Orijinalini görmek için tıklayınız : 3. vitesten ses gelmeye başladı ..
cashnows
27.July.2012, 11:17
250cc raptorum var ama 3.vitesinden ses gelmeye başladı sanırım benmde hastalığı olan sorun basıma geliyor ne kadar dayanır bilmem.. komple dağıldığında bu dişlilerin maliyeti nedir bilen arkadaslar varmı ve satan yer hakkında yardımcı olabilecek
inaona
27.July.2012, 11:43
250cc raptorum var ama 3.vitesinden ses gelmeye başladı sanırım benmde hastalığı olan sorun basıma geliyor ne kadar dayanır bilmem.. komple dağıldığında bu dişlilerin maliyeti nedir bilen arkadaslar varmı ve satan yer hakkında yardımcı olabilecek
Eğer şanzumanı toplatabileceğin bir ustan varsa bu verdiğim linkten yedek parça sağlayabilirsin 8)
http://www.motorparcalari.net/regal-raptor-250-kat276.html
Merhaba Emre
ses gelmeye başlamışsa seninde tahmin ettiğin gibi dişlinin ömrü bitiyordur
makinayı tekirdağ dan istanbula getirebilirsen ali ustaya söktür derim ama getiremezsen parçaları ali ustadan alıp iyiyse kendi ustanada yaptırabilirsin komple şanzuman yapmak 850-900 tl yi bulur parça linkini aşagıya yapıştıryorum kolay gelsin 8)
http://www.regalraptor.org/magaza/regal-raptor-yedek-parca-ve-aksesuar
cashnows
27.July.2012, 12:38
abi bu nedir ya bin tl bi şanzıman motor kaç paraki :) ben burda ustamla konustum parça hariç 250 tl işçilik istiyor ama ne kadar iyi yapar bilemem 4-5 sefer toplamıs böyle ... motoruma 3bin tl veriolar suan biri istiyor versemmi acaba :D
abi bu nedir ya bin tl bi şanzıman motor kaç paraki :) ben burda ustamla konustum parça hariç 250 tl işçilik istiyor ama ne kadar iyi yapar bilemem 4-5 sefer toplamıs böyle ... motoruma 3bin tl veriolar suan biri istiyor versemmi acaba :D
size tavsiyem işçiliği neyse verin şanzumanı bi indirtin belki dişlilierden olmayabilir hilallerdendir veya başka birşeydendir.. hilal 60-70 tl..
bi indirip baktırın ucuz yollu yapılacak birşey ise yaptırıp öyle satabilirsiniz.
çünki daha önce başıma geldi şanzumanımda sıkıntı vardı o vaziyette takas teklifi çıkmıştı kabul etmiştim notere giderken şanzuman kitledi arkada tekeri ve kazadan son anda kurtuldum... sonuç 1000 tl'den fazla masraf ben motorun huyunu suyunu biliyorum ama bende olmayabilirdi adama satsaydım ve o yola çıktıktan hemen sonra şanzuman kitleyip kaza yapabilirdi ve sonuçlar şahıs açısından büyük problem olurdu büyük vebal..,
geçmiş olsun umarım fazla masraf çıkartmaz ancak genede indirtin şanzumanı..
cashnows
27.July.2012, 12:51
indirdikten sonrada şanzımanı gidikse dişli değiştirmek gerek yani o parayı once cebe koymak gerek ... 3. vitese attıgımda zincirden çat çat çat ses geliyor usta dedi dişli gidiyor seside zincire vuruyor dedi ... ya o kadar sevıyorum motorumu memnunumda ama bu kadar da pahalı olmazki parçalar of ya
dişliller set olarak değişiyor ortalama 350 tl
sökülmüşken rulmanlarda değişir 2 tane ortalama 60-80tl
gerekirse vites geçişleri için hialaller değişir ortalama 100 tl
conta takımı ortalama 40 tl
yağ 2 litre ortalama 40tl
işçilik 250--300 tl
bunların içinde değişmesi gerekmeyenler değişmez rakam düşer 8)
indirdikten sonrada şanzımanı gidikse dişli değiştirmek gerek yani o parayı once cebe koymak gerek ... 3. vitese attıgımda zincirden çat çat çat ses geliyor usta dedi dişli gidiyor seside zincire vuruyor dedi ... ya o kadar sevıyorum motorumu memnunumda ama bu kadar da pahalı olmazki parçalar of ya
şanzuman dişlisinin zincirde sallama yaptıgını yeni duyuyorum sen makinayı başka motorcuyada bir göster bence o ne diyecek zincirde vurma sallama zincirin oturdugu ön arka dişlide sorun olursa yapar onlarda ucuz zaten 8)
şanzuman dişlisinin zincirde sallama yaptıgını yeni duyuyorum sen makinayı başka motorcuyada bir göster bence o ne diyecek zincirde vurma sallama zincirin oturdugu ön arka dişlide sorun olursa yapar onlarda ucuz zaten 8)
aynı fikirdeyim sorunu tam olarak bilemiyorum ancak bu tarz önemli tamir tamirat işlerinde en az 3 ustayla görüşmek gerek kanaatindeyim..
belki sadece hilallerde sorun var... hilallerin ömrü çok uzun değil ve dayanıklı değiller.
hilal set,ön arka dişli ve zincir değişimi belki sorunu çözer.. ( hilal için şanzuman gene inecek.. )
eğerki sorun şanzumandaysa o işçilik ücreti kaçınılmaz..
Erkan 28
27.July.2012, 13:58
benimde başıma geldi 3 vites dişli sorunu. ve yaklaşık 4 ay 3. vitessiz dolaştım 1,2-4,5 :p
en son ali ustaya götürdüm ve komple şanzumanı değiştirdim. yağı felan 650 tutar demişti.
debriyaj balatası , gaz teli, marş dişlişi, komple genel bakım ve birkaç ıvır zıvır 820 tl ye halletti :( biraz içim gitti parama ama şimdi helal olsun diyorum. 1 ay olmadı yaptıralı toplamda 3800 km yol yaptım saat gibi çalışıyor herşey.
Raptorunu işinin ehli olmayanlara kesinlikle teslim etme derim ben.
cashnows
27.July.2012, 14:06
peki bu dişlilerde sorun oldugunu nasıl anlayabilirim ne yapması gerek motorun benm 3.viteste gidişte sıkıntı yok motor vitese flan geçio normal gidioda ama biraz yavas giderken 3 te bi ses gelio zincir sesi çat çat çat diye normalde dişli gitmeye basladıgında nasıl anlasılıo ona göre test edeym
Erkan 28
27.July.2012, 14:17
bendeki sorun 3 vitese attığım zaman motor boşta gibiydi ne bir ses nede başka bir zıngırtı hiç birşey yoktu. tamirden sonra 3 vites dişlisinin dibinde mile tutunan parçada kırık vardı.
işaretli yer 3 vites yeri değil sadece kırılan parçanın şekli için işaretledim :)
http://e1207.hizliresim.com/z/v/b4d76.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
peki bu dişlilerde sorun oldugunu nasıl anlayabilirim ne yapması gerek motorun benm 3.viteste gidişte sıkıntı yok motor vitese flan geçio normal gidioda ama biraz yavas giderken 3 te bi ses gelio zincir sesi çat çat çat diye normalde dişli gitmeye basladıgında nasıl anlasılıo ona göre test edeym
şanzumanın hangi dişlisi aşınmışsa o viteste motor blogunun içinden ugultu sesi gelir zincirden gelmez
zinciri ayar yaptırdınmı gevşek olup çarpma sesi yapmasın 8)
şanzumanın hangi dişlisi aşınmışsa o viteste motor blogunun içinden ugultu sesi gelir zincirden gelmez
zinciri ayar yaptırdınmı gevşek olup çarpma sesi yapmasın 8)
aynen temiz bir zincir ayarı yaptırıp öyle bir deneyin :) benim kırık 5. dişlim bile uğultu yapmıyordu..
cashnows
27.July.2012, 17:36
celil abi uğultu flan öyle şeyler yok ya 3. vitese normal giriyor gidişide normal ve şöyle sölim biraz hızlandıgımda o zincirdeki çat seside kesiliyor yavas giderken o ses geliyor ya bu tekirdağda ustalardan bıktım bişeyden anlamıyorlar vallahi kahrolcam ya bi kaç usta daha gezeym ama çözerlermi bilmem
celil abi uğultu flan öyle şeyler yok ya 3. vitese normal giriyor gidişide normal ve şöyle sölim biraz hızlandıgımda o zincirdeki çat seside kesiliyor yavas giderken o ses geliyor ya bu tekirdağda ustalardan bıktım bişeyden anlamıyorlar vallahi kahrolcam ya bi kaç usta daha gezeym ama çözerlermi bilmem
bence senin şanzumanda birşey yok başka ustaya zinzir ayarı ve dişlilerini kontrol ettir 8)
istanbula gezmeye gel ali usta baksın çözer :)
ozguralic
27.July.2012, 17:47
zinciri gerip bikaç tur atsan anlaşılır. ses hemen kesilirse kesin zincirdendir. Havalar çok sıcak aşırı uzadı zincirler. :)
cashnows
27.July.2012, 17:49
inşallah yoktur celil abi motorum 11 binde daha ve temiz kullanıyorum sıkıstırma flan yapmıyorum hiç yagını suyunu eksik etmıyorum umarım yoktur bişey sanzımanda tsk ederım verdiğiniz bilgiler için olaki şansızamansa problem kırılana kadar gidicez artk dağıldımı değiştircez :D
Tekirdag/Cerkezkoy deki Saban Usta var onunla gorustunuzmu? Alaninda uzman birisi ve hayatini motorsiklete adamis birisi ayni zamanda klasik asigi restorasyon uzmani :)
TEKNİK MOTOR/ŞABAN İPEK. F.PAŞA MAH. GÜNAYLAR SOK. NO:7 ÇERKEZKÖY/TEKİRDAĞ 0282 725 14 46
serdarozgec
28.July.2012, 15:45
inşallah yoktur celil abi motorum 11 binde daha ve temiz kullanıyorum sıkıstırma flan yapmıyorum hiç yagını suyunu eksik etmıyorum umarım yoktur bişey sanzımanda tsk ederım verdiğiniz bilgiler için olaki şansızamansa problem kırılana kadar gidicez artk dağıldımı değiştircez :D
bende senin gibi düşünmüştüm. o şekilde kullanmaya devam ettim, bu yüzden motorun sağ bloğuda işlem gördü. uğraşmak istemeyen bir tamirci sana motor bloğuda satar, yani normal çıkartılan ücrete 400 lira daha ekle...
cashnows
28.July.2012, 16:50
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-regal-raptor-250-sanziman-disli-grubu-92956788/detay/
bana lazım olan parça burdaki parçamıdır adamla görüştüm elindeki sıfırmıs 250 tl istiyor
evet sana gereken parça bu fiatı çok uygunmuş ama bunun dışındada kullanılacak parçalar var bu parçada diğer satıcılara göre 100 tl karın var 8)
macabre
28.July.2012, 22:54
cashnows aynı sorun regal raptor 250 cc lerin bir çoğunda olabiliyor nitekim benim motorda da aynı sorun vardı (3. vitesten çok fazla ses geliyordu, bildiğin çatır çatır). Yolda giderken motor üstünde otomobillere göre 5 kere daha dikkatli olmamız lazımken, yol ve sürüş hakimiyetini bozabilecek bir unsurdu benim için o ses. Bir müddet bende 3. vites kullanmadan gittim ve sonradan böyle bir gerginliğe gerek olmadığını düşündüm. Geçtiğimiz hafta yaptırdım Ali Usta'da... Ve inan iyiki yaptırmışım diyorum.Motor sanki "0" km de! kendine geldi. En önemlisi artık yolda giderken dikkatim sadece yolda, motorda değil :) Bazen cebindeki parayı tereddüt etmeden çıkarman gereken durumlar olabiliyor anlayacağın.
Bence motorunu satacaksan da bu şekilde satma derim. Bende satmayı düşündüm ama vicdanım el vermedi ve satmaktan vazgeçip motoru yaptırmaya karar verdim. En azından satarkan gönül rahatlığıyla satabilirim diye. Ha motor yenilendi, satma fikri tamamen çıktı aklımdan o ayrı:)) İyi düşün derim.
Konuyu hortlatiyorum, yine bu forumun sayesinde motor bloguna zarar vermeden kurtulacagim gibi gorunuyor. Eger bu basligi gormeseydim sesi zincirden geliyor sanacaktim.
3.vitesteki ugultuyla beraber takir tukur sesler gelince 2.viteste de aslinda benzer ama daha az sesin oldugunu farkettim ve bingo, sansiman arizasi. Zincir sesi ile karistirmamak gerekliymis. Ugultu uyari, takirdama sesleri son uyari motor blogunu hasat etmeden once.
Eski konular dahi buyuk yardim sagliyor benim gibi acemilere. Tekrar iyi ki varsiniz diyorun tum RR ailesine.
Sent from my Galaxy J6+ using Tapatalk
Arkadaslar, meshur lanetli sorunumu farkli yerlere yazdim, konu dagildi, ancak yeni uyeler veya ayni sorunu yasayanlara yardim icin not duseyim.
Motor blogu da dahil motorla ilgili sadece krank kolu sabit kaldi, geri kalan istisnasiz her sey degisti. Usta motoru verdi, ancak motorda hala 2. ve 3. viteste takirdama sesleri devam ediyordu. Israrla sormama ragmen bunun zincir sesi veya dislilerin birbirine alisma sesi oldugu soylendi. Neyse, aldik motoru, Kirikkale merkeze sureyim dedim ancak performansi berbat olmasinin yaninda motorun artik sanzimandan gelen ses motoru havaya ucuracakmis gibi artmaya basladi.
Yolun yarisinda boyle gitmeyecegi anlasilinca ustaya tekrar goturmek icin dondum, NATO yolu caddesinde kirmizi isiklara yaklastigimda vitesi ucten ikiye aldigimda motor kitlendi ve kontrolu kaybedip yere yapistim yaklasik 40-50 km hizla. Aynalar ve arka sinyalin hasari disinda bir sey olmadi sukur, eldiven ellerimi, mont da duserken yere carpan dirsegimi korudu. Asla ekipmansiz cikmamaya yemin ettim bu olaydan sonra.
Sorun bugun motor tekrar acilinca anlasildi, sanzimanda uretim hatasi var ve disliler birbirine tam gecmiyor. Bu uretim partisindeki cogu arizaliymis. Blok haric her seyin yenisini yollayacak satin aldigimiz yer. Insallah piston silindire ki onlar da yeniydi, zarari olmamistir.
Kisacasi sanziman sorunu olup degistirecek arkadaslar mutlaka sanzimani elle kontrol etsin takmadan once. Taktiktan sonra gelen takirti sesi devam ediyorsa sesi zincirde vs aramayin ve asla kullanmayin.
Arkadaslar, meshur lanetli sorunumu farkli yerlere yazdim, konu dagildi, ancak yeni uyeler veya ayni sorunu yasayanlara yardim icin not duseyim.
Motor blogu da dahil motorla ilgili sadece krank kolu sabit kaldi, geri kalan istisnasiz her sey degisti. Usta motoru verdi, ancak motorda hala 2. ve 3. viteste takirdama sesleri devam ediyordu. Israrla sormama ragmen bunun zincir sesi veya dislilerin birbirine alisma sesi oldugu soylendi. Neyse, aldik motoru, Kirikkale merkeze sureyim dedim ancak performansi berbat olmasinin yaninda motorun artik sanzimandan gelen ses motoru havaya ucuracakmis gibi artmaya basladi.
Yolun yarisinda boyle gitmeyecegi anlasilinca ustaya tekrar goturmek icin dondum, NATO yolu caddesinde kirmizi isiklara yaklastigimda vitesi ucten ikiye aldigimda motor kitlendi ve kontrolu kaybedip yere yapistim yaklasik 40-50 km hizla. Aynalar ve arka sinyalin hasari disinda bir sey olmadi sukur, eldiven ellerimi, mont da duserken yere carpan dirsegimi korudu. Asla ekipmansiz cikmamaya yemin ettim bu olaydan sonra.
Sorun bugun motor tekrar acilinca anlasildi, sanzimanda uretim hatasi var ve disliler birbirine tam gecmiyor. Bu uretim partisindeki cogu arizaliymis. Blok haric her seyin yenisini yollayacak satin aldigimiz yer. Insallah piston silindire ki onlar da yeniydi, zarari olmamistir.
Kisacasi sanziman sorunu olup degistirecek arkadaslar mutlaka sanzimani elle kontrol etsin takmadan once. Taktiktan sonra gelen takirti sesi devam ediyorsa sesi zincirde vs aramayin ve asla kullanmayin.
Ali hocam çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın. Kısa bir sure bende büyük bir kaza arlattım ekipman çok çok önemli.
ulaire
02.July.2021, 18:15
Hocam büyük geçmiş olsun şu şansızlık serisini bir kır artık vallaha ben rahatlayacam
erkopaşa
02.July.2021, 18:49
Ali hocam çok geçmiş olsun, artık ne diyeceğimi bilemiyorum, en güzel şekilde toparlasın inşallah.
M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
rr250e9kırmızı
02.July.2021, 18:55
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkGecmie olsun abicim.parca kadar ustanizdada suc var emin olmadan size motoru teslim etmemeli.??cok gecmis olsun.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sonunda aldım motoru ve dün biraz deneme sürüşü yaptım. Eski haline göre ciddi anlamda fark etmiş. Ancak halen üçüncü viteste gaz verince hafif tıkırtı var. Bu kadar olaydan sonra ustanın işi boşlamayacağını düşünerek artık takmamaya karar verdim, yoksa paranoyak olacağım.
Şimdilik tek sorun sürüş sırasında gaz vermeyi kestiğimde sağ egzostan mısır patlaması gibi pat pat pat şeklinde ses gelmesi, gazı çok az bile açınca ses kesiliyor.
Mehmet A.
15.July.2021, 13:44
Sonunda aldım motoru ve dün biraz deneme sürüşü yaptım. Eski haline göre ciddi anlamda fark etmiş. Ancak halen üçüncü viteste gaz verince hafif tıkırtı var. Bu kadar olaydan sonra ustanın işi boşlamayacağını düşünerek artık takmamaya karar verdim, yoksa paranoyak olacağım.
Şimdilik tek sorun sürüş sırasında gaz vermeyi kestiğimde sağ egzostan mısır patlaması gibi pat pat pat şeklinde ses gelmesi, gazı çok az bile açınca ses kesiliyor.
abi geçmiş olsun.
gazı kesince patlaması sorun değil, keyif bile diyebiliriz :D
erkopaşa
15.July.2021, 14:05
Bununla geçmiş olsun Ali hocam, güzel günlerde kullan inşallah [emoji2937]
M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ali geçmiş olsun leyifle bin inşallah 👍
Gaz kesince egzoz patlatması karbüratör hava ayarından veya egzoz içi boşsa yapar 👍
newmoon06tr
15.July.2021, 15:57
Hocam, hadi gözün aydın, güle güle sorunsuz bir şekilde kullanmak nasip olsun.
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cok tesekkurler arkadaslar, keyfim yerine gelmeye basladi surdukce. Son 250 km kaldi rodaj bitmesine.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.