PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yakıt kontrol

DIESEL
17.July.2012, 03:03
bugün is dönüşü depo rezeve düştü benzın alıp 3 km kadar yol yapıp eve dondum tam 43 tl lık benzın aldım.
öğleden sonra tuzla dan yola cıkıp büyükçekmeceye gidip geldim. donerkende rezerve düştükten sonra 2-3 km yol yaptım. tam olarak 158 km yapmısım.
giderken trafıkteydım donerken ıse ortalama hızım 115 km.

158/43 dersek km de 3.67 yakmısım.

sizde durum nedir beyler. bide hangi benzinci daha iyi sizce.ben shel ve opet kullanıyorum 95 oktan kursunsuz :D

ha buarada benzını fulletmeyın kesınlıkle bosluk kalsın. kakıt buharlasıp depo kapagından cıkıp deponun uzerındekı boyayı tahrıs edıyor hatta daytonalarda depo kapagının hızasındakı serıdı bıle kaldırabılıyor. bugun allahtan erken farkettım.

cihan54
17.July.2012, 09:03
İlginç.. Ben hep fullerim. Henüz öyle bir durumla karşılaşmadım. (Ya da dikkat etmedim, eve gidince bakayım)

Ben Shell 97 oktan kullanıyorum...

ozguralic
17.July.2012, 09:40
Hesapta bi yanlışlık yok mu?

43 (tl) / 158 (km) = 0,272 (TL/km) yakmış normal değil mi?

cihan54
17.July.2012, 09:41
Hesapta bi yanlışlık yok mu?

43 (tl) / 158 (km) = 0,272 (TL/km) yakmış normal değil mi?

Valla daytonanın ortalamasını bilmiyorum ama, ben 25 kuruş yakıyorum. Buna göre normal. Ama Dragstar 23 kuruş yakıyor. [smilie=greencolorz: Onu da geçtim, Tenere 17 kuruş yakıyor :shock: Biri beni durdursun [smilie=greencolorz:

ozguralic
17.July.2012, 09:46
İlginç.. Ben hep fullerim. Henüz öyle bir durumla karşılaşmadım. (Ya da dikkat etmedim, eve gidince bakayım)

Cihan 97 bizim motorlarda tavsiye edilmiyor diye okumuştum hatta sakaryada Celil Abiyle de konuşmuştuk. İstersen bi araştır problem çıkartmasın sana

cihan54
17.July.2012, 09:48
Cihan 97 bizim motorlarda tavsiye edilmiyor diye okumuştum hatta sakaryada Celil Abiyle de konuşmuştuk. İstersen bi araştır problem çıkartmasın sana

:( yapma ya. Biz mutlu mesut yaşıyoduk 97'yle yahu.. :( daha fazla ödüyorum ama Performanslı oluyo kolay yakılıyo motordaki aşınma ve zorlanmayı azaltıyo diye tercih ediyorum. Ama bizim motorlara zararını bilmiyodum. Ne yapıyormuş ki :( üzüldüm bak şimdi, alacağın olsun...

ozguralic
17.July.2012, 09:56
tam hatırlamıyorum ama sanırım oktan arttığından pistonlar daha fazla ısınıyor olabilir. Bu da piston üst yüzeyinde gofraj diye bildiğimiz türden aşınma yapabilir. En azından otomobillerde böyle oluyor. Performansı iyi tabi bizim orada shell 100 oktan satılırdı arkadaşlar yarışa gireceği zaman gelip fullerdiler :)

cihan54
17.July.2012, 09:59
tam hatırlamıyorum ama sanırım oktan arttığından pistonlar daha fazla ısınıyor olabilir. Bu da piston üst yüzeyinde gofraj diye bildiğimiz türden aşınma yapabilir. En azından otomobillerde böyle oluyor. Performansı iyi tabi bizim orada shell 100 oktan satılırdı arkadaşlar yarışa gireceği zaman gelip fullerdiler :)

Uh ben de istiyorum ondan :lol:

Gerçi şu açıdan da baktığımızda aslında 95 işimize geliyor. 97 kolay yanıp 95 daha zor yandığı için 95'te motor biraz daha vuruntulu yani sert çalışıyor. Chooper'da da motorun tok tok çalışması istenir sahibi tarafından :? hmmm.. Bu açıdan bakınca da güzelmiş. :mrgreen:

CELİL
17.July.2012, 10:35

cihan bizim makinalar 95 oktan kullanıyor 97 oktanı fabrika kullanmayın diyor
ayrıca litre başı yakış maliyetinde yükseliyor 8)

cihan54
17.July.2012, 10:36
cihan bizim makinalar 95 oktan kullanıyor 97 oktanı fabrika kullanmayın diyor
ayrıca litre başı yakış maliyetinde yükseliyor 8)

Evet maliyetim yükseliyor. Da, aldırmıyordum, yüksek oktan her zaman tercihim olmuştu. Peki, ne yapalım bükemediğin eli öpeceksin. 95 kullanırım artık.. :|

DIESEL
17.July.2012, 11:20
gecenın bı koru yanlıs hesap yapmısım lan :D 43/158 yapcama 158/43 yapmısım :D ok ok 0.27 normal yakıyo.
buarada fabrıka 95 koyun dıyor. 97 fazla bızımkılere.

ozguralic
17.July.2012, 12:38
hadi git sev motorunu şimdi, arkasından konuştun ayıp :)

DIESEL
17.July.2012, 15:06
HEHEH cok ateslı bı ılıskımız var zaten onunla :D

Erkan 28
18.July.2012, 17:11
arkadaşlar siz yakın o motorları :x bir depoyla ortalama 160 km yapıyonuz ha :cheesy:

ozguralic
18.July.2012, 17:15
sen kaç km yapıyorsun 8)

Ekrem Özdemir
18.July.2012, 17:46
Ya benim km saatim bozuk yada gerçekten sizinkiler fazla yakıyor arkadaşlar.

İlk bakımdan çıktığında bir depoyla 280-290km yapıyordum.Şu ara biraz bakıma ihtiyacı var Hava filtresi filan değişecek yinede dün hesapladım 20tl benzin aldım yedeğe 113 kmde düştüm. (2010 model 250cc) nazar

cpiler
18.July.2012, 17:49
abi hakkaten siz naptınız ya 0.27 nedir sizin motorlardamı var bi sıkıntı benimkindemi benim motor kullanıma uzun yol şehir içiye göre 0.15-0.17 yakıyor 0.17 den yukarı da daha hiç bi şekilde yakmadı bi depoyla 300-350 km devirdiğimi biliyorum 160 nedir? :S :S

ozguralic
18.July.2012, 17:53
Beyler DIESEL'in motoru 350 cc daytona :)

ağfndrdm
18.July.2012, 19:34
10 lt benzine
210 km yapıyorum
km de 0,20tl

Erkan 28
18.July.2012, 19:36
sen kaç km yapıyorsun 8)

özgür istanbuldan sakaryaya gidiş geliş 1 depo benzin 359 km gittim (yedek hariç)
şimdi sırada istanbul-giresun gezim var, bu sefer 1 depo ile 370 ile 390 km planlıyorum :shock: 90 km sabit hızda. bakalım ne kadar yakacak:?

CELİL
18.July.2012, 20:34
özgür istanbuldan sakaryaya gidiş geliş 1 depo benzin 359 km gittim (yedek hariç)
şimdi sırada istanbul-giresun gezim var, bu sefer 1 depo ile 370 ile 390 km planlıyorum :shock: 90 km sabit hızda. bakalım ne kadar yakacak:?
Erkan senin makina rekor kırmış 250 cc makinalar yedek hariç ortalama 250 km gider 250cc ler 100km de ortalama 3.5 lt yakar
350cc ler 100 km de ortalama 4 lt yakar 8)

Erkan 28
18.July.2012, 20:49
Erkan senin makina rekor kırmış 250 cc makinalar yedek hariç ortalama 250 km gider 250cc ler 100km de ortalama 3.5 lt yakar
350cc ler 100 km de ortalama 4 lt yakar 8)

celil abi ortalama 95-110 km hız istanbuldan full doldurduğum 49 tl 11,60 lt yakıt aldım ve dönüşte FSM yi geçtim , Galatasaray stadına gelmeden bitti. hatta sakaryanın içini dolaşmasaydım eve getirirdi.

CELİL
18.July.2012, 21:14
celil abi ortalama 95-110 km hız istanbuldan full doldurduğum 49 tl 11,60 lt yakıt aldım ve dönüşte FSM yi geçtim , Galatasaray stadına gelmeden bitti. hatta sakaryanın içini dolaşmasaydım eve getirirdi.
senin makinanın maşallahı var kıymetini bil benimki sakaraya festivale gidiş dönüş 1.5 depoya yakın yaktı ama çok yüklendiğimiz zamanlar oldu 8)

Emre
18.July.2012, 23:13
Ben İğne Ada dönüşünde Silivri' den sonra trafiğe çok girmeme ve Silivri' den sonra 2 kişi olmama rağmen yedek depo hariç 310 km yaptım (maşallah nazar :) ) Ayrıca motoruda çok zorladım geç saate kaldığımız için hep bastık. Şehir içindede 2 kişi kullandığım zamanlarda 270 km' lere kadar düşüyor. Ortalama şehir içi için 280 km diyebilirim. Tabi bu söylediklerimin hepsi benzini opetten aldığım zaman. Shell ve bp' yi denediğimde gözlerime inanamadım. Hele shell' den aldığımda, bir depoyla 240 km.' ye kadar düşmüşlüğüm bile var. Benim tavsiyem opet' ten şaşmayın. Gerçekten benzinin çok kaliteli olduğunu düşünüyorum ve başka yerden neredeyse hiç almıyorum. Çoğu zaman yolda kalmayı bile göze alıyorum o derece yani :)

Erkan 28
18.July.2012, 23:40
Ben İğne Ada dönüşünde Silivri' den sonra trafiğe çok girmeme ve Silivri' den sonra 2 kişi olmama rağmen yedek depo hariç 310 km yaptım (maşallah nazar :) ) Ayrıca motoruda çok zorladım geç saate kaldığımız için hep bastık. Şehir içindede 2 kişi kullandığım zamanlarda 270 km' lere kadar düşüyor. Ortalama şehir içi için 280 km diyebilirim. Tabi bu söylediklerimin hepsi benzini opetten aldığım zaman. Shell ve bp' yi denediğimde gözlerime inanamadım. Hele shell' den aldığımda, bir depoyla 240 km.' ye kadar düşmüşlüğüm bile var. Benim tavsiyem opet' ten şaşmayın. Gerçekten benzinin çok kaliteli olduğunu düşünüyorum ve başka yerden neredeyse hiç almıyorum. Çoğu zaman yolda kalmayı bile göze alıyorum o derece yani :)

SHELL i denemedim hiç ben Bp den alıyorum hiçde problem olmadı :?:

Emre
19.July.2012, 00:11
SHELL i denemedim hiç ben Bp den alıyorum hiçde problem olmadı :?:

Belki benim motorla alakalıdır, benim düldül opet seviyor galiba :) :)

Emrehan
19.July.2012, 11:02
Abiler ben Petrol Ofisi'nden alıyorum ve ilk defa sağlıklı bir ölçüm yapmaya çalışıyorum.
Makinayı ilk aldığımda denedim gerçi ama, 175 km de kaldım. :p Ama o dönemde sıfırdan öğrenmeye çalışıyordum ve o 175 km nin en az 125'i ikinci viteste bağırta bağırta yapıldı. :p
Şimdi ise sürekli şehir içinde kullanıyorum ve biliyorsunuz henüz acemiyim. Yaptığım yolun yarısında 2 kişi oluyoruz. Şu an 235 km deyim henüz yedeğe düşmedim.
Şimdi ben başka yerden benzin alsam (mesela OPET'ten) daha mı az yakarım?

CELİL
19.July.2012, 11:08
Abiler ben Petrol Ofisi'nden alıyorum ve ilk defa sağlıklı bir ölçüm yapmaya çalışıyorum.
Makinayı ilk aldığımda denedim gerçi ama, 175 km de kaldım. :p Ama o dönemde sıfırdan öğrenmeye çalışıyordum ve o 175 km nin en az 125'i ikinci viteste bağırta bağırta yapıldı. :p
Şimdi ise sürekli şehir içinde kullanıyorum ve biliyorsunuz henüz acemiyim. Yaptığım yolun yarısında 2 kişi oluyoruz. Şu an 235 km deyim henüz yedeğe düşmedim.
Şimdi ben başka yerden benzin alsam (mesela OPET'ten) daha mı az yakarım?

benzinin kalitesi makinanın az biraz daha az yakmasını sağlıyor bende opet ten alıyorum temiz olduguna güveniyorum çünki benim daha önce fiat marka aracımda firma opetten yakıt alınca motorda oluşacak yakıt arızalarına garanti veriyordu ve AYRICA YERLİ FİRMA OLMASIDA ÇOK ÖNEMLİ paramız yurt dışı kartellere gitmesin 8)

Emrehan
19.July.2012, 11:20
benzinin kalitesi makinanın az biraz daha az yakmasını sağlıyor bende opet ten alıyorum temiz olduguna güveniyorum çünki benim daha önce fiat marka aracımda firama opetten yakıt alınca motorda oluşacak yakıt arızalarına garanti veriyordu ve AYRICA YERLİ FİRMA OLMASIDA ÇOK ÖNEMLİ paramız yurt dışı kartellere gitmesin 8)

Abi PO yerli dimi? Ben hem yerli olsun diye düşünerek; hem de hem eve hem de işyerine en yakın PO var diye ordan alıyorum. Geçeyim mi şimdi OPETe ne diyosun?:?

CELİL
19.July.2012, 11:49
Abi PO yerli dimi? Ben hem yerli olsun diye düşünerek; hem de hem eve hem de işyerine en yakın PO var diye ordan alıyorum. Geçeyim mi şimdi OPETe ne diyosun?:?
PO da yerli 8)
arada po da alıyorum sıkıntı olmadı ama yakış ve performans karşılaştırma yapmadım 8)

Erkan 28
19.July.2012, 12:13
arkadaşlar ufak bir yanlışımı düzelteyim :evil:
Ben Bp den değilde PO dan alıyormuşum kartı görünce aklıma geldi :(

Emre
19.July.2012, 12:40
Benim benzin göstergesi olmadıgı için ve motoru sık kullandığım için her benzin aldığımda depoyu fulluyorum ve km yi sıfırlıyorum. Onun için bp, shell ve opet karşılaştırmasını rahatlıkla yapabildim. Opet' te en iyi sonucu aldım. Po yu kullandım ama onun sonucunu tam hatırlamıyorum ama opetten daha iyi olsa ordan almaya devam ederdim :) Tır şoförleri falanda hem opeti tercih ediyor diye biliyorum. Bendeki bilgiler bu kadar :)

DIESEL
21.July.2012, 09:30
bende en ıyı sonucu opet ten alıyorum. makına daha bı rahat gıdıyomus gıbı gelıyodu. acaba ben mı yanlıs hıssedıyorum demıstım. yorumları okuyunca anladımki opet farkı varmıs hakkatten

Alper K
23.July.2012, 11:10
Meraba arkadaşlar,

shell benzini ile , devirli ve sürekli atak kullanarak, (her ışıktan kalkışta tam gaz gibi) yani sabit 90-100km yok....240 km..
kilometrede 225 yakıyor. buji ve yağ yeni degişti.

önümüzdeki günlerde opet ile deniyeceğim :)

DIESEL
23.July.2012, 12:39
Meraba arkadaşlar,

shell benzini ile , devirli ve sürekli atak kullanarak, (her ışıktan kalkışta tam gaz gibi) yani sabit 90-100km yok....240 km..

kasma kendini okadar denicam diye 3 aşşa 5 yukarı ne yaktıgı belli. ölcan gitcan başlığı açtığıma pişman etcan beni :D

cihan54
23.July.2012, 12:45
Meraba arkadaşlar,

Ben de çok farklı yakmıyorum. Sıkıntı varsa ikimizde de sıkıntı vardır. Yoksa ikimizde de normal :p (Tabi yedek depoyla birlikte 240km gidiyor benimki [smilie=greencolorz:)

Tabi neden bu kadar fazla yaktığını da merak etmiyor değilim. elin 650'liği 170krş , 1000'liği 230krş yakarken [smilie=greencolorz:

ozguralic
23.July.2012, 12:57
Cihan neden merak ediyorsun ki egzostlarla oynadın :)

CELİL
23.July.2012, 13:00
Ben de çok farklı yakmıyorum. Sıkıntı varsa ikimizde de sıkıntı vardır. Yoksa ikimizde de normal :p (Tabi yedek depoyla birlikte 240km gidiyor benimki [smilie=greencolorz:)

Tabi neden bu kadar fazla yaktığını da merak etmiyor değilim. elin 650'liği 170krş , 1000'liği 230krş yakarken [smilie=greencolorz:
cihan senin ustaya söyle sibop , karbiratör ayarları ve hava filitresi ile bujileri kontrol etsin bu saydıklarımda bir düzensizlik olursa fazla yakar az gider 8)

CELİL
23.July.2012, 13:02
Cihan neden merak ediyorsun ki egzostlarla oynadın :)
egsoz ları tam açtırmak 100 km de 1 lt kadar artı benzin yakması demek 8)

cihan54
23.July.2012, 13:04
eksozları tam açtırmak 100 km de 1 lt kadar artı benzin yakması demek 8)

Bu yakıt sarfiyatım kaza öncesinde ölçülmüş değer, yani egsozlar kapalıykenki :| 800CC gibi yakıyoruz maşallah :p

cihan senin ustaya söyle sibop , karbiratör ayarları ve hava filitresi ile bujileri kontrol etsin bu saydıklarımda bir düzensizlik olursa fazla yakar az gider 8)

Tamam bunu ileticem :cheesy:

Umut can
23.July.2012, 14:02
Egzozlar açık :p Sırf ana depoyla 270 km. :p Şehir içi üstelik baya bir dur-kalk. :cheesy:

cihan54
23.July.2012, 14:07
Egzozlar açık :p Sırf ana depoyla 270 km. :p Şehir içi üstelik baya bir dur-kalk. :cheesy:

Naptın umut ya :( Benim motor usta istiyor anlaşıldı.. :( Ben yedek depo dahil 240km gidiyorum yahu. hem de egsozları açtırmadan önce..

Emre
23.July.2012, 15:18
Cihan yedek depo dahil 240km çok kötü bir rakam zaten. Yedek depo hariç 240km gitsen fazla yakıyor biraz deriz ama kabul edilebilir olur. Ben yedek depo hariç 280 km yapıyorum ve yaklaşık olarak ortalama 250 - 280 km arası yakıyor millet. Sen yedek depoyuda dahil ediyorsan min. 300 km yapman lazım.

Tabi bu arada bahsettiğim km' ler deponun full doldurulması demek. Full doldurulmasıda kişiden kişiye göre değişen bir kavram. Ben neredeyse silme dolduruyorum dediğim rakamlar için (280 km - 300 km.).

cihan54
23.July.2012, 15:25
Cihan yedek depo dahil 240km çok kötü bir rakam zaten. Yedek depo hariç 240km gitsen fazla yakıyor biraz deriz ama kabul edilebilir olur. Ben yedek depo hariç 280 km yapıyorum ve yaklaşık olarak ortalama 250 - 280 km arası yakıyor millet. Sen yedek depoyuda dahil ediyorsan min. 300 km yapman lazım.

Tabi bu arada bahsettiğim km' ler deponun full doldurulması demek. Full doldurulmasıda kişiden kişiye göre değişen bir kavram. Ben neredeyse silme dolduruyorum dediğim rakamlar için (280 km - 300 km.).

Ben her benzinliğe girdiğimde fullerim ya şu kadar koy falan demiyorum. Fullerken de bakıyorum, kapak zor kapanır belki biraz taşar haddine kadar doldurtuyorum :p:p

Bu akşam gidiyorum ustama. Diyorum böyle böyle, al bu yaramaz çocuğu diyorum, terbiyesini ver ıslah et kısırlaştır (Fazla mı oldu ne :mrgreen:) . Bakalım ondan sonra görelim kaç km yapacak..

Sizin kasayla bizimki arasında da oynama olabilir belki ama umut can'ın dediği gibiyse zaten var bi sıkıntı benimkinde..

Umut can
23.July.2012, 15:37
Naptın umut ya :( Benim motor usta istiyor anlaşıldı.. :( Ben yedek depo dahil 240km gidiyorum yahu. hem de egsozları açtırmadan önce..

270kmyi geçemedim ama ortalama o civarda. Bu arada Petrol Ofisi'nden alıyoruz. Diğer istasyonlardan hiç almadım da denemedim de. Belki, Opet iyidir diyorsunuz ya harbiden denemedim.. :p:cheesy: Denesem 280-290 görürüm belki. :p

Ben her benzinliğe girdiğimde fullerim ya şu kadar koy falan demiyorum. Fullerken de bakıyorum, kapak zor kapanır belki biraz taşar haddine kadar doldurtuyorum :p:p

Bu akşam gidiyorum ustama. Diyorum böyle böyle, al bu yaramaz çocuğu diyorum, terbiyesini ver ıslah et kısırlaştır (Fazla mı oldu ne :mrgreen:) . Bakalım ondan sonra görelim kaç km yapacak..

Sizin kasayla bizimki arasında da oynama olabilir belki ama umut can'ın dediği gibiyse zaten var bi sıkıntı benimkinde..

Evet Cihan fazla yakıyor senin alet. Bir göster ustaya. Normaldir, cartcurt der ama benden için eş değeri bile 270km yapıyormuş yoğun trafikte dersen ilgilenir. 8)

ruhumm
23.July.2012, 15:50
bn full depo ile yedek dahil 340 km yapıorum şehir içii geçen hafta bozca adaya gitmiştim hızım ortalam 100 120 arası bir depo ile 260 yaptım iki kişiydik ama zorladık biraz ondan olsa gerek

Emre
23.July.2012, 17:24
bn full depo ile yedek dahil 340 km yapıorum şehir içii geçen hafta bozca adaya gitmiştim hızım ortalam 100 120 arası bir depo ile 260 yaptım iki kişiydik ama zorladık biraz ondan olsa gerek

2 kişi çok farkettiriyor. Ondan olmalı bence. Ben tek bindiğim zaman 300 km yapıyorum yedek hariç, 2 kişi bindiğim zaman 260 km' lere kadar düşmüşlüğüm var :)

Umutcan Opet' den alsan demek ki dünya turuna çıkacaksın :)

Umut can
23.July.2012, 17:41

2 kişi çok farkettiriyor. Ondan olmalı bence. Ben tek bindiğim zaman 300 km yapıyorum yedek hariç, 2 kişi bindiğim zaman 260 km' lere kadar düşmüşlüğüm var :)

Umutcan Opet' den alsan demek ki dünya turuna çıkacaksın :)

İki kişi farkettiriyor illaki. Gerçi bizim abimle pek bir yapımız yok ama olsun. :mrgreen:

Ahh ahh Opet öyle bir güzellik yapsa keşke. :p

serhan
23.July.2012, 19:52
beyler iyi günler.. öncelikle hepinize merhaba, ben henüz bir motor sahibi değilim, fakat önümüzdeki yaz bir arkadaşımla birlikte iki motor ege,akdeniz turuna çıkmak istiyoruz. arkadaşımla baktığımız da tip ve fiyat olarak regal raptorler hoşumuza gitti. sizler de bu motorların kullanıcısı olarak acaba uzun yol için tavsiye edermisiniz. gördüğüm kadarı ile 250- ve 350 cc lik motorları var sadece. uzun yola dayanıklımıdır, bir depo ile kaç km. yol yapılır(üzerinde çantaları, çadırlar, uyku tulumları vs. düşünürsek..) bu gibi uzun yol için gerekli olan bilgileri araştırıyorum ve azönce bu siteyi buldum. düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi aktarır bu konu da bizi aydınlatırsanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim..

Eminn
23.July.2012, 20:47
Merhaba arkadaşlar , bende dahil olayım muhabbetinize.Çeşme'den İzmir'e 105 km yol yaptım.Çıkmadan tam doldurmuştum depoyu İzmir'e vardığımda 15 tl aldı depo.Buda 14,2 kuruş gibi bir rakam.Otoyoldan geldim 100 km hızın altına düşmedim ve harlaya harlaya geldim.Anlattıklarıma ve 250cc ye göre güzel bir rakam.

CELİL
23.July.2012, 21:38
beyler iyi günler.. öncelikle hepinize merhaba, ben henüz bir motor sahibi değilim, fakat önümüzdeki yaz bir arkadaşımla birlikte iki motor ege,akdeniz turuna çıkmak istiyoruz. arkadaşımla baktığımız da tip ve fiyat olarak regal raptorler hoşumuza gitti. sizler de bu motorların kullanıcısı olarak acaba uzun yol için tavsiye edermisiniz. gördüğüm kadarı ile 250- ve 350 cc lik motorları var sadece. uzun yola dayanıklımıdır, bir depo ile kaç km. yol yapılır(üzerinde çantaları, çadırlar, uyku tulumları vs. düşünürsek..) bu gibi uzun yol için gerekli olan bilgileri araştırıyorum ve azönce bu siteyi buldum. düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi aktarır bu konu da bizi aydınlatırsanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim..
Merhaba serhan aramıza hoş geldin 8)
konuyu yanlış yerde sormuşsun aşagıya link veriyorum orada konuyu açabilirsin oradan yürürüz 8)

http://www.regalraptor.net/forums/newthread.php?do=newthread&f=99

Emrehan
23.July.2012, 22:25
Ben en sağlıklı olduğunu düşündüğüm teknikle ölçümü tamamladım sonunda ihtiyar abilerim ve de genç kardeşlerim. Hemen özet geçeyim:

Öncelikle, ben de her seferinde dolduruyorum depoyu ama kapağın altında 2 parmağa yakın boşluk bıraktırıyorum. benzin taşar da boyaya zarar verirmiş gibi bir batıl inancım var. :mrgreen:

Son doldurduğumda sıfırladım sayacı; devam ettim. Sabah tek gidip akşam hanımla dönüyorum ve hep şehir içi kullanıyorum. Yolun yarısı artçıyla yapıldı yani.

Yedek depoya düşme - düşmeme kriterini de gözardı ettim; yedeğe de düştüm dün. Bu akşam da aynı yerden; hatta aynı pompadan (pompacı farklıydı :p) yine aynı seviyeye kadar doldurdum. 285 km gösteriyordu sayaç; 47,15TL ödedim ve 10,94 Litre benzin aldım. Kilometrede 16,5 Kuruş - 0,038 Litre.

Fena değil sanki? :p

CELİL
23.July.2012, 22:41
Celil Abi link? :mrgreen:
linkli çalmışlar gören varmı :cry:
demicem pardon unutmuşum biraz sonra konu dışı olan yazışmalar kendini yok edecektir :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

CELİL
23.July.2012, 22:46
Ben en sağlıklı olduğunu düşündüğüm teknikle ölçümü tamamladım sonunda ihtiyar abilerim ve de genç kardeşlerim. Hemen özet geçeyim:

Öncelikle, ben de her seferinde dolduruyorum depoyu ama kapağın altında 2 parmağa yakın boşluk bıraktırıyorum. benzin taşar da boyaya zarar verirmiş gibi bir batıl inancım var. :mrgreen:

Son doldurduğumda sıfırladım sayacı; devam ettim. Sabah tek gidip akşam hanımla dönüyorum ve hep şehir içi kullanıyorum. Yolun yarısı artçıyla yapıldı yani.

Yedek depoya düşme - düşmeme kriterini de gözardı ettim; yedeğe de düştüm dün. Bu akşam da aynı yerden; hatta aynı pompadan (pompacı farklıydı :p) yine aynı seviyeye kadar doldurdum. 285 km gösteriyordu sayaç; 47,15TL ödedim ve 10,94 Litre benzin aldım. Kilometrede 16,5 Kuruş - 0,038 Litre.

Fena değil sanki? :p
emrehan emegine sağlık amaa yedekte kaç km gittin onu düşmek lazım fakat yinede çok iyi km 8)

Emrehan
23.July.2012, 22:59
emrehan emegine sağlık amaa yedekte kaç km gittin onu düşmek lazım fakat yinede çok iyi km 8)
Abi 24 km falan olbilir. Emin değilim. Ama bence önemsiz çünkü ben tahminimce full depodan 1 - 1,5 lt falan eksik dolduruyorum her seferinde.

serhan
24.July.2012, 01:58
merhaba serhan aramıza hoş geldin 8)
konuyu yanlış yerde sormuşsun aşagıya link veriyorum orada konuyu açabilirsin oradan yürürüz 8)

http://www.regalraptor.net/forums/newthread.php?do=newthread&f=99

teşekkürler.hoşbulduk..8)

Erkan 28
24.July.2012, 03:55
bende söyle bir istatistik vereyim :)
1005 km de 3 depo benzin harcadım (49+50+50:) 149tl)

1. depo istanbuldan geredeye kadar götürmedi beni, 295 km de yedeğe çektim(otobanda başıma gelenleri diğer konuda anlatacağım :x ). nedeni ise hızımın 120-130 arasında sabit kalmasından kaynaklanıyor.
2. depo 340 km bitti. bunun nedeni ise gerededen samsun istikametine saptığın zaman samsuna kadar sürekli bir yol çalışması var, devamlı vites küçültüp yükseltmekten kaynaklandı sabit bir hızda gidemedim bazı yerlerde yüksek devirde kullandım.
3. depo ise 370 km net götürdü ve istediğim sonuçta hemen hemen buydu :cheesy: sabit 100 km hızla (arada 110 çktım ama geçmedim)

benim elde ettiğim sonuç:
110+ üstünde hızla gittim zaman 70 km daha az gittim, sabit 90-100 ile gittiğiniz zaman net 360-390 km kadar gidebiliyorsunuz.

Ekrem Özdemir
24.July.2012, 04:24
theonlygun abim, anlat hatta uzun uzun anlat senin yolda yaşadıklarını sabırsızlıkla bekliyorum... :cheesy: Kısmetse 15 gün sonra sivastan istanbula geleceğim. her bir bilgi altın değerinde :) 8)

cihan54
24.July.2012, 09:15
bende söyle bir istatistik vereyim :)
1005 km de 3 depo benzin harcadım (49+50+50:) 149tl)

1. depo istanbuldan geredeye kadar götürmedi beni, 295 km de yedeğe çektim(otobanda başıma gelenleri diğer konuda anlatacağım :x ). nedeni ise hızımın 120-130 arasında sabit kalmasından kaynaklanıyor.
2. depo 340 km bitti. bunun nedeni ise gerededen samsun istikametine saptığın zaman samsuna kadar sürekli bir yol çalışması var, devamlı vites küçültüp yükseltmekten kaynaklandı sabit bir hızda gidemedim bazı yerlerde yüksek devirde kullandım.
3. depo ise 370 km net götürdü ve istediğim sonuçta hemen hemen buydu :cheesy: sabit 100 km hızla (arada 110 çktım ama geçmedim)

benim elde ettiğim sonuç:
110+ üstünde hızla gittim zaman 70 km daha az gittim, sabit 90-100 ile gittiğiniz zaman net 360-390 km kadar gidebiliyorsunuz.

Maaşşallahh :?

Ridos
08.November.2012, 20:50
arkadaş lar 250e 9b 4.30 lt ile kaç km yol almalı

CELİL
09.November.2012, 00:04
arkadaş lar 250e 9b 4.30 lt ile kaç km yol almalı
100 km de ortalama 4 litre yakar gerisini sen hesapla 8)

Ridos
09.November.2012, 00:08
abi valla 2 ltre ile 36 zar zor gitti :D ittim benzinlige

CELİL
09.November.2012, 00:20
abi valla 2 ltre ile 36 zar zor gitti :D ittim benzinlige
fazla yakmış makinanın bakım zamanı gelmiş yada yediden karbiratör sibob ayarı istiyor 8)

Ridos
09.November.2012, 00:22
bencede fazla şanzımanı degişetirecem zaten ozaman yeniden subab ayarı verilecek fakat uygun şanzıman bulamadım ali ustada çok pahalı 350 tl ..... önerecegginiz yer varmı uygun şanzıman

CELİL
09.November.2012, 00:34
bencede fazla şanzımanı degişetirecem zaten ozaman yeniden subab ayarı verilecek fakat uygun şanzıman bulamadım ali ustada çok pahalı 350 tl ..... önerecegginiz yer varmı uygun şanzıman

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-regal-raptor-250-sanziman-disli-grubu-92956788/detay

Ridos
09.November.2012, 00:48
celil abi bazen diyorum atacam çöpe regal sonra kıyamıyorumm... bana çin dediklerinde gözümden cıkıyor ama bence cine o kadar benzemiyor ne diyorsun :)

CELİL
09.November.2012, 00:52
celil abi bazen diyorum atacam çöpe regal sonra kıyamıyorumm... bana çin dediklerinde gözümden cıkıyor ama bence cine o kadar benzemiyor ne diyorsun :)
eskidikce dertler başlıyor ama parasına göre alınacak en iyi makina RR dur
senin makinanın aynısından siyah ve gümüş renklisi değişik zamanlarda bende vardı en sevdiğim kasadır 8)

mrtckrt
09.November.2012, 01:02
eskidikce dertler başlıyor ama parasına göre alınacak en iyi makina RR dur
senin makinanın aynısından siyah ve gümüş renklisi değişik zamanlarda bende vardı en sevdiğim kasadır 8)

Celil abi büyûksün valla hani "ilaç gibi geldi " derler ya (her derde deva) abi işte sen O 'sun ama ağrı kesici mi?, antidepresan mı bilemedim :)

Arkadaşlar sizce celil abi hangisi ? :). (bi konu ayrı bi başlık bile olur )

Ridos
09.November.2012, 01:08
bi ara ilan vardı bi arkadaşın aradım bişsey sormak icin diyor benim motorum çin degil amerikan.... :D adam diyor evraklarında yazıyor olurmu öyle bişsey.... ha motora gelince şanzımandan başka hiç bi sorunu yok.. herşeyi faal sadece bana çin dir dediklerinde masraf yapmaktan çekiniyorumm

CELİL
09.November.2012, 10:42
bi ara ilan vardı bi arkadaşın aradım bişsey sormak icin diyor benim motorum çin degil amerikan.... :D adam diyor evraklarında yazıyor olurmu öyle bişsey.... ha motora gelince şanzımandan başka hiç bi sorunu yok.. herşeyi faal sadece bana çin dir dediklerinde masraf yapmaktan çekiniyorumm

http://www.regal-raptor.com/en/index.asp

mrtckrt
10.January.2013, 01:54
Arkadaşlar ellerinize sağlık güzel istatiksel veriler yazmışsınız ama yine de sormadan edemedim özür dilerim
Henüz 650 km deki spyderımla depoyu fulleyip 200 km lik bi uzun yol yaptım yol boyunca hemen hep tam gaz ve 110+ süratle kullandım en sonunda bugün 230km de yedek depoya düştüm. Acaba yeni olduğu için fazla yakması normal mi yoksa sizce bi anormallik var mı? Bide spyder yakıt deposu kaç litre ?

ağfndrdm
10.January.2013, 11:41
Arkadaşlar ellerinize sağlık güzel istatiksel veriler yazmışsınız ama yine de sormadan edemedim özür dilerim
Henüz 650 km deki spyderımla depoyu fulleyip 200 km lik bi uzun yol yaptım yol boyunca hemen hep tam gaz ve 110+ süratle kullandım en sonunda bugün 230km de yedek depoya düştüm. Acaba yeni olduğu için fazla yakması normal mi yoksa sizce bi anormallik var mı? Bide spyder yakıt deposu kaç litre ?

Dotum fazla yakmissin diyecektim ama 250 motorla 110 ve üstü hız demk en az 6 bin devir demek motorun rodajda oldugunu go onunde bulundurusak bence normal yakmissin

marlox
10.January.2013, 12:02
:D:D:D:D:D:D:D

en az yakan benim motor :D

çünkü daha üretim aşamasında :D

DR.ALP
10.January.2013, 13:13
rodajdaki motoru çok zorlamamak lazım bence..aslında çok da hızlı olmamak8)

marlox
10.January.2013, 15:16
geçen gün bi adam vardı motorlar hakkında bilgisi olduğunu düşündüğüm bi abi hastane önüde çay içerken tanıştık

neyse

adamla rodaj hakkında konuşurken dediği şey benim kafamı karıştırdı

çıkıp otobana sınırları zorla motor öyle rodajı tamamlar hemde açılır dedi :S
şimdi hangisi doğru ben de yavaş kullanmak taraftarıyım,
rodaj her viteste belli kilometrelerde yavaş yavaş devir yükselterek olur benimde bildiğim adamla iddalaşmadım ama kafam da karıştı :S

dreamrocker
10.January.2013, 15:33
Arkadaşlar bu rodaj hakkında herkes birşeyler söylüyor. Kullanma klavuzunda ne yazıyorsa öyle yapın, bu aletin üreticisi bizden daha iyi biliyordur herhalde.
Diğer yandan ufak bir mantık yürütelim. adam (atıyorum) ilk 100 km boyunca 20 km'yi geçmeyin diyor. Neden? Bu alet fabrikada üretildi. sağında solunda bir terslik olursa kaza yapmayalım diye diyor.
Diyeceğim şu ki, motorun devrini çok yükseltmeden, vitesleri değiştirerek akarıyla sürebiliriz rodajda. En önemli şey şu ki, rodaj bakımını asla aksatmayın. Traşlanan metal parçaları piston ya da gömleğe zarar verirse kısa vadede olmasa da uzun vadede ciddi sonuçlar doğurabilir.

CELİL
10.January.2013, 15:33
sayfa konu başlıgı neydi 8)

ercan__genc
08.February.2018, 21:29
paylaşımlar için tşkklr:Rockn Roll: