PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bi problemim var

DIESEL
21.July.2012, 09:18
millet şöyle bir sorunum var,
motora 2 kişi bindiğimiz zaman sağ alttaki tastan metal şıngırtısı gibi bi ses geliyor.düz yolda da gitsek iki kişi binince o ses baya var. duyulmayacak gıbı degıl. hatun bıle sordu bu şıngırtıda ne bi sorunmu var dıye (sorun senın koca kıcın dıyemedım tabı :D ) tek bındıgımde ıse sesten eser yok. rampada çıksam nekadar zorlarsam zorlayayım düşük vites yüksek devir flelan hiç ses yok.

garip bi durum bi beyin fırtınası yapalım bakım

Erkan 28
21.July.2012, 10:25
bendede aynı ses var ama tek bindiğimde bile o sesi çekiyorum :x

macabre
21.July.2012, 10:45
Alttaki sağ tastan demişsin ama zincirle alakalı bir problem olabilirmi acep?

CELİL
21.July.2012, 12:09
Daytonalarda iki kişi binildiğinde arka çamurlugun içinden geçen kablolar lastige değip kabloları parçalıyor kablonun geçiş yerinin değiştirilmesi gerekiyor
ama senin tarifine bu durum pek uymuyor
sağ alt tasın ordan ses geliyor demen zincirden olma olasılıgınıda yok ediyor ama
akla zincirden başka bir şey gelmiyor
söylediğin yerde debriyaj baskı balatası var ses kesin oradan geliyorsa baskı balatayı kontrol ettir

DIESEL
21.July.2012, 16:08
valla mudur zıncırden gelmıyor, cunku sadece gaz verırken oluyo o ses, debrıyaj tutulu ıken yada bosta bı problem yok. sankı sağ tasın ıcındekı dıslıler bırbırını karsılamıyomusta yada dıslı sıyırıyomus gıbı. ama sonra tek bınıyorum hıcbı ses yok gıne. anlamadım yemınle. tuzlaya tasındım bıde butaraftada nerde var tamırcı bılmıyorumkı. korkuyorumda bınmeye sımdı kapıda yatıyo alet öyle kuzu gibi...

cihan54
21.July.2012, 20:55
Diyet perhiz aerobik pilates ve bol spor.. :mrgreen:

Şaka bir yana artçı aldığımda benzer bir ses bende de var ama büyük ihtimal zincirden kaynaklanıyor. Bu hafta içi sırayla iki ustama da motoru bırakıyorum. Haftaya sen sağ ben selamet :|

bahadir
22.July.2012, 04:17
vites ayaklıgından cıkan metal bir cubuk var ( ismlerini tam bilmediğimden kafama göre yazıyorum :D) o gevşemis olabilir aynı sorun bendede var sallantıda egzosa çarpıyor ve bir şıngırtı olusuyor orayı bi kontrol et derim .

DIESEL
25.July.2012, 12:34
problem çözüldü arkadaşlar. tamamen zincin alttaki şok kesiciye şürtmesinden kaynaklanıyomuş. ama bizim zincirler cok uzun oldugu için gereğinden cok daha sıkı tutmak gerekıyor. cunku agırlık bınınce bosluk zaten olusuyor. zıncır ayarını motorun uzerınde oturup yapmak lazım. şuan benım zıncır gercekten cok sızı durumda neredeyse bosluk yok. ben tek bınınce 2 mılım 3 mılım bosluk oluyo 2 kısı cınıncede normal bosluguna glıyo.
meregrem otomatık zıncır kontrolluymus bızım makınalar :cheesy:

CELİL
25.July.2012, 12:37
zincir ayarının çok sıkı olması dişlilere zarar verir 1-2 cm esneme payı olması gerek 8)

DIESEL
25.July.2012, 15:00
dedıgım gıbı celıl abı motorun ustune cıkınca zıncırde bosluk oluyo 1 cm e yakın. denedık ıkı kısı bınıldıgınde ıse 1.5 santımı buluyo bosluk. bızım ustalar hep motorda agırlık yokken zıncır ayarı yapıyo. bıde uzerıne sen bındınmı baya bi boşluk olusuyo. e zaten zıncır cok uzun , vuruyo saga sola.

Emix
25.July.2012, 17:18
olması gereken motora 2 kişi binecek öyle ayar yapılmalı.. üzerinde yük yoksa motorun ve o şekilde gerilir ise

daha sonradan üzerine yük bindiği zaman dahada gerilecek çoğu usta yapmıyor bunu..

nebi64
20.August.2015, 19:58
Benzer bi sorun bendede vartek kişide sorun yok ama 2 kişibinince sol taraftan çıt çıt çıt ses geliyor ama motoru boşa salınca ses çok nadir geliyor zincir ayarı sanki iyi gibi ama biraz daha sıksammı ?

CELİL
20.August.2015, 21:36
Benzer bi sorun bendede vartek kişide sorun yok ama 2 kişibinince sol taraftan çıt çıt çıt ses geliyor ama motoru boşa salınca ses çok nadir geliyor zincir ayarı sanki iyi gibi ama biraz daha sıksammı ?
ses zincirden geliyordur ama fazla germek zarar verir kararında olmalı 1 cm aşağı 1 cm yukarı esnemesi gerek 8)

nebi64
22.August.2015, 16:17
ses zincirden geliyordur ama fazla germek zarar verir kararında olmalı 1 cm aşağı 1 cm yukarı esnemesi gerek 8) zinciri sıktığım halde hala ses var2 kişi binince ama debriyajı sıkınca kesiliyor her viteste geliyor ses acaba dişlilerdenmidir ?

CELİL
22.August.2015, 17:02
zinciri sıktığım halde hala ses var2 kişi binince ama debriyajı sıkınca kesiliyor her viteste geliyor ses acaba dişlilerdenmidir ?
Genelde Motora 2 kişi binince arka salıncak pozizyonu yukarı doğru yaklaşıyor ve zincir üst koruma muhafazasına değiyor ses yapıyor tek kişi binince ağırlık az olduğundan sesi zincir gevşeyince yapıyor
Debriyaja basınce sesi kesmesinin nedeni bence o an zincirdeki yükün kalkmasından dolayı koruma demirinden uzaklaşması

AlperYigiter
24.August.2015, 10:48
Merhaba, aynı sorun bende de vardı ve insanı harbiden deli ediyor :) ben zincirin üzerinde bulunan zincir koruma kısmının içerisine teflon malzeme monteledim sadece üst kısma yaptım o bile yetti, sorun ortadan kalktı şimdi ses mes yok :)