PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daytona 350cc benzin yakımı hakkında

Cgman
26.July.2012, 10:27
Merhaba arkadaşlar mart ayından itibaren bu beyaz kıza binmekteyim :) fakat benzin yakması beni endişelnedirmeye başladı egzost açmadan öncede ortalama 130-140km de bitiyordu bir depo daha 3600km de bu durum normalmi merak ediyorum ortalama 200km olması lazımken bu durum beni rahatsız etmeye başladı km yeni diye mi böyle acaba tecrübeli arkadaşlar beni bu konuda bilgilendirebilirmi?

Alper K
26.July.2012, 11:38
buji+ yağ+hava filtresi derim.... bunlarla hallolması en ucuz çözüm olur :(

Cgman
26.July.2012, 11:43
buji ve yağ yeni değişti o zaman geriye bir tek hava filtresi kalıyor :)

Alper K
26.July.2012, 11:49
hava filtresi spyder da sunger+tel şeklinde. daytona da aynısı sanırım. temizleyip geri takınca kesinlikle farkediyor.
bi de şöyl bi deneme yapılabilir :
normal çalışıyoken jikleyi kapatınca anında stop ediyomu? hava fitresi kirliyken anında durur :) (naçizane görüş tabi, ben temizleyince farketmişti :) ) :lol:

cihan54
26.July.2012, 11:51
buji ve yağ yeni değişti o zaman geriye bir tek hava filtresi kalıyor :)

Ben de aynı olaydan muzdariptim. daha dün ustadan taburcu ettim motoru. Hava filtresi yıkandı, karbüratör ayarı ve subap ayarı yapıldı, buji değişti. 8)

Ekrem Özdemir
26.July.2012, 11:56
Teknik konularda pek iyi değilim ama ek olarak çok yakmaya başlayınca subap ile karbüratör ayarlarıda kontrol edilmeli.

Alper K
26.July.2012, 12:00
Ben de aynı olaydan muzdariptim. daha dün ustadan taburcu ettim motoru. Hava filtresi yıkandı, karbüratör ayarı ve subap ayarı yapıldı, buji değişti. 8)

nazar hadi geçmiş olsun :) nasıl test edebildin mi?

ben de bi gstereyim diyorum 2000 km oldu diye de. usta bumak ve çekeceği fiata psikolojik olarak hazırlanmak lazım önce :p

abi kaç para sıkışmış motora? :?

Cgman
26.July.2012, 12:01
hava filtresi benimde aklıma gelen bir şeydi ancak merakım giderilmedi hala bu durum motor yeni diye mi oluyor 3600 km normal mi bu durum yani bir depo benzinle 140km normali ve idaeli 200km ve üstüdür bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim

Alper K
26.July.2012, 12:06
hava filtresi benimde aklıma gelen bir şeydi ancak merakım giderilmedi hala bu durum motor yeni diye mi oluyor 3600 km normal mi bu durum yani bir depo benzinle 140km normali ve idaeli 200km ve üstüdür bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim

yakıtla ilgili , bu işin dibini oyduk forumda geçenlerde nazar :lol:

http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=6290

250 civarı iyi gibi opetle (yedek hariç)

cihan54
26.July.2012, 12:09
Ben yalnızca onları yaptırmadım.

- Subap ayarı
- Karbüratör ayarı
- Hava filtresi temizlenmesi
- Bujilerin değişimi (Yeni buji dahil fiyata)
- Arka amortisörlerin yükseltilmesi
- Zincir ve gergi ayarları
- Fren ayarları
- Yağ değişimi

= 30 TL :|

(Tabi ayrıca ikinci ustama götürüp egsoz işlemlerimi de hallettim. Egsoza boru çakıldı, polisaj yapıldı. Ücretsiz) 8)

Alper K
26.July.2012, 12:20
ustana saygı duydum :cheesy: üste para alsaymışşın.

keşke ankarada da böyle usta olsa da baktırsak bi.

zaten 2 buji 15-20 tl ..:cheesy:

Cgman
26.July.2012, 12:21
Ben yalnızca onları yaptırmadım.

- Subap ayarı
- Karbüratör ayarı
- Hava filtresi temizlenmesi
- Bujilerin değişimi (Yeni buji dahil fiyata)
- Arka amortisörlerin yükseltilmesi
- Zincir ve gergi ayarları
- Fren ayarları
- Yağ değişimi

= 30 TL :|

(Tabi ayrıca ikinci ustama götürüp egsoz işlemlerimi de hallettim. Egsoza boru çakıldı, polisaj yapıldı. Ücretsiz) 8)

nasıl ya demek istiyorum dün ali usta da ön fren balatalrını değiştirdim 70 tl verdim senin yaptırmadığın şey kalmamış 30 tl vermişsin sakarya mı çok ucuz nedir bunu sırrı ? :mrgreen:

Cgman
26.July.2012, 12:22

keşke ankarada da böyle usta olsa da baktırsak bi.

zaten 2 buji 15-20 tl ..:cheesy:

aynen katılıyorum hehe

cihan54
26.July.2012, 12:29
:p:p yok aslında burada da bildiğin oturuyolar. başka yerde yaptırsam 100'den aşağı çekmezdi full işçilik çünkü. Ben de hatta kendimi yine de o fiyatlara hazırlamıştım. Ama Ustamla aram iyidir çok şükür. Ne kadar cezamız dedim, durdu düşündü suratını ekşitti etrafa baktı, 30 ver yeter yaaaa yaptı. :? ustam hiç almasaydın dedim boşveeer yaptı :p Adam king yaaa :cheesy:

Ama şöyle de bi durum var, oğluyla beraber çalışıyo, benim motora da genelde oğlu bakar hep. Ki o yüzden de önce oğluna sordum nedir cezamız diye, ama yine baba ve patron saygısı, ustama sordu nekadar diye.. 30 diyince baktım oğlu üzüldü o kadar uğraştık didindik 30 tl içinmiydi gibisinden. Ben de oğluna da 20 tl daha verdim. Oğluyla da aram çok iyidir :|

İkisinden de Allah razı olsun, kahrımı çekiyorlar. Sık sık gider çayını da içerim ustamın. :)

Cgman
26.July.2012, 12:30
:p:p yok aslında burada da bildiğin oturuyolar. başka yerde yaptırsam 100'den aşağı çekmezdi full işçilik çünkü. Ben de hatta kendimi yine de o fiyatlara hazırlamıştım. Ama Ustamla aram iyidir çok şükür. Ne kadar cezamız dedim, durdu düşündü suratını ekşitti etrafa baktı, 30 ver yeter yaaaa yaptı. :? ustam hiç almasaydın dedim boşveeer yaptı :p Adam king yaaa :cheesy:

Ama şöyle de bi durum var, oğluyla beraber çalışıyo, benim motora da genelde oğlu bakar hep. Ki o yüzden de önce oğluna sordum nedir cezamız diye, ama yine baba ve patron saygısı, ustama sordu nekadar diye.. 30 diyince baktım oğlu üzüldü o kadar uğraştık didindik 30 tl içinmiydi gibisinden. Ben de oğluna da 20 tl daha verdim. Oğluyla da aram çok iyidir :|

İkisinden de Allah razı olsun, kahrımı çekiyorlar. Sık sık gider çayını da içerim ustamın. :)

walla istanbuldan gelirim oraya götür beni de ustana hep beraber çay içelim hehe

cihan54
26.July.2012, 12:34
walla istanbuldan gelirim oraya götür beni de ustana hep beraber çay içelim hehe

Geçen de bi mct arkadaş var bana geldi (Bana motor tutkusunu aşılayan arkadaşımdır aynı zamanda :mrgreen:) dedi ya Cihan boynuz kulağı geçti, ben senden yardım alayım, benim motor 500km bakımından sonra hiç bakıma servise gitmedi, 4500'deyim motor ağlıyo artık, bi el atalım bakımını yaptıralım dedi. Olur dedim, ama motor bildiğin ağlıyor :cry: zincir yere değdi değecek, o derece. Götürdüm bu arkadaşı Reşat ustama. Dedim bu motorun eti de senin kemiği de, yarın gelip alır arkadaş dedim. Hiiiç düşünme sen dedi ustam da :mrgreen: ertesi gün arkadaş gitmiş motorunu almış, akşam beni arıyo.

- Alo, Cihan, kardeşim çok saol yaa.
- Nasıl olmuş mu bari kendine gelmiş mi, ne kadar aldı.
- Olmaz olur mu, motor ilk günkü gibi. Katır gitmiş tay gelmiş. 50 tl aldı :?
- Hadi hayırlı olsun 8)

Cgman
26.July.2012, 12:38
hehe iyiymiş sakarya istanbul kaç km bilmiyorum ama hem gezi amaçlı hemde şu ustayı merak ettiğim için gelmeliyim benim beyaz kızıma da bir baksın sayende :)

cihan54
26.July.2012, 12:42
hehe iyiymiş sakarya istanbul kaç km bilmiyorum ama hem gezi amaçlı hemde şu ustayı merak ettiğim için gelmeliyim benim beyaz kızıma da bir baksın sayende :)

Neresinden geldiğine bağlı. Ama 120km ortalama..

Herzaman beklerim ne demek, çayımızı iç. Herkesi bekleriz :cheesy:

Emix
26.July.2012, 12:45
Sağ ayak pedi eğriydi -düzeltildi
gidon eğriydi-düzeltildi
karbüratöre hava ayarı yapılması gerekiyordu-yapıldı
sigorta değişti yeni tipe çevrildi bir adette yedek
eksik 2 vidam vardı onlar yapıldı
zincir yağlanıp gerildi
fren debriyaj gaz teli yağlandı debriyaj ayarı yapıldı

kısa bir işlem ıvır zıvır hep ama çok temiz yaptı usta. bir adette anahtarlık hediye etti 20 lira verdim

@Ankara@Sokullu

Alper K
26.July.2012, 12:47
ankara -sakarya kaç km? 8)

Alper K
26.July.2012, 12:48
Sağ ayak pedi eğriydi -düzeltildi
gidon eğriydi-düzeltildi
karbüratöre hava ayarı yapılması gerekiyordu-yapıldı
sigorta değişti yeni tipe çevrildi bir adette yedek
eksik 2 vidam vardı onlar yapıldı
zincir yağlanıp gerildi
fren debriyaj gaz teli yağlandı debriyaj ayarı yapıldı

kısa bir işlem ıvır zıvır hep ama çok temiz yaptı usta. bir adette anahtarlık hediye etti 20 lira verdim

@Ankara@Sokullu

nerde abi ustamız?:|

Emix
26.July.2012, 12:52
nerde abi ustamız?:|

abi gider bakarız beraber bende aksesuar alacağım belki mikuni karbüratör belki 6. vitesi takarım maddiyata bağlı :D

Alper K
26.July.2012, 12:54
abi giderken haber et ,takılayım peşine :lol:

cihan54
26.July.2012, 12:55
ankara -sakarya kaç km? 8)

Bilmiyorum bakmak lazım =))

Alper K
26.July.2012, 13:00
305 imiş :)

cihan54
26.July.2012, 13:07
305 imiş :)

Maşallah baya da varmış. [smilie=greencolorz: Neyse konuyu dağıtmayalım. Konumuz fazla yakıt sarfiyatı nedendir nasıl önlenir :mrgreen:

Emrehan
26.July.2012, 13:11
Ben de bir işlem - fiyat olayı çıkarayım; fekat hemen belirteyim, ustayı beğenmedim.

Debriyaj balatası değişti
Arka fren balatası değişti
Fren ve debriyaj telleri değişti
Far ampulü değişti
Sol arka sinyal komple değişti
Karbüratör - subap ayarları yapıldı
Zincir ayarlandı

160 TL verdim.

Fakat usta kurye tamircisi. "Motor yürüsün yeter" kafasında tiplere iş yaptığı için kendisi de o kafaya mensup.
Yetkili servis olduğu iddiasında ayrıca ama; ben pek inanmadım. :mrgreen:

Cgman
26.July.2012, 13:12
evet şu benim 140km /bir depo olayına cevaop verelim 3600km olmasından mı hava filtresimi bu arada bakımlarınıda tam zamanın da ve düzgün şekilde yaptırdım

Emrehan
26.July.2012, 13:24
evet şu benim 140km /bir depo olayına cevaop verelim 3600km olmasından mı hava filtresimi bu arada bakımlarınıda tam zamanın da ve düzgün şekilde yaptırdım

O kadar çok yakmış ki senin makina; kimse bir şey diyemiyor. :cry:
Ben acemilikte ilk depomla 175 km gidebildim, sonra düzene girdi ama geçen ustaya "böyle olmuştu, nedendir" diye sorduğumda; "yanlışın var, yakmaz o kadar" dedi. :mrgreen:

Cgman
26.July.2012, 13:31
bana da fazla geldiği için yazıyorum sürekli :) ama bir cevap alamadım hala aklıma ilk gelen şey 3600 km olup daha motorun açılmadığı veya hava filtresi karbüratör sübop ayarı başka bir şey gelmiyor

DAYTONA
26.July.2012, 13:35

Keşke ankarada da böyle usta olsa da baktırsak bi.

Zaten 2 buji 15-20 tl ..:cheesy:
alper emek 4. Cadde de 4.44 motor var. Benim sibop ayarlarımı ve karbüratör senkronizasyonunu oradaki bora bey yaptı. Değerlendirebilirsin.

Cgman
26.July.2012, 13:44
arkadaşlar konu çok dağıldı benim açtığım konu hangi usta daha ucuz ve iyi değil di :) lütfen konuyu dağıtmıyalım :)

ozguralic
26.July.2012, 14:25
Müslüm'ün yeni reklamı ne gıcık ya kıl ediyor adamı :shock:

konu dağıtmakta iyiyim sanırım :p

Emix
26.July.2012, 14:30
alper emek 4. Cadde de 4.44 motor var. Benim sibop ayarlarımı ve karbüratör senkronizasyonunu oradaki bora bey yaptı. Değerlendirebilirsin.

4.44 motoru bende tavsiye ederim. işini temiz yapıyorlar

CELİL
26.July.2012, 20:15
emir merhaba :D
senin makina 3600 km de motorun rodajı bitmiş ama yakışı bencede fazla bizdeki makinalar 250cc bir depo yedek hariç genel ortalama 250 km gidiyor ama senin makina 350 cc oda tahminimce 50 km kadar az gitse 200 km yapar ama 350 cc kullanan arkadaşlar daha net bilği verebilir aslında en doğru hesaplama litre olarak yapılabilir 250cc 100 km de 3.5 -4 litre yakar 350 cc 4-4.5 litre yakar hesaplarınızı bunun üzerinden yapın
sebebi herkesin dediği gibi karbiratör ayarı sibop ayarı buji hava filitresi sebepli olabilir
ustanın bunları kontrol etmesi lazım kolay gelsin 8)

DosT
30.October.2012, 13:19
Bende ilk fullediğimde motor 2000km de iken 145km gitmiştim.Yedeğe düştüm. En son subap ayarıdır karbürator ayardır derken uğraştık biraz. 170km gittim ama daha gitmiyor. Anlaşılan bu motorlar 5.5 Lt civarı yakması normal.

CELİL
30.October.2012, 13:56
benim yeni 350 spyder daha rodajda o yüzden yüklenmiyorum ve tam test edemedim ama 30 tl ye 140 gittim daha yedege düşmemişti depoyu doldurdum bakalım ne kadar gidicek fakat test aşaması uzun sürebilir makinayı devamlı kullanmıyorum 8)
bu arada yedek hariç 10.7 litre / 50 tl aldı

DAYTONA
31.October.2012, 22:44
Benim makine rodajını iyi yapmama, senkron ayarı ve sübap ayarını oldukça iyi yaptırmama rağmen yedek depoya 180km de düşüyor. Devirli kullansamda 5 km az yol yapıyor. Yakıtı fazla.