PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Buji kabartma sorunu

Eminn
22.July.2012, 19:33
[LEFT][LEFT]Merhaba arkadaşlar bu ilk yazım ve aranıza izmirden katılıyorum. Motor olayında yeniyim geçenlerde bakıma soktum motorumu. Yağ, fren balatalari, bujiler vs. Keyfe keder goturmustum bakıma bujilerden birini soktugumuzde simsiyah olmuş ateşleme yapmayacak kıvama gelmişti daha sonra onuda değiştirdik ve koyuldum yoluma yoluma. Gaza yuklendigim de kesip yeniden veriyor gücü. Ertesi gün gitmedim alışmaya donemidir vs diye fakat geçmedi. Hava Filtresi ne baktı usta sorun yok dedi bujileri soktuk daha önce kararan Buji yine kararmis sanirsin yıllardır üstünde. Usta silindirik birinin gidik olduğunu söyledi. Ve 14 kuruş yakan motor 25 kuruş yakmaya başladı. Bu tarz bir problem başına gelen oldu mu izmir de bu işten anlayan işinin ehli bir usta var mıdır her türlü fikirlerinizi esirgemeyin.

brktrtn
22.July.2012, 19:49
Arkadaşlar konu ile alakasız ama benzin musluğu benzin kaçırıyor. motor 250E9. musluğu nerden bulabilirm ve fiyatı nedir?

CELİL
22.July.2012, 19:59
[left][left]Merhaba arkadaşlar bu ilk yazım ve aranıza izmirden katılıyorum. Motor olayında yeniyim geçenlerde bakıma soktum motorumu. Yağ, fren balatalari, bujiler vs. Keyfe keder goturmustum bakıma bujilerden birini soktugumuzde simsiyah olmuş ateşleme yapmayacak kıvama gelmişti daha sonra onuda değiştirdik ve koyuldum yoluma yoluma. Gaza yuklendigim de kesip yeniden veriyor gücü. Ertesi gün gitmedim alışmaya donemidir vs diye fakat geçmedi. Hava Filtresi ne baktı usta sorun yok dedi bujileri soktuk daha önce kararan Buji yine kararmis sanirsin yıllardır üstünde. Usta silindirik birinin gidik olduğunu söyledi. Ve 14 kuruş yakan motor 25 kuruş yakmaya başladı. Bu tarz bir problem başına gelen oldu mu izmir de bu işten anlayan işinin ehli bir usta var mıdır her türlü fikirlerinizi esirgemeyin.
Merhaba emin aramıza hoş geldin 8)
sorun sanki bujiye gelen elektiriği kesiyormuş gibi ateşleme sistemini kontrol ettirmek lazım
karbiratörüde kontrol etmek lazım
bunlarda sorun yoksa ustanın dediği gibi silindirde sorun olabilir
alternatif ustaya kontrol ettirmekte fayda var izmirden arkadaşlar konuyu okuyunca yardıncı olacaklardır geçmiş olsun :(

CELİL
22.July.2012, 20:10
Arkadaşlar konu ile alakasız ama benzin musluğu benzin kaçırıyor. motor 250E9. musluğu nerden bulabilirm ve fiyatı nedir?
Burak yukarıda ali ustanın linki var ali ustayla irtibat kur onda vardır sana kargoyla gönderir rakamı tam bilemiyorum ama tahminen 40 tl civarıdır 8)

Eminn
22.July.2012, 20:33
Teşekkürler arkadaşlar izmir den arkadaş ların önerilerini bekliyorum.

Alper K
23.July.2012, 11:50
merhaba,

acaba çok kısa mesafelerde mi kullanıyosun? kalkış---2-3 km----stop (en az yarım saat) ----sonra tekrar kalkış gibi..

ozzy
23.July.2012, 14:50
tek slındır asınmıs olma ıhtımalı yuksek senın motorda yanan bujının bulundugu pıston uzerındekı yag segmanı kırılmıs asınmıs .yada segman kırmıs olabılır.bunu bujıyı sokerek parmagını bujının oldugu yere haa kacmıyacak sekılde bastırarak marsa basarsan eger bellı bır gucte hava parmagına basınca yapıyorsa sorun bujıden yada atesleme sıstemındendır.ama ustaya gotur olayı daha ıyı netlendırecektır.

Eminn
23.July.2012, 20:54
merhaba,

acaba çok kısa mesafelerde mi kullanıyosun? kalkış---2-3 km----stop (en az yarım saat) ----sonra tekrar kalkış gibi..
Merhaba , hayır kısa mesafeler için pek kullanmıyorum.

Hepinize teşekkürler arkadaşlar , İzmir'de kahramanlar'da İlhan Sarı diye işinin erine benzeyen 50'li yaşlarda bir ustaya bıraktım motoru.İşi yoğundu yarın sabahtan bakıcak , sadece motoru çalıştırdı ve gaz verdi.Silindire pek ihtimal vermedi.Karbüratör gibi diğer aksamlara bakacağını , sibop ayarından da yapabileceğini söyledi.Bakalım yarın ola hayrola..

SİYAH İNCİ
24.July.2012, 22:15
Merhaba , hayır kısa mesafeler için pek kullanmıyorum.

Hepinize teşekkürler arkadaşlar , İzmir'de kahramanlar'da İlhan Sarı diye işinin erine benzeyen 50'li yaşlarda bir ustaya bıraktım motoru.İşi yoğundu yarın sabahtan bakıcak , sadece motoru çalıştırdı ve gaz verdi.Silindire pek ihtimal vermedi.Karbüratör gibi diğer aksamlara bakacağını , sibop ayarından da yapabileceğini söyledi.Bakalım yarın ola hayrola..

Dostum bende izmirdeyim.Yeni motor kullanıcısıyım.Motorunun durumu hakkında bilgi verirsen sevinirim.Ayrıca usta iyi mi fln diye söylersen..cünkü bende de yag yakma sorunu var..sekmanlarda fln.Bizide bilgilendir kardes.Ayrıca memnun kalmazsan alsancak stadının arkasında soylu motor da ibrahim abi var ona gostereblrsn.Bnm gonderdigimi belirterek.Bise olursa mesajlasırız burdan.