PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egsozların içini kaynakla söktürüpmü açmalı? Yoksa ...

CrimsonLove
12.July.2012, 00:07
1000 km'yi devirince artık bi gereklilik gibi hissediyorum ...

egsozun susturucularını kaynakla cıkartıyormuş egsozcular, sizce öylemi yapmalı?
yoksa redline 'katalizator'u sökelim' dedi , performansıda artarmış sesde güzel cıkarmış öyle mi yapmalı?

bilemedim dostlar ne yapmalı :mrgreen:

Celil başkaaan nerdesın !

cihan54
12.July.2012, 00:15
Valla sizde nasıl oluyor bilmiyorum ama ben egsozun içini boşalttırdım. Ki asıl berbat olan durum şu ki, egsozun içindeki paneller egsoza dışardan puntalanmış durumda. flapları kopardığınızda egsozun dışı darma dağın oluyor, yarıklar açılıyor flapların olduğu yerlerde. Ben egsozun içini boşalttırdıktan sonra bi de ince krom kaplama yaptırmak zorunda kaldım. Hadi bu da iyiydi. Ama ikinci kötü olan da, yapılan kaplama, flaplar olmayınca geniş alana yayılan yüksek ısı yüzünden karardı. Velhasıl, daha 100 km bile yapmadan kararmış bir egsoza sahibim. Usta kara kara düşünüyor nasıl önleriz bunu diye...

Sizde daha farklı şekilde egsoz boşaltılıyosa katalizöre kadar boşalt, gayet iyi sesi oluyor. Bende katalizör duruyor. onun iptali sonrasında nasıl ses verir bilemem, o yüzden o kısım no comment :|

dreamrocker
12.July.2012, 01:19
Merhaba,

Benim spyder'ım şuan çok hoş bir sese sahip. Bunun için sadece dıştaki susturucuları cıkarttırdım. Bir sonraki susturucuya egzosun ucundan büyükçe uzun bir civi ile 4 er tane delik açtırdım. Ancak ustaya tembihleyip her delik açışta sesi dinledim. Son olarakta egzos manifoltundaki katalizörleri çıkarttırdım. Gayet tatlı ve horlayan bir sesi var.

Emix
12.July.2012, 10:17
yav haftasonu buluşalım ben açıcam o egzost'ları :D Dokunmayın şu garibim susturuculara :D

CELİL
12.July.2012, 11:51
1000 km'yi devirince artık bi gereklilik gibi hissediyorum ...

egsozun susturucularını kaynakla cıkartıyormuş egsozcular, sizce öylemi yapmalı?
yoksa redline 'katalizator'u sökelim' dedi , performansıda artarmış sesde güzel cıkarmış öyle mi yapmalı?

bilemedim dostlar ne yapmalı :mrgreen:

Celil başkaaan nerdesın !
,
Merhaba Mehmet ben izindeyim karışmam :mrgreen:
en pratik zararsız yol eksozun ucunu (ağzını) kestirp açmak ve katalizatörü çıkartmak 8)

Emix
12.July.2012, 12:01
,
en pratik zararsız yol eksozun ucunu (ağzını) kestirp açmak ve katalizatörü çıkartmak 8)

abi motora güç katacak birşey aklıma geldi :D eski gülüme yapmıştım

şimdi dediğim gibi hiç susturuculara dokunmamıştım

benimkinin egzosuda eski tiplerdenki ucu böyle Antika BMW'lerinkini gibi Jawa'ların egzostları gibiydi ucunu drelle azıcı kesmiştim ve ağzı açılmıştı ama egzostun deliği işaretle başparmağını birleştir yuvarlak yap o derece ufaktı ses çok tatlı çıkıyordu at gibi

daha sonra susturucuların arkasındaki metal süngeri çıkarttım gene susturuculara dokunmadık dahada bi iyi oldu motoru muaneye sokacaktım

gidip kaynakçıya eski söktüktüğümü geri kaynaklattım kapattım egzostu ama oda ne

motor uçuyor haddinden fazla güçlü çekişi kuvvetli

benim görüşüm açık egzost gücü kısıyor.. ama kapalı içten işlem görmüş egzostta normalden daha güçlü olmasını sağlıyor

egzost kapalı katalizör/metal sünger yokken mükemmel :)

CELİL
12.July.2012, 12:23
Emil bende senle aynı fikirdeyim 8)

CrimsonLove
12.July.2012, 13:56
abi motora güç katacak birşey aklıma geldi :D eski gülüme yapmıştım

şimdi dediğim gibi hiç susturuculara dokunmamıştım

benimkinin egzosuda eski tiplerdenki ucu böyle Antika BMW'lerinkini gibi Jawa'ların egzostları gibiydi ucunu drelle azıcı kesmiştim ve ağzı açılmıştı ama egzostun deliği işaretle başparmağını birleştir yuvarlak yap o derece ufaktı ses çok tatlı çıkıyordu at gibi

daha sonra susturucuların arkasındaki metal süngeri çıkarttım gene susturuculara dokunmadık dahada bi iyi oldu motoru muaneye sokacaktım

gidip kaynakçıya eski söktüktüğümü geri kaynaklattım kapattım egzostu ama oda ne

motor uçuyor haddinden fazla güçlü çekişi kuvvetli

benim görüşüm açık egzost gücü kısıyor.. ama kapalı içten işlem görmüş egzostta normalden daha güçlü olmasını sağlıyor

egzost kapalı katalizör/metal sünger yokken mükemmel :)

seni bulacam emil :))))

bu haftasonu şehir dışında olacağım malesef ancak yarın yani cuma günü işim yok sende müsait olursan görüşürüz, katalizatoru de sokelim performansıda artsın :D bana top speed 120 diyolardı ama 140 'ı gördüm vallahi :x :p

CrimsonLove
12.July.2012, 13:57
,

abi teşekkür ederim dediğin gibi yapacağız inşallah,

diğer konudada bahsetmiştim bu adam nikelajlı vidayı kaynaklı olduğu için kırdı ve bi dandik somunla tutturdu egsoz hafif içten dışa doğru yamuk duruyor,

1) nikelajlı aynı vidayı bulmam mümkünmüdür?
2) o yamuğu düzeltebilirlermi acaba ?

Emix
12.July.2012, 14:43
seni bulacam emil :))))

bu haftasonu şehir dışında olacağım malesef ancak yarın yani cuma günü işim yok sende müsait olursan görüşürüz, katalizatoru de sokelim performansıda artsın :D bana top speed 120 diyolardı ama 140 'ı gördüm vallahi :x :p

valla daha önce katalizörlü kullanmadım nasıl sökülür bilmem ama yerini göster egzosun şurasında de sökeriz :D

cuma müsaitim ama misafirim var egerki o bu akşam gidici olursa iş çıkışı görüşürüz ;)

benimkisi 6 yaşında 35.000'deydi kartal gidon sahibi abi 100'ü anca görüyor demişti eski motor nede olsa filan diyordu birazcık ince ayar elden geçirmeler vs al sana 4. vitesde 135 140 :D ( 5. vites yoktu bende )

hadi 10 km sapma payı olsa 130 120 gene iyi bir değer

cihan54
12.July.2012, 14:52
Biri bana 250 spyder'ın sıfır egsozlarının fiyatını bulabilir mi :| sıfırdan alıp açtırıcam içini. Açacak adam buldum adı emil mi emix mi öyle bişey herkes farklı sesleniyo :p

Bi de bişey daha sorcam. Raptor için performans egsoz bulabilir miyiz :?

Emix
12.July.2012, 15:48
Biri bana 250 spyder'ın sıfır egsozlarının fiyatını bulabilir mi :| sıfırdan alıp açtırıcam içini. Açacak adam buldum adı emil mi emix mi öyle bişey herkes farklı sesleniyo :p

Bi de bişey daha sorcam. Raptor için performans egsoz bulabilir miyiz :?

esft :D elbette yaparız birşeyler ;)

performans egzost bilmiyorum ama istanbulda bazı demir ustaları nikelaj ustaları el yapımı egzost yapıyorlar

mevcut egzostlarınla fantazik denemelerde bulunabilirsin :D ne açıdan dersen kes biç parçala en iyi oranı bulunca yeni alacağına uygularsın ;)

cihan54
12.July.2012, 16:01
performans egzost bilmiyorum ama istanbulda bazı demir ustaları nikelaj ustaları el yapımı egzost yapıyorlar

O tarz çılgınını Sakaryada da buldum ben :) benim egsozcum da sıfırdan egsoz tasarımı yapıyor. Hatta kefil olur ki Harley sesi çıkartıyor :D ama tek kusuru, nikelaj olmuyor. Mat siyah egsoz yapabiliyor. O da onun kusuru değil aslında, Sakarya'da nikelaj-krom kaplama veya üretimi yapan yer yok. o yüzden elimiz ayağımız bağlı kalıyoruz, yoksa neler yapıcaz da :cry:

Emix
12.July.2012, 16:07
O tarz çılgınını Sakaryada da buldum ben :) benim egsozcum da sıfırdan egsoz tasarımı yapıyor. Hatta kefil olur ki Harley sesi çıkartıyor :D ama tek kusuru, nikelaj olmuyor. Mat siyah egsoz yapabiliyor. O da onun kusuru değil aslında, Sakarya'da nikelaj-krom kaplama veya üretimi yapan yer yok. o yüzden elimiz ayağımız bağlı kalıyoruz, yoksa neler yapıcaz da :cry:

kaplama için istanbula gönderebilirsiniz ancak pahalı olabilir.. :)

cihan54
12.July.2012, 16:12
kaplama için istanbula gönderebilirsiniz ancak pahalı olabilir.. :)

Orijinal krom borudan yapmayı tercih ederim. Ama ıyüksek ısıda kararmaması garantisini nasıl alabilirim işte o var.

ozguralic
12.July.2012, 19:03
AISI 310 kalite paslanmaz sac 1100 derece ısıya dayanıklıdır. Fakat kimyası gereği dekorasyon boruları gibi parlak olmuyor. Belki yeni teknolojylei üretmiş olabilirler.

Balkan Ayisi
14.July.2012, 12:45
Arkadaslar sider'e yakisan ''T'' gedondur fakat kollarim kisa geliyor sider'e yakisacak baska bir gedon tasarimi onerecek varmi.