Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni bir motor tavsiyesi hk.
Emre
06.August.2012, 11:04
Merhaba arkadaşlar,
Benim ilk göz ağrım düldülüm (2006 DD250E-9), üzülerek söylüyorum ama bana yetmemeye başladı :( Aklımda hep araba almak vardı ve bu sebeple düldülümü kenarda bırakıp, araba satın alıp ikisinide kullanmak istiyordum ve motora açıkcası çok para vermek istemiyordum. Ancak sonra birden fikrim değişti ve araba almaktan vaz geçtim. Çünkü motor kullanmayı çok seviyorum ve araba bana keyifli gelmiyor. Bu gibi durumları düşünerek benim şehir içi ve şehir dışı ihtiyaçlarımı karşılayacak konforlu bir motor almaya karar verdim ve bütçemi 10.000 - 15.000 TL arasına yükselttim. (Yani şu an bu kadar param yok ama fikrimi yükselttim en azından :) Fikir olayını çözdükten sonra gerisi gelir diye düşünüyorum :mrgreen: )
Geçen Balmumcu (Beşiktaş) taraflarında bir motor satış yeri gördük ve önünde 2. el Honda Pan Europe (1300 CC) ve Honda Deauville (650 CC) gördük. Pan Europe çanta olayı, duruşu, konforu vs.. tam bir uzun yol motoru ve bize hitap ediyor ama ufak bir sorunu var o da 25.000 TL olması :mrgreen: Ona benzeyen CC' si küçük Honda Deavuille, 18.000 TL falan dediler ama araştırılırsa bu fiyatların daha uygunu bulunacaktır. Çünkü Beşiktaş çok pahalı bir yer. Neyse burada ki motor satıcısı kardeş beni biraz bilgilendirdi sağolsun. Benim sıkıntım motoru şehir içinde sürekli kullanmam ve şehir dışındada konforlu bir şekilde gitmeyi istememden kaynaklanıyor.
Motoru eşimle beraber kullanıyoruz. (Kilo açısından maşallahımız var :) ) Satıcının söylediği seni idare edebilecek motor tipi maxi scooter diyor. Hem şehir içi, hem şehir dışı olarak en az 650' lik bir makine alırsan hem konfor olarak hem makine olarak işini görür diyor. Ama bende maxi scooter tipini sevmiyorum ama beğendiğim motorlarıda incelediğimde hep yerden yüksek ve dediği gibi şehir içi kullanımlarda beni çok yoracaklar ve çoğu zamanda şehir içi kullanacağım.
Yakıt ve çanta önemli 2 kriter. Honda Deauville çanta olarak sanki işimi görecek gibi ama yakıtı falan nasıldır bilmiyorum. Öyle ilk beğendiğim 1300 CC gibi bir motora zaten sahip olamayacağım için hiç irdelemiyorum bile :)
Kısacası ne alacağımı bilemiyorum. Aman arkadaşlar ocağınıza düştüm bana acil akıl fikir :) Bütün fikirlerinize açığım belki ufkumu genişletir ufacık bir fikir.
Cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler :)
Emrehan
06.August.2012, 11:27
Gerede dönüşü çay molasında şunu görmüştüm dün; çok hoşuma gitmişti.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-suzuki-burgman-an-650-abs-full-aksesuar-takasli-95014558/detay
Bir de, her sene Emniyet'ten satışa çıkan BMW R1100RT'ler var. 10 yaşını doldurur doldurmaz çekme belgesiyle satıyor emniyet. Genellikle tamirciler falan alıyor, toparlıyor, boyuyor falan; 10.000 - 12.000 TL arası satıyorlar. Bence bu fiyat aralığında alınabilecek en kral makina. Tabii güzel toparlanmışsa.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bmw-2000-model-r100rt-mavi-82777386/detay
cpiler
06.August.2012, 12:13
Ne yalan söyliyim motorcuyla hemfikirim.hatta bazen ben bile diyorum bi maxiscooter alsammi diye cünkü cidden konforu çok iyi.bi arkadasimda var kullandim benim 250 den inip fark anlatilmaz yasanir :) ama sonra tiplerini kyasliyorum yok yok diyorum benim motorum 1 numara :))
Emix
06.August.2012, 12:17
basıcaksın parayı
burgman 650 alıcan çift silindir ister otomatik ister triptonik
http://www.youtube.com/watch?v=qmaQmaCWqws :d
Emrehan
06.August.2012, 12:27
basıcaksın parayı
burgman 650 alıcan çift silindir ister otomatik ister triptonik
http://www.youtube.com/watch?v=qmaQmaCWqws :d
Ben de onu dedim Emil. Hem 2004'leri falan çok da pahalı değil. :)
ağfndrdm
06.August.2012, 12:48
öncelikle hangi motoru alacağına değil ,hangi tip motor alacağına karar ver,
ne alacağına emin olamassan çabuk kanarsın , sonrasında aldığın motordan çabuk pişmanlık duyabilirsin
pazarlamacılara en sevdiği müşteri modeli kararsız müşteridir ,çabuk inandirılır hemen satılrı:))
durumuna uygun bir tavsiyede ben vermek istiyorum
uzun yol ve rahatlık açısından endro fazlasıyla işini görün
şimdi değil ama kış aylarına kadar sabredersen
15 bin tl ye iyisinden transalp,v-storm yada, varadero
bulabilirsin
Emre
06.August.2012, 13:15
öncelikle hangi motoru alacağına değil ,hangi tip motor alacağına karar ver,
ne alacağına emin olamassan çabuk kanarsın , sonrasında aldığın motordan çabuk pişmanlık duyabilirsin
pazarlamacılara en sevdiği müşteri modeli kararsız müşteridir ,çabuk inandirılır hemen satılrı:))
durumuna uygun bir tavsiyede ben vermek istiyorum
uzun yol ve rahatlık açısından endro fazlasıyla işini görün
şimdi değil ama kış aylarına kadar sabredersen
15 bin tl ye iyisinden transalp,v-storm yada, varadero
bulabilirsin
Tabi tabi niyetim zaten hangi tip motor alacağıma karar verebilmek, onun için sizin fikirleriniz çok önemli ve kış ayına kadar beklerim hiç problem değil. Peki endro alırsam şehir içi kullanımda çok zorlanır mıyım? Bende başka araç olmayacağı için sürekli alacağım motoru kullanacağımdan şehir içinde neredeyse her gün kullanacağım. Durum böyle olunca benzin sarfiyatı ve günlük kullanım kolaylığı önemli kriterler haline geliyor. Bu konuda fikrin nedir?
Emix
06.August.2012, 14:52
Ben de onu dedim Emil. Hem 2004'leri falan çok da pahalı değil. :)
güzel makina ya param olsada alıp yardırsam uzaklara konforlu konforlu :D
ozzy
06.August.2012, 15:54
sport tourıng motorla sehır ıcı dur kalk bayagı benzın yakar sana tavsıyem maxı scooter ısını gorur bence.bnm tavsıyem honda fjs sılverwıng 650 olur. performance on numara 200 gorur.konfor ust sevıyede.saglamlık tartıslmaz 10 ıle 15 bın lıra arası sorunsuz bulabılırsın saygılar
Emre
06.August.2012, 17:14
sport tourıng motorla sehır ıcı dur kalk bayagı benzın yakar sana tavsıyem maxı scooter ısını gorur bence.bnm tavsıyem honda fjs sılverwıng 650 olur. performance on numara 200 gorur.konfor ust sevıyede.saglamlık tartıslmaz 10 ıle 15 bın lıra arası sorunsuz bulabılırsın saygılar
Teşekkürler ozzy, bu modelide bir inceleyim. Maxi scooter modelini sevsem hemen atlayacamda işte beni tereddütte bırakan tip, yoksa konfor olarak gerçekten çok rahatlar. Artçı için özellikle bulunmaz nimet diyebiliriz :)
Erkan 28
06.August.2012, 17:33
benim favorim 2006 cbf 600 ortalama 13000tl
hem şehiriçi hemde uzun yol için mükemmel
http://a1208.hizliresim.com/10/6/bk34n.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
serdarozgec
06.August.2012, 17:35
neden üzülerek satıyorsun? her bitiş yeni bir başlangıçtır. çok daha iyisi senin olacak inşallah. maxiscooter söylenilen kadar konforlu ve rahattır, ama tek konforlu ve rahat motor tipi değildir. senin içine maxiscooter sinmiyorsa eğer ki sonradan pişman olacağına hiç bulaşma derim. ağfndrdm (http://www.regalraptor.net/forums/member.php?u=3594) arkadaşımızında söylediği gibi enduro sana uygun olacaktır. tabi biraz büyük makineler. naked düşünür müsün? örneğin bende fazer var. hem uzun yolda hem şehir içinde gayet konforlu ve rahattır. bütçene göre de kmsi düzgün yüksek modelli temiz bulabilirsin. benzin sarfiyatı da gayet iyi. hakkında hayırlısı olsun:)
ağfndrdm
06.August.2012, 19:09
Tabi tabi niyetim zaten hangi tip motor alacağıma karar verebilmek, onun için sizin fikirleriniz çok önemli ve kış ayına kadar beklerim hiç problem değil. Peki endro alırsam şehir içi kullanımda çok zorlanır mıyım? Bende başka araç olmayacağı için sürekli alacağım motoru kullanacağımdan şehir içinde neredeyse her gün kullanacağım. Durum böyle olunca benzin sarfiyatı ve günlük kullanım kolaylığı önemli kriterler haline geliyor. Bu konuda fikrin nedir?
dostum ortaköy trafiği tarzı yerlere girdiğinde zorlar ama,bizimliker kadar zorlamaz genişlilerileride göze alacak olursak bizdeki spyder ve daytonalarda daha kısa olması avantaj ama bacak boyun kısa ise çile çekebilirsin
yakıt olara ise 650 transalp i baz alacak olursak
şehir içi 6 lt yakarsın uzuarsan 5 altına düşürebilirsin
Emre
07.August.2012, 10:31
neden üzülerek satıyorsun? her bitiş yeni bir başlangıçtır. çok daha iyisi senin olacak inşallah. maxiscooter söylenilen kadar konforlu ve rahattır, ama tek konforlu ve rahat motor tipi değildir. senin içine maxiscooter sinmiyorsa eğer ki sonradan pişman olacağına hiç bulaşma derim. ağfndrdm (http://www.regalraptor.net/forums/member.php?u=3594) arkadaşımızında söylediği gibi enduro sana uygun olacaktır. tabi biraz büyük makineler. naked düşünür müsün? örneğin bende fazer var. hem uzun yolda hem şehir içinde gayet konforlu ve rahattır. bütçene göre de kmsi düzgün yüksek modelli temiz bulabilirsin. benzin sarfiyatı da gayet iyi. hakkında hayırlısı olsun:)
İlk göz ağrım yaa onun için üzülüyorum yoksa tabi ki yeni bir başlangıç olacağı içinde, içten içe sevinçliyim :)
Yamaha Fazer' ı da inceleyeceğim. Yakıt 100 km' de ne kadar yakıyorsun? Birde artçı için durum nasıl? Artçı konforu önemli abi benim içinde onun için irdeliyorum :)
Emre
07.August.2012, 10:34
dostum ortaköy trafiği tarzı yerlere girdiğinde zorlar ama,bizimliker kadar zorlamaz genişlilerileride göze alacak olursak bizdeki spyder ve daytonalarda daha kısa olması avantaj ama bacak boyun kısa ise çile çekebilirsin
yakıt olara ise 650 transalp i baz alacak olursak
şehir içi 6 lt yakarsın uzuarsan 5 altına düşürebilirsin
Tamam ağa sağolasın söylediğin modelleride inceleyeceğim. Bacak boyum kısa değil ama ne bileyim benim motor çok alçak yaa, diğer modelleri görünce durunca nasıl olacağını kafamda canladıramıyorum ondan soruyorum.
Motor olarakta sadece cruiser (chopper) tipi hoşuma gidiyor, dünya güzelide olsa benim motorum onlardan güzelmiş gibi geliyor :) Neyse yavaş yavaş bu fikirdende uzaklaşmaya başladım. Gözümü diğer modellerede alıştırmaya çalışıyorum :)
Salih
07.August.2012, 12:15
Geçen Balmumcu (Beşiktaş) taraflarında bir motor satış yeri gördük ve önünde 2. el Honda Pan Europe (1300 CC) ve Honda Deauville (650 CC) gördük. P
Yakıt ve çanta önemli 2 kriter. Honda Deauville çanta olarak sanki işimi görecek gibi ama yakıtı falan nasıldır bilmiyorum.
NT700 makinesi ile yeni kasa transalpinki aynı diye biliyorum. Yakışır.8) Pan European çok büyük, 250 tecrübesi sonrası fazla güçlü, yakıtı fazla, pahalı...
Emre
07.August.2012, 16:21
NT700 makinesi ile yeni kasa transalpinki aynı diye biliyorum. Yakışır.8) Pan European çok büyük, 250 tecrübesi sonrası fazla güçlü, yakıtı fazla, pahalı...
Salih Pan Europe çok güzel ama abi yaa :mrgreen: Neyse zaten para mevzusu belli olduğu için ona bakınmakla yetiniyoruz :)
Bu arada http://www.yakittuketimi.net/ isminde bir site buldum. 4.28 lt / 100 km. yazıyor NT700 için ve çok hoşuma gitti birden :) Fiyatda istediğim aralığa indirebilirim gibi geliyor. Çanta işinde de bu çok avantajlı bir model gibi duruyor. Bütün verileri toplayınca bu makineyi ciddi ciddi düşünmüyor değilim. Ben transalp falan bilmediğim için (model konusunda çok cahilim) sizin fikirlerinize ihtiyacım var. Bu makine hakkında ne düşünüyorsun Salih, hoşuna gitti mi? Ben herhalde önümüzde ki ay iyice araştırmaya başlayacağım, o zaman modelleri öğrenirim sanırım.
serdarozgec
07.August.2012, 16:48
İlk göz ağrım yaa onun için üzülüyorum yoksa tabi ki yeni bir başlangıç olacağı içinde, içten içe sevinçliyim :)
Yamaha Fazer' ı da inceleyeceğim. Yakıt 100 km' de ne kadar yakıyorsun? Birde artçı için durum nasıl? Artçı konforu önemli abi benim içinde onun için irdeliyorum :)
km de 140 ı geçmediğin sürece 20 kuruş yakıyor. orjinal selesiyle artçı konforu sürücünün konforu kadar yok. küçük bir işlemle artçıda rahatlıyor.
Salih
07.August.2012, 17:00
Salih Pan Europe çok güzel ama abi yaa :mrgreen: Neyse zaten para mevzusu belli olduğu için ona bakınmakla yetiniyoruz :)
Bu arada http://www.yakittuketimi.net/ isminde bir site buldum. 4.28 lt / 100 km. yazıyor NT700 için ve çok hoşuma gitti birden :) Fiyatda istediğim aralığa indirebilirim gibi geliyor. Çanta işinde de bu çok avantajlı bir model gibi duruyor. Bütün verileri toplayınca bu makineyi ciddi ciddi düşünmüyor değilim. Ben transalp falan bilmediğim için (model konusunda çok cahilim) sizin fikirlerinize ihtiyacım var. Bu makine hakkında ne düşünüyorsun Salih, hoşuna gitti mi? Ben herhalde önümüzde ki ay iyice araştırmaya başlayacağım, o zaman modelleri öğrenirim sanırım.
Vallahi Emre, benim makineyi almadan önce çok model araştırdım, fakat kulaktan dolma-uzaktan görme bilgiler. Kullanan birine sormak en iyisi. Honda biraz sıradışı modeller çıkaran bir firma. NT700 orta sınıf, hafif touring bir makine. Topspeed.com dan bir yorum çevirisi: (özelliklerini saydıktan sonra)..büyük sınıfa geçmeyi isteyen, ancak büyük touring makinelere-ki şehir içinde çok kullanışlı değildirler- çok fazla para dökmek istemeyen kimseler için mükemmel bir alternatif.
Bir cümlede anlatmış: ucuz, şehir içi daha uygun, ama sonuçta touring.
Tabi, bu arada Erkan'ın gösterdiği CBF 600 gibi bir modelle arasında çok fiyat farkı yoksa 4 silindir 4 silindirdir, hem daha yakışıklı, tak yan çanta+topcase'i al sana touring. (Bak daha çok çelişkiye soktum seni :mrgreen::p)
Emre
07.August.2012, 17:26
km de 140 ı geçmediğin sürece 20 kuruş yakıyor. orjinal selesiyle artçı konforu sürücünün konforu kadar yok. küçük bir işlemle artçıda rahatlıyor.
Serdar ne kadar küçük bir işlem? Seleyi mi değiştirmek gerekiyor? Başka bilgiler varsa onlarıda söylersen çok sevinirim :)
Emre
07.August.2012, 17:28
Vallahi Emre, benim makineyi almadan önce çok model araştırdım, fakat kulaktan dolma-uzaktan görme bilgiler. Kullanan birine sormak en iyisi. Honda biraz sıradışı modeller çıkaran bir firma. NT700 orta sınıf, hafif touring bir makine. Topspeed.com dan bir yorum çevirisi: (özelliklerini saydıktan sonra)..büyük sınıfa geçmeyi isteyen, ancak büyük touring makinelere-ki şehir içinde çok kullanışlı değildirler- çok fazla para dökmek istemeyen kimseler için mükemmel bir alternatif.
Bir cümlede anlatmış: ucuz, şehir içi daha uygun, ama sonuçta touring.
Tabi, bu arada Erkan'ın gösterdiği CBF 600 gibi bir modelle arasında çok fiyat farkı yoksa 4 silindir 4 silindirdir, hem daha yakışıklı, tak yan çanta+topcase'i al sana touring. (Bak daha çok çelişkiye soktum seni :mrgreen::p)
Abi ne yaptın yaa sen :mrgreen: :mrgreen: "Erkan' ın gösterdiği CBF..." yazan satıra gelene kadar hissim hemen gidip bir NT700 alayımdı, şimdi sıfırladın bütün düşünceleri yine yaa :)
Salih
07.August.2012, 17:36
Abi ne yaptın yaa sen :mrgreen: :mrgreen: "Erkan' ın gösterdiği CBF..." yazan satıra gelene kadar hissim hemen gidip bir NT700 alayımdı, şimdi sıfırladın bütün düşünceleri yine yaa :)
Ben Terazi burcuyum, bir sağ kefe iner bir sol. :mrgreen:
Hangi modelin 2. eli kuvvetli ise onu al, Deauville biraz zayıf sanırım.
Emre beni de çelişkiye soktun senin adına stres yaptım şimdi.:cry::mrgreen:
Emre
07.August.2012, 17:41
Ben Terazi burcuyum, bir sağ kefe iner bir sol. :mrgreen:
Hangi modelin 2. eli kuvvetli ise onu al, Deauville biraz zayıf sanırım.
Emre beni de çelişkiye soktun senin adına stres yaptım şimdi.:cry::mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: Evet abi işte istediğim öz veri bu :mrgreen: Strese girebiliyorsan seninle bu işi çözeriz :mrgreen:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.