucunu actirin yani egzostun agzini kapayan metal parcayi cikartin gayet tatmin eder ;)
Tahmin ediyorumki servisiniz redline :)
Mumkunse degistirin
valla dediğim gibi emil gittim benzinlikten kendi yağımı aldım 24 tl'ye , adam 2 saat bekletti azcık samimiyetimiz var diye bekledik tek yapılan motoru içeri aldılar soğumasını beklediler yağını boşalttılar sağına soluna baktılar yağı koydular, egsozu cıkartırken 2 adet somunu kırdılar dediğim gibi talep ettim getireceklerini söyleidler pazartesiye bakalım, iyi hoş güzel diyorsun da istanbulluların ali ustası gibi bi usta bulmamız mümkünmü ankaradaa?
Soyle bi bulusabilsek ustayla tanistircamda :D
Iyi kotu bi Ali ustam var :D
CrimsonLove
05.July.2012, 00:28
biz pazar buluştuk arkadaşım sen fire verdin :)
biz pazar buluştuk arkadaşım sen fire verdin :)
Keyfi vermedim heralde sehir disindaydim :D ondan once seymenlere gittigimizde sen fire verdin :D
CrimsonLove
05.July.2012, 00:44
Keyfi vermedim heralde sehir disindaydim :D ondan once seymenlere gittigimizde sen fire verdin :D
bende keyfi vermedim sağlık nedenlerinden ötürü :evil:
önümüzdeki maçlara bakıcaz artık emil bey, bize 'GÜVENİLİR' bir usta ayarla abonesi olalım yeterki güven sağlasın ve kazıklanmayalım 8)
bende keyfi vermedim sağlık nedenlerinden ötürü :evil:
önümüzdeki maçlara bakıcaz artık emil bey, bize 'GÜVENİLİR' bir usta ayarla abonesi olalım yeterki güven sağlasın ve kazıklanmayalım 8)
Tamamdir iste durum esit :D
ben neredeyse 1 yildir gormedigim abimin dogum gunune gittIm :D
Usta kolay beyfendi onumuzde maclarda kahvaltidan sonra gideriz bi check up a :D
Umut can
05.July.2012, 01:07
redline ı şikayet edebileceğimiz bir yer yok mu ya.:?:
CrimsonLove
05.July.2012, 01:28
sorma adam o kadar yüzsüz ki şikayet bile etmek istemiyorum sürekli bi baştan savma havası
CrimsonLove
05.July.2012, 01:32
Tamamdir iste durum esit :D
ben neredeyse 1 yildir gormedigim abimin dogum gunune gittIm :D
Usta kolay beyfendi onumuzde maclarda kahvaltidan sonra gideriz bi check up a :D
bende babam'ın bypass ameliyatında hastanede yanında oldum :|
herneyse emil sana güveniyorum bilgilerine güvendiğim gibi bi ara ayarlayıp buluşalım mutlaka..
Cok gecmis olsun bilemedim kusura bakma
Musait olunca gitmek isteyen olursa gideriz hepberaber ;)
RR distribütör'ü emre ltd firmalara servis yetkisini veren firma oraya şikayet edebilirsiniz ve iyide yaparsınız
ben firmaya konuyu biraz çıtlattım onlarda durumu biraz biliyor yerine bir yer bulun bayilik verelim diyorlar burada görev size düşüyor 8)
RR distribütör'ü emre ltd firmalara servis yetkisini veren firma oraya şikayet edebilirsiniz ve iyide yaparsınız
ben firmaya konuyu biraz çıtlattım onlarda durumu biraz biliyor yerine bir yer bulun bayilik verelim diyorlar burada görev size düşüyor 8)
ben benim ustayla bir görüşeyim belki düşünür olursada süper olur :)
Umut can
05.July.2012, 12:10
ben benim ustayla bir görüşeyim belki düşünür olursada süper olur :)
öyle bir durum hem RR kullanıcılarına yarar hem de senin ustana yarar 8).. redlinenın bayiliği devam eder mi yoksa elinden alınır mı böyle bir durumda :?:
Aynı durum bizim ilde de geçerli... Adama motor sipariş etmek istiyorum diyorum, getiremiyoruz regal raptor diyor... Ama bayii adam... Nasıl iştir vallahi ben anlamadım...
CrimsonLove
05.July.2012, 19:30
Cok gecmis olsun bilemedim kusura bakma
Musait olunca gitmek isteyen olursa gideriz hepberaber ;)
şu sıra önümde bir program görülmüyor , yaklaşık 260 km lik bir yol'a çıkacağım bu pazar veya önümüzdeki perşembe, gitmeden önce yinede sağlam bir ustaya gösterme niyetindeyim.. 507 277 05 20 cep tel benim..
CrimsonLove
05.July.2012, 19:31
Aynı durum bizim ilde de geçerli... Adama motor sipariş etmek istiyorum diyorum, getiremiyoruz regal raptor diyor... Ama bayii adam... Nasıl iştir vallahi ben anlamadım...
hocam ben sordum spyderin nakit fiyatı ne kadar diye 7750' dediler,
sana 6.900 dedikleride 'faturasız' klasik regalmiş...
bu gün yine gittim egsozun yamuğunu düzelttirmeye verdiği cevap aynen şöyle
'ben sana sordum söküymmü diye sök dedin benlik bişey yok'
arkadaş sök dedikte civataları kır egsozu yamultmu dedik. ya sabır :evil:
Ankarada bu kadar kullanici var vericen dilekceyle mahkemeye bir vida icin.
Rr kullanicilarinin hepsi imza toplayacak bu servis boyle boyle diye sonuc bir Vida da olsa soke soke alicaksin.
Hayatta aldigi paranin gramini haketmiyen adamdan hic hazetmiyorum..
Garip insanlar gerçekten kendileri kaybeder ama bundan iyi reklam olamazlar...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.